• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A0HQ u IARU HF C 2008

Autor 9A1AA, 07. Srpanj 2008, 19:48:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

n1yu

Pozdravljam transparentnost Cro-CC kluba!  To nazalost nije slucaj sa SCC.

Ivo, ne delim tvoju euforiju jer sam uradio samo 9A1CCY pored 9A0HQ CW!

9A1AA

Mario. Mario......
Evo opet si izdvojio jedan callsign.....
Sva sreća da si ga ti zdvojio a ne neko iz 9A jer bi to drugačije izgledalo :)
Stvarno je puno 9A postaja radilo. Ovoga puta (izgleda) nitko iz 9A osim 9A0HQ tima nije išao na plasman u natjecanju već na sudjelovanje.

Popis i broj veza 9A postaja biti će među transparentnim podacima....
Majica i kapa ima dovoljno.....Kape su super......
Možda slijedeće godine prihvatimo tvoju (S56A) sugestiju pa promjenimo pravila oko dodijele diploma, majica, kapa,.......

Jedno je sigurno. Morat ćemo za neke članove ekipe ipak nabaviti i pamučne gaće ali natpis na prednjoj i zadnjoj strani za sada nek ostane tajna :-[
73, Ivo 9A1AA

n1yu

Ivo, popravljam HQ statistiku!  Nisam uradio nijednog E7, 2 4O, 9 YU i 15 S5 QSO.  Ipak je nesto trulo u drzavi ......

FRR ofers a free award for QSOs made with YR0HQ during IARU HF Contest. Same does VERON, DARC and RSGB for their national HQ stations.

YU i YO vec rade WW promociju!

9a6c

Evo prijedloga za gaće: naprijed žuto - otraga smeđe!

Čulo se dosta 9A, ali poput mene bez osobitih ambicija. Obzirom da smo okupirali skoros sve lokacije po 9A, nije ni čudo... Vjerojatno smo svi bili u S&P modu, kao i ja... Odradio 40 veza, od toga 7x naš HQ i dosta. Bez antene i previše.

Ja sam ipak pristalica toga da motiviramo samo naše hamove umjesto da kupujemo WW virtuelnim diplomama. Imamo mi dosta posla i kod kuće,a  prvo mjesto je ionako daleko. Pravi uspjeh je da u conetstu 9A znakovi preplave bandove i da nam HRs počne funkcionirati kao cjelina.

Najbolje da radimo kao IG9/9A0HQ...

:D

9A2D

Ma ja čak predlažem da najboljima na ovom forumu počnemo izdavati i pozivne onake, tipa. 9A1YU i tako dalje.. Najlakše je promatrati druge. Oduvijek je bilo, tko radi, taj i griješi.

Za signal na 160 SSB ja preuzimam krivicu, skupio se cijeli niz nesretnih okolnosti, tehnika je funkcionirala prema planu, radno osoblje malo okrnjeno ali je na kraju jedan kombajn uspio uprskati stvar (to juto). E, onda neočekivano mora upasti JOCKER igrač. Duboke isprikama svim vatrenima, slijedeće godine ovaj dio ekipe istrčava na teren u novim gaćama (Ivo, samo da nemaju nacionalna obilježja a slobodno smisli tekst).
Čestitke.

73 de 9a2d

9A1AA

Ma sve je OK i nema nikakvih trauma  ;)

Najvažnije je to da smo mi u praksi oživjeli CRO CC i 9A0HQ ekipu. Ovakva aktivnost 9A postaja (provjereno) nikada nije zabilježena niti u jednom IARU ili bilo kojem drugom natjecanju :o :)

Još jednom hvala SVIMA koji su se javili i SVIMA onima koji su osobne ciljeve u natjecanju podredili uspjehu 9A0HQ ekipe........e to ja zovem ,,srce vatreno", pa makar mi neki kažu da sam u transu ili ti euforiji :o ::) :-*

Ovih dana slijedi aktivnost na uređenju cro-cc web stranice gdje će svoje mjesto imati i 9A0HQ ekipa, IARU HF C contest, i svi vi koji ste radili u ovome ili u bilo kojem drugom KV natjecanju.

Molio bih Vas samo da računate da je ipak ljetna shema rada, a neki su potrošili i prvi (veći) dio godišnjeg odmora za 9A0HQ projekt :-*

Glavni šef (9A5K) je zadužen za prikupljanje logova i ,,trpanje" istih u jedinstvenu cjelinu pa će i objaviti 9A0HQ claimed score's 8)

Za sva ostala pitanja oko naše aktivnosti, dostavljanja vaših logova, prebacivanja u cabrillio format i tsl otvorena je email adresa 9a0hq@cro-cc.net.

I na kraju (za kibicere): "Neka pati koga smeta......";
73, Ivo 9A1AA

9A2D

Ivo, ne sekira to mene, nego već sitne duše zivkaju samo da saznaju detalje.

