• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2016, HF robot i ost.

Autor 9A3TY, 15. Travanj 2016, 13:01:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Eto, možda sade i robot smislit neki algoritam iz ova dva posta, jedino me brine kako će se postaviti povjerenstvo za sukob interesa, nelojalnu konkurenciju i tržišnu utakmicu, jer pomalo je neustavno dovodit sve ostale u podređeni položaj štiteći uske privatne interese :P :-*

A tu algoritam ne pomaže :D Najpoštenije bi bilo odradit tu vezu, ali dat krivi redni broj da se ne računa :o ::) :( Za DXCC  i qsl kartu će valjat, ali za contest neće i etoooooo...

9a6c

Sad ćete vi reć da ja nisan normalan, a majke mi i mene se sve više čini da je tako...

Nakon šta su me izmasakrirali telefoni u zoru i to taman kad krene zapadna obala na 30m i Pacifik, jutros za čudo nema nikoga, ali malo posli zove prika iz Slovenije i pita šta se ovo događa s ovin našin robotom, ništa mu nije jasno...Kako sad da mu kažen da ni meni nije jasno, ali dotuka me pitanjem - u vrime Kupa Jadrana triba bi bit na kruzingu po našin otocima i javija bi se iz nekih otoka, ali nije načisto kako?

Jer bi to po novome tribalo bit 9A/S59QRP/QRP/MM, oziron da mu uređaj ispod 5W, antena inverted V stane na brodić (...) A napajanje solar panel, to valjda spada pod akumulator, šta li?

Vrag me odnija ako se skoro i Evropska komisija ne počne bavit ovin našim monadama, ali veseli da smo uspili nešto izvest ipriko granice... Pa makar i  :-X

I ljudi, molin vas nemojte me više zvat, lipo se javite ovde i recite šta imate, telefon ću stavit u QRP mode i slušalice na uši, a vi vrtite. Ima svita koji voli da ga se zivka, mene slobodno priskočite, asocijalan san do 8 ujutro. A ponekad i prekovremeno...

9a6c

9a6c

Eto, sat je otkucao svoje, izašli rezultati hrkljuša ovogodišnje i ne zna čovjek bi li plakao ili bi se smijao...ludilu ovog KV povjerenstva izgleda nema kraja. Da su htjeli objaviti gluplje rezultate, teško da bi uspjeli. Uglavnom, predsjednika radiokluba BRAČ 9A1CPB 9A4TO pridružili bivšem klubu 9A1CFN, kao i 9A9RR. Mene vratili u 9A1KDE...

Odakle im pravo da kroje rezultate u ovoj kategoriji, ako su sudionici u cabrillo formatu lijepo naveli za koji klub su radili? Osobito, ako je u HRS prije Nove Godine stigao spisak članova kluba i što je uredno ispoštovano i Zimskom kupu. E, čak sam i članarinu od 100 kn platio savezu direktno, ali sve mi se čini da će biti posljednja ever...

Naravno, išla je žalba ovom kvazi povjerenstvu i ne treba ni spominjati da se u općim pravilima spominje slanje žalbe na istu adresu kao i log, a log se šalje samo na robota, ne računamo li onu Miljenkovu koja je svakako neprimjerena i nema veze s ovim?! Ajde, ima adresa za slanje zvučnog zapisa, to baš nije žalba, ali...da ne ispadne da nisam htio...

9A5HZ

Gorane pozdrav!
Svašta ovaj robot radi. Kaže da sam krivo upisao tvoje podatke i ne prizna vezu. Trebao sam upisati SI a ne ST. Da se nisi preselio u Sisak ili okolicu. Molim te napiši gadje je tvoj QTH  ;D
Zahvaljujem!
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A1AA

Zlatko, 5HZ, pogriješio si.
Sisak = SK a Šibenik = SI
Gogo već odavno radi iz Bilica kod Šibenika ;)
Savjet. Slušaj što koorespondent daje a ne ono što ti misliš da daje.
To ti govorim iz iskustva jer sam ja u Zimskom Kupu tako prošao jer nisam prekontrolirao što mi je DXLog nudio kao defaultnu opciju ;)

73, Ivo 9A1AA

9A5HZ

Hvala Ivo
Veli da je griešiti ljutski ;)
73 de 9A5HZ  Zlatko

9A2VX

A e Gogo, najviše si šušura napravio. Ti se čak 16 puta spominješ u error list, 15 direktno i jednom kao 9A6CI  ;). Zatim 9A1CFN također 16 puta, ali od klubova.
Morate ranije obavijestiti iz kojeg množitelja ćete raditi ...

