• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Inzvaredna skupština HRS-a

Autor 9A4OE, 12. Rujan 2012, 16:13:03

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7ZZ

Citat:,ostali NO COMENT.Odakle Vam pravo da bilo sto komentirate kad niste bili nazocni i nezate sta se tamo dogadjalo
A što se događalo-ništa jer nije bilo kvoruma.
Pravo imamo,da ne misliš ti možda da nam ga uskratiš.Odakle tebi pravo da se tako bezobrazno obračaš svima ovdje.Na takav način si možda navikao kod kuće i možda ti pali ali si pobrkao lončiće.Ovo ti nije kuća.
Komentirati može svatko tko je legalno na ovome forumu i tko je član HRS-a.Druže moj,ovo je 2012 godina,ne 45,71 ili koja druga.O nedolasku i ostalome neću ne zbog straha od tebe nego zbog nezainteresiranosti-za sve oko toga!Ja se sam zabavljam za svoje pare!Kad hoću i koliko hoću.
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A3SO

Kao prvi VI i ja nismo drugovi,niti cemo ikad biti,kao drugo ja nisam ovdje da nekom tjeram strah u kosti,koliko mi je poznato,necu reci da sam siguran,nitko iz Broda nije bio na skupstini.Vase legalno pravo da svoje nezadovoljstvo kazete Vasem predstavniku u Skupstini HRS te da on to iznese u HRS,ovaj put na izbornoj Skupstini HRS.To kako sam ja odgojen nije Vase da raspravljate,ako imate neke primjedbe to mozemo raspraviti,sto se i nadam da hocemo kad se prvi put vidimo.
Nisam govorio o Vasim novcima nego o svojim i nezanima me gdje svoje trosite.Dobo ste napisali,niste zainteresirani,onda temu koja vas nezanima nemojte ni komentirati.

Zdenko,9a3so

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 21. Listopad 2012, 13:33:15
...sakupiti 2/3 većinu zastupnika (mislim da je to jednom uspjelo u Kraljevici, tko ima volje nek provjerava u zapisnicima)...

Ivo to imaš obradjeno na 3. stranici od 2007. na ovamo.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2TN

Ja sam bio u ZG pa da se i oglasim. Čudno je sa kakvom žestinom govore oni koji "nisu zainteresirani" i još neki drugi. Osnovno, da se nismo pojavili, opet bi neki drugi datum bila Skupština sa istim rezultatom i opet bi morala biti druga Skupština. Zašto kvoruma nije bilo? Ne mogu vjerovati da npr Ivo 9A1AA nije došao (razgovarali smo i čini mi se da spada u grupu RA kao i ja). Ispada da je netko organizirao "miniranje" Skupštine. Jedna grupa zastupnika nije došla upravo sa namjerom da ne bude kvoruma (namjerno "miniranje"). Novac nije nikomu izgovor za nedolazak. Mi iz Slavonije smo se organizirali i platili prijevoz 120 kn po osobi.
Ja znam zašto ali ipak ću pitati sve one koji nisu došli: "Zašto niste došli i sve svoje argumente ponudili članovima Skupštine?". Ako su vaši argumenti (i ostalo, rad, ugled itd) toliko jaki, Skupština je jedino pravo legalno mjesto da se izbori provedu na najbolji mogući način. Ako sami sumnjate u svoje argumente, nećete se niti pojaviti jer znate da ste u manjini (i naravno, da su vam argumenti slabi).
A ima i još jedna grupa "RA" (ne zanemarite navodnike) koja ne spada u ni u jednu od ovih grupa. Oni i neznaju da su "bolesni" ali se moraju oglasiti i kritizirati i blatiti i prigovarati...

9A3TY

Već je prečesto uporabljeno ali je za ovu situaciju vrlo prigodno :
"Lošu vlast biraju dobri ljudi koji ostanu kod kuće. Tek kad svi ostanemo kod kuće nešto će se promijeniti"

Moram priznati da baš i ne kužim što se događa. Najprije se digne frka oko sazivanja skupštine jer ljudima nije bilo jasno zašto se saziva ranije i umjesto da je potpuno suvislo objašnjenje izašlo u javnost ostavilo se ljude (RA i po nekima "RA"  ;D ) bez objašnjenja i tako stvorilo plodno tlo za svakojaka nagađanja.

Izbori? Kakvi su to izbori kad imaš samo jednog kandidata? Jel stvarno treba trošiti novac i vrijeme na to? 

Iznošenje argumenata? Za koga? Protiv koga? Čemu? Nedavno sam u otvorio temu u kojoj sam vas pozvao da konkretnim prijedlozima pomognete novom predsjedniku i pobočnicima. I koliko vas se javilo? Koliko je bilo ideja i prijedloga? Trebam li reći?

No, ne treba biti profesionalni sociolog da se objasni što se tu događa. Kao i svugdje u svijetu, u svim sredinama, osim u možda izoliranim plemenima duboko u prašumi, ljudsko ponašanje podliježe određenim pravilima i ponavlja se kroz stoljeća. To se sada događa i ovdje. Ukratko : ljudi u krizi ponašaju se drugačije nego u blagostanju. To je sasvim "normalno". Na nama je samo da pokušamo to prebroditi na što civiliziraniji način. I zato prozivanje svakog tko izrazi svoje mišljenje i dijeljenje na raznorazne skupine poput "vlast"-"oporba, RA-"RA" i sl. neće dovesti do ničega dobroga.   

73 de Ivo, 9A3TY

9A7KXP

Poštovana Gospodo obični  RA i oni malo višlji.

Definitivno smo konstatirali  da nešto ne valja.

Mi obićni radioamateri IMAMO pravo,makar bili i jadna oporba reći svoje mišljenje, ako nikako drukćije bar se ispucati na forumu.To je i moje pravo koje, može uistinu završiti u smeću,AKO netko prosudi da sam off-topic,vrijeđam netkoga i slićno.

S obzirom da ADMINISTRATOR ima selektivni pristup onda u smeću ne završe oni koji  bi svojim vrijeđanjem to i trebali zato jer su ipak "malo" očito bitnija gospoda  u HRS"

Realno gledajući gdje su MOJA prava ukoliko zastupnik iz mojega kluba ne dođe na skupštinu-iz bilo kojega razloga.
Koja je filozofija fiktivnih fikus klubova,kakav je to klub od tri člana?

Kako može fikus klub za kojega u vlastitoj firmi (OiV)neznaju da postoji meni birati predsjednika?

Ovdje je to sve krivo okrenuto,HRS je preslika državnog aparata u svim pogledima.
Na sjednice se dođe ako se netkome da,na glasanje nitko ni ne dođe.Predsjednika može birati sam kandidat i izabrati?

Što se novaca tiće LJUDI DA LI VAM JE RADIOAMATERIZAM POSAO ILI HOBI,ako je POSAO onda ste fulali nešto,
AKO JE HOBI onda kakvi putni troškovi.Ako ne želite biti delegati lako to riješite,nemorate biti.

Meni od otpreme nitko nije ni poklonio,a niti sam tražio netkog da mi kupi.

SAM sam si kupio jer mi je to HOBI.

Po bregovima hodam iako me to košta,ali mi je to hobi,gušt.

Što bi vi svi saborske dnevnice,što je ovdje sabor.

Ja Vas ne kužim.NOVAC.Više ga zapijete,a onda ne kukate.

Netko je spomenuo Skype i glasanje sa skypom.Nevjerovatna ideja.Nažalost podsjeća me na vladine telefonske sjednice.

Kraj silnih radioamaterskih metoda gdje se može javno obaviti da dosta ljudi ćuje(nešto tipa eurovizije-klub xx od delegata xx daje svoje glasove gosp xx)na ideju dođe skype.

Svašta,i što bi ja sad Radioamater sa 20g radioamterskog staža i 38g trebao reći na ovo sve.

Šutiti.

Ne,ja sam svoje rekao pa makar na forumu jer nisam delegat da to mogu reći na nekoj višljoj razini.

A predsjednika i sve koji su dali kandidaturu za njega može biti sram i mora znati da je predsjednik i predstavnik samo šačice  klubova (nekih i fkus) ukoliko nema bar još jednog ali ne fikus kandidata.

Eto uživajte u novcima i temi o koliko košta put u ZG,a ja ću se ipak baviti sa svojim Hobiem i trošiti svoje novce.

Ma i ja sam utopist i idealist,radioamaterizam je UMRO.
Novac vlada.

73 Hristo

9A2JK

Stvarno je zanimljiva žestina rasprave ''nezainteresiranih'' i/ili ''tzv. oporbe''. Zašto se
''nezainteresirani'' javljaju? ili još bolje, zašto na Skupštinu nisu došli '' tzv. oporbenjaci'' tj.
oni koji samo znaju sve kritizirati i omalovažavati? Ako imaju tako dobre ideje i vizije, zašto
nisu predložili svoga kandidata za predsjednika? U nedostatku argumenata, njima je
jedino ''važno'' što imamo samo jednog kandidata. Zašto je važno da li se Skupština
održava ''ranije nego je trebalo''? U stvari, može li mi netko razumno objasniti, kada se je
to Skupština trebala održati?

Mislim da bi trebali ''oladiti''. ''Pljuvači'' se neće nikad smiriti. Oni će uvijek naći razloga za
pljuvanje, jer ništa drugo i ne znaju. Na njih se ne treba obazirati. Zapravo, što vas više
pljuju, znači da ste nešto dobro napravili.

Da se razumijemo, mislim da svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje. Samo suprotstavljanjem
različitih ideja možemo doći do napretka. ''Pljuvanje'' i pisanje izvan teme, ne smatram kao
izražavanje slobodnog mišljenja i konstruktivnih ideja, nego zlonamjerno ometanje rasprave.

Citat: 9a3ty  u 22. Listopad 2012, 02:02:53
...
No, ne treba biti profesionalni sociolog da se objasni što se tu događa. Kao i svugdje u svijetu, u svim sredinama, osim u možda izoliranim plemenima duboko u prašumi, ljudsko ponašanje podliježe određenim pravilima i ponavlja se kroz stoljeća. To se sada događa i ovdje. Ukratko : ljudi u krizi ponašaju se drugačije nego u blagostanju. To je sasvim "normalno". Na nama je samo da pokušamo to prebroditi na što civiliziraniji način. I zato prozivanje svakog tko izrazi svoje mišljenje i dijeljenje na raznorazne skupine poput "vlast"-"oporba, RA-"RA" i sl. neće dovesti do ničega dobroga.

Citirao sam Ivu, 9A3TY, da se ne ponavljam. Ja sam samo jedan od onih koji pišu (previše)
na ovom forumu. Ipak, pozivam pasivne članove da se uključe u ovu raspravu. Svaka ideja
je dobrodošla. Nevažno dobra ili manje dobra.
Skupština je prevažna tema da bi je prepustili ''bukačima''.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4QV

GM,

Hristo, evo da ti direktno odgovorim, a ne općenito adresiravši svoj post svima..
Odmah da kažem da je moje mišljenje da si ti "promašio ceo fudbal" bez obzira na tvoj staž u ovom našem hobiju, usput ima nas koji ovdje pišemo i sa većim stažem od tebe pa to do sada nitko nije isticao, ali kad baš vučeš mačka za rep. Istim tim putevima, nisam primjetio da smo se dosad dijelili na veće ni manje radioamatere, bez obzira u koju skupinu sebe svrstavaš.

Što se troškova tiče, ne vidim da je nitko gledao u tvoj novčanik, ja samo gledam u svoj i dobro znam gdje ću potrošiti svoj novac. Kad govorimo o Savezu, onda je tu i moj novac, jer ako sam ja platio neku uslugu kroz članarinu onda očekujem da to bude ispunjeno. Ako se to ne ispunjava jer se koristi isprika da nema novaca jer se potrošilo za nešto drugo kao što je ovo rasipanje onda me to smeta.
Da budem jasan i što kaže moj kolega iz Pule (koncizan)  ;D uopće me ne zanimaju problemi Saveza, želim QSL-ke 4 puta godišnje i to poštanskom uslugom i 3 broja časopisa plus jedan iz prošle godine. Ja sam to platio i to želim.

Što se tiče putnih troškova, baš me zanima koliko bi zastupnika došlo na jednu takvu skupštinu ako bi se ona organizirala u jednom Splitu ili Dubrovniku ?
A glasovanje skype tipa je nešto sasvim normalno u tehnički osvještenim nacijama. Ne znam koliko si ti svijeta vidio ali mogu ti reći iz osobnog iskustva, da su webinari, web konferencije, video linkovi jedan od najuspješnijih načina vođenja posla općenito.
Da to pojednostavnim "do kosti", nekad su naši roditelji išli pješke u grad i po 20 - 30 kilometara, znači li to da i mi danas moramo ići pješke na skupštinu? Reci mi je li ti ideš pješke na skupštinu? Zato postoje tehnologije, pa koristimo ih.

Tvoje etiketiranje "fikus" klubova je sasvim neprimjereno u tom kontekstu. Svi ti klubovi su osnovani u skladu za zakonom o udrugama što znači da samim time omalovažavaš i instituciju države kao takvu.
Usput, kako ti kažeš ti "fikus" klubovi (neki) imaju puno kvalitetnije rezultate nego tvoj matični klub ako uopće postoji mjerilo toga. To govorim iz vlastitog iskustva, gdje je i klub kojem ja pripadam osnovan upravo tako, bilo nas je troje u početku.

Ovo sa OiV ti baš i nije neki primjer, to ti je isto kao da si nazvao HEP i pitao poimenice za određenog radnika, vjerovatno ni neznaju da je kod njih zaposlen, sve zavisi koga pitaš...

Uostalom kako si i rekao, ti uživaj u svojem hobiju i troši svoje novce, a mi ćemo uživati u našem hobiju i trošiti naše novce. Želim ti još par lijepih izleta na skupštinu u Zagreb.

QV

9A1IW

Ja razumijem priču o novcu, danas to sve muči i svaki trošak je problem. No, ako netko nije u situaciju da si plati put u ZG...neka ga ne plati i neka delegatsko mjesto prepusti drugome.

Problem je što je skupštin zakazana u 11h, trebala je biti kasnije. Ljudima je dosta teško doći u 11h ako moraju krenuti u 4 ili h na put. Vikend ipak većini ljudi služi za kakav-takav odmor.

Namjerno sabotiranje kvoruma? Zašto? Pa može se glasati i "protiv"?

Pomoć predsjedniku? U čemu? Namicanju love? Pa pomažemo koliko možemo, i članarinama i uštedama. Šta još da radimo? Da pomažemo u aktivnostima? U tečajevima? U pisanju za časopis? U pisanju knjiga i biltena? Rezultatima u svjetskim natjecanjima? U lokalnim natjecanjima? U hamfestima? U održavanjima opreme i repetitora? U forumskim diskusijama? U čemu još možemo pomoći?
No, u problemu "Severinac" ziher nećemo. Taj problem si nismo ni stvorili.

Netko je spomenuo pljuvače...ima ih dosta, no dobar dio njih uz kritiku daje i predlog rješenja. Sama kritika ne znači apsolutno ništa, ako uz nju ne ide i neka ideja. Kritika mora prije svega biti konstruktivna, galama i pljuvanje radi galame i pljuvanja moraju odmah prema košu. Koliko je bilo konstruktivnih ideja, pa opet ništa? Očito se neke stvari ne uvažavaju.
Najkasnije, nekako sumnjam da se ovi forumski tekstovi ne čitaju, no da se ne uzimaju u obzir - sigurno ne. Što je i logično. Tako je u cijeloj državi, ni HRS nije izuzetak.

9A7KXP je dobro napisao kako funkcionira izborni inžinjering kroz fikus klubove i bildanje broja članova zbog većeg broja delegata. Stvarno ne znam čemu to...?
Sjećam se jednog kluba koji je godinama "organizirao natjecanja" i niti jednom nije podjelio niti zahvalnice, niti ikakve druge trofeje. Očito takvi lubovi služe nekoj svrsi, ali nikako onoj koja im je primarna.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TA

meni fali malo zdrave logike...

ak je pozicija (Zdenko, Krešo, Mate i drugi) sabotirala kvorum, kaj su htjeli postić? imaju jedinog kandidata koji bi svakao prošao...

ak je opozicija (te baš znam i ne znam poimence) sabotirala kvorum, kaj su htjeli postić? bez kandidata, još je jedino moguće da trebaju ispričnicu kod žene doma da kam idu (a možda idu kod Dragine komšinice?)

fali svjetla na kraju tunela? o, da...

p.s. 9A2JK: ''Pljuvači'' se neće nikad smiriti. Oni će uvijek naći razloga za
pljuvanje, jer ništa drugo i ne znaju. Na njih se ne treba obazirati. Zapravo, što vas više
pljuju, znači da ste nešto dobro napravili.

kako se ja, bogec, vidim u tim Martinovim rečenicama  :P
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A7KXP

9a4qv samo da znaš išao sam ja malo i dublje od pukog tel poziva,puno puno dublje.

Nažalost vidiš nisam se sijetio u HEP-u povuć neke veze bile bi plodonosnije nego OIV

Ja sebe svrstavam u mlađu skupinu i vidim sve ovo malo drukčije nego Vi stariji.

Što se fikusa tiće tu stojim pri svojem,iako ih vjerovatno i ima boljih od mojeg matićnog kluba.

Što se nogometa tiće ne volim ga baš.

A izleti u Zg su mi svakodnevni tako da baš i ne uživam u njima.

I na kraju koja je definicija pljuvača?

73 Hristo

9A4OE

Po napisima pojedinaca (iscitava se kandidat za IO) neznam dali se uopće više smije nešto napisati oko skupštine ili pravilnika ako nisi delegat,

Dali će se već jednom netko primiti posla, a ono dijele se ogromne stimulacije za rad do kraja godine predvidjeno više od jedne trećine (1/3) prikupljenih sredstava od članarine i urediti (predložiti izmjene) Statut i Poslovnik Skupštine?

Citat, vijesti sa naslovne str.

"...Na prijedlog Verifikacijskog povjerenstva, sukladno članku 30, stavak 4 Statuta HRS-a, novo zasjedanje Izborne skupštine HRS-a zakazano je za..."

Citat, POSLOVNIK o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Skupštine Hrvatskoga radioamaterskog savez
Članak 30.
Izborno odnosno konstitutivno zasjedanje može se održati ako je nazočna dvotrećinska većina novoizabranih članova zastupnika članica Saveza.

Ako se u tijeku zasjedanja zbog odlaska broj nazočnih članova Skupštine smanji ispod potrebne većine utvrđene (čl. 30. stavak 5. Statuta Saveza), zasjedanje se odgađa za trideset (30) dana.

Ako se nakon drugog saziva izbornog zasjedanja Skupštine ne odazovu u skladu sa stavkom 1. ovog članka, primjenjuje se članak  30., stavak 1. i 2. Statuta.

Citat, STATUT HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOGA SAVEZA

Provjeri da nebi bilo zabune da nije dobro kopirano

Članak 30.

Skupština pravovaljano odlučuje ako je na sjednici više od polovice predstavnika redovitih članova Saveza u Skupštini. Ako Skupština nema kvorum iz prethodnog stavka, redovita  Skupština može, nakon 30 minuta čekanja pozvanih članova, početi s radom i donositi pravovaljane odluke ako je nazočna najmanje trećina članova Skupštine. Tijekom rada Skupštine kvorumom se smatra onaj broj zastupnika koji se nalazio na početku rada Skupštine te ga nije moguće smanjivati tijekom rada.

Skupština donosi odluke natpolovičnom većinom nazočnih članova Skupštine, i to javnim glasovanjem, osim u slučaju kada Skupština odluči da se o pojedinom pitanju glasuje tajno.

Izborna Skupština pravovaljano odlučuje ako su na sjednici prisutne dvije trećine zastupnika Skupštine. Ako nije utvrđena dvotrećinska većina, zakazuje se novo zasjedanje Izborne skupštine u roku od 30 dana.Ako se i tada neke članice, odnosno njihovi zastupnici, ne odazovu, primjenjuje se stavak 1. ovog člana.

Iz citiranog Statuta HRS-a se vidi da u članku 30. postoje samo 3 (tri) stavka iako se vijest sa naslovnice poziva na stavak 4., a Poslovnik Skupštine o istome kaže da ih u članku 30-tom Statuta ima čak 5 (pet).
Zna se kako moraju izgledati stavci nekog člana.

3TY-Ivo, razmisli, zašto onakav odgovor od hztk, kako bi jedna pravna osoba (HZTK) mogla imati dokumente, pravilnike i ine stvari druge pravne osobe (HRS-a), ili kako bi jedna pravna osoba mogla nametati drugoj pravnoj osobi unutarnji ustroj i raspodijelu sredstava.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TY

Citat: 9a4oe  u 24. Listopad 2012, 11:10:40
3TY-Ivo, razmisli, zašto onakav odgovor od hztk, kako bi jedna pravna osoba (HZTK) mogla imati dokumente, pravilnike i ine stvari druge pravne osobe (HRS-a), ili kako bi jedna pravna osoba mogla nametati drugoj pravnoj osobi unutarnji ustroj i raspodijelu sredstava.

Ispravak netočnog navoda (prvog dijela) ;D
Ja sam zatražio od HZTK njihov Pravilnik o plaćama i nagradama (a ne HRSov) a koji HRS tako zdušno primjenjuje iako IO nikada nije donio odluku o prihvaćanju istog i iako HRS u svom arhivu uopće nema taj Pravilnik (ali ga primjenjuje ?!).

I meni nije jasno kako HZTK, znači jedna pravna osoba, može nametnuti HRSu tj. drugoj pravnoj osobi, primjenu svog Pravilnika o plaćama. Još samo fali da HRS natjera svoje članice tj. naše klubove, da moraju zaposliti jednog tajnika i tajnikovu tajnicu i da moraju isplaćivati točno takvu plaću bez obzira radilo se ili ne, imalo se ili ne. No, s druge strane možda se tako riješi problem nezaposlenosti.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

HRS sluša bazu!  Jedan on prigovora baze je bio na termin održavanja skupštine koji je bio 11h. Eto, sad je pomaknut na 10:30. Netko je bio nagluh ili je bio QRM jer nije čuo da se tražilo da bude KASNIJE da se ljudi ne moraju dizati u 4 ili dolaziti dan ranije. Go HRS go go go  ;D

A možda je samo netko proučio redove vožnje pa našao način kako da se riješi nepoćudnih izaslanika.  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Razlog je jednostavan. U terminu 17. studeni 2012. godine više nismo prvi koji biramo slobodan termin u Velikoj sali HZTK pa se HRS morao uklopiti u već najavljenu shemu korištenja prostora za održavanje Skupštine.

73, Ivo 9A1AA