• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2015

Autor 9A1AA, 21. Travanj 2015, 21:58:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2MI

Sličan savjet nisam primio.
Puno lakše mi je ostaviti praznu rubriku kategorije i vratiti log tj. odbiti upload.
No onda mi stižu mailovi kako im robot nešto odbija a oni ne znaju što!?

Inače kad dobijem savjet natjecatelja gotovo uvijek postupim po tome.
Problem je u tome što se natjecatelji ne mogu složiti gotovo pa oko ničega.

Neki bi čak htjeli da im robot ispravlja greške!?
Pa ćemu služi provjera veza, da bi se ispravile ili pronađu greške te obračunaju kazneni poeni.

Krešo može reći koliko sam njegovih savjeta primjenio kod UKV robota.
Isto tako može potvrditi da ima puni i neogranićeni admin pristup UKV robotu.

No KV manager nije opravdao ni ogranićeni pristup.
Kada je imao pristup, događale su se čudne stvari. Zato sam se sam prihvatio posla.
Od vas nema nikakve pohvale za trud, samo pljuvanja.

Što mislite zašto manager nije već smijenjen. Pa zato jer nema više nitko hrabrosti
i volje da trpi vaša pljuvanja. Zašto bi se netko kandidirao za tu "časnu" funkciju.
Da krvavo radi a dobiva samo pokude. Ne mislite li da je lakše samo pisati kako to ništa ne valja.

Neki bi radi jedne jedine veze za koju mu je po njegovom upisana pogrešna greška, poništio cijeli kontest. To što se u poretku ništa ne mijenja kada bi se greška ispravila po njegovom, nije bitno, kontest treba poništiti.

Kada pojasnim neke termine, dobijem odgovor da trebam malo promisliti.
Pa zar zaista mislite da sam tako loš programer i da ne mislim. Pa ima među radioamaterima
još programera, što se ne prihvate posla i ponude bolji program i jeftiniji...

Taj će možda bolje čitati "stupce" cabrillo loga a možda i misli natjecatelja.
Nikome nije palo na pamet da i njhov loger može pogriješiti te napraviti stupce nečitljive mibotu.
Ili mi netko može ponuditi algoritam za 100% tnim čitanjem svih cabrillo datoteka.

Najviše pljuju oni koji pojma nemaju što je programiranje i u životu nisu napisali niti jedan redak programa.
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 08. Svibanj 2015, 22:35:44
Sličan savjet nisam primio.

Heh, a ja mislio da moja memorija slabo radi ....

Na http://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=7399.45 lijepo piše :

Ima krajnje jednostavno rješenje za ovaj problem. Defaultna kategorija padajućeg izbornika mora biti "Izaberite kategoriju" i ako se ne promijeni mora javiti grešku prilikom potvrde uploada. "Prosto k'o pasulj."
Osim toga ako se već znaju propozicije onda se u robiju mogla upisati lista svih pozivnih znakova kojima klubovi raspolažu i automatski svrstati u multi-op kad su već takva pravila. Više posla ali ako se želi state-of-the-art user-friendly robi onda je to must (jednostavno rečeno na hrvatskom jeziku ;D )

Puno lakše mi je ostaviti praznu rubriku kategorije i vratiti log tj. odbiti upload.
No onda mi stižu mailovi kako im robot nešto odbija a oni ne znaju što!?

A da im lijepo na stranici za upload napišeš crvenim velikim slovima što ne valja?
Možda i neka strelica koja blinka, polje koje promijeni boju, ... ima toliko različitih načina da privučeš pažnju korisnika web sučelja.

Inače kad dobijem savjet natjecatelja gotovo uvijek postupim po tome.
Problem je u tome što se natjecatelji ne mogu složiti gotovo pa oko ničega.

