• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A8DU

UH,al je napeto.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 19:29:20
..
Što se tiče poduke o korištenju računala, interneta i sl. , pa na vlas isto se ponašate ti, 6AA, 4QV, ne čudi me da ste redakcijski team. Shodno tome, razumljiva je i tvoja odluka, taknuo sam u osinje (uz to i netransparentno!) gnjijezdo, zvano financije.
Stalno spominjem časopis, PR čvorišta, Koreju, Cavtat, nisu to lipa pitanja , razumin vas ja. A svak je involviran u nešto, od časopisa, do D-stara.

'Alo Đoko,
nisam u nikakvom "redakcijskom timu" s Gogom i 4QV-om!

I koga ti to "razumiš" i zbog kakvih "lipih pitanja"? Ti ne razumiješ samoga sebe, a kako bi onda one koji nešto suvislo znaju i napisati. Ajd' trabunjaj tamo na rent a blog, kada ga već nisi u stanju sam pokrenut. Ali, problem je u tome što tamo nema publike! U tom grmu leži zec, tj., Kokislavko!

U to ime: "Kraljevicu, Kraljevicu mi dajte! Konja za Kraljevicu!" (Kokislavko III).

"DX never sleeps..."

9A8DU

Cijenjeni ,publikume sve je napetije.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9a6c

Dragi GG,
uza sav kršćanski vjerski odgoj, ne mogu (toliko puta) okretati i drugi obraz,

Ajme...

Ovo nisan vidija...

Šta je ovo?

Nisu se valjda rasklimali temelji? Dvostrukih mjerila?

Ajde fermaj više rane ti ljute, ubiće te žena ka i mene...

GG

9A4GL

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 14:07:08Nije mi namjera takmičiti se u znanju sa lektoricom časopisa, ali mi smeta, kako očigledne greške na naslovnici tebi ne bodu oči, već mjesecima, i pustim brojevima, a tri (po tebi dvojbena, moja) izričaja su doveli do rafalne paljbe o jeziku. Sva tri puta si popušio, uključivši i "isklično", i opet ti nije dosta! Sad bi stavio preda se lektoricu, kao štit, za promjenu. Ne ide tako, Uredniče naš. Za svoje neznanje, ti odgovaraj!

Koki, nije takmičenje već je natjecanje. Nije greška već je griješka. A riječ popušiti ne mogu staviti u kontekst, sorry. Molim, kazni se već nekako prigodno, recimo nepisanjem mjesec dana  ;D

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4QV

Citat: 9A8DU  u 12. Ožujak 2009, 20:40:09
Cjenjeni ,publikume sve je napetije.

Drago! Ispalo ti je slovo i iz Cjenjeni  ;D
Ne znam što je publikum, za ono drugo bez L bi još i skužio.

Tihomire, popušio bi bilo prošlo svršeno vrijeme od glagola pušiti, što je inače novim zakonom zabranjeno na javnom mjestu, pa tako i na bandu znači ne smijemo pušiti, jer i to je javno mjesto. Samim time ne smijemo pušiti ni u kontestu, mormo biti uvijek prvi  ;D
Ali nije novim zakonom biti ćemo svi isti, neće više biti nih koji su popušili ili kako kažu u Sarajevu ispušili.

Nekad se koristio izraz, baš si pušiona ili
državna pušiona (HR)
deželna kadilnica (SLO)
il tabacco nazzionale (ITA)
country smoke (USA)

;D ;D

9A8DU

Citat: 9a4qv  u 12. Ožujak 2009, 20:52:55
Citat: 9A8DU  u 12. Ožujak 2009, 20:40:09
Cjenjeni ,publikume sve je napetije.

Drago! Ispalo ti je slovo i iz Cjenjeni  ;D
Ne znam što je publikum, za ono drugo bez L bi još i skužio.

Tihomire, popušio bi bilo prošlo svršeno vrijeme od glagola pušiti, što je inače novim zakonom zabranjeno na javnom mjestu, pa tako i na bandu znači ne smijemo pušiti, jer i to je javno mjesto. Samim time ne smijemo pušiti ni u kontestu, mormo biti uvijek prvi  ;D
Ali nije novim zakonom biti ćemo svi isti, neće više biti nih koji su popušili ili kako kažu u Sarajevu ispušili.

Nekad se koristio izraz, baš si pušiona ili
državna pušiona (HR)
deželna kadilnica (SLO)
il tabacco nazzionale (ITA)
country smoke (USA)

;D ;D

Kako ,Adame nigdje ga nema,publikum ,je publika a pojma nemam od kuda to,neznam čija je to umotvorina.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Tihomire, zapamti, jedan put za na vike, piše se greška, i amen! Prije ti je Anićev Rječnik hrvatskog jezika košta nekoliko stotina kuna, pa je izaša i u Večernjaku na CD-u, sada ga se dobije za 70 (Grubišiću, vrijedi kao direktna obavijest!).

