• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Inzvaredna skupština HRS-a

Autor 9A4OE, 12. Rujan 2012, 16:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Citat: 9a4oe  u 03. Listopad 2012, 17:19:16

U dopisu se govori u množini!

Bit ce zanimljivo vidjeti program i obrazlozenje ponovne  kandidature s obzirom da je pokrenuo izbore prije isteka cetverogodisnjeg mandata (tj. sestogodisnjeg od 2007), ili je netko izvrsio pritisak na njega da to ucini.

MOžda se u dopisu govori, ali se množina ne vidi :D

Ali Damire, kakav pritisak???
Da ne kažem da se ispiti i moraju pokrenuti prije isteka mandata - samo ne piše koliko prije - jer bi pokretanje nakon isteka bilo ne malo upino nego pomalo i upitno...

PRITISAK?

9A1IW

Citat: 9A6XX  u 03. Listopad 2012, 14:48:04
A tresla se brda.

Kao i uvijek.

Citat: 9A6XX  u 03. Listopad 2012, 14:48:04
Čitao sam na jednom javnom forumu da je Denis Vincek, 9A3Z odustao od kandidature zbog ilegalnosti skupštine

To je sam Denis rekao ili si čitao da je netko rekao, da je Denis rekao? Jerbo, ako je u igri trač, bolje da obrišeš ovaj post. Mi smo radioamateri, ne trač-babe koje šire propagandu.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Ivo brate, pretjera ga...

Kolkiko vidim, Hrvoje nigdje nije sporio akademski status i dvije diplome nesuđenog nam predsjedničkog kandidata, a mislim da to sad vidiš i ti. Samo je rekao da se isti voli njima kititi, a to je istina.

Slažem se da je "ovo" postalo lakrdija, a tko je za to zaslužan, tema je za neku drugu priču.
Hvale je vrijedan tvoj prijedlog da bude više kandidtau izbornom postupku, samo nisi pojasnio kako to da ih je rijetko i dvojica, a nitko ne brani kandidiranje bilo kojem članu HRS? I što bi onda slijedom tvoje besprijekorne logike bio daljnji korak? Ukidanje Saveza, jer nije zadovoljen tvoj kriterij o minimalno dva kandidata? Ma daj...

A ovo o HRS-u kao majci i maćehi je i više nego beobrazno i prljavo, nisko, da ne kažem uvredljivo, osim ako se maćehinskim odnosom ne smatra odsustvo pupčane vrpce kojom bi HRS držao na konstantnoj infuziji klubove i njihovo članstvo koji očekuju da netko drugi umjesto njih rješava klupske domaće zadaće?

Aj brale, oladi ga malo...

Imamo mi tako jednog hiperaktivnog i izvrsno upućenog kolegu koji jako voli dijeliti klubove i članstvo po nekim svojim kriterijima pa tako jedan dio klubova voli posprdno nazivati "minornim" ili opet "uzor klubovima", više nego očito smatrajući da su po nekim čudnim i generalno nepoznatim kriterijima odabrani kao kulisa iza koje bi se trebalo skrivati neko "pravo" stanje...

Neka mi bude oprošteno, ali spomenut ću 9A1CFN i 9A1CIG...klubove koji postoje dugo, ali prije desetak godina neki nisu imali ni žiro računa, drugi ni adrese, a održavala ih je na životu volja i ljubav nekolicine članova...Danas imaju i puno više od žiro računa, a "uzorni" su postali kad su se napokon sastavili i počeli nešto raditi, što je njihova lokalna zajednica primjetila i honorirala, a nakon toga stigla su i priznanja iz šireg okruženja. A najmanje je tome pomogla majčinska dojka našeg Saveza...

Ne trebam ni spominjati da je matični klub spomenutog kolege u međuvremenu na najboljem putu da postane dio tužne povijesti Saveza, a čemu je vjerojatno sam Savez najviše doprinio, za razliku od članstva...a možda je sve dio neke šire zavjere, pritisaka...

Samo naprijed...

9A6R

Moram priznat da sam očekiva da će mi se dragi susid kadidirat za prežidenta ali NIL.Šteta jer ima vrimena na pretek,načitan je,ima vakultet.Ovo sa dva zaista zvuči malo napuhano :P.  Ali triba i to poštivat.Smatram da bi on bija pravi čovik za ovu odgovornu vunkciju.Ali nemoš nikoga natirat da radi ako neće,jel tako?
Sritno ko bija da bija.A tribat će mu je i to u većim količinama.Nije sve ni u znanju.