A što se tiče plaćanja članarine HRSu, e to je druga tema.

najprije ste u Zimskom kupu bili članovi prema 2015. godini, a u 2016 su se u mini prijelaznom roku dogodile neke bitne pojave.
Citat:Odakle im pravo da kroje rezultate u ovoj kategoriji, ako su sudionici u cabrillo formatu lijepo naveli za koji klub su radili? Osobito, ako je u HRS prije Nove Godine stigao spisak članova kluba i što je uredno ispoštovano i Zimskom kupu. E, čak sam i članarinu od 100 kn platio savezu direktno, ali sve mi se čini da će biti posljednja ever...
.
Evo i sam si izašao iz matičnog kluba i platio članarinu preko tko zna kojeg kluba. zapravo si postao slobodni "igrač" jer nisi obnovio članarinu HRSu preko kluba i nenaš više matičnog kluba. Naime ne zaboravi da je HRS udruga klubova ili udruga, a ne pojedinaca !
To je pravno pitanje za našu pravnicu Marinu, pa će se vjerovatno uskoro očitovati i o tome.
naime članarina klubova je trebala biti dostavljena do 31. 03. i za svoje članove su klubovi dužni dostaviti članarinu HRSU koja se određuje po načelu ( Broj članova * 50, + broj članova * 100 + klupski pozivni znak * 500 kn = n tisuća kuna. ) Kako ti nisi platio u klubu naknadu HRSu već direktnio HRSu onda si postao član Radio kluba Zagreb HI HI HI HI!
Stoj mi dobro i naglasi da radišiz Šibenika, da ne pišu Split, Sisak ili Silba u Kupu Jadrana...

9A4W

Zvone kao Radio klub Brac 9A1CPB  poslali smo spisak naših članova još sredinom mjeseca prosinca 2015 godine kako bih mogli raditi u natjecanjima za 2016 godinu.
Sve je bilo u redu za zimski kup a sad ovo.
73 Toma 9a4w

9A3TY

Jednom rječju - katastrofa.
Baš kad sam mislio da dublje potonuti ne možemo i da je vrijeme za isplivavanje, štovano KV povjerenstvo me razuvjerilo. Znam da ćemo čuti opravdanja tipa "stručna služba HRSa nam je dala takve podatke" ali što je previše je previše. Mogao bih shvatiti da je netko odnio bazu podataka sa sobom u mirovinu ali onda barem nemojmo izmišljati podatke već se potrudimo i obnovimo ih.

Pretpostavljam da je popis članova za koje smo uplatili članske doprinose završio u gmail spamu pa zato podaci nisu ispravni ?! 

I čemu nam služi robot kad članovi povjerenstva na ruke kontroliraju podatke 30 dana ?
I onda na kraju (opet, po tko zna koji put) nije sve ispravno.

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Citat: 9a3ty  u 30. Svibanj 2016, 23:29:31
Mogao bih shvatiti da je netko odnio bazu podataka sa sobom u mirovinu ali onda barem nemojmo izmišljati podatke već se potrudimo i obnovimo ih.

Pretpostavljam da je popis članova za koje smo uplatili članske doprinose završio u gmail spamu pa zato podaci nisu ispravni ?! 

I čemu nam služi robot kad članovi povjerenstva na ruke kontroliraju podatke 30 dana ?
I onda na kraju (opet, po tko zna koji put) nije sve ispravno.

Ivo, ovo što sam boldao vrlo je ružno. Nećeš valjda reći da je Ljilja pred odlazak u mirovinu otuđila bilo što u vlasništvu HRS? Nemoj mi sad reći da je u pitanju samo hipoteza, razmišljanje itd... Valjalo bi malo vagati riječi.

Ja bih prije rekao da je baza podataka ili bilo što drugo tamo gdje je uvijek i bilo, ali netko tko godinama sjedi u uredu HRS još nije još stigao do toga da ih i koristi.

Ne vjerujem ni u mail spam, osobito zato što je popis članova 9A1CPB uz ostalo otpremljen i preporučenom poštom...

Prije bih rekao da u ovom našem kazalištu lutaka više ništa nije jasno, i ostaje samo vidjeti tko se uživio u ulogu puppet mastera, a što će se ubrzo pokazati kad dođe vrijeme za obznanu kandidatura u svezi glede predstojećih izbora itd... Ali otom potom. Najprije izbor poznate kandidatkinje za Ljiljinu nasljednicu uz obavezan igrokaz koji bi kao i u slučaju izbora tajnice trebao zamagliti stvarno stanje stvari, a onda će nova KV menažerija sve dovesti u red...

Moš mislit...

Možda zvuči kao pretjerivanje, ali po meni je objava ovih rezultate pokazala u najgorem svjetlu stanje u savezu. Predsjednik ne shvaća, tajnica neće, a KV ekipa ne zna.

9A8A

Pozdrav !

Jao, ovo da nije zalosno bilo bi smijesno....!
9A2Z je pribrojen RK Varazdin?
Ako idemo na stranice RK Varazdin i pogledamo spisak clanova (http://9a7a.com/o-nama/lanovi ) necemo ga naci?
Naravno jer je clan RK Novi Marof (http://www.rknovimarof.hr/kunena/okvir-prijedloga/9-clanovi-radio-kluba-novi-marof-9a1cbb)!
Nije mi jasno tko tu koga....?
Ocito da HRS ima los spisak clanova svojih clanica, a povjerenstvo se bavi nepotrebnim stvarima.
Ili treba dovesti u red spiskove (netko lose radi svoj posao) ili mijenjati propozicije oko te klupske kategorije.