73 de 9a2d

9A2JG

9A0HQ malo gluh na 3,5, ostalo sve OK (1,8 nisam ni slušao).

Susjedi iz E7 me podsjetili na predratna vremena, 4GJK&4EBL, toliko su snagom signala odskakali od svih ostalih susjednih zemalja (zajedno!).

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2D

Koki, u tim krajevima je oduvijek bilo pravilo - Prozor noćas mora pasti. Brdo je brdo oduvijek bilo.

73 de 9a2d

9A5TO

Zdravo!

Želim nešto napisati pod "ostalo", kad nigdje ne vidim rubriku odgovori - tema zaključana. Dobro da je tako, jer stvarno je krenulo nizbrdo.

Samo sam htio pitati hoće li uskoro biti objavljen popis dobitnika ili čekamo izlazak časopisa?

73,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A1AA

Tome, ja sam zaključao temu IARU HFC - ostalo" jer sam je ja i otvorio ali sa sasvim drugim razlogom....

Sve poslove oko provjere veza 9A postaja i naših 9A0HQ logova odrađuje Krešo 9A5K koji je trenutno na moru, mislim, na godišnjem odmoru ;)

Popis postaja s brojem veza biti će objavljen na (ovoj) web stranici HRS-a i na CRO CC web stranici. Biti će objavljen i u časopisu, samo mislim da je prekasno za broj 4-2008.

Naravno biti će objavljen i popis postaja koje su osvojile nagrade i diplome, sukladno pravilima objavljenim na web stranici i u časopisu Radio HRS 3-2008.

Molio bih za još malo strpljenja jer ipak su godišnji odmori gdje bi se neki trebali baviti malo i drugim stvarima  ;) :D ;D

73, Ivo 9A1AA

9A5TO

Ivo,

Citat: 9A1AA  u 23. Srpanj 2008, 11:58:27
Tome, ja sam zaključao temu IARU HFC - ostalo" jer sam je ja i otvorio ali sa sasvim drugim razlogom....

Sve poslove oko provjere veza 9A postaja i naših 9A0HQ logova odrađuje Krešo 9A5K koji je trenutno na moru, mislim, na godišnjem odmoru ;)

Popis postaja s brojem veza biti će objavljen na (ovoj) web stranici HRS-a i na CRO CC web stranici. Biti će objavljen i u časopisu, samo mislim da je prekasno za broj 4-2008.

Naravno biti će objavljen i popis postaja koje su osvojile nagrade i diplome, sukladno pravilima objavljenim na web stranici i u časopisu Radio HRS 3-2008.

Molio bih za još malo strpljenja jer ipak su godišnji odmori gdje bi se neki trebali baviti malo i drugim stvarima  ;) :D ;D

Nema problema. Zanimalo me koji sam po redu SO s kvotom 12  ???
Jer, neki koji su to također odradili nemaju pristup Inetu, a neki mudro šute...

I ja sam od ovog tjedna na g.o. (1x u životu!) pa mi je užasno dosadno  :P
Danas ću sređivati log jedine ovdje offtopic spominjane stanice pa uz suglasnost ostalih operatora ću i objaviti rezultat.
Uostalom, mislim da bi to mogla postati dobra praksa svih... pogotovo kada se pokrene web CRO CC-a.

73 & GL,

Tom, 9A5TO
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A2BW

IARU 9A0HQ JE VEĆ PROŠLOST. Okrenimo se novim natjecanjima.
A gdje je KUP JADRANA nestao..?? ili je nestalo pokala ili pažnje urednika
KV natjecanja..?? Ili ono treće..?? A i neke promjene su najavljivane..??
Valjda će sutra ''puknuti'' na stranici KV NATJECANJA....HI
Pozdrav iz +18 Supetra... brrrrr
9A2BW

9A5TO

Citat: 9A2BW  u 23. Srpanj 2008, 16:02:57
IARU 9A0HQ JE VEĆ PROŠLOST. Okrenimo se novim natjecanjima.
A gdje je KUP JADRANA nestao..?? ili je nestalo pokala ili pažnje urednika
KV natjecanja..?? Ili ono treće..?? A i neke promjene su najavljivane..??
Valjda će sutra ''puknuti'' na stranici KV NATJECANJA....HI
Pozdrav iz +18 Supetra... brrrrr
9A2BW
Prošlost je što se veze više ne mogu odraditi. Ali bilo bi nam drago čuti i kako je bilo na pojedinim lokacijama iz prve ruke a ne samo zbirni osvrt.
10m CW      TS-450 / Optibeam OB11-3
   9A2BW, 9A3ADE, 9A3AGS, 9A4W
Ono u smislu, najbolji trenuci iz testa, najbolji rate, koliko sati je band bio otvoren i sl.
Jedino je 9A3AG nestripljivima i radoznalima dao malo materijala za uživit se u to.

73,

Tom, 9A5TO

9A4NP

Stavile  bi se i neke slike sa lokacije Ludbrega 40m ssb, ali nesto neide!