• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zimski KV Kup 2009

Autor 9A1AA, 09. Siječanj 2009, 10:05:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4W

To još  traje  natjecanje  hi hi   duga ona  zadnja minuta  73 Toma 9a4w ;D

9A4W

Eto Leone  da ima  SWL kategorija   mogao si se prijaviti    73 Toma 9a4w

9A4W

Evo mene  opet , ovo ja malo vježbam  raditi  sa tipkovnicom .
Odličan  contest  dosta stanica  što je najvažnije   73 Toma  9a4w

9A5TO

Zdravo!

Citat: 9A5MT  u 10. Siječanj 2009, 23:10:27
Sto se tice davanja krive oznake zupanije to mi se desilo samo kod Ronalda 3MR i kod Tome 5TO koji mi ni nije dao zupaniju( samo redni broj!!! ???) ali sve sam prepravio i valjda je u redu
Radio sam sa pješakom i vjerojatno sam taman lijevom rukom logirao tvoj QSO pa zaboravih otkucati do kraja. A jesi li me pitao da ponovim? Ne sjećam se točno našeg QSO-a (u smisli čija je bila frq).

Bilo je s moje strane još problema na CW, ali nije mi žao nakon xx godina vratit se na to. Jedino me još i danas boli ruka  ;D

Citat: 9a2d  u 11. Siječanj 2009, 05:05:08
Uglavnom. opseg je bio prilično živahan, čak ni sve lokalce nisam radio iako sam uglavnom pozivao CQ na uobičajenim rubovima aktivnosti.
U 3. periodu sam slučajno zaletio na te višlje frq. i našao te tamo. Mislim da čak 5KHz ispod tebe nije bilo nikoga.

Ukupno 147 QSO u mom logu.

73 & TNX QSO,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2D

Tome, zapamti jednu foru starih operatora koji nisu opterećeni rezultatom u natjecanju. Rade uvijek na krajevima opsega. Zapamti.

73 de 9a2d

9A9L

Ili bjeze od snagatora pogotovo ako su QRPEPEK kategorija....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3VV

Citat: 9a2d  u 11. Siječanj 2009, 05:05:08
...
(a gazdu ćemo u Iločko, stalno ga hvali ali nismo to još nešto probali)
...
73 de 9a2d
Koje? Traminac? Ako se on ne da evo mene dragovoljno 8)

Što se kontesta tiče - ja sam uvijek bio ravnodušan prema natjecanjima ali me je sada nešto počelo kopkati ;) Ako uspijem dovesti uređaje u red javljat ću se redovitije, bar u domaćim kontestima dok ne ispečem zanat.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3TA

Znam da čačkam mečku...

Ne bi se štel mešati...

I tome nalik, ali mi nekaj nije jasno:

Gledal sam malo sastave simpatičnih timova, kuckal po adresaru i ne znam kaj je točno:

1: Adresar je u komi.

2: Dečki baš i ne plaćaju članarinu.

3: Ionak svi osim mene znaju tko su, pa zapravo i nije bitno.

4: Nekaj čist četvrto.

Kak vele, najte kaj zameriti, ali bilo bi zgodno znati.

Pozdrav Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3VV

Koliko se sjećam, nešto je pisalo da možeš zahtijevati neobjavljivanje svoga znaka u 9A Callbooku. Zaštita privatnosti, kažu... ;D
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A7WA

Je, jako tajni podaci, šta ko mora znat koji ja znak imam, državna
  tajna, strogo povjerljivo  !!

73     de     9A7WA

P.S.  OIB    26..28..05.            JMBG   22..9..31.3.1
                Adresa poznata, u reg. HB    itd.

9A3VV

Trenutačno ovo čita i jedan skriven ::) Big Brother? ;D
73 Damir 9A3VV

9A6AA

Citat: 9A9L  u 11. Siječanj 2009, 00:20:39
... Antena koju smo Daki i ja postavili 2002 godine i do ovog leda je odlicno sluzila. Moram uhvatiti 2WJ.a kad izadje iz bolnice pa da sredimo tu antenu. ...

Požuri.

Upravo se sprema izaći... Zakrpan je i spreman za aktivnosti.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Alo ljudi, vrijeme ide, a još niste poslali log za ovaj contest? Od 9A6 na gore sve prazno, a fali i onih ispod...

9A5K je razradio dobar program u kojem se i poslije contesta može upisati dnevnik i proizvesti cabrillo format. Pogledajte diskusiju 9ATEST na CRO CC webu, tu je link i komentari. Program bolje radi poslije contesta, nego u contestu ;D

Danas sam ubacio 6 logova >:(, a ako ima još netko tko nije siguran u sebe, a ima malo veza, neka slobodno pošalje log u nekom čitljivom obliku da ga sredimo ;)

Ali, zaista je jednostavno i jednako se vremena potroši kucanjem loga u word tablice kao i u sam contest program.

GG

9A7WA

Svaka čast 9A5K ako je napravio program za taj zimski kup
   samo ga ja nigdje ne vidim, ali nema veze, radio sam rekreativno, samo
   petnaestak veza, ali log neću poslati ni kao log za provjeru veza, sve
   dok HRS ne izbaci log za svoja takmičenja, tko će ga napravit, nije ni
   bitno, ali ako HRS može organizirati razna svjetska događanja, onda
   valjda može i napraviti program za svoja takmičenja.
                  I da se razumijemo nemam ama baš ništa protiv HRS-a, ali
   sam mišljenja da bi ovaj prijedlog trebalo realizirati.

73       de        9A7WA

9A5K

Pozdrav Mirko.

Program o kojemu je riječ zove se 9ATest i besplatan je za korištenje. Prve verzije su objavljene nedavno, pa je i diskusija o njemu na CRO-CC web stranicama, jednostavno iz razloga da ubrzamo ispravke "dječjih bolesti" koje su bile prisutne u prvim verzijama.

Ujedno zahvaljujem svima koji su se uključili u raspravu i pomogli svojim sugestijama, idejama, prijedlozima i primjedbama kako bismo usmjerili software u pravom smjeru.

Trenutno ima ugrađenu podršku za Zimski KV Kup, za Hrvatski radioamaterski kup, ali i za UKV natjecanja te može izraditi Cabrillo format za potrebe KV-a, EDI format za potrebe UKV-a te ADIF format koji omogućava prijenos veza u normalni logging software za svakodnevnu uporabu.
Podrška za preostala KV natjecanja (Kup Jadrana i 9A CW Contest) je u pripremi i bit će objavljena u verzijama koje izlaze u idućim danima.
Program će se moći koristiti za besplatnu obradu svih takmičenja u organizaciji HRS-a, a da je dobrano zaživio dokazuju upravo logovi Zimskog kupa koji su u gotovo preko 90% slučajeva obrađeni upravo njime.

Instalaciju je moguće downloadati na slijedećem linku: http://www.9a5k.com/9atest_install.zip
i trenutno je dostupna za download verzija programa V1.0.4.

Dakle, download, pa nakon instalacije u prepisku tih 15-ak veza... ;-)

73,
Krešo - 9A5K