• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4QV

Citat: 9A2JG  u 16. Veljača 2009, 22:00:19
Zna san ja da si ti, duboko u duši, uvjereni vjernik.

Šta se nije onaj feral održao u životu, imao bi šta pisati na onim srednjim stranicama  ;D
Evo Kokiju da zaželim laku noć na način koji će on razumjeti:

Onomu tko ne radi, a vjeruje u onoga koji opravdava bezbožnika, vjera se uračunava u pravednost ....

P.S.
Kokija za precjednika jer Koki ZNA i to ne samo za ZNA nego točno zna  ;D

9A8DU

Čak je i Petar Miličić branio Renija

Ove sada, može biti sram. Toliko.

73, Koki 9A2JG  Pozdrav,predsjedniče,zašto Renija treba braniti,zašto ga trebalo branit,ja uopće ne kontam što je to Reni napravio sem malog nestašluka,ili kako to vi Dalmatinci kažete DIŠPET.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)

73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Drago dušo, kako si ti meni ono , šeretski, napisa, ti znaš o čemu pričamo!

Tako ti je i ovdje, svi smo mi od krvi i mesa, satkani od dobrih i manje kvalitetnih materijala, i prijatelji se u muci poznaju. Ne treba ni neprijatelju bacat sol u ranu, a kamoli prijatelju.
To se baš ovdje dogodilo, Adam napiše nešto što je neprimjereno civilizacijskom ponašanju, odma svoju količinu soli moraju nabacit Hrle i Patrik.
Gogo, reci in, ko je bez grijeha, neka prvi baci kamen...

Eto, ja san jutros odma u šest uri užga radio, da čujen je li došlo grijanje oko I.L. Ribara, Slovenske, Grada Mainza ; to je briga za prijatelja.

Pisa bi ti još, ali zvali su me, ima tečaj pod naslovon Snimi bližnjega svoga...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 17. Veljača 2009, 08:07:39
...Eto, ja san jutros odma u šest uri užga radio, da čujen je li došlo grijanje oko I.L. Ribara, Slovenske, Grada Mainza ; to je briga za prijatelja...

Ako već imaš prijatelja u tim ulicama a brineš o njemu, pošalji ga k meni u Slovensku, jer ja imam, kako se ono kaže, etažno grijanje, pa me ti nestašluci u Toplani ni najmanje ne zabrinjavaju.

"DX never sleeps..."

9A2JK

Citat: 9A2JG  u 16. Veljača 2009, 20:46:35
Nešto drugo upada u oči. Ova se snimanja u pravilu događaju pred izbore. Da li su to inspirirani Watergate-om, Iran-gateom, ili ciglom u mraku, ostaje nam da vidimo.

Izbori??   Kakvi izbori ??   Gdje izbori??

Citat: 9a4qv  u 16. Veljača 2009, 22:39:34
Kokija za precjednika jer Koki ZNA i to ne samo za ZNA nego točno zna  ;D

Zna ?? Što zna ??

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5CW

Kokolo moj hodi ča delat bi ti bilo bolje...

Eko ti moja dva zrnca soli...

Sveti Patrik Hrvatin (17.03.2009) kat. kalendar (Istrijan u duši)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6XX

Koki, kakve veze imamo Adam, Patrik i ja? Adam priča o nekakvoj snimci, ja se lovim na to šta si ti pričao o mom Gradu, a Patrik nešto sasma deseto. Nema tu nikakve soli. Prestani baljezgat, pa ti se nitko neće obraćat.

Taman ja svakodnevno smišljam kako ću tebi nešto stavljat na ranu... jedini faktor koji si ti u cijeloj ovoj priči je da uništavaš hrvatski radioamaterski forum... a to ne nervira samo mene, nego i većinski postotak drugih radioamatera...

Ima jedna zapadnjačka fraza... Get a life!

73,
Hrle - 9A6XX

9A4GL

To se baš ovdje dogodilo, Adam napiše nešto što je neprimjereno civilizacijskom ponašanju, odma svoju količinu soli moraju nabacit Hrle i Patrik.

Što napiše ? Kakve civilizacije ? Mnoge civilizacije ne brane snimanje. Štoviše mnoge "zapadne" civilizacije ponovno dopuštaju snimanje pod određenim uvijetima. Sjetimo se slučaja Štrok, i naši su najavili promjenu tog dijela zakona. Uostalom, pogledaj dnevne novine i vidjeti ćeš brdo sličnih snimaka. Snimanje će postati slično kao i uporaba sile, ne smiješ osim u samoobrani. Da li se radi o samoobrani, to mora procijeniti onaj tko snima, ako tu pogriješi onda je kriv, isto kao i kod uporabe sile.

