• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2016, HF robot i ost.

Autor 9A3TY, 15. Travanj 2016, 13:01:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A2MI

Inzistiram zato jer ovo što vi zastupate je neprovedivo i nikad nije bilo i nikad neće biti provedivo.

Natjecatelji koji sudjeluju u svijetskim natjecanjima su mi rekli da su bili kontaktirani od strane komisije (managera) natjecanja o potrebi da se kategorija/log promijeni. Naravno da oni mogu to promijeniti i bez konzultacije, no to je lijep način i obićaj, pogotovo ako natjecatelj ima pravo birati između nekoliko opcija.

Ponavljam: radi se o radioamaterskom natjecanju u kojem je bolji onaj koji u kraćem vremenu napravi više radioamaterskih veza.

Nigdje se ne spominje da se radi o natjecanju tko će bolje savladati export dnevnika u cabrillo oblik ili upload na robot.

Dakle, dužnost je organizatora, managera, Povjerenstva, programera robota pa i svakog radioamatera da pomogne u tom procesu ako je nešto pošlo po Marphijevom zakonu....
73 de Miljenko 9a2mi

9A2MI

Citat: 9a3ty  u 17. Svibanj 2016, 13:48:40
Hmmm, a koliko je sada? 9 dana. Neš ti bitne razlike.

Slažem se Ivo, nije neka promjena a opet donjela bi zadovoljstvo svim natjecateljima pa i vama koji se stalno protivite promjenama.
Zašto? Zato jer bi po isteku tih 9 dana imali privremene rezultate na koje gotovo da ne bi imali primjedaba.

No ipak se ostavlja mogućnost žalbi do konačnih odluka Povjerenstva i konačnih rezultata.
Samo što bi tako te žalbe bile svedene na minimum, kao što govori iskustvo na UKV-u već više od 7 godina.

I nemojte mi sad o tome da je na KV-u nešto drugo. Postavite si pitanje žašto je to drugo i zašto ne može biti isto osim što je frekvencija malo manja itd...
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

Strašno Miljenko. Prestrašnoooo

Ma tko ti je ispričao te nebuloze o promjeni kategorija lijepo te molim  ???
Ma tražili su  iz CQWW Committeta...to je jest ponudili mogućnost onima koji nisu upisali pomoć (assisted) da se predomisle.
To je sve što ja pamtim a pamtim dobro unatoč preko 1.100 odrađenih KV natjecanja......
I nakon toga su uvedeni crveni i žuti kartoni za sancioniranje muljatorixa.
Još jedan dokaz da si se ubacio u nešto što ne razumiješ pa ideš okolo i pitaš i propitkuješ neke koji još manje znaju od tebe  :o

Zato ti mogu navesti nekoliko primjera gdje Kontest komiteti i nakon molbe nisu dozvolili da se ispravi pogrešno upisana kategorija iako je apsolutno vidljivo da je bila greška pri prijavi. Odgovor je glasio. Natjecatelju! Vi ste prijavili ovu kategoriju i promjena više nema!!!!

Miljenko! Ostavi se diskusije. Nije to tvoj posao.
Tvoj posao je da robot radi sukladno Pravilima natjecanja a ne da se Pravila natjecanja rade sukladno tebi i sposobnosti tvoga robota.....i točka (što rekao 4DC).

Najpoštenije bi bilo Miljenko da prihvatiš činjenicu da zadani posao ne možeš odraditi kako treba. Zaletio si se. Dvije godine se boriš a rezultat tvoje borbe je vidljiv po napisima na forumu, po kvaliteti rezultata i po sve većem broju nezadovoljnik ovakvim robotom i ovakvim stanjem. To su fakti....
Odustani od HF robota i izmišljanja tople vode. Vrati se izvornom UKV robotu i njega razvijaj.

Prestani uspoređivati KV i UKV konteste. Pa to ti stvarno ne treba........To nikada neće biti isto.......samo još jednom pokazuješ kako je za tebe razlika samo u frekvenciji......prestrašnooooo...da ne budem grublji  :-X

I još jednom kažem. Izborna skupština HRS-a je u jesen i iskreno se nadam da je ovaj HRK-ljuš zadnja zadaća ovoga robota i ovoga povjerenstva i ovoga menadžera......

