• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DIPLOMA Nikola Tesla

Autor 9A2KL, 19. Prosinac 2006, 10:25:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Za promjenu vremena prije kreiranja cabrilllo fajla treba editirati ALL.file ručno u SDCHECK programu i kad je gotovo onda je gotovo.

GG

9a6c

Za razliku od nekih drugih razvikanih programa za logiranje čiji su manuali u rangu magisterija, Sd ima kratak, koncizan, precizan i jako lako razumljiv manual koji se skida zajedno s programom.

I ja sam imao problema kad sam počeo koristiti ovaj program, ponajprije zato što mi se jako žurilo da ga aktiviram.  jednom sam u bijesu čak i autora zvao u Irsku pa smo se zajedno smijali kako sam bio glup. A sve piše u uputstvima.

Da ne kažem da program ima nekoliko zgodnih rješenja koje nemaju drugi programi, poput ESM gdje se sve poruke u nizu odašilju pritiskom na ENTER itd.

Moj najdraži program , ma što 9A5K mislio o tome. On se kao, navodno, razumije u te programe itd...

Ma ne znam baš...

GG

9A2JK

Leone Lave,

evo rezultata potvrđenih veza preko LoTW:

Log za period 1992. do 2006. godine
Ukupno QSO-a: 23868
Potvrđeno preko LoTW: 3110 ili 13 %

MIXED - 235 entiteta (živi entiteti)
CW    - 209 entiteta (živi entiteti)

Od zanimljivih veza potvrđeno je:
3B6RF, 3B9C,3C2MV,4O6DX,4W/OH2BF,5H1HS,5T0CW,
5U5Z,5V7A,5W0DL,5X1X,8N1OGA,9G5AA,9M0F,A52A,
AH3D,AH8LG,BQ9P,C21XF,C56C,CE0Y/UA6AF,CY9A,
D68C,E44DX,FO0AAA,FR/F6KDF/T,FT5XO,HC8N,K7C,
P5/4L4FN,PW0T,S01R,T31MY,T32KV,TI9M,TO4E,
TX0DX,TY5A,TZ6NS,VK9CGG,VK9NS,VK9XI,VP6DI,
VP8GEO,VP8THU,VU4AN/VU3RYC,XR0X,XT2DX,YV0D,
ZD9IR,ZK2MO,ZL7II

Ako uzmeš u obzir da LoTW radi nešto dulje
od 3 godine nije ni tako loše.

Primljene prave, paprine QSL karte:
Za isti broj veza, 23868, period 1992. - 2006.
primio sam 8331 QSL kartu tj. skoro 35 %

DXCC stanje papirne QSL karte:

MIXED - 329 živih entiteta (332 total)
CW    - 319 živih entiteta (322 total)

Čestit Božić i sretna nova godina.

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2KL

HI Martine.

Eto i tvoja statistika pokazuje ono sto ja tvrdim. Uzevsi u obzir da sam ja vecinu veza radio u periodu 1971 - 1989 godine a da u periodu od 1990 do 2001 skoro da i nisam radio, jasno je da je stanje takvo kakvo je. I da se deres ko jarac nema sanse da ti se stanje bitno popravi. Samo 13% je manje od svih minimuma. I sve to da bi ti bilo kakti lakse sa DXCC diplomom. Pa onda cu radije navratiti na neki amater fest tipa FH i dati karte na ceking i usput biti na sajmu i druziti se sa kolegama iz cijelog svijeta. Od tog Lotw kao i od e-qsl jos bas nema previse vajde jer za ostale diplome ionako trebas "opipljive karte". Ove sve zanimnljive koje si naveo ionako si slao direktno uz "green stamp" pa ih je ipak lijepse imati u albumu.

Sve najbolje tebi i tvojima za predstojece blagdane.
73's de Leon 9A9L

VE3ZIK

Evo ja. :)

Na znak 9A/VE3ZIK dobio sam QSL kate od sledecih stanica iz 9A: (nebitno je li PSE / TNX QSL jer sam ionako svim 9A stn poslao QSL karte):

9A0HQ
9A1CIG
9A1CMC
9A1DX
9A2JG
9A2KL
9A2SG
9A2V/p
9A3JB
9A3SM
9A5CY
9A5JR/p
9A5PV
9A5ZP
9A6SUH
(15 STN)

U logu imam ukupno 62 razlicita znaka iz 9A.