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TY

Citat: 9a6c  u 03. Listopad 2012, 18:36:17
Ivo brate, pretjera ga...

Kolkiko vidim, Hrvoje nigdje nije sporio akademski status i dvije diplome nesuđenog nam predsjedničkog kandidata, a mislim da to sad vidiš i ti. Samo je rekao da se isti voli njima kititi, a to je istina.

OK. Možda sam krivo shvatio što je pisac htio reći ali i dalje ne vidim razloga za takvo "tituliranje" ljudi.

Slažem se da je "ovo" postalo lakrdija, a tko je za to zaslužan, tema je za neku drugu priču.
Hvale je vrijedan tvoj prijedlog da bude više kandidtau izbornom postupku, samo nisi pojasnio kako to da ih je rijetko i dvojica, a nitko ne brani kandidiranje bilo kojem članu HRS? I što bi onda slijedom tvoje besprijekorne logike bio daljnji korak? Ukidanje Saveza, jer nije zadovoljen tvoj kriterij o minimalno dva kandidata? Ma daj...

Svemu jednom dođe kraj. Ako smo spali na to da nitko osim jednog jedinog čovjeka ne želi biti predsjednik očito je da nešto ne štima? U HRS-u? U društvu? Ili nešto treće ....

A ovo o HRS-u kao majci i maćehi je i više nego beobrazno i prljavo, nisko, da ne kažem uvredljivo, osim ako se maćehinskim odnosom ne smatra odsustvo pupčane vrpce kojom bi HRS držao na konstantnoj infuziji klubove i njihovo članstvo koji očekuju da netko drugi umjesto njih rješava klupske domaće zadaće?

Ne znam odakle ti pravo da moj komentar okarakteriziraš kao bezobrazan i prljav. I za koga bi bio uvredljiv? Za one koji se uopće ne udostoje pojaviti ovdje i uključiti u raspravu? Nitko ne traži infuziju niti pupčanu vrpcu niti rješavanje klupskih domaćih zadaća. Zar je previše tražiti da te predsjednik barem jednom u x godina kontaktira i pita kako ide, ima li problema, mogu li kako pomoći i sl? Zašto stalno imputiraš financije i nerad?

Neka mi bude oprošteno, ali spomenut ću 9A1CFN i 9A1CIG...klubove koji postoje dugo, ali prije desetak godina neki nisu imali ni žiro računa, drugi ni adrese, a održavala ih je na životu volja i ljubav nekolicine članova...Danas imaju i puno više od žiro računa, a "uzorni" su postali kad su se napokon sastavili i počeli nešto raditi, što je njihova lokalna zajednica primjetila i honorirala, a nakon toga stigla su i priznanja iz šireg okruženja. A najmanje je tome pomogla majčinska dojka našeg Saveza...

Mislim da ćeš se lako složiti da izreka "iznimke potvrđuju pravila" nije izmišljena bez razloga.

No time samo dokazuješ kako od Saveza niš koristi.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6XX

Citat:Budući da imam viziju kako pokrenuti HRS, gdje naći novac za projekte, kako osmisliti rad s mladima, kako ući u školski sustav, što napraviti s časopisom i webom, kako obnoviti suradnju s HZTK te kako djelovanje prilagoditi europskom okruženju - da pritom rad Saveza bude potpuno transparentan - naš je stav da ću se kandidirati za predsjednika HRS-a kad izborna sjednica bude sazvana u skladu sa Statutom HRS-a.

Denis Vincek, 9A3Z
dipl. novinar i dipl. bibliotekar

Čovjek ovdje tvrdi da sjednica nije u skladu sa Statutom. Ako se ne varam, postoji Ministarstvo Uprave koje može utvrditi sve relevantne činjenice vezano na legalnost postupaka. Odgovorno postupanje nekoga tko sebe smatra ozbiljnim kandidatom za predsjedničku funkciju bi ovakve postupke prijavio, barem ja to tako vidim.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6XX

Citat:Svemu jednom dođe kraj. Ako smo spali na to da nitko osim jednog jedinog čovjeka ne želi biti predsjednik očito je da nešto ne štima? U HRS-u? U društvu? Ili nešto treće ....

U nama samima....

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Ivo, kao prvo nitko mi ne treba dati pravo da nešto okarakteriziram ovako ili onako, ta se prava ne dijele - to je svačije pa i moje pravo na vlastito mišljenje, a stiče se rođenjem.

