• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Hrvatski radioamaterski kup

Autor 9A6JOY, 26. Travanj 2011, 11:04:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A6JOY

Pozdrav..
Pošto neću radiit iz mijesta boravka , a i neću biti ni portabl..
koju pozivnu oznaku dajem..
Hvala
73 de 9a6joy
".... kad u zoru sunca sjaj iznad Biokova se javi..."

9A1AA

Mate, daješ 9A6JOY/p. Ti jesi portabl jer nisi u stalnom mjestu boravka.
Taj /p ne odnosi se samo na ono: napajanje neovisno od mreže, udaljenost od najbliže zgrade itd...itd....
73, Ivo 9A1AA

9A6JOY

Ivo Hvala.. na odgovoru..
Tada dajem umijesto Makarska MA  Imotski IM... hoću reći raport ,
73

9A1AA

To je još veći razlog , izlazak iz tvoje stalne reg.oznake (Makarska) i  rad iz druge reg.oznake (Imotski) da obavezno daješ /p.
Nadam se da se čujemo u sva 4 perioda.
Sretno  ;)

HRK-ljuš 2011............9A3B.....Više operatora.....OS
73, Ivo 9A1AA

9A6JOY

Hvala Ivo još jednom...
jeli objavljeno na netu početak.. takmičenja
73

9A1AA

Na ovoj web stranici.....KV natjecanja......Pravila KV natjecanja.............Hrvatski radioamaterski kup
http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=1511&Itemid=629
73, Ivo 9A1AA

9A6JOY

9A8A

Pozdrav !

Ja sam shvatio to da su samo postaje koje idu na plasman u portabl kategoriji OBAVEZNE davati /p ??

U pravilima piše:

Kao portabl postaje u obzir se uzimaju sve postaje koje: rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad, koriste snagu do 100 watta outputa, koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata. Navedene postaje OBAVEZNE SU uz svoju pozivnu oznaku davati i dodatak oznaci ,,/P".

73's Mark

9A1AA

A zašto si ti onda zadnji puta, u Zimskom kupu 2011, kada si radio izvan Varaždina (na području Bjelovara)davao /p ????
http://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?pageid=4&contestid=7&showmode=final
Što se od onda promijenilo???
73, Ivo 9A1AA

9A8A

Pa, svi ste me uvjeravali da cu biti DQ ako ne dajem /p?
Sada vidim da su i drugi radili izvan mjesta stalnog boravka, nisu davali /p i nisu DQ???
Mislim da bi bez obzira na Pravilnik o amaterskim radijskim komunikacijama to davanje ili nedavanje /p u 9A natjecnjima trebalo biti jasno napisano u propozicijama. Ovako mnogi dolaze u nedoumicu?

73's Mark

9A1AA

OK deda, jasno je što je pisac želio reći.
Iako jesam pravne struke (i 50% zagorec) ne bum se više igral advokata  ;D
73, Ivo 9A1AA

9A6JOY

Sada vidim da su i drugi radili izvan mjesta stalnog boravka, nisu davali /p i nisu DQ???

Mark ako se ovo odnosi na mene u krivu ste ..
Zato sam i postavio ovo pitanje jer /P portabile jer se traže ovi uvjeti.

Kao portabl postaje u obzir se uzimaju sve postaje koje: rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad, koriste snagu do 100 watta outputa, koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata. Navedene postaje obavezne su uz svoju pozivnu oznaku davati i dodatak oznaci ,,/P".

I šta sad kako raditi da vuk bude sit a ovca cila.

73 Mate

9A8A

Mate !

Ovo se nije odnosilo na tebe....!

Pitanje /p je opcenito. U Pravilniku pise:

2) Ako radioamater privremeno upotrebljava amatersku radijsku postaju na lokaciji koja nije
navedena u dozvoli mora svojoj pozivnoj oznaci pridodati slijedece pozivne oznake:
1. kad radi s pokretnom amaterskom radijskom postajom u motornom vozilu ili na plovilu
– oznaku "/M" za telegrafiju, odnosno rijec "mobile" za telefoniju,
2. kad radi s amaterskom radijskom postajom na plovilu ili na prekooceanskoj sportskoj
brodici – oznaku "/MM" za telegrafiju, odnosno rijeci "maritime mobile" za telefoniju,
3. kad radi s amaterskom radijskom postajom na zrakoplovu – oznaku "/AM" za
telegrafiju, odnosno rijeci "air mobile" za telefoniju,
4. kad radi s prenosivom amaterskom radijskom postajom – oznaku "/P" za telegrafiju,
odnosno rijec "portable" za telefoniju.

U propzicijama pise:

Kao portabl postaje u obzir se uzimaju sve postaje koje: rade izvan stalnog mjesta boravka koje je upisano u Dozvoli za rad, koriste snagu do 100 watta outputa, koriste napajanje preko baterija, akumulatora ili agregata. Navedene postaje obavezne su uz svoju pozivnu oznaku davati i dodatak oznaci ,,/P".

Postavlja se pitanje sto kada dajes /p, a nisi u kategoriji PORTABL jer radis na stalno napajanje, sa vecom snagom..itd  Ispada da se pridrzavas Pravilnika, a zbunjujes one koji rade kategoriju PORTABL.. ;D

73's Mark

9A5K

Prije nego se upustimo po ne znam koji puta u raspravu oko toga što je točno prenosiva amaterska radijska postaja,
vezano uz propozicije natjecanja:

1. Postaje koje se žele prijaviti kao PORTABL postaje i zadovoljavaju navedene uvjete propozicijama, obavezne su davati dodatak /P kako stoji u propozicijama.
2. Kategorija PORTABL postaja više ne postoji u natjecanju (dodjeljuje se samo posebna nagrada takvim postajama)
3. Ostale postaje nisu obvezne davati dodatak "/P" ako ne rade iz stalne lokacije, ali naravno mogu.

73,
9A5K

9A7PJT

Ajde ne kompliciraj  :-\ puno oko toga  /p ili  bez njega  nego vozi dalje .
I onako  neces  bit  medu  prva  3  pa  se  onda  nece  niko ni  bunit . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je