• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski KV Kup 2009

Autor 9A1AA, 09. Siječanj 2009, 10:05:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8DU

Pozdrav,čujnost dobra.73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2JG

Gledam ove veze iz takmičenja, najviše veza sa dream team-om ZPB United !
Mora bit da je Adam stvarno bio u pravu. Ništa bez tekućine.

Kefa , žao mi je zbog veze minutu pred kraj, zvao si me, ali frka nije bila moja, nego od 9A1N.

Adame, stvarno ti nešto nije štimalo sa prijemom, zvale su te ne desetke stanica koje nisi čuo.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3VV

En ti miša, u što sam se ja upetljao??? Ja i kontesti... ::) ::) ::) Hajd' sad, što je - tu je. Da počnem nabrajati sve što mi nije išlo na ruku netko bi rekao kako slabom k... i dlake smetaju pa ću zato reći samo da imajući u vidu sve okolnosti ni 37 QSO-a nije za bacit'. Ako jednoga lijepoga dana uspijem posložit' kockice eto me opet u kontest, inače - jok! U svakom slučaju dnevnik ide kako ne bi netko ostao bez punata.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

S52W

Pozdrav!

Da ubijem dosadu bio sam malo SWL u vašem takmičenju (cca 1,5h). Samo za INFO, na CW čuo sam 52 različite 9A stanice, i 81 na SSB. QTH mi je Črnomelj – JN75ON cca 10km od granice.
Takmičenje vam je odlično.

73 Damjan S52W

9a6c

Evo mi je Damjan uzeo riječ iz usta - odlično natjecanje, a po svoj prilici nikad više aktivnih postaja.

Koliko znam, prešlo se 233 veza, a bar tri postaje imaju >200 veza u logu.

Ja sam bio CW only i ubrao 68 veza uz još 2 duple (mislim 9A7V i 9A2D). Da je bila bar bolja antena moglo se skucat još desetak veza, ali dobro je i ovako. Nije se moglo zvati CQ, posebno u III periodu kad su se prilike malo digle pa su jaki dečki sa sjevera pojeli opseg.

U svakom slučaju - sjajan pčetak i očito dobro pogođen termin. A možda i prilika da se uz contest log priloži i zahtjev za 9A COUNTY AWARD?

Čestitka organizatoru i inspiratoru :D

CU GG

9A5ST

Eto je uskrsa i 9A1CBM u kontestu!
Radili ja i Jure(9A7PJT).Ladnije u PPSu nego vani...Hi!
Kasnili smo oko 10 minuti,ali štaš,tako da nije bilo vrimene šteknit linear.
Mi zadovoljni s obzirom da se cw radija pješke,a 9Alog malo buca sa Nr.
Uglavnom šta smo čuli to smo radili.
Budemo jači drugi put.
Kontest odličan,BRAVO!
73 de 9A5ST
Zeky

9A3VV

Budi se istok i zapad, budi se sjever i jug... ;D ;D ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4QV

Pozdrav,

Koki, sorry nisam te cuo, kod mene je s metar bio konstantno na s9 , antena dipole 6m up.
Evo cuo sam se sa susjedima iz Rijeke koji imaju puno bolju poziciju od mene i otvoren je prema tebi i kaze mi da te jedva, jedva primio na loop antenu, takve su bile propagacije...

Nikako da primim ni 9A2EY, jednostavno nije islo....

Natjecateljskoj komisiji predlažem da umjesto diplomi podijeli jeftine kineske satove (ne na kazaljke nego da brojke), da ekipa zna kada je gotov period i kada je gotov kontest.
Zadnja minuta je nekima posebno duga, traje i do tri minute  ;D

Pozdrav svima i hvala na javljanju

QV

9A2JG

Ne trebaš se ispričavati meni, mogao si imati još na desetke veza, koliko te stanica zvalo...
A što se tiče postaje 9A6AIV iz Rijeke , poslovično mi odlično idu...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A1AA

Bilo je vrlo, vrlo dobro za prvi Zimski Kup. Drago mi je da je Kup prihvaćen i da je bilo toliko puno postaja 8)
Drago mi je da su 3. i 4. period ustvari bili najbolji (po propagacijama) a ja se bojao da će biti preskakanja.
Malo živosti donio je i novi 9ATest loger koji je nekima pomogao da usavrše baratanje tastaturom ;D
Čestitam 9A0Z i 9A7A ekipama na izvrsnim signalima i rezultatima.
Ja sam s 186 qso koliko je 9A3B napravio zadovoljan. Sada samo čekam UBN da vidim koliko će mi tu 9Atest loger pomoći (a nekima odmoći) ;D

Kefa - GG ti je dobro odgovorio. Može se davati /QRP ali i ne mora.

GG - mislim da antidoping test nije bio potreban. Već su se javili neki koji su tijekom kontesta gubili brojeve a neki se moraju naknadno sjetiti što su primali :P ;D
73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Zdravo!

Je li još netko primao od istih pozivnih oznaka u različitim periodima različita slova za županiju (koja je ista), ili pak nepostojeću kombinaciju (kratice) prema pravilima?

Operatori su vjerojatno napamet davali kratice ne držeći se pravila ko' pijan plota?

Razumio sam gdje je tko, ali hoće li i Roby biti tako pametan?  ;)
Prebacit ću ih u ono što su trebali kucati biti pa što bude...

73,

Tom, 9A5TO (fenjeraš u timu)
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

Da, bilo je čudnih kombinacija  ::) Na telegrafiji sam imao samo jedan slučaj, KS umjesto SK.
Na SSB-u sam pisao onako kako je ispravno jer su neki govorili puni naziv županije.
Mislim da će UBN svakako biti interesantan ovoga puta. Što zbog novoga logera, a što zbog novih množitelja ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2NO

Pretražio sma stranicu Croatian CC i HRS-a ali bez uspjeha.
Gdje je taj 9A test loger. Dali i traženje ide u contest?!..hi
73 Dino

9A6NDD

tPogledaj u forum pod 9Atest

9A1AA

Nino, očigledno nisi dobro tražio.
Na portalu CRO CC, na Forumu, ima rubrika "Contest software" a u toj rubrici ima tema "9Atest".
Tu imaš kompletan razvoj logera uz komentare kolega koje su ga testirale.
Program je još uvijek u eksperimentalnoj fazi.........
73, Ivo 9A1AA