Mislim da su se svi složili da u cabrillo datoteci postoji podatak da li je multi-op ili nije. Prije godinu dana dobili smo (vidi se na gornjem linku) i sljedeće objašnjenje :

U razgovoru s robotovim gazdom, Miljenjkom 9A2MI, saznao sam gdje i kada nastaje problem sa svrstavanjem klupskih postaja u kategoriju Jedan operator. Naime, osim što staviš u cabrillo logu Multi op moraš prilikom uploada loga u padajućem izborniku odabrati kategoriju Više operatora. Za sada robot taj podatak ne uzima sam iz loga.

Prije godinu dana je bilo "za sada". Koliko vremena treba proći pa da napravimo taj "small step for men" ?

Kada je imao pristup, događale su se čudne stvari. Zato sam se sam prihvatio posla.

My comment is "no comment"  :(

Nemoj sad tako. Jel ti trebam podastrijeti hrpu linkova na kojima si pohvaljen?

Što mislite zašto manager nije već smijenjen. Pa zato jer nema više nitko hrabrosti
i volje da trpi vaša pljuvanja. Zašto bi se netko kandidirao za tu "časnu" funkciju.
Da krvavo radi a dobiva samo pokude. Ne mislite li da je lakše samo pisati kako to ništa ne valja.

Da on krvavo radi ne bi dobivao samo pokude, vjeruj mi.

Pa zar zaista mislite da sam tako loš programer i da ne mislim.

Vjerujem da sam u pravu kada kažem da nitko ne misli da si tako loš programer. No, nažalost, ti si nažalost preuzeo i uloge koje jednom programeru ne pripadaju. Ispada da si ti i KV manager i povjerenstvo i Bog i batina. A tako ne ide.
Kao iskusan programer sigurno znaš da netko treba izdefinirati projektni zadatak i dati "know-how". S obzirom da je očito da taj "know-how" nisi dobio od onog što krvavo radi onda su ti ljudi ovdje počeli davati primjedbe i sugestije. Nažalost, s obzirom da je razvoj situacije bio negativan (u prijevodu - ili si vukao poteze koji su napravili više problema negoli su ih riješili ili nisi napravio što se očekivalo) počele su i kontinuirane primjedbe koje ti nazivaš pljucanjem.
Nije to ništa strašno. To su ti samo "stimulacije" da napraviš boljeg robota. Stavi se ti u kožu "druge strane" pa će ti vjerojatno sve biti puno prihvatljivije tj. podnošljivije. Na kraju krajeva, na muci se poznaju junaci, zar ne ?!

Pa ima među radioamaterima još programera, što se ne prihvate posla i ponude bolji program i jeftiniji...

Kako mogu drugi napraviti jeftiniji kad je tvoj KV robot besplatan. Ili su nam lagali kad su to rekli?

Taj će možda bolje čitati "stupce" cabrillo loga a možda i misli natjecatelja.
Nikome nije palo na pamet da i njhov loger može pogriješiti te napraviti stupce nečitljive mibotu.

Nitko od tebe nikada nije ni tražio da čitaš misli. No, ako ljudi rade već godinama s najpopularnijim loggerima (a i onima koji će to tek biti :-) ) a oni također već godinama imaju podršku za domaća natjecanja (zahvaljujući dobrim kolegama poput 9A3OS koji je napravio to za N1MM) i već godinama se uredno prihvaćaju zašto bi ljudi trebali misliti da je do njihovog loggera ? 

Ili mi netko može ponuditi algoritam za 100% tnim čitanjem svih cabrillo datoteka.

Kad budu objavljene cabrillo definicije za sva 9A natjecanja možda nešto i bude od toga.

Najviše pljuju oni koji pojma nemaju što je programiranje i u životu nisu napisali niti jedan redak programa.

Ali zato znaju hrpu stvari o radioamaterskim natjecanjima jer , između ostalog, aktivno sudjeluju u njima već godinama.
(Ne mislim ovdje na sebe već na druge, jer ja sam napisao jedan redak programa pa ovo očito nije bilo upućeno meni).

Puno uspjeha u ispravljanju i poboljšavanju miljbota(C).

