• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A8DU

Ajme judi ća ste nasrnuli  na BRENU,zar nam ni dosta Brene sa Stankovićem Nediljom u dva,ama lipše je mućat,ako čuje Stanković još će nam dovesti i Cecu i evo ti zla i p'omutnje u možđanama,moj prisednik triba koncentraciju,tu je to blizu,triba obizbiditi nastup,napisati bisidu,predsjedniče ,uzmisi ti lipo odmor sve do Kraljevice, ovi te iz kontra tabora namjerno smantaju.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Red netočnih navoda, red uvreda.
Dragi moj Adame, čim ti imaš snimku, ti si njemu namistija trapulu, u koju se on uvatija. Namjerno nisi stavio na Youtube onaj dio kad ste izmijenili raporte i kompletirali vezu. Normalno, sa tvoje točke gledišta, jer ti ne odgovara da RA javnost zna da ste održali vezu.

Na moju spremnost da i tebi pomognem gdje mogu, u obranu lika, djela i suvereniteta pozivne oznake, ti odgovaraš " da nije to možda tvoje autorsko djelo".
Dobro je napisa Gogo, neka je uzeja krivu Bibliju, ko tebe kruhom, ti njega uvredom.
Još dvije riječi o višekratno spominjanim crnim listama. Reni je iskren, pa je objavio, tamo na VHF forumu, kad nije moga ovdje, dio te svoje crne liste.
Kako ti, i tvoji istomišljenici ne reagirate kada nas pojedini likovi iz 9A organizacije ignoriraju, i neće da se jave na naše pozive? Po Europe im govori, na frekvenciji te zovu Branko, Reni, Koki i sl. oni se prave ludi !
Vrhunac dvoličnosti je kada te te iste postaje (preko k...a) i odrade, ti ko budala pošalješ direkt, a on ti ne odgovori.
Ti , i sva bratija koja sada složno usta protiv Renija, onda šutite. Neću vagati, ali ta je krivnja golema, i suprotna osnovnom poimanju ham spirita, odnosno korijenu radioamaterstva.

Da završim, šarada sa mojim-tvojim šekom je završena, znamo di je ko.
Uzdaj se u se, i u svoga pravnika.

73, Koki 9A2JG

P.S. Gogo, ti si svojin pisanjem sada počeja ćirit Reniju u portafoj. Isto ono šta si ti spočitava njemu, sada se može primjeniti na tebe. Ako pročitaš.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9a6c

P.S. Gogo, ti si svojin pisanjem sada počeja ćirit Reniju u portafoj. Isto ono šta si ti spočitava njemu, sada se može primjeniti na tebe. Ako pročitaš.

Nisan ja nego ti. I ne samo da si ćirija, nego znaš da mu triba pro bono obrana. A nij ti smetalo kad je on meni tija ćirit, onda si gušta, a?

Dragi moj Adame, čim ti imaš snimku, ti si njemu namistija trapulu, u koju se on uvatija.

Otkad je to trapula javit se nekome na bandu?

Namjerno nisi stavio na Youtube onaj dio kad ste izmijenili raporte i kompletirali vezu.

Nije bitno jesu li vezu održali ili nisu, sve i da jesu, što ovo po tebi znači?

Još dvije riječi o višekratno spominjanim crnim listama. Reni je iskren, pa je objavio, tamo na VHF forumu, kad nije moga ovdje, dio te svoje crne liste.

Ovo je jako važno - iskrenost se mjeri objavljivanjem dijela osobne crne liste?!

Imaš li još koji vic?

Ti , i sva bratija koja sada složno usta protiv Renija, onda šutite.

Kakva bratija te uvatila?

Ja osobno nemam pojma o čemu govoriš i ako imaš reć nešto konkretno protiv nečega ili nekoga - onda reci. Samo nemoj opet upetljat laptop i slično.

To je pravi sadržaj za ovu temu, bez demokracije.

A ti se cilo vrime baviš nadriadvokaturom nekoga tko je evidentno napisao nova poglavlja HAM SPIRITA, a cijelo vrijeme pažljivo paziš da ne bi rekao ono što svatko pošten bi - jednako kao i u prijašnjim zgodama u kojima se dotična persona svojom krivom našla. Ili mu je i u čekaonici namištena trapula pa se nije moga suzdržat i onda je poželija svima da se - ZNA SE!

Ajmo naprid kompa...

GG

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 17. Veljača 2009, 16:36:58
Red netočnih navoda, red uvreda.
Dragi moj Adame, čim ti imaš snimku, ti si njemu namistija trapulu, u koju se on uvatija. Namjerno nisi stavio na Youtube onaj dio kad ste izmijenili raporte i kompletirali vezu. Normalno, sa tvoje točke gledišta, jer ti ne odgovara da RA javnost zna da ste održali vezu.

