• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HAM SPIRIT ILI DEMOKRACIJA ?

Autor 9A8DU, 11. Veljača 2009, 15:43:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9a4qv  u 16. Veljača 2009, 16:48:48

http://www.youtube.com/watch?v=7ZLWFEQa_6I

Pretpostavljam Adame da ga ti ni ne bi zvao da je radio pod 9A6R, otklanjajući time mogućnost "splitskog dišpeta", zar ne?

No, tjerati dišpet pod 9A2009ST - pokazuje jadno stanje u kojem se Reni našao. Treba mu pomoći.

A da počnemo s peticijom da ga vrate na Forum?

Ne uspoređuj Branko to s tvojim slučajem.

"DX never sleeps..."

9a6c

Ma ajde ljudi molajte...

Vratiće se on, samo se bojin da se neće prominit.

GG

9A4QV

Emire,
pogodio si bit problema, upravo to.
Da je koristio 9A6R ne bih imao primjedbi, mada ni to nije HAMSPIRIT ali ovako predstavljati 9A je sramotno...

Ali mi smo održali qso nakon toga gdje sam mu ja, a vidim i ostali predložili da "stane malo na loptu" i da se smiri ali on je valjda razumio da mora još više konzumirati demokraciju, da bi nakon toga ucjenjivao logom preko oglasa, pa muljao sa HD i logom itd.

Zadnji biser mu je kulturno ophođenje na DX clusteru:

9A6R-@         14190.0 K5D          TOOO LOOONG ON NR 2 !!!           1500 15 Feb
9A6R-@         18160.0 K5D          WRKD 5 DWN                        1337 15 Feb
9A6R-@         18160.0 K5D          WRKD 5 DWN                        1333 15 Feb
9A6R-@         10107.0 K5D          KINDERGARDEN OP.SHAME!            2050 14 Feb

mislim da bi ga trebalo ipak vratiti na forum,
ali kroz 20 godina  ;D ;D ;D

QV

9A8DU

Ja bi da pozdravim mog predsjednika,naravno i sve vas skupa,znate neznam štobih ja bez vas,a i moj predsjednik je ovisan o forumu,susjeda sva odkvačila,skače dva metra u vis,svaki put, kada pročita predsjednikov post,
Koki ako imaš slobodno misto u svojoj sobi,madein Kraljevica,evo kaže može i misto u tvom krevetu,obećava neće te dirati,bitće mirna,sem ako se ti uzbudiš,onda  obećava bit će dernek,za svaki slučaj ponesi sva moguća pomagala,kaže ako budeš raspoložen možete i neki otok aktivirati.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Dragi Emire, ako je ono misao tjedna, onda je ona veza jutros sa K5D - QSO 2009.
Dragi Hrle, ja ne pišem zato što sam platio članarinu, nego zato što imam što pisati. A ono što se ti tobože iščuđuješ, pa to si meni napisao! Gingko forte, daju ti i bez recepta.
Adame, čak i u profesionalnom boksu se ne tuče boksač na podu, ovo je ipak amaterizam. Ja se čudim tvome umu, poimanju građanskog ponašanja, i na koncu ham spiritu. Reni ti ne može odgovorit, osim na VHF forumu, ali ne, ti nečeš tamo, tebi treba publika, pa dobit češ je, kad je već tražiš.
Svrstao si se u red onih jadnika koji misle da je dozvoljeno nekažnjeno drugoga snimat, i to još stavljat na internet. Ne čudi me ko ti aplaudira na otvorenoj sceni, oni isti koji su manipulirali drugima, u predizbornim aktivnostima.
Za početak, prijateljski bi ti savjetovao da pročitaš KZ RH.
Vjerujem da će ti Reni imati prilike odgovoriti, argumentirano.

Žao mi je što je snimka uopće i došla tamo, a da si imalo fair, stavio bi je u integralnom, a ne skraćenom obliku.

Pitam se koliko si TI napravio veza na jedan od posebnih znakova? Znaš li koliko je potrebno vremena da se uradi 4.500 QSO-ova, kada radiš od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati? Ako imaš suprugu i djecu tek onda vidiš koliko si im ljubavi i pažnje oduzeo!