73
Mark

9A2VX

9A4W Toma , ma sve ja kužim. radio sam u zimskom kupu, jer sam mislio da će krenuti na bolje, pa sam vidio da se nema što tu raditi... Sliku i priliku vidite zašto mnogi ( oko 8 članova) 9A1ckg ne sudjeluju već drugu godinu....
ja sam krenuo,računajući da će biti bolje... ;D   ;D   ;D
pozdrav,  Zvone

9a6c

Citat: 9A2VX  u 30. Svibanj 2016, 20:51:30
A e Gogo, najviše si šušura napravio. Ti se čak 16 puta spominješ u error list, 15 direktno i jednom kao 9A6CI  ;). Zatim 9A1CFN također 16 puta, ali od klubova.
Morate ranije obavijestiti iz kojeg množitelja ćete raditi ...

A što se tiče plaćanja članarine HRSu, e to je druga tema.

najprije ste u Zimskom kupu bili članovi prema 2015. godini, a u 2016 su se u mini prijelaznom roku dogodile neke bitne pojave.
Citat:Odakle im pravo da kroje rezultate u ovoj kategoriji, ako su sudionici u cabrillo formatu lijepo naveli za koji klub su radili? Osobito, ako je u HRS prije Nove Godine stigao spisak članova kluba i što je uredno ispoštovano i Zimskom kupu. E, čak sam i članarinu od 100 kn platio savezu direktno, ali sve mi se čini da će biti posljednja ever...
.
Evo i sam si izašao iz matičnog kluba i platio članarinu preko tko zna kojeg kluba. zapravo si postao slobodni "igrač" jer nisi obnovio članarinu HRSu preko kluba i nenaš više matičnog kluba.

A Zvonkiću majke ti, meni se čini da si ti odlučija mutit vodu pa kako bude ;)

A šta san ja bidni kriv što san mora u qsy iz ST u SI...Ja san lipo svima reka da san SI, ali ne, meni se ne viruje ili se ne sluša, nego puknu ljudi enter pa kako bude...

A to plaćanje savezne članarine preko kluba je bez veze, jednostavnije je da novci odu drito u HRS, a klub lipo pošalje spisak platiša u HRS, to se lipo u tajništvu zagubi i onda neko izvuče iz naftalina neki stari spisak i adio mare.  Čak ovom prilikom ne bi ništa prigovorio ni našem neshvaćenom robotičaru Miljenku, čovjek je dobio kupus od liste i po tome je robot skrojio plasman.

Sve zasluge svakako ide na računa KV povjerenstva i njegova čelnika ( :P) koji ni nakon četiri godine u HRS rudniku još nije pobrao sve konce ove komplicirane materije i po meni je najbolje da ga se ostavi bar još toliko, možda nešto od njega i bude. Dobar je čovik, ali brale za ovo nije i moš ga...po izboru...

I Zvonkiću, samo mi reci kako si pobrojio sve kojima sam prouzročio duševne boli u logu...malo sam pogledao CFN slučaj i vidim da su kod prepisivanja ispustili jednu vezu i tako unakazili plasman svima mnogima koji su ih radili u drugom periodu.

A opet, bolje da su tu vezu ispustili nego da su ka prije koju godinu neke dopisivali pa popili DQ i dobili poštedu od KUPovanja na godinu dana. I hvala im što ih to nije pokolebalo ili odvratilo od sudjelovanja, ipak je važno sudjelovati, a nek pobjeđuje neko drugi...

Sad kad bude opet KJ i buden dava SB biće opet po meni da stalno minjan drugo slovo. Najbolje da oden u VD ili PM pa da svi končano budu zadovoljni ;D :o ::) :-*

9A3TY

Gogo, baš si zločest. Nije mi ni na kraj pameti bilo optuživati Ljilju za takvo što.
Riječ je o najobičnijem crnom humoru.

Što se spama tiče, govorim iz osobnog iskustva. Nekoliko mojih / naših (klupskih) mailova je završilo tamo prije nego li je HRS počeo gledati u taj folder na gmailu. Nažalost, nitko ne radi na edukaciji ljudi u stručnoj službi pa nisu napravili potrebne predradnje da barem mailovi sa službenih adresa klubova (a koje imaju u adresaru) ne završe tamo.

Da sam htio biti zloban rekao bih npr. da je član povjerenstva, iako je osobno upoznat da imamo novog člana u klubu, namjerno prebacio bodove njegovom starom klubu ali ja znam da to nije točno. On je samo dobio krive podatke i drži se slova pravilnika ko pijan plota - i tako treba.
Ono što još treba je - mijenjati ljude ili mijenjati pravila kako kaže Mark, jer ovo stvarno više nema smisla.

A da ne ostane samo na tome tko je gdje svrstan trebalo bi baciti pogled i na ispravnost dodijeljenih bodova ...

73 de Ivo, 9A3TY