Eto.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2JG

Prosjek godina oko 55! To samo potvrđuje moju tvrdnju da nove snage nisu prošle procedure kao mi (tečaj, ispit, SWL, stažiranje, polaganje za II klasu, osobni zna, dugi rad, polaganje za A, event. uzimanje jednoslovnog znaka, između toga polaganje za jezike) te da im niko nije ugradio odnos prema QSLki, i što sve ona znači.
Imam ja još puno lamentacija i na temu LOTW, i svim opasnostima punog interaktivnog odnosa velikih spremišta podataka i pojedinačnog računara, ali ostavimo nešto i za iza Tri kralja!
Zik ti si možda jedan od pet slučajeva u zadnjih 5 godina gdje mi je sugovornikova karta došla prva, pa ti i ovim putem zahvaljujem, a na sramotu ostalim.
Tebi i Tvojima sretan i blagoslovljen Božić te puno zdravlja i mira u N.G.
Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6XX

Citat:To samo potvrđuje moju tvrdnju da nove snage nisu prošle procedure kao mi (tečaj, ispit, SWL, stažiranje, polaganje za II klasu, osobni zna, dugi rad, polaganje za A, event. uzimanje jednoslovnog znaka, između toga polaganje za jezike) te da im niko nije ugradio odnos prema QSLki, i što sve ona znači.

nove snage? zbog ovakvih stavova NEMA NOVIH SNAGA u radioamaterizmu!

mene je ponekad sram uopće nekome reć za hamradio.hr, pa nedaj bože da neko nov koji je samo čudom zalutao u radioamaterizam pročita ovo.

ja čitajući ovo iskreno ne znam zašto ovaj svijet ide naprijed. možda najbolje da se i između svega ovoga uvrsti i klesanje kamena tako da se  ljudi nauče cijenit zapise iz kamenog doba.

73,
Hrle - 9A6XX[/quote]

9A2JG

Mene nije sram ni jedne napisane riječi, i iza njih čvrsto stojim. Zadnju generaciju sam tečajaca imao u šk.god. 1989/90. i svi su tako dobro kondicirani pristupili dobrovoljno u ZNG ili poslije bili mobilizirani u HV.
Jesmo ostarili, ali većina nas nema sklerozu, ista je retorika dolazila i prije godinu dana, ali osim časnih iznimaka (osobnih znakova moje generacije) izostao je službeni stav, ili makar mišljenje onih koji obnašaju odgovorne dužnosti u HRS-u. Umjesto toga, ovjekovječeno je fotografiranje s ovavim "kadrom" u par posjeta. I poslan u Brazil! Jer je QSL biro, i ostali segmenti "uštedili"? Da li je to priprema biračkog tjela pred izbornu godinu, ili nešto treće, vidjet će se.
I još nešto mladiću da zapametiš, kad se već tako krupnim riječima nabacuješ, svako odgovara za SVOJU javno izgovorenu riječ, i niko se za nikoga ne crveni. Ali to se nauči u proceduri kućnog odgoja.
I na kraju, iz mog matičnog kluba je u ljeto 91' išlo 98% dragovoljaca u Domovinski rat, svi su fala Bogu ostali živi, i svaki bi ti rekao ove iste, naprijed napisane riječ. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni NT ni Brazila!
Za pametnoga dosta! Ako ti nije dosta, onda opet agitiraj za polaganje američke licence.I to će ti, valjda, dužnosnici HRS-a uzeti za zaslugu pri određivanju putnika za Rusiju, ili neku drugu lokaciju.
I dalje stojim pri prije izrečenoj čestitki od sveg srca  svim Istrijanima, i inim ljudima dobre volje za miran i blagoslovljen Božić, te puno zdravlja u Novoj godini.
Koki 9A2JG

VE3ZIK

Citat: "9a2jg"
Zik ti si možda jedan od pet slučajeva u zadnjih 5 godina gdje mi je sugovornikova karta došla prva, pa ti i ovim putem zahvaljujem, a na sramotu ostalim.
Tebi i Tvojima sretan i blagoslovljen Božić te puno zdravlja i mira u N.G.
Koki 9A2JG

Hvala, Koki. Takodje sve tebi i tvojima sve najbolje za predstojece Blagdane.