73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Miljenko,

malo si me zbunio...

Najprije ono o ograničenom pristupu KV managera ui čudnim stvarima... To me brine...

Dalje...Ne znam kakve si pohvale za trud očekivao - ako je robot nakomercijalnoj osnovi onda postoje usluga i naknada za nju, uz uvjet da stvar funkcionira, a to ovdje nije slučaj. Zašto - to je druga stvar, siguran sam da znaš da programer dobije programski zadatak po kojem načini program, provjeri ga u nekoliko varijanti da otkrije slabe strane i onda dotjera do kraja. Ali to se ne radi ovako, već prije puštanja u rad tako da hillybilly korisnici poput nas nemaju pojma kako to radi, ali ispravno radi.

Slažem se da je funkcija KV managera časna, čak i kad se obavlja ovako kako to ne radi trenutni manager. Samo mi nije jasno na kakav se krvavi rad referiraš? Nije valjda Željka Pilata? Pa neće biti da mu izlaze krvavi žuljevi ako odgovori na mail s 30 dana delaya? To nije dobro...

A zašto nije smijenjen, to ne znam. Najvjerojatnije zato što predsjednik saveza za to nema jajca ili alternativu pa na našu zajedničku štetu tolerira ovo naprosto neizdrživo i bolesno stanje koje na najgori mogući način izjeda i posljednje zdravo tkivo saveza.

I da, u životu sam napisao nekoliko programa, istina davno i u jezicima koji su danas muzejski eksponati, ali jesam, no svejedno mislim da ne pljujem nikoga ako javno ukažem na nešto što ne valja i za što postoje vrlo jasni i čitljivi argumenti. Žao mi je ako to tako doživljavaš, ali to mi nije navika.

Iz svega je razvidno da i sam imaš problema preko glave oko svega ovoga i nikakvu podršku od onih koji bi je trebali dati.

I kad već spomenu čudne stvari vezane na ograničen pristup...da nije to ona situacija kad su uploaded logovi netragom nestali s robota ??? :o :-\

Moj savjet - obrati se Zdenku, jer ako on ne uspije razriješiti ovaj slučaj, onda sve zajedno zbilja nema nikakvog smisla.

9A2MI

Pozdrav

Na prijedlog 9a4qv poboljšao sam UKV robota.
Sada će ako ima natjecanje prijašnjeg dana EDI log biti prihvaćen.
73 de Miljenko 9a2mi

9A4QV

Zahvaljujem na info i na modifikaciji robota.
Nama koji radio samo pola natjecanja, taj upgrade ce olaksati posao.

QV

9A4DC

MILJENKO NE RADI TI DOBRO ROBOT! (bar ne za HRK!)
Obrazlozenje:
Izvrsi vizualni pregled logova 9a6v,9a1ccn i 9a5tim.
Jedna od tih postaja se prijavila u SSB ONLY KAT a u logu na robotu prijavila i cwveze u 3em periodu.
Jedna od tih postaja prijavila da radila 9a1ccn u 3em periodu cw A CCN UOPCE NE RADI CW (garantiram-hamleti su iz os skole,neznaju cw i nemaju ni taster,a i u  svom logu su tu vezv prijavili kao ssb!)
Jedna od tih postaja jako zeznula stvar pa joj log pocinje s 007??
Napravi rucni (vizualni) cross check svih veza ovih 3 postaja s logovima drugih sudionika pa ces vidit gresku (jednu????)
Vy 73
RK ZD CTEST TEAM (9a1bst/9a1ccn/9a2zh/9a3eo/9a6cm/9a6v)
By 9a4dc

9A1AA

Damire 4DC, a da ti napraviš jedan "vizuelni čeking" svega što je napisano u ovoj temi ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2MI

Robot radi dobro.
No još nisam dobio nikakve upute/odluke od managera/komisije glede tih veza.
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