Mislim da predsjednik ni bilo tko iz HRS ne trebaju zivakti po Hrvatskoj i nuditi pomoći , anketirati i slično. Jeste li se vi iz kluba ikad u vezi s nekim problemom obratili Savezu? Kako je završilo?

Ja jesam i Savez je svoje odradio. Znam kolegu iz lokala koji je imao problema sa susjedima i dobio podršku iz Saveza kad je trebalo.

A ono o iznimkama - nemoj me nasmijavati. Tko brani bilo kome da postane iznimka pa da svi zajedno budemo pravilo?

Najlakše je krivca tražiti u nekom drugome, koji put je dovoljno pogledati se u ogledalo i prihvatiti svoja ograničenja ili pogreške i NHF.

Na tom tragu skrušeno priznajem da ne razumijem ono o imputiranju financija i neradu ::) Ne znam ni kako bih imputirao financije, ali za nerad na žalost moram reći da nam je imanentan u tolikoj mjeri da to postaje zabrinjavajuće, osobito ako se s te pozicije pokušava nekom drugom imputirati da ne implementira dovoljno onoga što bi po logici stvari trebalo biti inherentno, ali na žalost ostaje imanentno neimplementirano.

???

9A6XX

http://helifor.net/hrs/viewtopic.php?f=2&t=3&start=710

Kaže 9A2JG da udaramo ispod pojasa. Ja samo tražim odgovornost za iznesenu riječ. Dokle god kolege ne misle dokazati svoje tvrdnje, a javno ih objavljuju, mogu im reći samo da su lažljivci - bez da sam ikoga uvrijedio. To su pokazali toliko puta, da bi i ja mogao napisati jednu radioamatersku knjigu.

Sad su meni titule bitne, a već mjesecima vrijeđaju i postavljaju se iznad drugih na osnovi raznih kvalifikacija.
Ja u radioamaterskom svijetu ne koristim vjerska, politička, obrazovna i druga obilježlja, a još manje ona koja nemaju nikakve veze s funkcijom na koju se (ne)želim prijaviti.

Prvo treba bit čovjek, a onda sve ostalo.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6R

Dajte stanite sa vašim tiradama.Mene a i mnoge u 9A zanima ima li koji protukandidat trenutnom Predsjedniku koji je sazvao zasjedanje Izborne skupštine HRS-a ???Pa nije moguće da u ciloj 9A nema još jednoga?Barem.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6PSK

Pozdrav !
Gdje je objavljeno ???

SKRAĆENI ZAPISNIK SA ZAKLJUČCIMA  IO HRS-a, gdje se odlučilo o održavanju izvaredne Skupštine Hrvatskoga radioamaterskog saveza,
73!9a6psk,Zeljko

9a6c

Kad je bila ta zadnja izvanredna Skupština ???

9A4QV

Ja ovdje ne žim-ku skoro ništa više, o čemu se tu radi....

Mislim samo da nije sukladno pravilima foruma copy-paste sa drugih foruma, ili se varam (Hrleeeeee  ;D )

Nitko se nije osvrnuo na jednu dobru (po meni) ideju 9A3TY da bi se uz svu tu naprednu tehnologiju moglo glasovati i elektronskim putem, recimo online, video konferencijom i to potvrditi e-mailom.

Od dosta članova sam čuo kako neće vjerovatno moći prisustvovati skupštini zbog troškova koji baš i nisu mali za one koji putuju iz udaljenijih krajeva. Pa ako se mogu odluke donositi elektronskim putem, kao što čitamo u zapisnicima, možda bi se moglo ubuduće i za ovakve stvari predvidjeti nešto slično, gdje bi sve članice mogle glasovati. Smatram to korektnim prema svima.

By the way, nisam se slikao da vam pokazem da je kod nas jos toplo i za kratke rukave , nego se samo hvalim  ;D

QV

9A1AA

Citat: 9a6psk  u 03. Listopad 2012, 20:35:23
Pozdrav !
Gdje je objavljeno ???
SKRAĆENI ZAPISNIK SA ZAKLJUČCIMA  IO HRS-a, gdje se odlučilo o održavanju izvaredne Skupštine Hrvatskoga radioamaterskog saveza,

Nikada nije ni odlučeno o Izvanrednoj ni Inzvarednoj skupštini koja će se održati 20.10.2012. godine.
Odlučeno je o Izbornoj skupštini HRS-a.
Skraćeni zapisnik je ovdje:
http://www.hamradio.hr/download/io/IO_zapisnik_3_2012.pdf

73, Ivo 9A1AA

9A6PSK

73!9a6psk,Zeljko