• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DIPLOMA Nikola Tesla

Autor 9A2KL, 19. Prosinac 2006, 10:25:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Stoji u propzicijama po tockom 5:

za ovu diplomu potrebno je priložiti izvod iz radiodnevnika i posjedovati QSL karte za održane radioveze. QSL karte mogu biti zatražene na uvid.

Odlicno. Prebrojih veze i suze mi potekose....HI Imam 35 radjenih 9A stanica ukljucujuci i 9A150 NT i to cak na 3 opsega. Odlicno. I onda gorka istina. Samo 11 stanica (ukljucujuci i 9A150NT) je potvrdilo veze. I kako ja sada da dam zahtjev za Diplomu Nikola Tesla kad od pocetka godine nisam dobio pismene potvrde veza. A Clanak 5. IZRICITO naglasava i trazi posjedovanje. I sta da sada radim. Da napisem CRNU LISTU i stavim je na forum. ???

Mislim da cu to i napraviti cim uhvatim malo vremena.
73's de Leon 9A9L

9A4KW

Slažem se s tobom. Treba se znat tko šalje karte a tko ne. Ne samo zbog diploma.

9A6R

Kako namaknuše te karte ovih 19 što su dosad osvojili diplomu a mnogi od njih i sami ne šalju svoje.Čini mi se da bi i Mulder iz X-fajla ovdje imao posla,hi.
9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3AMQ

Radeći gotovo  sve conteste ove godine odmah po završetku istih odmah slao QSL karte i rezultat je bio da je od 300-tinjak poslanih došlo preko biroa cca 40 komada. Osim navedenih 20-tak kom sam dobio direktno jer sam to zamolio uz napomenu da mi treba za diplomu te sam istim kolegama i ja poslao u direktu.Ovo sam radio budući da nisam očekivao da ću putem biroa dobiti dostatni broj koji mi je trebao za diplomu.

Pozdrav svima koliko Vas ima....73 de BOXI...9A3AMQ

9a6c

Znači ipak se može, samo je pitanje tehnike...

Da ne bude kao u onom vicu o Bračaninu koji moli Boga da dobije na lutriji, ali redovito zaboravlja uplatiti.

...

9A2KL

Ako smo spali na to da i domacim stanicama kao i pravim DX-ovima saljemo direktno karte onda u suve smokve i takav amaterizam. Jos i 2 US$ za postarinu mozda.??? Svasta.
73's de Leon 9A9L

9a6c

Sila Boga ne moli, a ni marke nisu od zlata...

73 GG

9A2MF

Slažem  se sa tobom  Leone......   no moram reći da  i ja QSLke ne  šaljem sve  iz  takmičenja .  Zato nemoj   da   dođem  još i na  tu CRNU  LISTU   nego  ako me  negdje  imaš  odrađenog ,  javi mi , ja  imam razne  logove,  da  ne moram  sve  prekontrolirati sada,  dobivaš  kartu    direktno   (  bez  $$   i IRCa  ...hi .. )

Također   zahvaljujem  svima  koji mi pošalju kartu !  !
  73  ,  Franjo ,  9A2MF

9A6AA

Citat: 9a2kl... Samo 11 stanica (ukljucujuci i 9A150NT) je potvrdilo veze...

Drago mi je Leone da si dobio QSL-ku za veze s postajom 9A150NT. U proteklih tjedan dana, odaslao sam 8000 QSL-ki za veze s tom jubilarnom postajom. (Naravno, kao lokal-patriota prvo sam ih poslao našim operatorima). U tih 8000 QSL-ki obuhvaćeno je oko 12000 radioveza (po 4 QSO-a iste postaje na jednu QSL-ku), od oko 16000 radioveza koje su odrzane do 22. studenoga. I tu sam stao dok odgovorni iz HRS-a ne daju zeleno svjetlo za tiskanje nove serije karata...
Detaljno izviješće o radu te postaje objaviti ćemo u slijedećem broju časopisa Radio HRS, jer za ovaj, upravo tiskani broj, to nisam stigao pripremiti. A i 2006 još traje...

73

Emir, 9A6AA
"DX never sleeps..."