73, Ivo 9A1AA

9A2VX

9A2MI wrote:
Citat:Predlažem (a to je jedino u mojoj moći) da se uvede možda kraći upload period, recimo 7 dana.
Zatim period u kojem bi manager (ili osoba koju on ovlasti, to mogu biti i ja) u kojem bi imao pravo uploadati logove koji su došli
na e-mail iz bilo kojeg razloga. Taj period bi mogao biti od 2 do 7 dana, već kako Povjerenstvo odluči.

Na primjer, natjecatelj ima pravo poslati log u zadnjoj sekundi upload perioda, no što ako ga robot odbije?
Upravo zato, sada ima manager mogućnost uploadati zaostale logove te u slućaju potrebe kontaktirati natjecatelja da pošalje novi ispravni log te zatim izvršiti upload istog.
Nakon isteka tog roka bi se vidjeli PRIVREMENI rezultati, na koje se natjecatelji mogu žaliti.

Isto tako u tom periodu manager ima pravo promijeniti kategoriju natjecatelja iz bilo kojeg razloga. Ako se netko od natjecatelja ne slaže s kategorijom neke stanice može se žaliti kada vidi u kojoj je dotična stanica svrstana pa i svoju.
Isto tako, natjecatelj bira kategoriju u kojoj želi sudjelovati, ali samo ako mu manager to dozvoljava. Konačnu odluku ima Povjerenstvo nakon žalbe.
Miljenko stvarno ne znam zašto izmišljaš dodatni posao sebi ikomisiji.
U Pravilima lijepo piše da se priznaju logovi koje je robot zaprimio do 23:59.
Ostalo je izvan Pravila i treba se sankcionirati!  Nigdje se ne spominje mail, telefoniranje, kontakt predsjedniku komisije itd.
Kao što rekoh mnogo puta, ako ja napišem deset veza sa brojem 001 moj log robot mora prihvatiti, usporediti da li su svi korespodenti primili 001 i dodijeliti im bodove.
Da li će MENE zbog toga komisija A NE TI I TVOJ ROBOT diskvalificirati to nije tvoja briga.
Nemoj se stalno hvaliti sa UKV robotom jer smo ti i prije tri godine, a i kasnije pisali što se događa na njemu, ali nije tema UKV robot već KV robot i HRKLJuš, gdje oma svašta .
Još jedno pitanje koje bih volio vidjeti kako ćeš ga ti ili komisija riješiti.
Bilo ti je prijavljeno 74 ( sedamdeset četiri veze ) bez množitelja. ili apsolutno krivih množitelja.
Pitanje je: DA LI SI I NJIH POPRAVLJAO JER IH SADA NEMA ILI ĆE BITI KAŽNJENE SA 0 bodova, odnosno trebale bi sa 2* ili 3* kaznenim bodovima. DA LI SE NETKO NAMJERNO IGRAO MNOŽITELJIMA pa je dao županiju, te bi trebao biti DISKVALIFICIRAN a ne prebačen u CHECK log !!!

9A2VX

I još nešto Da li je 9A2VG nestao iz loga jer si ti mijenjao i popravljao ili je natjecatelj naknadno mijenjao 9A2VG u nešto kao 9A2VQ ili sl.
Vidim da je nestao i ERR, pa niti njega nećemo moći vidjeti kome si ga dodijelio ??
E AL ĆE BITI MIJEŠANJA i mućki...