Emire, nisi formalno, ali si više nego da nisi. Kako stvari stoje, iz (nažalost!) dobro informiranih izvora, bit će i nakon Grubišića - Grubišić. Mislim na Spirit of St. Louis, od Radioamatera, do današnjih dana.

Dragi Gorane, i priliči ateisti uzeti samo prvi dio citata, da je drugačije, razočara bi me.
Usala bi ti ruka da si pretresa tijelo i duh, barenko u korizmi.

73, Koki 9A2JG

P.S. Natjecanje je po novohrvatskom, hrvatskije, ali se u svim sportskim listovima jednakopravno koriste.
Glede pušenja, znaš onu pismu : Pušim pikavci, slušam zrikavci...Bio je to početak...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

Natjecanje je po novohrvatskom, hrvatskije, ali se u svim sportskim listovima jednakopravno koriste.

Šta je, kakvi sad sportski listovi? A di je Anićev rječnik?

Oli tebi ka ditetu socijalizma ne miriše ovaj novohrvatski? Samo, nije to novohrvatski, nego samo hrvatski, ali je tebi novo...

Ajde brale ostavi se ćorava posla i ne iskličavaj neiskličavo. Ma vidiš da ti ne ide, tija bi, zaletiš se pa ka i Blanka neki dan, srušiš na 195... A moga bi visoko priko, samo ubija te težina u nogama i višak energije u možđanima... pa ostaneš bez kisika u pola skoka...

I ne diraj mi se u Emira, osim ako ne misliš zauzet njegovo misto...neformalno...

E, zaboravija san ti reć - nemoj bit tužan. nisi ti jedini koji je dobija pedalu za ono šta je napisa, a ima i onih kojima san se za njihovo dobro krvi napija. A ima i onih kojima još pijen... neki s enisu dali krstit pa su odustali, neki su popustili i upali.

Ima ih i ovdi, neka se sami jave... jednoga san izeketarija na moralnoj osnovi i svašta mu napisa u mailudok niej popustija i napravija posal koji će dobit moj glas na natječaju... Ja san sudac pravedan, moj DELET buzdovan - znaš li odakle je ova, sićaš li se? Ond abaš nije bija DELETE u igri, nego buzdovan, ali svejedno - triba ić u korak s vrimenon... Ako ti ne znaš, u što sumnjam , jer is u ST živija na 50m od vrata knjižnice, onda prvi idući ima piće u Kraljevici.

Težak san ti ja, nije samnom lako, sakrijem se iza lektorice, vile naše crnokose, pa onda mučim i zavlačim...

Jema li još čega, a?

GG

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 12. Ožujak 2009, 21:31:20
Dragi Tihomire, zapamti, jedan put za na vike, piše se greška, i amen! Prije ti je Anićev Rječnik hrvatskog jezika košta nekoliko stotina kuna, pa je izaša i u Večernjaku na CD-u, sada ga se dobije za 70 (Grubišiću, vrijedi kao direktna obavijest!).
73, Koki 9A2JG

Evo Koki sad ću ozbiljno pisati, pošto je tema zanimljiva...

Dakle, zašto baš Anićev rječnik? Zašto ne pravopis? Zašto bi baš njegov bio ispravan?
Zašto ne Hrvatski pravopis od  Lade Badurine, Ivana Markovića i  Krešimira Mićanovića, 2008

Pravilno je i jedno i drugo. Dakle i greška i griješka. U našem se jeziku koriste riječi iz Hrvatske tradicije koje i dalje imaju svoje mjesto u pravopisu, bez obzira što novi pravopis teži ijekavizaciji riječi, po tome bi to ipak bila griješka.

Među jezičarima kruži vic da ako nemaš šta raditi možeš napisati novi pravopis  ;D

Koki razmotri malo sličnu situaciju: da li je bezgrešno ili bezgriješno?
Također i poadaci i podatci koji su se javljali u izborniku na našim stranicama, i jedno i drugo je ispravno.

Mislim da se ne treba uznemiravati sitnim razlikama, jer ni oni koji su za to plaćeni se ne slažu u tome. U zadnje vrijeme je ekspanzija pravopisa i svaki izdavač ima nešto "svoje" za reći.

Zanimljivo je to da i Krleža nikada nije pisao ne ću zajedno  ;)

Koki, to ti je slično priči o kokoši i jajetu.

Evo pitao sam ukućane kojima je to posao (već 40 godina) i kažu oni meni:
Pravilno je griješka ali ja koristim i pišem greška  ;D

QV

9A6AA

P.S. Natjecanje je po novohrvatskom, hrvatskije, ali se u svim sportskim listovima jednakopravno koriste....

