• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Hrvatski radioamaterski kup

Autor 9A6JOY, 26. Travanj 2011, 11:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Mate, svaka čast za entuzijazam ali to nije lokacija za 80 metara i još za domaće konteste. Probao sam to u IARU Field Day 1989. i shvatio da je ipak previsoko.
Signal ti je u Slavoniji bio vrlo, vrlo tanak. Doduše, u 4. periodu dosta bolji nego u 2. periodu kada si bio na rubu čujnosti.
73, Ivo 9A1AA

9A6JOY

Reni, hvala na čestitkama,
Pošto je odlazak bio više rekreativan, prijatelj Jadran došao iz ZG pa se zaželio Biokova , više izletniči odlazak na planinu, pošto sam se htio javiti u Kupu , prvi plan je bio iz Dalmatinske zagore Lovreća , rodnog mista , preokrenemo to u minuti plan. hi..

Što se tiče veza bilo  sa 1720 m sv Jure samog vrha 30m od odašiljača HRT išlo je 20 metara evropa istok i zapad, rusi ... nešto oko 60 veza , pa su pale propagacije nismo ništa čuli, Radili smo sa TS 140 Kenwood, antena inv.v za 40 metara, priko prilagodne kutije 20m napajanje 12v akumulator auto.
Odašiljač je stvara velike smetnje na kv skoro na 9 s jedinica .
Poslje smo se pribacili na "Sinal"  vidio si gore na fotkama, Tada smo startali raditi na 40 metara oko stotinjak veza uz dosta smetnji...
Pošto smo izgubili dosta vrimena i prebacivanja jer put do mijesta gdije smo se stacionirali , napravljen je za kamione .  Ali stari Audi 83 radi ko pila .. hi.

U Kupu na 80 metara po meni nije odabrana  lokacija dosta je visoko (1320 m) , imali smo štap 9m ali krajevi dipola su dosta bili blizu zemlje . Odradio nekih 39  veza foniom. Jasam zadovoljan jer bar netko da se javi u kupu iz Makarske.

Napunio sam osobno baterije do sljedeće prilike i odlaska na Biokovo..

73  !! Mate
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A6JOY

Ivo
Dok sam pisao poruku naveo si za lokaciju.. u potpunosti se slažem za lokaciju nije bila za kup odabrana.
Ali sta je tuje ..
Drugi put druga lokacija i manja visina i antene razapete sto vise od zemlje.. hi

73
Mate

9A1AA

U svakom slučaju hvala ti za množitelj MA. Vrijedilo je potruditi se i primiti tvoje podatke  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6M

U "E" kategoriji samo par učesnika,a ima se.

Kako se interes za subvencioniranu nabavu uređaja klubovima pokazao iznimno velikim (prijavljeno 49 klubova), IO HRS-a je donio odluku da se poveća ukupni iznos subvencije kako bi se subvencionirali svi prijavljeni klubovi barem s minimalnim predviđenim iznosom u pozivu za prijave (4.166,00 kn po klubu). Razlika sredstava osigurat će se dodatnim sredstvima na prihodovnoj strani proračuna HRS-a.

Nije valjda da su svi na psk ?

73,franjo

9A6R

U prošlim vrimenima nije bilo dovoljno uređaja koliko je bilo RA zaint.za pa smo morali u klubu unaprid rezervirat termin za rad.Sad ima uređaja ali nema ko radit bolje reć nema se volje.
"Uvik ništo fali" ;)
Bit će bolje....

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6M

Nekoliko sličica od ekipe 9A0AA

Sve je spremno!

9A6M

ups!Datoteka je prevelika. Maksimalna veličina privitka iznosi 4096 KB.
Htio sam nekoliko slika od jednom.E pa kad neda,šaljem svaki dan jednu.

sve je tu osim cuge!

9A6M

Frka u III periodu
Ton majstor 9a3acf:dobro je sve se snima

9A6M

I na kraju 9A2MA:A gdje je taj odojak?malo sam "propal" u zadnje vrijeme.
Pozdrav ekipi sa Sv.Jure i mali savjet;za neke je conteste dobro ostati niže, pogotovo kad si na moru.

9A6JOY

Citat: 9a6m  u 03. Svibanj 2011, 10:38:45
I na kraju 9A2MA:A gdje je taj odojak?malo sam "propal" u zadnje vrijeme.
Pozdrav ekipi sa Sv.Jure i mali savjet;za neke je conteste dobro ostati niže, pogotovo kad si na moru.

Hvala na pozdravima... svaka se škola plaća... ali friške arije nije na odmet..hi
Vidi se lipa oprema s kojom ste radili...
  73
Mate

9A5K

Samo podsjetnik za sve koji još nisu poslali dnevnike za HRK 2011 da isto mogu učiniti još danas do kraja dana.

73,
Krešo - 9A5K

9A6JOY

Pošto je meni Marfi ka brat prati me , u korak kada trebam nešto bitno da napravim..
tako sam išao dnevnik iz kupa prebaciti (Krešin program) u moj log 9a6joy/p ,radi radi evidencije i slanja loga na wff jer sam radio sa Biokova 9aff 009 .... sve sam izbrisao... :'(  šta je tuje ..
..molim natjecatelje kupa da mi pošaju vrijeme veze ...da vezu pošaljem na wff..
u kup ne mogu poslati dnevnik jer ga nemam... ostvareno 40 veza ssb u oba perioda

73 Mate  :'(

9A3QB

Citat: 9A6JOY  u 09. Svibanj 2011, 11:43:27
Pošto je meni Marfi ka brat prati me , u korak kada trebam nešto bitno da napravim..
tako sam išao dnevnik iz kupa prebaciti (Krešin program) u moj log 9a6joy/p ,radi radi evidencije i slanja loga na wff jer sam radio sa Biokova 9aff 009 .... sve sam izbrisao... :'(  šta je tuje ..
..molim natjecatelje kupa da mi pošaju vrijeme veze ...da vezu pošaljem na wff..
u kup ne mogu poslati dnevnik jer ga nemam... ostvareno 40 veza ssb u oba perioda

73 Mate  :'(
Mora on jos negdje biti, neda se to samo tako obrisati. ne vjerujem da si ga i u Kresinom programu uspio izbrisati.

9A6JOY

Brzina... umjesto "open" išao sam "new" i pritisuo odabrani file ... i na karaju pritisnuo "save" ... :- :'(
..poslje toga gledam prazno...
ništa ovo je škola za drugi put... kaže se da se najbolje uči na svojim greškama..
73 Mate