A i ti Miljenko sad pretjeruješ sa tom brzinom i požurivanjem  ;D
Pa još nije riješen ni Zimskl kup. To što na robotu piše da su rezultati službeni ne znači ništa. U propozicijama lijepo piše kada su rezultati službeni i finalni.
73, Ivo 9A1AA

9A2MI

Ništa ja ne požurujem... samo konstatiram.
Ali da bi brzina mogla i trebala biti veća to se slažem.
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

Miljenko, šala....bio je smajlić iza ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2MI

Citat:Bok,
A da si pogledaš kako je robot izračunao poene kod 9A5ADI , prije nego potvrdimo da robot dobro radi ?
(102) DUPE [?] si nisam mogao protumačiti.
73 de 9A3OS

Ovo sam dobio na e-mail.
Dakle, tvrdim da robot radi dobro.
Provjeru dobrog rada tj. pravilnog interpretiranja pojedinih logova i veza treba raditi manager.
U nedostatku rada managera, napravio sam sve da ga možete zamijeniti svi vi koji ste zainteresirani.

Pogledao sam navedeni log 9a5adi. I ja si mogu protumačiti (102) DUPE.
Dakle radi se o duplim vezama. Problem je u tome što je 9A5ADI cijeli log poslao sa periodom 1.
Da je kojim slučajem izostavio period, robot bi sam pravilno po vremenu i modu postavio preriode.
Ovako ja moram intervenirati.
No, tek kada mi vi ukažete na problem ili manager...
Ja ne radim "vizualne" provjere...
73 de Miljenko 9a2mi

9A4QV

Miljenko, to je greška robota.

Kako bi robot reagirao sa trenutnom paradigmom ako bih ja recimo prijavio periode (sva 4) ali recimo da u periodu 2 odrzim vezu u 14:01 ?
Po tvojem tumačenju, robot bi uredno priznao vezu koja ne bi smjela biti priznata jer sam je odradio van dozvoljenog vremena za taj period.
Robot bi trebao po prijavljenom vremenu ali i po vrsti rada utvrditi koje veze pripadaju u određeni period a onda ako prijavljeni log ima takve greške, oduzimaju se bodovi stanici koja je prijavila takav rezultat, a vjerovatno i drugoj koja je isto odradila tu vezu.

Može se desiti da je druga postaja bila lukavija pa editirala taj qso da upadne u ispravni period te onda tu na  scenu stupaju oni SDR prijemnici koje HRS kupuje već godinama.....

U svakom slučaju, to je propust robota. On je taj koji mora sam odrediti periode natjecanja i svrstati veze u periode ali samo ako to nije izričito predviđeno pravilima. Kada bi u pravilima explicite pisalo da se mora prijaviti i svaki period u .log file onda bi takav prijavljeni rezultat bio priznat samo za veze iz prvog perioda i to po vremenima.

QV

9A2MI

Ma slažem se, sve je greška robota.
Treba dodati u pravila glavnu točku.
Ako robot pogriješi, autor robota će se kazniti vješanjem.
Druga točka: Ako bilo tko pogriješi za bilo što, recimo ako slučajno na tipkovnici
stisne 0(nula) umjesto O (Oskar), kaznit će se vješanjem.
I treća točka: Ako netko pokuša i pomisliti raditi kontest, kaznit će se vješanjem.
73 de Miljenko 9a2mi

9A1IW

Hehehe, takmicara je sve manje svake godine, u EU je nezaustavljiva tendencija pada broja ucesnika, uskoro ce takmicenja biti zabava za 10 fanatika. Pogasite odmah svu tu sprdacinu, gasenje je neminovno tako i tako. Savez se zali na trosak, nagrade se dijele kao na tomboli, takmicari nezadovoljni propozicijama, softverima, nagradama... Sta vam sve to treba?

Ako bas zelite (iz tko zna kojih razloga), imajte 1 takmicenje u godini na KVu, 2-3 na UKVu i bye. Toliko maltretiranje za 50tak ljudi? Od 2000 clanova? Smijeh.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris