• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 07:25:40
Emire, ti baš kao i Zoran Djaniju, iskušavaš moje strpljenje ...

Meni nije bio jasan povod zadnjeg Đanijevog "naleta"  ;D , ali to me ne sekira (njegov problem). S obzirom na "godinu proizvodnje" morao je znati da akcija izaziva reakciju.

Da zaradiš kaznu zbog mene ja bi odmah zatražio neku plaketu (nešto vrijdno poput DXCC Honor Roll  ;D ). Dvojba je samo što ne znam od koga da to tražim (9a6xx, 9a6c, 9a6aa. 9a4gl)  ;D

Sretno ti bilo
73 de 9a6jrz

9a6c

Kako to misliš, nemojte me cimat na korizmeni petak? Oli je nama subota?

Samo se u jednome slažemo, jer sam legalist, da je Urednikova zadnja, što se tiče uređivanja časopisa.

Ajde, bar nešto...

A što se tiče priloga za časopis, možda je i bolje što si Uredniče tako odlučija; da je izašlo, oli bi vidija lovu?

??? Ovo je bezobrazna insinuacija i podmetanje. Honorari za protekli broj su isplaćeni jučer.

Doće drugi Urednik, možda kršćanskog svjetonazora, ipak mi živimo u zemlji čijih se 94% stanovnika izjasnilo kao vjernici.

Misliš na RADIO HRS ili GLAS KONCILA, odnosno MALI KONCIL? Znam da si samoproklamirano dijete socijalizma, ali ne mogu vjerovati da si institut podobnosti svoje mladosti pretvorio u pripadnost nekoj od konfesija? Ili da osoba tvoje širine ima namjeru ograničiti prava ateistima? Ajde, to je isto bolje od onkologije, svaka čast. Samo ti nije u redu da me i ti smjenjuješ, sad ste dvojica na jednoga, a oba dragovoljci i junaci...

Pa će opet posli bit da je posli Grubišića Grubišić. E ne, moga je doć wannabe Đorđević, kako da ne? Tu triba radit moj kume, a beskorisno pametnih ka ti ima duzina. Znaš kako bi se reklo u Splitu - takvi mudraci kupe ...na po Pjaci... Iliti ga po braški - ni ništa od tega...

Da je bilo sakrivat se iza lektorice. Grubišiću, neznanje ne opravdava. Sjeti se toga svaki put kad budeš gledao naslovnicu časopisa.

Nevjerojatno koliko samoproglašeni autoritet za hrvatski jezik i jezikoslovlje zapinje na znanju hrvatskog jezika iz prvog razreda osnovne škole. Pa počni čitat čovječe, sve ti piše!

Kako da ti objasnim da svaki pošten list pa tako i tebi omljeni RADIO HRS ima lektora, odnosni lektoricu, koja je stručna i zadužena da vodi računa o ispravnosti napisanog. Tako je i u ovom slučaju.

Da ti još jednom ponovim, ali polako... I sam sam uočio istu stvar o kojoj trubiš, postavio pitanje lektorici i dobio odgovor da je ono što tebi smeta u redu.

I što sad hoćeš?

Već si se jednom pravio pametan na temu rvackog jezika i dobio po ušima, ne zbog veš mašina, fotosa i takmičenja i još ti nije dosta?

Zašto ne Hrvatski pravopis od  Lade Badurine, Ivana Markovića i  Krešimira Mićanovića, 2008?

Je li ti sad jasno?

Kako 196? Nije nego 195! Pojma nemaš?!

Aj lipo malo blitve i gavuna, to ti je odlično za možđane, fosfor, želejzo i zdrave bjelančevine.

Mir s tobom...

GG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 07:25:40Tihomire, što je sada? Maca papala jezik?

Nije, skačem okolo i vićem na sav glas kako Koki nema pravo. Uskoro prijenos i na R2 (naravno bez skakanja). A maca i jezik se igraju u vrtiću.

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 07:25:40Stalno ti se događa da fulaš, od Đorđevićeve ulice usred Zagreba, do griješke.

Kakve ja sada imam veze sa Đorđevićevom ? Opet te puca demagogija. Daj razmisli prije nego kreneš redom optuživati.
A za griješku, prihvati mišljenje znanstvenika ili ostavi, nitko te ne tjera, samo me nemoj maltretirati sa svojim krivim mišljenjem, hvala.

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 07:25:40A da ti pogledaš Prosjake i sinove noch eine mal? Živ, živ, živak...ne bilo ti zapoviđeno.

Taj film ima više veze sa alkoholizmom i šizofrenijom nego sa današnjim službenim jezikom, pa je totalno neprikladan kao referenca za ovu temu. Koji ti je lik iz filma uzor ?
Nema veze, bar ćemo zaboraviti bahato savjetovanje o natjecanju.
Koki, pravi gospodin se uvijek ispriča kad je u krivu.

A što si ti nama tako nezadovoljan ?

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Oli je nama subota?

Dragi GG, ne jednom sam napisao da si ti u duši istinski vjernik, samo ti još to ne znaš. Baš ka i mi, da nan je bolje pod ovom garniturom. Toliko nan je dobro da je Adam unaprid ustoličija aktualnog prešidenta! Može, ali u Istri.
Kako se ti i kolega iz tandema puno ne razlikujete, samo je riječ o nijansama, prijatelj Djani je na blogeru objasnio tebi , moderatoru i svim normalnim slobodnomislećim posjetiteljima foruma i blogera, što je đoko, što nježnik, a što je kolega iz tandema htio reći.
Ti, kome su usta puna demokracije, ni A. Stvarno si zaslužio biti Urednik, samo ne Radio HRS-a.

Ja jesam dragovoljac, ti jesi mobiliziran, je li ti krivo ?

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 11:26:34
Oli je nama subota?

... što je đoko, što nježnik, a što je kolega iz tandema htio reći.
...

Uopće me ne zanima kakve asocijacije ima tvoj mentor Đani glede uporabe imena (pojma) Đoko.
I kako on može tumačiti što je netko "htio reći"? Nije valjda da i on ima nadnaravne sposobnosti k'o i ti?
I ti i ja, i neki naši zajednički prijatelji, znamo da je Đoko tvoj nadimak iz tvoje tehničke škole (s kojom se toliko dičiš).

No, ako tebe tvoj nadimak (po stare dane) asocira na pimpek, ja se ispričavam.

"DX never sleeps..."

9a6c

Ja jesam dragovoljac, ti jesi mobiliziran, je li ti krivo ?

Je, za poludit, moš mislit... To je zato šta san ja od prvog dana bija di triba, a tebi je biće "baza" 1991 odselila pa ni zna di ćeš :D

Kako se ti i kolega iz tandema puno ne razlikujete, samo je riječ o nijansama, prijatelj Djani je na blogeru objasnio tebi , moderatoru i svim normalnim slobodnomislećim posjetiteljima foruma i blogera, što je đoko, što nježnik, a što je kolega iz tandema htio reći.

Ma slabo ti ja posjećuje to misto, morna priznat da san zakaza po tom pitanju...
I za reć pošteno, za me nisi nikad bija ni Đoko, ni njženik niti išta drugo osin Koki.

A ovo povremeno tituliranje imenima, bezimenima i ostalo, znaš ti da je to samo d ate malo štucigajen.

Ne dan ja nikom na te, ni na Renčija.

A da san baš nekiveliki demokrat, nisan, nije to baš tako. Kad pogleaš malo po ovom forumu, ima tu jačih igrača od mene.

A sam najbolje znašp da san ja samo autokrat.

I još samo smajlić za kraj. ;)

BTW, uredničko mejsto nisam zaslužio, za njega sam se izborio.

Kako bi ti rekao, prilično transparentno na 15 stranica teksta.

GG

9A2JG

To je zato šta san ja od prvog dana bija di triba, a tebi je biće "baza" 1991 odselila pa ni zna di ćeš

Svakakvih sam se gluposti nasluša i načita, zadnjih 19 godina, ali ova spada među najveće. Fala Bogu da je arhiva Ureda za obranu grada Splita ostala netaknuta, i nakon granate. A i ljudi su još živi.
Ali, moran ti odat priznanje za mudrost, i tada su naknade za plaću redovno dolazile, a dragovoljci ZNG-a i HV-a su dobili prvu plaću za Tri kralja 1992', nakon mnogo mjeseci...
Kako onda tako i sada, vidiš ti se pohvali isplaćenim honorarima, meni dan - danas ništa. Mudriji si, nema zbora.

Ali neka, i u sveton pismu piše : Pokucaj , i vrata će ti se otvoriti. Ipak si ti vjernik u duši.

Poručija ti je Reni da ga više ne spominješ, ali za osam dana mu ističe kazna, pa ne sumnjam da češ to i pročitati na ovoj stranici.

73, Koki 9A2JG

P.S. Mahmutoviću , toliko si napisao laži, uvreda i insinuacija po ovom forumu da bi bilo najbolje tebe i moderatora zajedno udaljit, tebe zbog činjenja, njega zbog nečinjenja.

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 12:36:39
...

P.S. Mahmutoviću , toliko si napisao laži, uvreda i insinuacija po ovom forumu da bi bilo najbolje tebe i moderatora zajedno udaljit, tebe zbog činjenja, njega zbog nečinjenja.

I ti to tako na korizmeni petak Đorđeviću! Nadam se da si barem glavu pognuo dok si to pisao...

"DX never sleeps..."

9A2JG

Mahmutoviću, ja sam i pod bivšim i sadašnjim vodstvom uvijek pisao i potpisivao svoje uratke, što se ne bi moglo reći za sve sudionike foruma.
Nije ti prvi put provociranje na vjerskoj osnovi, ta to smo čitali lijepi broj puta.
Prijavljen si, ne ufamo se normalnoj proceduri, jer ni do sada nije pokazala svoje pravo lice.
Duboko se nadamo da će iza Kraljevice i ovdje zapuhati neki novi vjetrovi. Do tada, piši što te volja, kad moderatora nema. Ostani u uvjerenju da ti je sve dozvoljeno.

73, Koki 9A2JG

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 13:08:55
Mahmutoviću, ja sam i pod bivšim i sadašnjim vodstvom uvijek pisao i potpisivao svoje uratke, što se ne bi moglo reći za sve sudionike foruma.
Nije ti prvi put provociranje na vjerskoj osnovi, ta to smo čitali lijepi broj puta.
Prijavljen si, ne ufamo se normalnoj proceduri, jer ni do sada nije pokazala svoje pravo lice.
Duboko se nadamo da će iza Kraljevice i ovdje zapuhati neki novi vjetrovi. Do tada, piši što te volja, kad moderatora nema. Ostani u uvjerenju da ti je sve dozvoljeno.

73, Koki 9A2JG

Borivoje Đorđeviću, ti si potpuno izgubio kompas. O kakvom popisivanju zboriš? O kakvom provociranju i to "na vjerskoj osnovi" trabunjaš?

Pa zar nisi sam napisao donje riječi:?

P.S. Nemojte me cimat danas, na korizmeni petak, bez ljute potribe. Molaj, molaj...

Samo da znaš, i ja sam tebe prijavio. A ti pogodi komu.

"DX never sleeps..."

9A2JG

Nisam nigdje napisao da sam te JA prijavio, ja se odavno ne diram u tvoj lik i djelo, ali, tebi vrag ne da mira.
Kad te neki dan moderator nije isključio do daljnjega, onda te stvarno on drži, kao USA najpovlaštenije nacije u trgovini. Zašto, to samo on, i oni koji su ga postavili znaju.
Još jednom, Emire Mahmutoviću, okani me se.

73, Koki 9A2JG

9A4QV

Adame, ti si za mene SK. Kraj kućnog odgoja tipa rocket science nisi saznao za institut isprike. Pročitao sam i na nekim grupama što si pisao. Prava slika i prilika člana redakcije.

Daj malo pojasni taj institut isprike, to je neka nova Hrvatska složenica, nije valjda da si i ti počeo pisati svoj pravopis?
Koki ne znam što si čitao, pa ti ne mogu komentirati taj dio. Uostalom, ne ocjenjuje se netko subjektivno nego objektivno po onome što radi i za što je plaćen.

To bi u primjeru (krenuvši od mene, ili sebe) značilo: ako kažeš slika i prilika člana redakcije, značilo da ja taj dio posla ne odradim korektno? Po čemu ti to zaključuješ i da li si ti relevantan da to zaključiš? Ja kao prvo nisam član redakcije ja sam urednik rubrike koja se naziva 9A Digital. Urednik ima za zadaću da uređuje taj dio časopisa, to bi ti značilo da ako npr. ti pošalješ jedan članak koji spada u to područje, ja bi trebao ocijeniti da li taj članak sa stručne strane točan, zanimljiv čitateljstvu i ako je prijevod ili se naslanja na već objavljenje radove ima dozvolu autora itd.

To da li ja kući tučem svoju ženu ili sudjelujem u prosvjedima grupe Iskorak ili sam zaluđenik i maskota Area 51 ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja na posao koji obavljam. Ako imaš primjedbi na taj dio posla koji odrađujem, i to na volontarnoj bazi dakle besplatno, možeš iste iznijeti ovdje. Ja sam već i kroz časopis i na webu pozvao da se daju prijedlozi glede te rubrike. Međutim kako ti nemaš ništa pametno za reći na tom polju, jasno je da ćeš se prebaciti na druga područja za koja će ti drugi reći da li imaš što pametno za reći.

P.S.
po Talijanski se piše sette bandiere sa dva slova t

9A3AG

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 13:35:46
Zašto, to samo on, i oni koji su ga postavili znaju.

oni ne znaju...

neću više imati posla s ovim forumom. Previše je tu sirovih likova koji zbilja nemaju što pisati o radioamaterizmu pa mlate praznu slamu.....

kad ovo objavim skidam zabrane koje sam izrekao i šaljem mejl na odgovorne nek si nađu novog moderatora. meni ovo ne treba.

uživajte mi u ham spiritu i demokraciji.... kako to mora izgledati možete vidjeti na onoj snimci na YOU TUBE, u onom postu što ga je 9A6R editirao, u jednom postu na HRVHF, postovima od 3VV i 7WA i još podosta toga... samo vi uživajte u vrijeđanjima a ja se idem baviti radioamaterizmom...

73 i da se čujemo u eteru (neću nikog opsovati niti mu poželjeti da mu se antene sruše)

Saša 9A3AG

p.s. zaboravih napisati da N1YU ostaje trajna zabrana od mene... a ako mu netko želi omogućiti pisanje neka izvoli...

9A6R

Bravo Saša !
Ponovno si sve namjerno ili nenamjerno izrekao.
Ako sam po nekim pravilom ponašanja zaslužio isključenje na 2x2mj.onda OK.Ja se tu i ne bunim previše.
MEĐUTIM U OVA SKORO 2 MJESECA IMA IH JOŠ KOLIKO HOĆEŠ KOJE PO ISTIM KRITERIJEM NISI ISKLJUČIO.A NEKI  SU ZASLUŽILI I  MALO VIŠE OD 2 MJESECA !!!
Jel ti sada malo jasnije?
Ovo je moje zadnje obraćanje tebi kao RA i čovjeku uopće.Na mojoj si crnoj listi kao i još neki ali otom potom.
Taman san obidva,sve zalija dobrim crnim pa da si ne kvarim raspoloženje.Počivao u miru...

9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 13:35:46
Nisam nigdje napisao da sam te JA prijavio, ja se odavno ne diram u tvoj lik i djelo, ali, tebi vrag ne da mira.
Kad te neki dan moderator nije isključio do daljnjega, onda te stvarno on drži, kao USA najpovlaštenije nacije u trgovini. Zašto, to samo on, i oni koji su ga postavili znaju.
Još jednom, Emire Mahmutoviću, okani me se.

73, Koki 9A2JG

Pogledaj malo postove unazad.
Kada god me spomeneš u tvojim veleumnim izričajima, a to je isključivo u negativnom kontekstu, očekuj da ću reagirati.
I tako bi i ovaj puta.
Zbog toga ja tebi govorim: okani se ti mene, Borivoje Đorđeviću, i češi se o nekoga drugoga.

Saša, žao mi je povoda tvoga odlaska. U pravu si.
I kada pojedinac pokuša smiriti strasti - iz busije iskoči pametnjaković, koji sve nas udavi svojim pogledima na pravdu i nepravdu, vjeru, QSL-ke, gramatiku, branitelje i svime onime za što ON smatra da je najpozvaniji govoriti... i stvar se otme kontroli...
Ostani ti nama živ i zdrav jer - živoj osobi se ne govori "počivao u miru"...

9A6AA
"DX never sleeps..."