• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski KV Kup 2009

Autor 9A1AA, 09. Siječanj 2009, 10:05:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Da ne ispadamo nezahvalni, pogotovo ja, evo rezultata skidanja i instaliranja narečenog programa.
Kad se on pokrene piše upozorenje unhandled exception.
a na samom kraju podugačkog objašnjenja stoji
When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

Znam, neko će reć , nije žvaka za seljaka, ali, očigledno to nije plug'n play program.
Lani sam skinuo sličan program za SAC, i radi iz prve , mila majka (za retroaktivan upis veza), poslo dnevnike za sebe i 2GF, bez problema.

Htio sam uštediti vrijeme cro-cc LOG team-u , ali ne ide...

Sutra je novi dan............

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5K

Preduvjet za instalaciju je Microsoft .NET Framework 2.0.

Isti se može skinuti sa: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en

A ako se greška ponovi, bitno je upravno ono podugačko što piše... :-)

S instalacijom nije bilo problema do sada, pod uvjetom da je prethodna stvar instalirana. Framework se dakako instalira samo jednom.

73,
Krešo - 9A5K

9A2JG

Hvala. Isto nije pisalo, a ne podrazumijeva se, pogotovo za osobe starije dobi.

73, Koki 9A2JG

9A5K

Moja greška, zaboravih to pripomenuti sinoć prilikom objave linka.
Na cro-cc.net je to bilo napisano, pa sam jednostavno previdio ovdje.

Nakon instalacije Framework-a sve bi trebalo raditi kako treba.

Molim potvrdu, a u slučaju problema može ovaj detaljniji opis greške.
TNX.

73,
Krešo - 9A5K

9A2JG

Uspješno instaliran Microsoft . NET Framework 2.0 . Sve se isto ponaša, ista dijagnoza, isto objašnjenje. Obrisao contest program, i ponovo ga skinuo i instalirao, sve isto.

Želio bih da još neko napiše svoja iskustva, osim autora programa, jer ovako ispada, opet oni doli s Juga, nešto in ne štima....

Priznajem da sam laik, ali znam skinuti i mnoge zahtjevnije programe i staviti ih u svakodnevni normalni rad.

Poslao sam ja dnevnike odavno na cro-cc mail, ovo je bio pokušaj, očigledno neuspješni....

73, Koki 9A2JG

9A5K

Možeš li poslati cijeli opis greške (što piše između početka i kraja koji si naveo)?..

Znam da software sigurno imaju instaliran 9A1UN, 9A5CW, 9A4M, 9A6C, 9A2NO, 9A4QV, 9A2TK, 9A2HM, 9A3XV itd.... I nitko od njih nije imao tih problema.

Cijela greška će pomoći da vidim gdje je zapravo problem pa da to odmah riješimo.

73,
Krešo - 9A5K

9A1UN

Meni je radio iz prve i to sve verzije od prve pa do ove zadnje. Koki koje windowse imas? Kod mene je instaliran na XP SP>2 i na Visti. Na oba radi bez problema

9A5CW

Koki da ti pokazem kako zgledi Kresin programcic ;)

Pusa
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9a6c

Nema programa koji iz prve radi u punom sjaju, ali greške uočavamo i ispravljaju se.

Kod mene sve radi OK i pored početnog otpora, svojstvenog osobama starije dobi, sad radi OK, a na manje nedostatke navikneš se ko magarac ;D Odnosno tegli i trpi.

Baš sam jučer u njega ubacio 6 logova (i 9A2JG, tako da problema nema) i još danas ću par komada i sve štima.

Preporučio bih svima da pročitaju cijeli slijed pod naslovom 9ATEST na forumu, bit će lakše. A i da se ne ponavljamo tamo i amo.

GG

9A9L

I kod mene je instaliran vec od prapocetka. Mozda radi zato sto nisam na moru....hihi. Ali tu teoriju odmah pobija Gogo jer njemu radi. Znaci da nije kriva morska klima....mozda je nesto drugo u igri. Cak znam da i kompjuterski anafalbeta 9A6M uredno radi sa tim programom. Sto je na stvari kod Kokija pitam se pitam..... Mozda klima na otoku......???!!

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Vjerojatno je jugo ;D

Ili na samom kompjuteru nešto fali da ne prepoznaje ono što treba. Kod mene je XP i kad sam skinuo taj FRAMEWORK sve se ukazalo ka u Međugorju.

Odgojen sam na CT i SD pa mi je ovo bio kulturološki šok, ali preživi se. Samo treba biti uporan.

GG

9A2MF

....evo radi i na vlažnoj morskoj klimi i kod mene...hi ;D

Instaliran , isproban na KV i UKV i sve radi u redu! Pitao bih jedino Krešu,
ja nisam pronašao, ima li mogučnosti sređivanja makroa na CW da rade pod uslovom CQ pozivanja i pozivanja drugih stanica, kao npr.  kod N1MM
uključivanje opcije RUNNING ! F1 - F12 u jednom slučaju pa F1 - F12 u drugom . Jer u pola sata nema baš vremena da se onda editira ako mi slabi ipak odlućimo pozvati koji CQ !

TNX,  73,  Franjo  9A2MF

9A4RV

Citat: 9A9L  u 22. Siječanj 2009, 13:08:16
... Mozda radi zato sto nisam na moru....
... Mozda klima na otoku......???!!

Khm, khm ....

Dakle,
iako sam imao namjeru raditi Zimski KV Kup, odustao sam u subotu ujutro jer mi je moj glavni krompjuter (hranitelj) zagorčao i subotu i nedjelju, ali, eto, sve je spašeno.

Prije toga, preuzeo sam (dva puta) instalacijsku datoteku i sve je radilo bez problema.
Računalo je bilo WinXP Prof sa SP2.

Čitajući o problemu instalacije, uzeo sam sebi malo vremena i instalirao program i na drugo računalo.
S WinXP Prof SP3.
Radi bez problema.

Kako je kod mene i računalo s WinXP Prof SP1 (doduše, i s virusima u sebi), instalacija mi je javila:
- fali Frem netvork
----- bacilo me na web http://msdn.microsoft.com/hr-hr/netframework/default(en-us).aspx
------ ponudilo download 'dotnetfx35setup.exe'
------- sačuvao ga na Desktop
-------- a on meni da mi treba bit instaliran SP2
- Ja odustao. Ipak, nije moj digitron, pa mi se na da radit 'posal bez posla'

Eto, ako kome ovo nešto znači ...

Pozdrav s otoka.
Skoro pa najjužnijeg.

Romildo, 9A4RV

9A2JG

Hvala svekolikom pučanstvu na pomoći, stvar radi, dnevnik poslat, u Božje ruke. Uvik je bilo i biće : Kartu (forum) čitaj, i seljaka pitaj .

73, Koki 9A2JG

P.S. Davore ista je konfiguracija kao kod tebe, dakle XP SP2, legalni softver.

9a6c

Eto ga na.

Lakše bi bilo s illegal Windowsima :D

GG