HOME-HfCLCC
O hfCLCC-u
NAPUTAK
DXCC
Super kup
Admin prijava

UNAKRSNA PROVJERA kv NATJECATELJSKIH DNEVNIKA (hfCLCC) Rutina

Ova programska rutina omogućava obradu natjecateljskih dnevnika, transparentnost rezultata, olakšava rad organizatorima natjecanja te upload loga natjecateljima. Ona unakrsno uspoređuje podatke iz svih dnevnika u bazi podataka, kako bi se otkrile moguće neispravnosti. Za što točnije rezultate provjere natjecateljskih dnevnika potrebno je prikupiti što veći broj dnevnika.

Program omogućuje upload natjecateljskog dnevnika u Cabrillo formatu. Prije učitavanja log-a u MySql bazu, program vraća Cabrillo natjecatelju na pregled i potvrdu, uz upozorenje na moguće neispravnosti. Ako je došlo do nekih manjih grešaka, moguće ih je ispraviti prije potvrde i učitavanja u bazu.

Nakon isteka upload perioda, administrator pokreće cross check rutinu za sve logove. Tada je vidljiv error log koji je hfCLCC program ispisao za taj pozivni znak.

Program omogućuje i administratorski zahvat, tj. priznavanje ili ne priznavanje pojedine veze iz logova. Glavni administrator ima pristup podacima svih natjecanja, a administrator pojedinog natjecanja podacima isključivo tog natjecanja.

Svi admin zahvati i ostale greške koje je hfCLCC pronašao, datum i vrijeme upload-a dnevnika te datum i vrijeme samog cross check-a, vidljivi su u error logu ili u ispisu plasmana. Time je svima omogućeno praćenje događaja i rezultata natjecanja, a i eventualne žalbe na prikazane greške, podatke i rezultate.Program je i dalje u fazi stalnog poboljšavanja te otklanjanja eventualnih grešaka i bug-ova.© • By: Miljenko Mogulić (9A2MI) 2007.g.