Adam nije snimao nečije razgovore sa ljubavnicom, Adam je na snimci definitivno žrtva nečijeg ponašanja, stoga Adame čista petica. Štoviše radi se o komunikaciji koja je javna i upućena svima, svaka zabrana snimanja toga je ništavna (osim ako je riječ o povredi autorskih prava što ovdje nije slučaj).

Odite na:
http://web.telia.com/~u14901547/eme_sound_recording.htm
I objasnite kolegi radioamateru da po kaznenom zakonu RH mora odgovarati i da to što radi nije civilizirano  ::) ::) ::)

Ako o ovome ne bude raspravljao sud časti i ako dotični ne dobije barem opomenu, onda treba raspustiti sud časti.

Nikakva demagogija tu ne pomaže i neće od Renija napraviti heroja. Koki, budi fer i osudi Kokijeve metode, jer ovako samo još više kompromitiraš sebe i svoje ideale. Jedino isprika može nešto...

Citat: 9A6XXjedini faktor koji si ti u cijeloj ovoj priči je da uništavaš hrvatski radioamaterski forum

Otvori oči, uništio ga je već davno.

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A4QV

Citat: n5cro  u 16. Veljača 2009, 20:24:52
Adame, drugi put probaj ovaj link.
http://www.dxsummit.fi/dxsinput.aspx
Barem ces moci vidjeti IP adresu i vidjeti odakle je spotirano.
npr. ip 78.3.75.39  pogledaj na http://whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/lookup-ip

Hvala za adrese ,bit će korisne i drugima za slične rabote...
Ja sam do sada koristio infosniper ali ova tvoja preporuka kao da daje točnije rezultate.
U svakom slučaju imam mail od gospode iz Finske koji su si dali truda i dobio sam informacije koje su mi trebale, jer samo na osnovu moje intuicije i logičnog slijeda događaja ne bih bio objavio one postove sa mojom pozivnom oznakom.

QV

9A5TD

Citat: 9A2JG  u 16. Veljača 2009, 18:59:02
....... red onih jadnika koji misle da je dozvoljeno nekažnjeno drugoga snimat, i to još stavljat na internet. Ne čudi me ko ti aplaudira na otvorenoj sceni, oni isti koji su manipulirali drugima, u predizbornim aktivnostima.
Za početak, prijateljski bi ti savjetovao da pročitaš KZ RH.

Jednostavno ne mogu a da ne komentiram ovaj slucaj...svakog normalnog radioamatera boli ona stvar za snimanje i Yubito, (osim toga radi se o emitiranju i emisiji otvorenog tipa namijenjenoj svima, pozivanje na KZRH u ovom slucaju znaci samo osobno neznanje i neinformiranost, manje bitno), kako si jedan operator moze dozvoliti takvo ponasanje kada stoji iza posebnog pozivnog znaka ??? Za mene a i mnoge druge je onaj snimak rekao sve i NITKO vise nema potrebe dodatno komentirati ono sto je kristalno jasno, bilo bi normalno da svi postovi nakon navedenog govore o tome kako izbjeci slicne situacije i kako ih sankcionirati u buducnosti.....ali neeeeeeeeeee...... ekipa ce jos sedam stranica potrositi da opise  sto se dogodilo jos u rimsko doba....!

Trazimo pomoc, sufinaciranje, donacije, olaksice ...itd.itd...itd od Vlade, HZTK, Dusuz-a i slicno ....ZA KOGA i ZA STO ? Pa ako netko od tih ljudi procita samo dio ove teme sto si moze misliti o Radioamaterima u RH, prvo sto ce mu pasto na pamet je da nismo normalni, da 90% foruma sluzi za osobno ispucavanje, cime se ti ljudi korisnim bave kada toliko vremena trose za ovakve piz...arije.... treba im uzeti i ono sto imaju dok ne dodju pameti !!!

Ovo niti ima veze sa Ham spiritom niti sa demokracijom !!!

9A8DU

Drago dušo, kako si ti meni ono , šeretski, napisa, ti znaš o čemu pričamo!

Tako ti je i ovdje, svi smo mi od krvi i mesa, satkani od dobrih i manje kvalitetnih materijala, i prijatelji se u muci poznaju. Ne treba ni neprijatelju bacat sol u ranu, a kamoli prijatelju.
Gogo, reci in, ko je bez grijeha, neka prvi baci kamen...

Eto, ja san jutros odma u šest uri užga radio, da čujen je li došlo grijanje oko I.L. Ribara, Slovenske, Grada Mainza ; to je briga za prijatelja.

Pisa bi ti još, ali zvali su me, ima tečaj pod naslovon Snimi bližnjega svoga...