9A6ST

Svaka cast Leone i moram ti se zahvaliti sto si me prosvijetlio, jer sam zivio u krivom ubjedenju da ako saljem vani green stamp i IRC kupone da to ne moram raditi i kuci ... ali zasto bi neki vani bili bolji od nas samih pa cu ja ljepo sada svima u 9A slati jednu QSL preko biroa a drugu direktno ... by the way pitao si me da li mogu spustiti cijenu 3 elem. beam za 50 EUR manje a ja sam ti rekao da nazalost ne mogu ... e pa sada sam odlucio da ako ti objavis CRNU LISTU na forumu onda ja idem u minus za 50 EUR sa velikim zadovoljstvom ...to ce biti mali poklon bon za tebe..
73, Zeljko 9A6ST

9A6XX

opet ću se ulovit u spiku s QSLkama ali nema veze...

mene zanima jedno.. HRS organizira 9A CW contest, HRS organizira i Diplomu Nikola Tesla... zašto HRS ne priznaje veze a bez potrebnih QSLki iz 9A CW contesta za Diplomu Nikola Tesla?

te je veze vrlo jednostavno provjeriti i to bi možda dovelo i do toliko željenog povećanja aktivnosti u 9A CW natjecanju. ja prošlog vikenda nisam čuo ni 2KL, ni 6R, ni 6BRI, ni 3AMQ...

ako je netko uradio 9A6XX ili 9A7P QSLku može dobiti via KU5B, ipak je po svemu sudeći iz priča naših veliki QSL zaljubljenika 9A rijedak QSL DXCC pa za to treba manager...

73,
Hrle - 9A6XX

9A2KL

Da si citao propozicije vidio bi da se priznaju veze iz kontesta za diplomu. Za pismene pise a nepismeni ionako neznaju citati. Ali je trebalo naci 25 stanica. Previse sam love potrosio na qsl karte pa nemam nikakvu antenu....samo skida neke daleke a ove domace tesko nalazi....
73's de Leon 9A9L

9A2KL

A i vjeruj mi i da sam te cuo mislim da te nebi ni pozvao, jer glumatanje sa managerom kojem treba slati direktno a za stanicu koja je clan HRS i ima vrlo aktivan QSL biro i koja je vec odavno duznik , cak ne zelim ni struju trositi....
73's de Leon 9A9L

9A6XX

o kojoj diplomi pričamo Leone? ja ne vidim da 9A CW natjecanje podržava Nikola Tesla diplomu?! doduše nisam znao da podržava 9A CW diplomu! Napredak... svaka čast :lol:

ma, nema problema Leone, nemoj se javljat, kud bi ja s tvojim QSLkama.

zanimljivo inače, ja sortiram QSLke za jedno 10ak radioamatera iz cijele Istre koje stižu na adresu 9A7P, dobar dio čak ni nema veze s klubom, nebitno, no nikada još nisam vidio tvoju QSLku.

uza sve ovo mislim da je puno više mojih QSLki iskorišteno za prave namjere - jer neće netko samo tako slati USD + SASE da bi dobio moju QSLku - osim ako mu stvarno ne treba, dokle većina tvojih vjerojatno pokuplja prah u nekoj kartonskoj kutiji, a vjerujem i da je moj manager poslao više QSLki za 9A6XX nego ti za 9A2KL.

73,
Hrle - 9A6XX

9A2KL

Naravno da je nisi vidio i neces je vidjeti. Ja ipak vodim evidenciju kome saljem i dali je treba slati. A sto se tice dali je nekom potrebna mislim da je je. I u puno navrata je koristena za clanstva u raznim klubovima a i za puno diploma za koje vrijedi. Za tvoju informaciju, tamo negdje od daleke 71. godine (valjda se jos nisi ni rodio) i bio jako trazen za 10-x, ali ni jedna stanica sa prostora YU u to vrijeme nije trebala slati kartu u ameriku. Svi su uredno primali preko ondasnjeg YU biroa. A to sta ce ko napraviti sa mojim kartama zabole me i dusa i srce, a i jos nesto me boli. Ja znam da su moje primljene karte uredno slozene po albumima iako za ovih 70.000 treba jako puno albuma. Kad odrastes mozda ces i ti sloziti karte u neko pametno mjesto a kutije za cipele upotrebiti za nesto drugo. I sve veze koje sam napravio uredno sam potvrdio. A samo je za 38% stigla potvrda.  Pa ti izracunaj.
73's de Leon 9A9L