Daj se Koki malo skuliraj, ti više ni sam ne znaš šta pišeš, ili očigledno ne čitaš šta je napisano, počelo je izgledati kao da pišeš nasumice....

Pročitaj malo bolje, ja sam napisao ovdje na istome ovome forumu da smo mi kasnije vezu održali. To šta ja nisam snimao cijeli rad postaje 9A2009ST je problem HD-a pa čovječe neki imaju problem sa 100 kb log fajlom koja im "uništi log" a ti bi od mene da snimam video kako netko radi 4000 veza.

Uostalom što je tebi, ti bi u mojoj kući red radio, jeli ja tebi govorim što da snimaš po svojoj kući? Snimaj što hoćeš i pusti druge da snimaju po svojoj kući i njihovo privatno vlasništvo.

Uostalom, ono što je 9A2009ST iznio na bandu javno su njegovi osobni problemi koje ja ne bih po forumu razvlačio. Između ostaloga, još tada sam mu savjetovao da se malo smiri i ispriča svima za ono što je napravio, ali čovjek je punoljetan i zna šta radi. Naprotiv on je i dalje nastavio po starome. Vidim iz postova da su mu i ostali ukazivali na isto ali......

Koki neće ti pomoći ni red netočnih navoda ni red uvreda,
uostalom kako kaže Gogo, znamo odakle i otkada počinju problemi.....

9A2JG

uostalom kako kaže Gogo, znamo odakle i otkada počinju problemi.....

Znači ti i Gogo ste locirali. Svaka ti čast, nadmašio si sve žive vidovnjake.
Ne samo da iznosiš neistine, jer ja nisam nikada ni pokušao praviti red u ičijoj, pa tako ni u tvojoj kući, nego bi OPET počeo pisati dijagnoze.

Ja sam priču o tvome snimanju zaključio, normalna javnost zna za još jednog snimača, i , točka. Što se mene tiče.

Pravnik kaže da sve dok tu snimku držiš u svojoj kući, i puštaš je ukućanima, je to TVOJA privatna stvar. Kada je staviš na Youtube, više nije.

Ti, i tebi slični pišete o nečijem rječniku. Pogledaj par postova iza, baljezganje, bljak i sl. To je jezik primjeren forumu i radioamaterima.

Otkad je to trapula javit se nekome na bandu?
Dragi moj Gorane, ka i uvik, praviš verbalni salto mortale. Kako to sada naglo vride jedna pravila za Branka, Renija i mene, a druga za Adama ?
Daj se skuliraj!

Ovo je jako važno - iskrenost se mjeri objavljivanjem dijela osobne crne liste?!
Je li poštenije objavit je, ili u praksi tako postupat, a iz petnih žila se trudit odavat dojam demokrate?

A ti se cilo vrime baviš nadriadvokaturom nekoga tko je evidentno napisao nova poglavlja HAM SPIRITA, a cijelo vrijeme pažljivo paziš da ne bi rekao ono što svatko pošten bi
Gorane Grubišiću, hrvatskim jezikom rečeno, ti meni govoriš da sam nepošten. Ako je i od tebe, previše je. Kvaka je kvaka, a mozak je mozak.

73, Koki 9A2JG

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 17. Veljača 2009, 17:50:59
Znači ti i Gogo ste locirali. Svaka ti čast, nadmašio si sve žive vidovnjake.
Ne samo da iznosiš neistine, jer ja nisam nikada ni pokušao praviti red u ičijoj, pa tako ni u tvojoj kući, nego bi OPET počeo pisati dijagnoze.

Koki ja ti ne pišem dijagnoze, ja ih samo čitam. Tvoju dijagnozu još u srednjoj školi postavila je tvoja profesorica i ako te zanima možeš je pročitati na webu, javno.

9A3GE

SKJUZMEE...NIJE BLJAK NEGO SRAK...! znači ide na bolje..? M.

9a6c

Ja sam kul, total.

Nema nikakvog salta.

Samo da ponovim, ako pitanje o kojem govoriš u zagradama, točkicama ne možeš razjasniti neposredno s tipom  o kojem govoriš, a da nema veze s laptopom, ajde kreni i riješi to ovdje.

A sad pazi ovo.

U nekoliko navrata pokušao sam s Renijem napraviti vezu na 80 m u lokalu ili na 2m i  6m.  Na 2m ni kao 9A7B nisam ga uspio dozvati, na 6m posebno, jer sam bio 9A6C, na 80 ma da - ali kao 9A1RKA i istina je - kao 9A6C odradio sam ga dok je radio kao 9A2009ST bez zadrške.

Jel me nije čuo? Ajmo se igrat pa razmišljat. Jesam li se rasplakao - nisam. Nisam ni ovdje galamio kako je svijet okrutan.