73, Koki 9A2JG
Vidin ja sav si ti nami za prisidnika,ako Bog dragi da a oće,zasist ćeš ti lipo u Dalmatinskoj KBR.12,a nu kud lipše Dalmatinac u Dalmatinskoj,mogli bi ti i pisme spivat,evo recimo,u bliskoj nami Hercegovini imamo gusala a i guslara,ako kojin slučajem,zataje Ercegovci,tu su nami Crnogorci, a znademo iz ne tako davna da oni dobro gusladu,ja ću angažirat Kiću i Lole,Podravci bi mogli dovesti Blaža Lengera, za istog bi mogli obavezati, Darka 9a6ah,siguran san da su njih dva u dobrin odnosima, za striptiz nema problema susjeda je tu da ti se preda po celom telu,E ja se nadan da si ti zadovoljan naš prisidniče,moraš priznat lipo zvuči.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Sve pametne beside, jedna do druge, nema šta ! A da, za početak, posjetite pravnika, i pitate ga šta je šta?

Svojedobno ovdje na forumu potrošiše brdo postova na temu da li podaci u 9A callbook, ili ne, povreda privatnosti, i ko zna što još, a ovamo bi bucali po medijima, i pravili se poštenijim od Isusa! To u civilizaciji tako ne funkcionira.

Ponovo se ponavlja ista situacija kada većina komentira dio snimke, izvađene iz konteksta. Di je tu pravičnost i poštenje ?

Ono što ti nitko nije dao , ne može ti ni uzeti.

Adame, svoj lik, djelo i pozivnu oznaku štiti svim legalnim sredstvima, i od mene imaš pomoć, samo što uradi je nemoralno i necivilizacijski, ma što ovi nadripravnici pisali o tome.
Nije Reni Lepa Brena pa da si je "skinuo" na koncertu! I nikada ti nije dao da ga snimaš! Posjeti pravnika, pa ga upoznaj sa svim aspektima seta.
Ne vjerujem da će ti ijedan u Hrvatskoj dati za pravo.
Ovo, šta ti pojedini aplaudiraju, govori o njima, ne o tebi, ti si svoj stav iskazao samim snimanjem, i javnim prikazivanjem.

Ja dovoljno po ovoj temi, vjerujem da će ti i Reni imati što za reći.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3GE

STALNO BLJAK...I BLJAK....EJ MOJ KOKI....M.

9A4QV

Koki,
ti bit problema koji je ovdje prikazan želiš zaobići.
Damir ti je ponovio u čemu je bit!

A da se vratim na tvoje opetovano pozivanje na moralnost i civiliziranost.
Pa je li ti razumiješ jezik kojim se mi služimo? Ucjenjivanje, vrijeđanje, obmanjivanje, putem interneta i radio postaje je dokumentirano kako na ovim tako i na drugim stranicama, to je svima jasno, osim tebi izgleda i Reniju.

Pa nisam ja prostačio po forumu, 9A3AG ti je dao izvadke Renijevog civiliziranog govornog aparata, dok je svoju moralnost pokazao ucjenjivanjem logom na oglasima ovdje na forumu.
Ima toga još ali da ne širimo temu.

Na snimci se dobro vidi, da sam ja snimao svoju postaju kako pozivam, ne znam da sam bio u 9A2009ST  PPS-u i snimao njegov Icom. I ja nisam "skidao" nikoga to je moje autorsko djelo, na javno dostupnom mjestu, isto kao što je i internet.

Uostalom, ja ni ne znam tko je taj Reni kojega ti spominješ da se pojavio u snimci, na snimci se javlja postaja 9A2009ST, ako nešto imam za sudski riješiti ja ću to riješavati sa nosiocem te pozivne oznake, a onda oni nek se lokalno obračunavaju sa onim koji je tu prigodu iskoristio na način koji smo svi vidjeli, dakle po tebi moralan i civiliziran ?

Ne znam koji kontekst spominješ? Možda ti znaš nešto više od mene, da nije to možda tvoje autorsko djelo?
Ne znam šta bi mi imao Reni kojeg spominješ za reći, već je na par mjesta napisao što misli o meni i ostalima sa svojim crnim listama.

QV

9a6c

Uz malu napomenu - za snimanje Lepe Brene na koncertu potrebna je dozvola, a za ovo snimanje - NIJE. Toliko o pravu.

Uz malo čuđenje kako ni slova na račun izrečenoga od strane. Jel' to OK?

I mala napomena - uvredljivo je predviđati kako nekom treba pro bono odvjetnik koji u pravilu zastupa ljude koji nemaju sredstava za odbranu ili se ne izjasne po pitanju izbora odvjetnika.
Ja ne bih rekao da Reni baš nema, a?

Iako sam, kako se priča, u dubini duše veliki vjernik, čini mi se da je ovdje u primjeni www.mods.dk  verzija Biblije - Ko tebe kamenom, ti njega stinon.

Cilo jutro me nema, a vi samo nabijate postove, i normalno da san na putu za treće misto...

GG