• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A0HQ u IARU HF C 2008

Autor 9A1AA, 07. Srpanj 2008, 19:48:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Hrvatski Radioamaterski Savez (HRS) i Croatian Contest Club (CRO CC) organizatori su ekipe 9A0HQ koja će 12. i 13. srpnja 2008. godine sudjelovati u natjecanju IARU HF WORLD CHAMPIONSIP 2008. 

Ekipa 9A0HQ raditi će s devet raznih lokacija na području R.Hrvatske i to prema rasporedu kojeg možete vidjeti u privitku ove poruke.

Sve QSL idu preko HRS QSL biroa, a log će biti postavljen i na LoTW.

Sve ostale informacije o aktivnosti 9A0HQ moći ćete pročitati na web stranici HRS-a.

Za sve ostalo što vam interesira oko 9A0HQ ekipe ili IARU HF C 2008 slobodno se obratite na 9a0hq@cro-cc.net

Ivo Novak, 9A1AA
KV manager HRS-a
Voditelj CRO CC
73, Ivo 9A1AA

9A2D

E ovo će ovaj put biti tkzv. "Raspaljotka po koljektive".
Ljudi, slušajte na 160 m SSB kako se rade veze (zli jezici govore da će biti 2 veze na sat). Tamo smo.

73 de 9a2d

9a6c

Gas, gas...

Op, op!

Ja naoštrio tuner i s 20 m žice kako bude...

Ratne boje odavno nabavljene...

GG

9A2D

Danas su i 9A9C i 9A2N bili na superviziti zadnjih pripremnih radova. Ivo, sad kad sam vidio njihove gabarite, ne šalji majice tipa XXL ili XXXL nego ove http://www.m2inc.com/ . Eventualno Tomi (9A2AJ) možeš odštampati pamučne gaće na kojima će sa prednje strane pisati  JA SAM DJEVICA, a sa stražnje PRIMITE PUNO POZDRAVA OD HQ EKIPE.

73 de 9a2d

9A1AA

E moj Kefa, to ti samo misliš da na 160 metara PHONE neće biti postaja.
Dobro, nešto zavisi i od vještine operatora ali princpip "jedna veza - jedan gemišt" mogao bi prenaporan čak i za tebe :P

Za sve koje zanima kako je to izledalo prošle, 2007. godine, evo u u privitku top-ten rezultata HQ postaja. Brojke na nekim bandovima su više nego zadivljujuće ::)
73, Ivo 9A1AA

OE1EMS

Evo i informacije iz BiH!

ARABiH, SRRS, ZRHB u saradnji sa BHCC organizuju nastup BiH reprezentacije
u IARU HF wold Championship 2008.
Radice se pod znakom E7HQ i davati razmjena "BH".

E7HQ ce biti aktivan sa slijedecih lokacija:

160m CW Crijetez - T93C,T94GZ,T97G
160m SSB Tuzla - T92D,T91S
80m   CW Smetovi -  E74DX, E77DO
80m   SSB Cavljak - T99W,T94ZZ, T97O, E77CG
40m   CW Banjaluka - T98U, E74IW, E74GD
40m   SSB Prijedor - 7S7V,9A1TT, E75DX, E77EY, E77DX
20m   CW Prijedor - 7S7V, 9A1TT, E75DX, E77EY, E77DX
20m   SSB Nisici - E73MMM
15m   CW Konjuh - T92W, T92T, T99Y
15m   SSB Nisici - E72AA
10m   CW Smetovi - E77XZ, DL4CC
10m   SSB Prijedor - 7S7V, 9A1TT, E75DX, E77EY, E77DX

Kao i dosadasnjih godina QSL 100% via Bureau by T98U!

73 es best dx
de OE1EMS / E77DX
za E7HQ Team

9A2D

Braco, pa kud ste našli baš T92D da radi na 160m SSB? Pa jel on zna dobro plakati (sigurno će mu trebati i ta vještina)? Ja već dva dana pokrivam ovih naših malo hektara sa aluminijem. Ne zaboravite da sam ja odrastao na tom opsegu. Imati ćete više veza nego mi u 9A, ali samo radi znaka. Ovom prilikom, dok se ljudi ne zasite.

73 de 9a2d

E77DO

... da odista dok se ne zasite... mozda nekad se zasite ...

9A1AA

Poštovane kolege.
Tema ovoga "topica" je 9A0HQ u IARU HFC ili možemo je nazvati i HQ postaje u IARU HFC ali svakako mi namjera nije bila da ovdje čitam prepucavanja....  ::)

Ekipi E7HQ i svim ostalim ekipama želim puno uspjeha u IARU HF C :) ;) :D
73, Ivo 9A1AA

9a6c

Giovanni, jel to po onoj: svima puno uspjeha, a najviše nami?

