• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2014

Autor 9A2VX, 04. Svibanj 2014, 22:06:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Čitam propozicije HRK 2014. Jednostavne, kratke i jasne. Evo npr. Kategorije.
Lijepo piše: ''E – više operatora (sve klupske postaje su obavezno u ovoj
kategoriji)
''. Po mojem mišljenju, potpuno bez veze. Zašto sa klupske postaje
ne bi mogao raditi jedan operator, bez pomoći drugih? Ali moje mišljenje, kao
i mišljenje svih drugih je potpuno nevažno
. Natjecatelj se mora pridržavati
pravila ili se ne natjecati. Pravila se, naravno, mogu mijenjati, ali samo puno
prije natjecanja.

73 uz podršku Željkovom pozivu za žurnim i konačnim rješenjem ovakvih problema.

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4QV

Citat: 9A1AA  u 08. Svibanj 2014, 11:15:38
I šta si to čuo???? Mene kako zovem CQ!!!!.
Jedini operator bio sam ja......mene si snimio....na snimci je moj glas..... a pojma nemam tko je pomogao pri prijemu broja iako sam i ja na kraju uspio primiti.
Zahvaljujem kolegi koji mi je učinio medveđu uslugu :(

Ovu zadnju neistinu neću ni komentirat......

Nisam siguran da imaš dozvolu za objavu ove snimke posebice dok traje UBN procedura i prijem logova !!!!!
Još jedna u nizu nepravilnosti vezane uz ovaj Kup.

Pa ne zivimo u Sjevernoj Koreji, naravno da je legitimno pravo svakoga objaviti video ili tonski zapis koji se ne kosi sa pravilima i etikom sajta na kojem je objavljen.

Uostalom, 4OE  nije objavio taj video, i nije ga ni snimio, on je samo ukazao na link na kojem se zapis nalazi. Ako se nekome ne svidja neka ga ne gleda...

9A1AA

Govorim o tome da prijem logova za HRK još traje i da zbog toga nije OK objavljivati snimak.
Što se mene tiče neka snimaju cijeli kontest i nek si poslije puštaju snimku
73, Ivo 9A1AA

9A4DC

Ne volim forumska prepucavanja, zato uglavnom čitam i ne logiram se!
Al na nešto moram odgovorit. Neko je (ak sam dobro skužio) napisao da 9A6V je kliupska stanica a nalazi se u single op kategoriji???? Ok, sad molim za odgovor gdje to piše da mogu i ja vidit (a onda će me netko u klubu čuti!!!)
Razlog-Zadnjih godinu dana u RK Zd uglavnom ja vodim contest ekipu u tehničkom dijelu (9A3EO vodi sve!) što uključuje i logove. ODGOVORNO TVRDIM DA NEMA ŠANSE DA SAM NAS PRIJAVLJIVAO KAO SINGLE-OP (makar ja sam radio, a hamleti me gledali! Ako su bili u PPS-u po meni smo multi-op i točka!!) Ko me osobno pozna zna kakav sam kad nešto rečem (jel tako 9a3ty? kad sam reka da kucam ja a ne pc ONDA TO ZNAČI DA OČU SLOBODNU PRIKLJUČNICU! isl!)
Ukratko, ovo dole je Prijava 9A6V u cabrillio formatu za HRK 2014 koju sam poslao na robota (2 PUTA ZAHVALJUJUĆ PADU SUSTAVA):
START-OF-LOG: 2.0
ARRL-SECTION: DX
CALLSIGN: 9A6V
CLUB: Radio Club Zadar 9A1BST
CONTEST: HRK
CATEGORY: MULTI-ONE 80M HIGH MIXED
CLAIMED-SCORE: 15876
OPERATORS: 9A3EPP, 9A4DC
NAME: Radio Club ZADAR
ADDRESS: Ruđera Boškovića bb
ADDRESS:  Zadar,  23000
ADDRESS: Croatia
CREATED-BY: N1MM Logger V13.12.2
Lijepo vidljivo MULTI-OP ! Napomena: 9A3EPP je hamlet iz 8-og razreda osnovne kojeg trenutno obučavam, a 9A4DC sam (čini mi se) ja!
Općenito oko svega u svezi s logovima, dnevnicima, robotu, radu nekih postaja, itd isl, al - nemam živaca.
Mi smo zadovoljni rezultatom-još jedan hamlet obučen za rad - nama vrijedi kao TOP 3 WW u WPX-u!
73 GL GOOD DX TO ALL
9A4DC Za 9A6V Team

9A1AA

Damire 9A4DC. U razgovoru s robotovim gazdom, Miljenjkom 9A2MI, saznao sam gdje i kada nastaje problem sa svrstavanjem klupskih postaja u kategoriju Jedan operator. Naime, osim što staviš u cabrillo logu Multi op moraš prilikom uploada loga u padajućem izborniku odabrati kategoriju Više operatora. Za sada robot taj podatak ne uzima sam iz loga.
73, Ivo 9A1AA