Pustimo sad po strani čekaonice, to su gluposti, ako se slažeš.

E sad, da ja odem negdje gdje bi nekom bilo zanimljivo dobiti i qsl kartu, a mene ovako tretirao, šta misliš, bi li ga:

- ignorirao na bandu i pustio da mi smeta na frekvenciji
- odradio ga preko k... kako si se ti blagoizvolio izraziti
- odradio pa vratio kartu kao NOT IN LOG
- odradio pa poslao i qsl kartu

Čak i u ovoj hipotezi karte šaljem, jer nešto vrijede i ljudima je stalo.

Ma ne moraš odgovorit, samo da ti kažem da nije sve na svijetu baš crno ili bijelo. Ako nekoga ujutro gađaš govnima kroz jutro, teško da popodne možeš očekivat krempite u lice.

Batina uvijek ima dva kraja i pitanje je tko je trenutno drži u ruci.

Možda je u tome tajna tvog lošeg iskustva s tim nepoznatim tipom?

Svakako je prva liga imati osobne crne liste i onda ih javno objaviti. Zamalo pa vrhunac poštenja!

Ajde priznaj - odobravaš li ono što je Reni izgovorio na bandu u filmiću?

GG

9A8DU

Jao predsjedniče ,ja ovdje ništa nerazumijem,otišao profesor,došla profesorica,na kojem vebu,ja bih upoznao profesoricu,
molim adresu.
hvala za adresu unaprijed,ako je tajna molim na PM,osijek.osijek@os.t-com.hr
73 za sve Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3QN

Citat: 9a4qv  u 16. Veljača 2009, 16:48:48

http://www.youtube.com/watch?v=7ZLWFEQa_6I

Zaista je tužno kad se netko tako ponaša na bandu. Nego, jesmo li mi imali onaj nekakav Sud časti u HRSu...

73
Kristijan
9A3QN

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 16. Veljača 2009, 18:59:02
Svrstao si se u red onih jadnika koji misle da je dozvoljeno nekažnjeno drugoga snimat, i to još stavljat na internet. Ne čudi me ko ti aplaudira na otvorenoj sceni, oni isti koji su manipulirali drugima, u predizbornim aktivnostima.
Za početak, prijateljski bi ti savjetovao da pročitaš KZ RH.
Vjerujem da će ti Reni imati prilike odgovoriti, argumentirano.

A gdje i kako to točno KZ RH zabranjuje snimanje javne komunikacije (što radio-amaterizam, koliko je meni poznato, jest)?

73
Kristijan
9A3QN

9A3QN

Citat: 9A2JG  u 16. Veljača 2009, 20:46:35
Drugovi po forumu, mislim da se vi igrate. U prvom redu tumača KZ-a, i amaterskih istražitelja.
Jer, nekoga snimati, staviti na internet, pa reći da si snimao sebe, u najmanju ruku je licemjerno.
Isto kao i "tumačiti" gdje ne treba dozvola za snimanje.

Koki, možeš li biti malo precizniji: otkad to treba nekakva "dozvola" za snimanje radioamaterske komunikacije? Znam ja da se promijenilo zakona i zakona, ali za ovo stvarno prvi put čujem.

73
Kristijan
9A3QN

9A3QN

Citat: 9a4gl  u 17. Veljača 2009, 09:15:28
Što napiše ? Kakve civilizacije ? Mnoge civilizacije ne brane snimanje. Štoviše mnoge "zapadne" civilizacije ponovno dopuštaju snimanje pod određenim uvijetima. Sjetimo se slučaja Štrok, i naši su najavili promjenu tog dijela zakona. Uostalom, pogledaj dnevne novine i vidjeti ćeš brdo sličnih snimaka. Snimanje će postati slično kao i uporaba sile, ne smiješ osim u samoobrani. Da li se radi o samoobrani, to mora procijeniti onaj tko snima, ako tu pogriješi onda je kriv, isto kao i kod uporabe sile.

Jesam li ja jedini koji je primjetio da se ne radi o snimanju npr. nečijeg privatnog telefonskog razgovora nego javne komunikacije na amaterskim frekvencijama? Što, da sam ja npr. snimao taj "QSO" to bi valjda bilo potpuno neprihvatljivo i zbog nekog razloga zabranjeno? Aj'mo odmah izbaciti onu obadvojicu SWL članova HRS-a, kako li se samo usuđuju slušati tuđe razgovore!?

73
Kristijan
9A3QN

9A8DU

Dozvolite,da se obratim predsjedniku,predsjedniče dobro jutro,dobro jutro svima.
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2D

Pogledajte kako ima pametnih ljudi, najvjerojatnije kod nas. Sramota.

DL3APO          7002.5 9A99SLO      cq                                0736 18 Feb

73 de 9a2d