:D

9A2QF

Cijenjenom pučanstvu radioamaterskom !

Na ovom natjecanju dati ću svoj doprinos radom iz portabla sa lokacije  parka prirode Vransko jezero, sa vidikovca na brdu Kamenjak.Napajanje uređaja iz agregata , antena Eko GP 5 elemenata i možda uspijem montirati i antenu za 1,8; 3,5 i 7 MHz.
  Zainteresiranima za rad sa N.P. i P.P. evo prilike.inaće QTH LOKATOR JE
  JN 73 TV.

Svim stanicama odrađenim na natjecanju šaljem QSL-ke preko biroa. 

Puno uspjeha svima, a i meni.

9A2QF Zdenko  73

9A3AG

Pozdrav svima,

da prijavim dojmove...

9A0HQ 40m SSB rađen je iz Ludbrega sa FT-1000MV, OM2500 i 4el. optibeam monobanderom. S obzirom da sistem nije još radio u takvim uvjetima (trajanje, temperatura...) moram napisati da smo izrazito zadovoljni učinjenim. O broju veza i rezultatu bude se javio netko od mjerodavnih ali bih ja ipak napomenuo da je odaziv 9A stanica bio jako dobar (iznenađujuć čak...). Onima koji nas nisu uspjeli dozvati se ispričavamo jer ih jednostavno nismo čuli (veliki QRM, antena okrenuta u suprotnom pravcu, oprema pozivatelja i sl.).

Također moram zahvaliti Kokiju 2JG koji nam je udijelio poene i moram priznati da je imao sasvim dobar signal kad smo uradili vezu. Nadam se da je puno 9A postaja steklo uvjete za majice, diplome i čestitam onima koji su ugrabili članarinu za iduću godinu.

Sve u svemu dobar c'test uz druženje članova kluba koji su imali priliku iskusiti (ovaj puta samo na prijemu) kako je raditi sa "dobrim argumentima" c'test na KV-u. Slike (kad ih sve skupimo) budemo stavili u galeriju.

Majice i kape su nam stigle na vrijeme i bili smo jako iznenađeni kada smo na njima ugledali i natpis 40m phone....

Nadamo se da smo dobro odradili ukazano nam povjerenje i da će druge godine biti još bolje....

Još da napomenem tko je bio u sastavu

9A8A, 9A9L, 9A2VJ, 9A3AG, 9A3DF, 9A4NP, 9A2AY, 9A4KD, 9A4GD, 9A3PF.

73 svima koliko vas ima

Saša, 9A3AG

n1yu

Sasa, najbolja ocena kvaliteta tvoje nove antene i lokacije ce biti rezultat S50A uhodanog 3L40 na S50HQ SSB! 

Ivo, da li ce pojedinacni 9A0HQ rezultati po opsezima ostati tajna do konca roka slanja dnevnika?

9A3AG

Pozdrav Mario,

mogao bi ti to malo ispitati koliko je tamo odrađeno...

koliko ja znam rezultat će biti objavljen kada se skupe svi logovi i spoje u jedan...

73
Saša, 9A3AG

9A1AA

Pozdrav Svima.

Ja se polako vraćam u stvarnost jer sam tek sinoć (nedjelja u 21.30) došao kući iz Zagreba.

S56A - naravno da će biti sve javno, transparentno.... u stilu pjesme panonskog mornara: "To je partija bila još se priča o tom, kibiceri u transu ladan probio znoj, i povuko je damu na osamnaest ...zvani pub.... ;D

9A3AG - Vaše majice su imale tiskarsku grešku i morat ćemo ih vratiti dobavljaču. Javi dečkima da ih ne peru kako se ne bi skupile za dva XX-a  :P ;D

Ja za sada mogu reći samo ovo:

Bez obzira na rezultat "srce vatreno" je pokazalo ono što je bilo najvažnije SRCE.
Radili smo organizirano i za prvi ovakav nastup (u ovome sastavu) ovo je jako, jako dobro.
9A postaja u IARU HF C contestu bilo je više nego ikada u ijednom WW contestu, pa čak ni 9A contestu.

Još mi je srce "vatreno" i glava vruća pa ću prije rezimiranja rezultata reći samo svoje osjećaje:
Ponosan sam što sam radio u 9A0HQ timu....Proude to be one of the 9A0HQ crew....

Hvala svima koji su radili, koji su nam se javili a mi (organizatori) ispunit ćemo do kraja sve svoje obveze oko logova, nagrada, majica, kapa, slika, reportaža i ostalo....

H v a l a  S v i m a :-*

73, Ivo 9A1AA