Mene čudi što se ne javlja samozvani koordinator za 9A2009ST, pa da izađe sa podacima. Sve skupa je jadno, od vabljenja fotkama, zvanjem mobitelom, do potpunog muka, kada čovika, koji nema mogućnost da se brani, suludo napadaju.

Čak je i Petar Miličić branio Renija kad je trebalo, mora se reći istina.

Ove sada, može biti sram. Toliko.

73, Koki 9A2JG

P.S. Žalosno je da oni koji su se 91' igrali u pijesku, ili pravili prve korake u životu, opet se sprdaju u posljednjoj rečenici svog veleumnog teksta sa Domovinskim ratom. Mate, jel' to HRS-ova uzdanica ? Sačuvaj me Bože !
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

Ja jesam da se Reni vrati,bez obzira što me vrjeđao na 3725,treba mu dati šansu da se promini73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A4QV

Koki,
vidim da si se bacio u glasnogovornike, ali ne ide ti dobro, možda da završiš usavršavanje ili jedan kratak tečaj...

Što se tiče KZ-a, you are wellcome...
Ja sam snimao sebe i svoj uređaj kako radim na bandu i pozivam.

Kad si već kod KZ-a, čini mi se da je lažno predstavljanje i korištenje tuđih osobnih podataka bez privole vlasnika kažnjivo djelo....

9A4QV          18135.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1322 01 Feb
9A4QV-@        18135.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1322 01 Feb
9A4QV          14205.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1557 29 Jan
9A4QV-@        14205.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1557 29 Jan
9A4QV           7043.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1852 23 Jan
9A4QV-@         7043.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1851 23 Jan
9A4QV          14201.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1231 23 Jan
9A4QV-@        14201.0 9A2009ST     WORLD HANDBALL CHAMPIONSHIP       1230 23 Jan

Naime, jednostavno se po logu da zaključiti tko je koristio moju pozivnu oznaku za selfspotiranje preko DX-summita, naravno, jednostavno je utvrditi od kojeg TK-a centra je spojen korisnik, SPLIT, ZAGREB, RIJEKA itd a za točnu adresu potreban je sudski zahtjev.

meni je bila dovoljna za sada ona prva informacija koja je javna.

QV

9a6c

Za snimke učinjuene na javnom mjestu mislim da ne treba dozvola. A mogli bi reći da je i opseg jedno takvo mjesto.

Jasno, svi su krivi, osim Renija kojem je ovo sve namješteno. Klasična sačekuša, a?

Kad se samozvani koordinator pridigne, možda ti javi tko je koga zvao u ovom konkretnom slučaju. Nekako imam osjećaj...

Osobno mislim da Renija nitko ne napada, osim što ovo pomalo boli, i da je sam sebi najveći neprijatelj, a tu mu nema pomoći.

I jasno, od tebe ni u ludilu ne očekujem da kažeš kako je ovo njegovo ponašanje u najmanju ruku... Ka i ditetu, njemu je sve dozvoljeno.

Za nestrpljive - RADIO HRS donosi blitz informaciju o ostvarenjima svih 9A2009 postaja, a više o svemu u narednom broju.

Broj je impresivan i svakako da je Reni kao i svi ostali u toj akciji dao veliki doprinos. Iza njega je operator s 3.370 veza o kojem se nije baš puno čulo, on nije cipa, ali on je takav, ima tupe laktove i slabe prijatelje.

Moj je prijedlog da ovu sramoticu stavimo ad acta, ali sjećam se da je bilo ljudi kojima je jako smetalo kad bi se netko koristio njihovim znakovima za prijave na clusteru pa pretpostavljam da ni Adamu nije mila ova mala krađica identiteta, i bez osobitog uvida u 9A2009ST logove zaključujem da bi to lako mogao biti 9A6...C...C...C...

Naravno, o vokabularu SWL Renija ovom prigodom ni slova, a nekako mi to odudara od onog što su nas učili kad smo bili mali... Je , sad će opet netko reć da je ima loše učitelje, ali šta su radili mentori...biće im se malo izmaka iz kontrole, ko zna.

GG

N5CRO

Citat:Naime, jednostavno se po logu da zaključiti tko je koristio moju pozivnu oznaku za selfspotiranje preko DX-summita, naravno, jednostavno je utvrditi od kojeg TK-a centra je spojen korisnik, SPLIT, ZAGREB, RIJEKA itd a za točnu adresu potreban je sudski zahtjev.

Adame, drugi put probaj ovaj link.
http://www.dxsummit.fi/dxsinput.aspx
Barem ces moci vidjeti IP adresu i vidjeti odakle je spotirano.
npr. ip 78.3.75.39  pogledaj na http://whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/lookup-ip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A2JG

Drugovi po forumu, mislim da se vi igrate. U prvom redu tumača KZ-a, i amaterskih istražitelja.
Jer, nekoga snimati, staviti na internet, pa reći da si snimao sebe, u najmanju ruku je licemjerno.
Isto kao i "tumačiti" gdje ne treba dozvola za snimanje.

O korištenju clustera sa tuđim znakom ne treba trošiti riječi. Svjedokom sam bio i danas i jučer kada europska stanica "proskiči" da nije ona spotirala, da je neko drugi radio Desecheo sa njegovim znakom, i sve u tome stilu. Žalosno, prljavo i kažnjivo.
Baš kao i prethodni slučaj snimanja, ma što GG "tumačio".

Nešto drugo upada u oči. Ova se snimanja u pravilu događaju pred izbore. Da li su to inspirirani Watergate-om, Iran-gateom, ili ciglom u mraku, ostaje nam da vidimo.
Jer je Balkanska ulica ipak - grbava.

Žalosno je da Adam i Gogo mene doživljavaju kao Renijevog glasnogovornika, ali najmanje što Reni zaslužuje jest pro bono odvjetnik.

Kada sam sakupljao zainteresirane za štampanje QSL-ki, ponudio sam jednom prijatelju da štampa sa nama, da popunimo kvotu. On upita koja je minimalna količina. Ja mu odgovori tri tisuće. On mi odgovori . To mi je onda za idućih 10 godina!
Na takvim se primjerima vidi veličina rezultata, i Renija, i ovoga sa slabim laktovima i prijateljima, i nemalog broja ostalih.

Udara u oči činjenica da opet Urednik zna cifre, prije Foruma i Interneta. Ponavlja se Zimski kup, i ostali kupovi. I onda meni još pametuju ovdje mladci o internetu, brzini , ažurnosti, te "da se to nije ni dogodilo ako nije bilo na internetu". U pravu ste , omladino, nije se ni dogodilo, dok Urednik ne objavi!

73, Koki 9A2JG

9A5ST

Šta se ovoga toće Reniju ne služi na čast!
Ali...čitajući razne postove ,čini mi se da ima još takvih...i gorih!
Osobno znam Renija i u par navrata smo se našli u situacijama di je tribalo znat zadržat mikrofon u ruci.
Napadat ga nije baš O.K. jer se čovik nemože branit.
Šta se Ham Špirita tiće...a di je sud časti?Ja san malo mlađi(fala ti Bože) ali mi se ćini da su se vake stvari
vrlo elegantno rješavale!
73 de 9A5ST
Zeky

9A4QV

Koki,
ako je nešto licemjerno, uostalom to nam je jasno......
ucjenjivanje na oglasima .........

Da ne tumačim zakon, uputiti ću te na članak 131. KZ-a stavka 2.
odnosi se snimanje i sadržaju, dakle ako su namjenjeni meni koji snimam to nije kažnjivo djelo.
Iz snimke se vidi kome su bili namjenjeni, dakle ljudima.....

Gogo, ono za javno mjesto je istina, postoje iznimke oko snimanja krupnog plana osobe.....