9A2VX

I još zadnje o HRKLJušu, ROBOT je trebao biti gluh, nijem i objektivan prema Općim i posebnim pravilima.
Pune dvije ( ili tri ) godine ga pokušavamo napraviti da to postane. Bez telefoniranja , zvanja mailova itd.
Na žalost to nije postao iako je bilo prilika i logova da se prekontrolira njegov rad prije puštanja u stvarni rad.
On je postao žvakaća koje razvalče i povlače za "ruke i rukave" kako tko želi.
Dakle nema objektivnosti!
Autor je preuzeo gorku ulogu ADMINISTRATORA a nije pročitao Pravila, pa dozvoljava što ne bi smio.
Dopredsjednik HRSa je postao KV manager ( a nema vremena za to ) Pa neka se ostavi tog posla.
Komisija oko KV managera (ili povjerenika) i sama se ne drži Pravila pa izmišljaju dodatna tumačenja kao da ta Pravila nisu bila napisana mnogo mnogo ranije i bila su dobra...
Tako su naša simpatična tri kontesta ( a pomalo i onaj glavni koji je izgubio sjaj ( 9ACW ) postala glavna tema ovog foruma, umjesto da ovdje diskutiramo o samogradnjama , antenama itd.
P.S: Na starom robotu, koji je radio duge tri ili četiri godine prije ovoga, bilo je nekoliko žalbi, ali ne na rad robota, a sada plačema ko ova naša kišna godina.

9A2VX

Za one koji bi počeli do broja većeg od 1 ili brisali CW veze vrijedi članak 7 Općih pravila:
Citat:7. Raporti
U svim KV natjecanjima izmjenjuje se raport po RS(T) skali, redni broj veze koji obvezno počinje od 001 i
nastavlja se sa svakom idućom vezom do kraja natjecanja. Opcionalno, dodatno se izmjenjuju podaci o
množitelju definirani pravilima svakog pojedinog natjecanja.
Dakle ne može se, Miljenko, početi od 6 iako je to bio slučaj kod nekih domaćih kontesta kao i kod onog Rusa kojeg si spomenuo....

9A1AA

Nije nestao samo 2VG a liste. Nestao je i 1AA iako sam ja napisao Povjerenstvu (i proslijedio i za 2MI) email u kojem ih upoznajem da sam u prvom periodu odradio jednu vezu kao 9A1AA sa 9A1CRS/P jer sam (nakon toliko godina kontestiranja) nasjeo na foru CRS-a koji su objavili da će u HRK-ljušu raditi iz 9AFF područja.
Ja sam ih odradio za svaki slučaj u prvom periodu. Sva sreća pa od te veze neće imati koristi jer je nisu ni zaslužili.

Toliko pisanija a još ni logovi nisu otvoreni na uvid. Što li će biti kada se pandorina kutija otvori. Ludilo, brale, ludiloooo  ::)
73, Ivo 9A1AA

9a6c

Ovo je stvarno ludilooooo...zvoni mi jutros najranije telefon, zove prika iz Zagreba i pita šta se ovo događa, je li moguće da taj robot zbilja ne funkcionira, nije mu jasno šta mu se dogodilo, jer da je prije radija ka singerica ::)

Sve ja njemu lipo ispričam, ali zaludu, nije mu jasno i gotovo...Ajde, skonta je da nije isti robot, da je ovo napredniji model, ali ispila me brate, još meten po kući pustu pilotinu...

Nemojte me ljudi zvat više, eno van lipo Stručna služba, IO, KV povjerenstvo pa krenite redon. Još malo pa će Skupština pa neka demokracija uzme danak, samo neka ne bude krvi...

Sad čemo lipo u likara po apaurina da možemo u miru dočekat objavu neslužbenih rezultata, a onda na psihoterapiju. Možda nam to pomogne da shvatimo u čemu se sastoji napredak ostvaren u posljednjih par godina...A kakvi nas tek koraci čekaju nakon izbora, straj me i pomislit...

A e, skoro san zaboravija na mantru tipa - šta ste se raspisali, smanjite doživljaj, ovo je samo hobi, ljudi rade bez naknade, prije je bilo gore...

Sri...

9A2MI

Ivo 9A1AA, nisam primio mail od tebe.
Usput, iz kojeg množitelja si odradio jednu vezu u 1. periodu?
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

Miljenko, Tvoj zadnji post sve pokazuje i dokazuje.

Prvo, Nisam dužan (kao natjecatelj) uopće komunicirati s tobom (iako sam ti proslijedio email koji je išao i za Povjerenstvo) iako ti želiš komunikaciju sa natjecateljima što nije normalno. Normalna je komunikacija: Komitet < > natjecatelj.