9A4DC

OK Ivo. Hvala na info. Trebalo nam je reć i prije. Vjerujem da su i drugi u tom pogriješili.
Probaću sad to ispravit.
73

9A1AA

Damire, pošalji email kv manageru na hrkup@hamradio.hr i upozori ga na ovaj propust.
Inače administriranje logova na robotu ne radi Miljenko već to treba raditi kv manager.
Na UKV robotu to izvrsno radi Krešo 9A2HM pa tamo nema ovakvih problema.
73, Ivo 9A1AA

9A6R

S ovim snimanjima,robotima koji "padaju",nejasnim,nedorečenim pravilima samo se još više tjera ljude dalje od natjecanja.Ima li netko da to dovede u red?Ljudi moji valjda nam je svima jasno da sve mora biti ko suza čisto ??? NHF

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4DC

Nisam noon stop na internetu. Tek sam sad ovo pročitao i poslao mail-zamolbu KV manageru za promjenu kategorije 9A6V.
Valjda nisam zakasnio.
Zahvaljujem svima, a pogotovo Ivi 9A1AA na trudu.
73 TO ALL DE 9A6V

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 08. Svibanj 2014, 15:06:21
. U razgovoru s robotovim gazdom, Miljenjkom 9A2MI, saznao sam gdje i kada nastaje problem sa svrstavanjem klupskih postaja u kategoriju Jedan operator. Naime, osim što staviš u cabrillo logu Multi op moraš prilikom uploada loga u padajućem izborniku odabrati kategoriju Više operatora.

Iako postoji uputstvo za upload dnevnika veza takmičenja neke stvari bi trebalo nadopuniti pa i ovo što pišeš.
Očito je da neki površno gledaju što im se pojavljuje u ekranu.
Iako se sva krivica svaljuje na "robota" ovo je dokaz da postoji i kategorija "ljudski faktor".

Pošto se radi o vrlo kratkom takmičenju, takmičenjima, možda da se razmisli o skraćivanju roka za dostavu dnevnika veza, moguće isti dan do ponoći. Nakon završetka takmičenja jedino što treba je export cabrillo format dnevnika i to je to, svi ostali zahvati u dnevniku veza takmičenja su nedopustivi.

Citat: 9A4DC  u 08. Svibanj 2014, 14:57:48
Neko je (ak sam dobro skužio) napisao da 9A6V je kliupska stanica a nalazi se u single op kategoriji???? Ok, sad molim za odgovor gdje to piše da mogu i ja vidit (a onda će me netko u klubu čuti!!!)
Uzrok grešea je poznat, ponovilo se, tako da nije bilo napamet napisano.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TY

Citat: 9a3ty  u 06. Svibanj 2014, 15:45:31
Srećom, već kod Zimskog kupa sam naučio da se mora u padajućem meniju na vrhu upload stranice izabrati odgovarajuća kategorija pa nisam imao problema.

DeltaCharlie a ovo nisi pročitao?

Citat: 9a3ty  u 06. Svibanj 2014, 15:45:31
Ne bih to uzeo kao veliki minus kreatoru upload stranice ali s obzirom da je prošli put bilo takvih problema moglo se u 3 mjeseca nešto napraviti da se ovaj put izbjegnu isti problemi.

Ima krajnje jednostavno rješenje za ovaj problem. Defaultna kategorija padajućeg izbornika mora biti "Izaberite kategoriju" i ako se ne promijeni mora javiti grešku prilikom potvrde uploada. "Prosto k'o pasulj."
Osim toga ako se već znaju propozicije onda se u robiju mogla upisati lista svih pozivnih znakova kojima klubovi raspolažu i automatski svrstati u multi-op kad su već takva pravila. Više posla ali ako se želi state-of-the-art user-friendly robi onda je to must (jednostavno rečeno na hrvatskom jeziku ;D )

73 de Ivo, 9A3TY

9A4W

Opet  kvar na robotu.
73 Toma 9a4w

9A1AA

Pogledajte malo pažljivije u lijevi ugao na starom austro-ugarskom serveru ;)

Sada su podaci o našim kontestima na našem serveru:
http://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?What=p&CID=2014-04-26
73, Ivo 9A1AA

9A3TY

A jesu li gotove ručne prepravke i da li je počeo teći rok za žalbe ???
73 de Ivo, 9A3TY

9A2SW

Ima li kakvih pomaka glede rezultata. Prošlo je ohoho vremena.Da li netko radi na rezultatima Super kupa?
Pozdrav svima
Valter, 9a2sw