• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2016, HF robot i ost.

Autor 9A3TY, 15. Travanj 2016, 13:01:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A2VX

A joooj Gogo, Imam ja svoje "ljude". Zovu se Excell ili tako nešto. Neke stvari naprave Excellent.

A jest imaš pravo malo sam "gunđalo" pa mi nemoj zamirit. Ako me pamćenje ne vara jednog KJ si i radio iz SB  8). A dvaput je dvaput  ;D !!!

9A2VX

P.S. A nekako moram doći do Mastera, a možda uspijem osvojiti titulu "Život posvećen forumu...." Ali moram raditi i HRKLJUŠ, samo čekam da se promjeni KV povjerenstvo, samo se bojim da neki idu samo prema vrhu.
Gdje im je kraj ? Predsjednik IARU ili ITU?

9A8A

Pozdrav !

Malo sam analizirao rezultate i sada mi vise nista nije jasno?

Primjer 1:
9A6K:
prijavljeni rezulat: 26468
broj neispravnih veza: 5, od kojih je jedna Not in LOG
krajnji rezutat:26649

Uz 5 izgubljenih veza imas vise poena nego kod prijave?
Da li je to moguce?
Da li je kod prijave neispravno obracunan broj bodova ili sto ?

Primjer 2:
9A4R:
Veza sa 9A1EZA u telegrafskom periodu mu je obracunata kao BAD CALL jer ROBOT pretpostavlja da je radio 9A1MM, a taj 9A1MM je radio samo SSB (vidi plasman SSB postaja)?
Valjda bi to trebala biti UNIQUE veza bez penala za BAD CALL?

Mozda toga ima jos? Ne znam..... ???

73
Mark

DK8ZZ

:o

Ni serija "Lud, zbunjen, normalan" nije ravna ovom cirkusu.

NHF
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9a6c

Vjerujem da i ovaj robot kao prijavljeni rezultat uvrsti ono što piše u cbr. formatu. E sad, ako imaš onu DFG kobasicu od znaka za koju ti logger dodijelu nula bodova, to poslije ispraviš u text formatu, ali ne promijeniš te izračunate bodove iz prve faze i eto.
Trebalo bi pogledat kako robot odbija bodove, nekako mi se čini da ih ne množi s množiteljima, a možda nisam u pravu.

Usput me zanima i što će bit i s 9A1CFN i vezama koje smo s njima radili, jerbo je očito da su kod prepisivanja dnevnika ispustili jednu vezu i pomakli redne brojeve i tako doveli sve od reda u situaciju da gube bodove. Očito nisu nabavili dovoljno računala...

Mislim da smo pred koju godinu imali sličnu priču s 9A1CAL, ali ne sjećam se kako je završila...

9A1AA

Citat: 9a6c  u 01. Lipanj 2016, 07:55:20
Trebalo bi pogledat kako robot odbija bodove, nekako mi se čini da ih ne množi s množiteljima, a možda nisam u pravu.

Oduzima bodove bez da kaznene bodove pomnoži sa brojem množitelja.
Upozorio sam Povjerenstvo na tu grešku.

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Nemam običaj iznositi ovakve stvari prije kraja žalbenog roka ali kad ste vi već počeli  ;D pogledajte ovo :

U popisu grešaka za postaju 9A1CSB stoji
7.    9A6K     0109     Not In Log 9A6K     0109 ?     -2              
8.    9A6K     0115     DUPE     ?2     0    

S obzirom da su obje veze u četvrtom periodu kako je moguće da nakon "Not in log" sljedeća veza bude "Dupe" ? (A između veza 109 i 115 nema još koje veze sa postajom 9A6K)
Naravno da nije logično. Kao što nije logično da ova greška već nije ispravljena u robot softveru jer je isti slučaj već bio u prijašnjim natjecanjima i u žalbenom roku je povjerenstvo uredno prihvatilo žalbu.

Dakle još jedan propust - nekoga - neću imenovati koga.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

U error listi za 9A1BST stoji
3.    9A3BDA     0012     Bad Call 9A3BDA           -4    

Ako je Bad Call zašto ne piše koji je onda ispravan ili info da taj znak ne postoji?
Ako je robot mislio da je riječ o 9A3BDE (što bi se dalo pretpostaviti iz primljenog množitelja i sličnosti znakova) onda je situacija još gora jer u logu 9A1BST stoji
03700     PH     2016-04-30     1446     2     9A1BST     59     0012     ZD     9A3BDA     59     0026     ZD
ali u logu od 9A3BDE na rednom broju 26 nema postaje 9A1BST (a nema je niti par minuta ispred / iza)  pa bi zaključak, koliko god to blesavo bilo, trebao biti UNIQUE a ne Bad Call osim ako se u međuvremenu nije implementirala neka baza izdanih znakova ali teško mi je povjerovati da je HRS preskočio BDA prilikom dodjele "prijedloga".

I da se nadovežem na Marka u svezi 9A4R-9A1EZA. Ako se veza s 9A1EZA ne nalazi u logu 9A1MM niti je u 9A1MM error logu neka veza za koju je robot zaključio da je pogrešna a odnosila bi se na 9A4R kojom logikom se moglo uopće doći do BAD CALL greške? Zato jer 9A1EZA nije u Hakom bazi dozvola?

Bilo bi lijepo da postoji objašnjenje.

Prijedlog : umjesto jedinstvene greške "bad call" uvesti "nepostojeći znak" , "neispravno primljen znak" , ...

Pitanje - ako se netko pojavi s nepostojećim znakom u natjecanju i odradi više od jedne veze da li će ga robot prihvatiti kao ispravnog?

73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Iako sam obečao da se neću javljati za vrijeme perioda žalbi, moram pojasniti neke stvari.
Claimed score nema nikakvog značaja za cc obračun, samo se pokazuje u nekim ispisima.
CC teče ovako: prvo se radi provjera ispravnosti veza, zatim se za svaku vezu određuju bodovi, pozitivni, negativni ili 0. Zatim idu duple veze. Onda mnozitelji. Kada je to gotovo, zbroje se svi bodovi i pomnože sa zbrojem množitelja i to je onda CC SCORE.

Kod ispisa errora piše koliko se svaka error veza penalizira, naravno bodova. Ako je error veza ne može biti množitelj.

Cijeli proces je pod kontrolom managera, pa tako i lista svih stanica gdje piše za svaku vezu kako je obračunata. Prije je ta lista bila dostupna svima vama, no niste dobro čitali zašto sam je objavio.
Kako dostupnost te liste nije u pravilima, stvar ostaje na mojoj dobroj volji, koju sam u međuvremenu izgubio.

Ah da, nije dužnost robota da napiše/pronađe ispravni call za Bad Call. Dovoljno je da vezu ocijeni kao Bad Call. Robot ne koristi nikakvi popis "ISPRAVNIH" znakova, isključivo se oslanja na podatke iz uploadanih logova i na "OKO" managera.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 01. Lipanj 2016, 21:18:40
Ah da, nije dužnost robota da napiše/pronađe ispravni call za Bad Call. Dovoljno je da vezu ocijeni kao Bad Call. Robot ne koristi nikakvi popis "ISPRAVNIH" znakova, isključivo se oslanja na podatke iz uploadanih logova i na "OKO" managera.

Diskrecijska prava su najgora moguća prava jer ih njihovi nositelji jednostavno odbijaju argumentirati jer ... "tko si ti i što mi ti možeš".

E da mi je čuti objašnjenje kako je 9A1EZA postao bad call od 9A1MM ..... Sigurno je prolazila neka zgodna teta (ili barba, da me ne optuže za diskriminaciju) pa je manager bacio krivo "OKO".

Drago mi je vidjeti da je robot konačno počeo ispravno kontrolirati množitelje.
Još da smo čuli ono "Hvala na upozorenju" ... Uobičajeno je zahvaliti se beta testerima ....  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

PAŽNJA !!!!

Ako slučajno šaljete žalbu na rezultate HRKljuša nemojte slučajno slati na adresu koju vam je dalo KV povjerenstvo na naslovnici ovog portala (niti u SMSovima, e-mailovima, ...)

Ta adresa ne postoji !!!!!

<hrk@hamradio.hr>: host ASPMX.l.google.com[64.233.167.26] said: 550-5.1.1 The
    email account that you tried to reach does not exist.

Ispravna je adresa objavljena u Pravilima natjecanja i glasi hrkup@hamradio.hr
(iako je možda ne možete pročitati unatoč aktiviranoj podršci za Javascript).

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Hrkup adresa funkcionira, ali ima jedan defektić - nigdje u pravilima se ne navodi se ne navodi kao relevantna za slanje žalbi, spominje se samo u kontekstu slanja zvučnog zapisa. Kako pravila unatoč našim piskaranjmia nisu dorađena kako treba, kontradikcija oko slanja žalbi stoji i dalje pa sam svojih nekoliko poslao na adresu HRS, KV managera i na taj hrkup...
Sve mi je jasnije da ni četiri godine mandata nisu dovoljne da se KV povjerenici uhvate u koštac s ovom sitnicom pa ostaje nadati se da će neki novi ljudi to konačno i riješiti, kao najmanju u nizu nepravilnosti vezanih uz naša mala simpatična kup natjecanja.

9A3TY

Citat: 9a6c  u 06. Lipanj 2016, 07:10:13
Hrkup adresa funkcionira

Gogo, ako pogledaš naslovnicu hamradio.hr vidjet ćeš da je u vijesti o neslužbenim rezultatima Željko, 9A2R naveo e-mail adresu hrk@hamradio.hr a ne hrkup@hamradio.hr pa ako netko klikne na taj link e-mail neće moći biti uručen.

Ostalo o čemu pričaš je stara priča na koju smo svi skretali pozornost ali ništa nije napravljeno. Čudno ?!  A što očekivati .... ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Sve ovo je već ne samo stara, već pomalo i pljesniva priča koja ostavlja gorak okus u ustima...

Da sam sklon teoriji zavjere, rekao bih da je kriva adresa stavljena s namjerom da se poslije veli kako "nije pristila nijedna žalba", ali nisam, jasno :D

Kao i uvijek u ovakvim situacijama bez pomaka ne preostaje ništa drugo nego skrušeno iščekivati rasplet koji ć se po inerciji dogoditi sam od sebe, a bez garancije da će dovesti do pomaka na bolje... Malo je offtopic, ali nešto slično imamo prilike pratiti ovih dana najednom drugom planu. Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i pojava namjerno je slučajna ;D

Oxymoron rulezz ;)

9A3TY

Kako zrnca pijeska neumoljivo cure i za objavu službenih rezultata ostaje sve manje i manje vremena tako se stanje na našem vrlom robotu ponovno zakuhava. Najprije je stanje degradirano iz neslužbenih rezultata u prijavljene a sad već satima imamo hrpe (najvjerojatnije virtualnih) posjetitelja (Citat : Online imamo posjetitelja: 591) Vjerojatno se jadničak muči s onim što ni "pas s maslom" ne bi prožvakao...

;D
73 de Ivo, 9A3TY