Ja poslije svake moje aktivnosti iz 9A/T9 ispisem karte SVIM stanicama od S5 do Z3. Prosli FN sam ikskoristio pa za S5 i 9A licno predao QSL kartice.
Da se razumijemo, kod mene je QSL politika trenutno ovakva:

-Poslije svake aktivnosti iz 9A precesljam log i saljem QSL karte za nove DXCC, po bandovima, ovo ono, zanimljivi i rijetki prefiksi, kao i SVI koji imaju 3 i vise veza sa znakom 9A/VE3ZIK. A, stvarno ima puno stanica koje su imale 3 i vise veza, bilo to po contestima ili van.Takodje, odmah saljem i QSL karte koji su ljudi trazili preko e-maila da potvrde (da im stigne sto prije). Takodje, ako neko na badu zamoli za kartu, da mu treba za neku diplomu, to posebno oznacim u LOG i ta karta ide u prvoj turi. I svim YL stanicama QSL karta ide unaprijed

-Na DIRECT karte odgovaram kao i na biro cim mi DL3PS posalje iste (recimo, jednom u dva mjeseca). Karte se odmah odgovaraju, sredjuju i vracaju klupskom manageru koji ih proslijedi u DARC biro.

Volim dobiti QSL karte i radujem im se i smatram ih znacajnim dijelom ovog hobija. Eto, kod mene su QSL karte u kartonskim cipelama, HI, ali su inace sve sortirane po DXCC kao i po brojevima (regijama, zonama) da ih mogu lakse naci. Jedino za sta imam odvojen album je DXCC album. Ja volim dobiti QSL karte i iste razmijenjivati. :) Tako su me naucili jos od one prve veze sa G stn, neke 1990...

Eto, iako je tema bila Diploma "Nikola Tesla", nekako se razvila u QSL "pravac"...
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2JG

Zik, iako nemam praksu javljati se nekome dva puta po istoj temi ne mogu odolit! Točku na i si upravo stavio ti kada si napisao da radiš po amaterskim opsezima od 1990. , i na tome sam ti zahvalan.
To je krunski dokaz da nema podjele na "mlade i stare". Naime mi smo ovdje na R2 komentirali tvoj post, i zaključili da tako postupa svaki normalni, obični amater, kao što smo i sami.
Diskusija je "skliznula" na vode QSL-problematike  iz jednog prostog razloga , zato što je QSL karta dio QSO-a, ma koliko mi šutjeli o tome. Ona odaje profil vlasnika, okvirna opredjeljenja i stav prema RA pokretu, ukratko iz nje se da puno iščitati. Naravno, ako je primiš!
Odnos prema QSL prometu, i karti uopće, nije na liniji (verbalnog i/ili virtuelnog)sukoba stari-mladi, to je potencirao onaj koji nema argumenata za zdravu diskusiju. A Boga mi, ne isplati se ni sa svakim uhvatiti u diskusiju. Jer se posran probudiš!
Hvala, i do slušanja u Novoj godini,
Koki 9A2JG

9A6R

Da je pitat Nikolu Teslu triba li slat  qsl-ku nakon održane veze.
Hoću samo kazati da nije fer ponašanje onih koji kolegi neće da potvrde tu vezu,pogotovo ako mu karta treba za diplomu,trofej itd.
Uopće mi nije jasan profil RA koji svojim ponašanjem navlače sve te
negativnosti na sebe.Pitam se čemu to?Zar nije ljepše da te se netko pamti po lijepom i dobrom "starom"HAM SPIRITU"ili kao "crnu ovcu"uz to još i izgubljenu.
Tko će ići kući i vezivat špigete u trku?Izbacimo najslabiju kariku!

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Ponukan mojim, ali i e-mailovima sa raznih strana svijeta, 9Q1EK je, zajedno sa 9Q1TB, odlučio uzeti menadžera. Za veze sa obadvojicom QSL je via SM5DQC (prema 425.dxnews). Razum je ipak prevladao, on ne odustaje od eqsl.cc , ali će slati svima paper QSL via mgr. na čemu smo mu zahvalni.
Koristim priliku da napišem za one koji ne znaju, tamo su jedini legalni znakovi : 9Q0AR,9Q1NT, 9Q1TB, 9Q1D i 9Q1EK. Imao sam nesreću da prije dvije i po godine radim postaju 9Q1KS, slijedio uputstva sa qrz.com , poslao u narečenom periodu dva direkta i dvije karte via biro, ali bez uspjeha. Bez obzira na slike operatora sa njihovim imenima na web stranici itd. ...
Sve najbolje svima ljudima dobre volje,
Koki 9A2JG