• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Tisak QSL karata u organizaciji HRS-a

Autor 9A5ADH, 28. Travanj 2009, 23:12:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5ADH

Prije svega, pozdrav svekolikom pučanstvu.

Tema iz naslova baš i nema veze s radom Saveza, ali budući je isti organizirao tisak mislim da je ovo mjesto najprimjerenije.
Dakle, zanima me, a vjerujem i sve vas ostale, i pravne i fizičke osobe, kada će svjetlo dana ugledati uredno plaćene QSL kartice... i naravno, biti isporučene na adrese naručitelja ???.

Davor, 9a5adh

9A7WA

To pitanje sam ja već potegao, ali nitko na njega ne zna odgovor, trebalo je startat početkom trećeg mjeseca, sad je već četvrti kraj i ništa, navodno još nije ni dostavljeno u tiskaru,
možda u međuvremenu je, ali iz stručne službe su mi rekli da nisu svi platili, tko nije ne znam, znam
za sebe, platio sam odmah, a ako je točno ono iz tiskare da bi oni štampali, ali nemaju narudžbu,
onda očigledno negdje je zaštekaloi to jako. Zašto ? Ne znam, znam da ima puno posla sa time, ali
znam da imamo i tajnicu i Ljilju pa možda one znaju više. Iskreno se nadam da će biti uskoro.

73                de                   9A7WA

9A5K

Pozdrav.

Kada je riječ o većem broju osoba, onda je uvijek problem što ne izvrše svoja plaćanja na vrijeme.
Konkretno, u ovom slučaju riječ je sve zajedno o preko 70 različitih osoba/klubova za koje se tiskaju
kartice i o ukupnoj količini od gotovo 350.000 komada kartica u tisku, pa se naravno cijela priča
razvukla više nego što je potrebno.
Također, tehnologija tiska da bi se ostvarila dogovorena cijena, zahtjeva da sve pripreme budu kompletirane
i dostavljene tiskari. Kako to još uvijek nije slučaj, definitivno zadnji rok je ponedjeljak ujutro, te
će se u obzir za tiskanje uzeti samo oni koji su dostavili svoje pripreme tiskari.
Što se tiče HRS-a, sredstva će biti prebačena tiskari isti trenutak kad se zaključi navedena lista.

Nakon toga tiskara će izvršiti tisak kartica i dalje slijedi isporuka naručenih količina prema specifikaciji
naručiteljima.

Moje isprike još jednom svima koji čekaju svoje kartice, no, s ovako velikim brojem naručitelja vjerojatnost
da svi ispune svoje obveze na vrijeme je na žalost uvijek problematična.

73,
Krešo - 9A5K

9A7WA

Hvala lijepo na odgovoru, ali bilo bi interesantno da znamo konkretno, zbog kojih
   znakova se čeka i zbog kojih priprema već skoro dva mjeseca kasni, mislim da imamo pravo znati,
   zbog  9A7WA sigurno nije i njegovih malih 2.000 komada, ali zbog nekoga je.

73             de              9A7WA

9A5K

Znam da bi bilo interesantno, ali nema smisla da istjerujemo duhove ovdje na forumu.
Svatko može imati svoje više ili manje opravdane ili na kraju neopravdane razloge.
Kako god, ponedjeljak ujutro tko je poslao, poslao je. Tko nije, više sreće drugi puta,
ali više stvarno nema smisla čekati.

73,
Krešo - 9A5K

9A7WA

OK, nadam se da će biti tako i nadam se da mene neće izbacivat tako često jer uvijek
   imam opravdane razloge, samo ih nitko ne uvažava, uvjek ja naje...     , a šta mogu .

73                de                  9A7WA

9A3AG

evo priznajem,

ja sam jedan od krivaca.... nisam još napravil pripremu za 30k karata za svoj klub....

moja isprika ako se zbog mene čeka....

73 (priprema ide sutra ili prekosutra)

Saša, 9A3AG

9A7WA

Odlično ako ide sutra ili prekosutra, al što si čekao dva mjeseca skoro, zašto si mene
  izbacivao sa foruma gotovo odmah, što nisi sačekao skoro dva mjeseca, sad vidiš kako je to.

73              de              9A7WA

9A6AA

Saša,

jedno je napraviti pripremu a drugo je uplatiti lovu u Savez. Čini mi se da smo zapeli kod ovoga drugoga te da se to čeka.

Bojim se da si s pripremama malo zakasnio.

Jedino ak' si lovu već uplatio...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5K

Emire, u krivu si... ne bi vjerovao, ali manji je problem s novcima, nego s pripremama.

No, kao što rekoh, ponedjeljak ujutro, tko je poslao, poslao je..  :o

73,
Krešo - 9A5K

9A3AG

Citat: 9A6AA  u 29. Travanj 2009, 11:04:15
Saša,

jedno je napraviti pripremu a drugo je uplatiti lovu u Savez. Čini mi se da smo zapeli kod ovoga drugoga te da se to čeka.

73

9A6AA

Emire nisam ja  uplatio ali naš tajnik je i to istog dana kad je trebalo... a priprema.... sad ovo sad ono pa nikak da dojde na red....

Nego netko da mi veli jel dosta rezolucija slike 1024*1280 za QSL kartu?

hvala unaprijed i 73

Saša, 9A3AG

9A5CW

Citat: 9A3AG  u 29. Travanj 2009, 11:20:17
Citat: 9A6AA  u 29. Travanj 2009, 11:04:15
Saša,

73

9A6AA

Emire nisam ja  uplatio ali naš tajnik je i to istog dana kad je trebalo... a priprema.... sad ovo sad ono pa nikak da dojde na red....

hvala unaprijed i 73

Saša, 9A3AG

Jura moga si pitati i sve ti bilo gotovo... vec odavno... Ajde salji JPEG i muci, vec ce ga neko resizati na velicinu QSL-ke.

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6AA

Citat: 9A3AG  u 29. Travanj 2009, 11:20:17

hvala unaprijed i 73

Saša, 9A3AG

Saša,

upravo me nazvao gospodin iz tiskare (ne zbog tebe  ;)).

Na kraju razgovora poručuje ti da što prije pošalješ tu pripremu, a on će te dalje uputiti što napraviti, odnosno da li je dobra ili nije...

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A7WA

Po najnovijoj INFO karte možemo očekivati oko 20 maja pa nadalje iz štamparije.

73              de               9A7WA

9A5ADH

Citat: 9A5K  u 29. Travanj 2009, 08:43:49
... definitivno zadnji rok je ponedjeljak ujutro, te
će se u obzir za tiskanje uzeti samo oni koji su dostavili svoje pripreme tiskari.
Što se tiče HRS-a, sredstva će biti prebačena tiskari isti trenutak kad se zaključi navedena lista...

Znam da rokovi postoje zato da bi se kršili, ali mislim da niste trebali čekati mjesec dana da skupite sve pripreme i predujmove. Tko je zakasnio, nek' čeka drugi vlakić.
Ali, na kraju krajeva, najbitnije je da je stvar u postupku. Hvala za info.

73, Davor