Koki, pitao si prije koliko sam napravio ja veza pod posebnom pozivnom oznakom. Ti koji pratiš časopis HZTK-e bi to trebao znati. Tamo je to pisalo na lijepi način kako se promovira Nikola Tesla vezom preko ISS-a sa 9A pozivnom oznakom.
Ups, sorry, taj članak je Emir napisao, ti se baviš samo statistikom tko je napisao ali ne i izgleda što je napisao.

Molio bih te na ne miješaš u hobi privatne i obiteljske stvari kolege 9A6R kad se ne može braniti na forumu...

QV

9A2JG

Vidiš moj kumpanjo, svaki dan nešto naučiš. Evo, ja san danas naučija da kad ti neko umisto QSL-ke pošalje čitabu NOT IN LOG, onda si TI slučaj.
Tako i triba, ko te tira, iz udobnog naslonjača, zvat, pa upisivat u dnevnik, pa šavat kartu, očekivat je, i virovat da češ je dobit.
Ja san tako, samo lani, fasova od jedne pozivne oznake za tri QSO-a, preklani od druge za četiri.
Tiboru san i niki dan posla mail. Ne sićan se koji po redu, da ne postanen slučaj.

73, Koki 9A2JG

P.S. Evo, javijedu mi moji, odozgara, pustilo je pinku pare, u Vodovodnu, Krajišku, Slovensku, saće u I.L. Ribara, otkravit će se kemijska. Ako ne za pisat QSL-ke, barenko za LOG. Jer K5D cipa na 14 CW.

9a6c

Udara u oči činjenica da opet Urednik zna cifre, prije Foruma i Interneta. Ponavlja se Zimski kup, i ostali kupovi. I onda meni još pametuju ovdje mladci o internetu, brzini , ažurnosti, te "da se to nije ni dogodilo ako nije bilo na internetu". U pravu ste , omladino, nije se ni dogodilo, dok Urednik ne objavi!

A čoviče, jesi ti normalan? Pa ko tebi brani da znaš isto šta zna i ja? Ja san pita pa mi se i reklo, a ti čekaš da ti se servira pod nos.  Jesi tako i za onu stvar pita ili čeka? Ja mislin da si pita, jer te zanimalo, a ovo te ne zanima pa ne pitaš.

I ne razumin šta bi ti ti u stvari tija - da ja ka urednik ne znan šta se objavljuje u časopisu koji uređujem? Šta se uredniku interneta ne žališ za ono što nije objavljeno na internetu? Ja samo radin svoje.
A to tebe ionako ne zanima, nisi se pretplatio i ako sam dobro razumio, još si na prvom lanjskom broju, a sad će i četvrti uskoro na web.

A onda najprije čoviku prijateljski savjtuješ da pročita KZ RH pa kad ovaj to uradi  onda ti se ne sviđa šta u njemu piše?
Ja bi se zakleja da si ti jedan stari barufant i komendijaš koji bi nas tija svadit s Renijen i cilin sviton, ali neš' ne.

Ka šta ni Renija ne triba na Sud časti, jer u biti nije ništa ni učinija, osin šta je malo iša na živce i činija dišpete i postiga da se o njemu govori kao o nečem ozbiljnom. Samo ga drugi put ne triba ozbiljno shvatit kad kaže "ja ću", jer nikad ne znaš kako će to završit.

BTW - znam ono o snimanju na javnim mejstima, pa ipak sam ja urednik jedne, je li, znamenite periodične publikacije koja je u posljednje vrijeme počela bolovati od prekomjernog kolesterola, porasle su joj masnoće i ako nastavi ovako, dogurat će i priko sto kila, he he he ...

NHF & GN

GG

9A2JG

Zna san ja da si ti, duboko u duši, uvjereni vjernik. Jer citiraš korektno Novi zavjet : Pokucaj, i vrata će ti se otvoriti .
Ja nisan komentira šta je Adam čita, i pročita, ja ZNAM za faktično stanje stvari, a ovo sve šta on izvodi je komedijašenje. I točno znam što se smije, a što ne.

Laku Vam noć, svirači,
na balkanskoj kaldrmi,
73, Koki 9A2JG