To jednostavno nije točno... I nema ama baš nikakve veze se nekim "novohrvatskim".

A u športskim glasilima "jednakopravno ih koriste" samo polupismeni pojedinci.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4GL

Citat: 9A6AA  u 12. Ožujak 2009, 23:53:37

P.S. Natjecanje je po novohrvatskom, hrvatskije, ali se u svim sportskim listovima jednakopravno koriste....

To jednostavno nije točno... I nema ama baš nikakve veze se nekim "novohrvatskim".

A u športskim glasilima "jednakopravno ih koriste" samo polupismeni pojedinci.

9A6AA

Google search "takmičenje site:sportskenovosti.hr":
Your search - takmičenje site:sportskenovosti.hr - did not match any documents.

Google search "natjecanje site:sportskenovosti.hr":
473 from sportskenovosti.hr for natjecanje

Koki, koje ti to novine čitaš ?

I ne kaže se sportski listovi, već sportsko lišće ;)

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6AA

... (Grubišiću, vrijedi kao direktna obavijest!).

Pojma nemam što bi Kokislavkova pametna konstrukcija tipa "... vrijedi kao direktna obavijest", trebala značiti...  No, umjesto "direktan" u hrvatskome jeziku rabimo pojam "izravan, izravna".

A tek ovo:

Emire, nisi formalno, ali si više nego da nisi...

Kako to: nisam formalno, ali sam više nego da nisam?  ???

"DX never sleeps..."

9A2JG

Kako je (proširena) redakcija jedinstvena. To se traži. A ne tamo neki kolebljivci, smutljivci, i mutikaše.
O elanu da i ne govorim, radi se do 01:30, 13.-og u mjesecu. Koji Temotu, najbolje je vrime za njega oko 18:00 na 3,5 CW, ko zna.

Grubišiću, nije bilo 195, nego 196, a upravo u tome i je stvar, uvik ti je letvica nešto viša od mogućnosti, pa je i razumljivo da ne pamtiš visinu, kad znaš da je ne možeš preskočiti.
Samo se u jednome slažemo, jer sam legalist, da je Urednikova zadnja, što se tiče uređivanja časopisa.
Na svim ostalim poljima, bolje da se nisi ni javlja, barataš nagađanjima, a na teren pokriven ledom se ne zaputiš.

Emire, ti baš kao i Zoran Djaniju, iskušavaš moje strpljenje, i provjeravaš dokle možeš ići sa svojim (standardnim) bezobrazlucima. Poručujem ti, možeš do daske, kraj ovakvog moderatora, koji ti dopušta što nikome nije. Vjerujem da ćemo se sresti u Kraljevici, ili drugdje.

Adame, ti si za mene SK. Kraj kućnog odgoja tipa rocket science nisi saznao za institut isprike. Pročitao sam i na nekim grupama što si pisao. Prava slika i prilika člana redakcije.

Tihomire, što je sada? Maca papala jezik? Stalno ti se događa da fulaš, od Đorđevićeve ulice usred Zagreba, do griješke. A da ti pogledaš Prosjake i sinove noch eine mal? Živ, živ, živak...ne bilo ti zapoviđeno.

Pozdravlja vas svih Reni, sprema dosta pisanog materijala, biće za svakog dragog prijatelja ponešto...

A što se tiče priloga za časopis, možda je i bolje što si Uredniče tako odlučija; da je izašlo, oli bi vidija lovu?Samo bi se griza, i još bi više mislija na realizaciju Financijskog plana HRS-a, i ruvina bi zdravlje. Bolje ovako.
Doće drugi Urednik, možda kršćanskog svjetonazora, ipak mi živimo u zemlji čijih se 94% stanovnika izjasnilo kao vjernici.
Da je bilo sakrivat se iza lektorice. Grubišiću, neznanje ne opravdava. Sjeti se toga svaki put kad budeš gledao naslovnicu časopisa.

73, Koki 9A2JG

P.S. Nemojte me cimat danas, na korizmeni petak, bez ljute potribe. Molaj, molaj...
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 13. Ožujak 2009, 07:25:40
...

Emire, ti baš kao i Zoran Djaniju, iskušavaš moje strpljenje, i provjeravaš dokle možeš ići sa svojim (standardnim) bezobrazlucima. Poručujem ti, možeš do daske, kraj ovakvog moderatora, koji ti dopušta što nikome nije. Vjerujem da ćemo se sresti u Kraljevici, ili drugdje.
...

A čime to iskušavam tvoje strpljenje, molim lijepo? A demokracija?
Susret s tobom? Ne hvala. Ne žudim za njim.

(A tvog mentora i tutora Đanija poduči da je tvoj nadimak, još iz srednjoškolskih dana, Đoko, tako da ne insinuira bedastoće.)

"DX never sleeps..."