Drugo. Uopće nemaš kvalitetan kontakt s Povjerenstvom jer ti nisu proslijedili informaciju iz mog emaila.

Treće. Nisi u kontestu (misaono) i ne možeš logički pojmiti neke stvari jer logika kaže: ako je 9A1AA bio operator na postaji 9A1CRR (što je uredno označeno i u cbr logu koji je podignut na robota) koja je radila iz množitelja OS onda je i 9A1AA bio množitelj OS. Jednostavno, zar ne !!??

I nešto bih te zamolio, kao natjecatelj (u tom svojstvu isključivo i komentiram ovdje). Okani se Foruma i dopisivanja. Možeš čitati komentare ali se ne upuštaj u diskusije već radi svoj posao administratora i koordiniraj se konačno sa Povjerenstvom. Što bolje odradiš posao biti će manje komentara. Izdrži još ovih par mjeseci do kraja godine dokle ti traje Ugovor za usluge robota pa da za 2017-u iznajmimo pravog robota umjesto ovoga poluautomatskog stroja zbog kojeg cijelo Povjerenstvo i administrator moraju 4 puta godišnje uzimati godišnji odmor  :-[

S ovim prekidam javnu komunikaciju na relaciji natjecatelj < > administrator robota......
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 17. Svibanj 2016, 16:13:10
Slažem se Ivo, nije neka promjena a opet donjela bi zadovoljstvo svim natjecateljima pa i vama koji se stalno protivite promjenama.
Zašto? Zato jer bi po isteku tih 9 dana imali privremene rezultate na koje gotovo da ne bi imali primjedaba.

Što su to "privremeni rezultati"? Čitam Opća pravila KV natjecanja u organizaciji HRS-a pa ne nalazim definiciju tog pojma.

Ako misliš na "prijavljeni rezultati" onda ti moram reći da se i po sadašnjim pravilima rezultati mogu objaviti ranije jer piše "... najkasnije 7 dana ...." . Nitko vam ne brani objaviti odmah.
Ako misliš na "neslužbeni rezultati" onda ti moram reći da se i po sadašnjim pravilima rezultati mogu objaviti ranije jer piše "... najkasnije 30 dana ...." . Nitko vam ne brani objaviti odmah.

Dakle, nije problem u rokovima koji se nalaze u sadašnjim pravilima pa da bi ih trebalo mijenjati (iako sam ja osobno za to da se drastično skrate). Problem je u pojedincima koji namjerno koče objavu istih. Dakle, treba mijenjati vas ili vaš mentalni sklop.

I kojom magijom bi svi problemi nestali samo jednom najobičnijom promjenom roka?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

I još da nas nema .... evo skoro svi članovi članica HRS-a prate stanje na HF robotu - ISTOVREMENO !

73 de Ivo, 9A3TY

9A2VX

Ha Ha Ivo ( 9A1AA ), ne možeš za njih biti UNIQUE jer si poslao LOG! HA HA HA !Još k tome i obavijestio komisiju...

Citat:Nije nestao samo 2VG a liste. Nestao je i 1AA iako sam ja napisao Povjerenstvu (i proslijedio i za 2MI) email u kojem ih upoznajem da sam u prvom periodu odradio jednu vezu kao 9A1AA sa 9A1CRS/P jer sam (nakon toliko godina kontestiranja) nasjeo na foru CRS-a koji su objavili da će u HRK-ljušu raditi iz 9AFF područja.

UNIQE veza je nepotvrđena veza  s postajom koja je "odradila" samo jednog korespodenta, a nije poslala LOG! Dakle mogla je biti dopisana bez znanja nositelja pozivne oznake....
Ako se pojavljuje u više logova, tada je to dokaz da je radila, a zadržala je ( pravo ) da ne pošalje log. Kada se pojavljuje u samo jednom logu više puta onda su to dopisane veze!

9A1AA

Zvone u pravu si. Zaboravio sam da sam prijavom održane veze izašao iz kategorije Unique.
Provjerio sam sve još jednom. Email za Povjerenstvo otišao je 10. svibnja............
73, Ivo 9A1AA