• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9ADXC 2024 !

Autor 9A8A, 22. Prosinac 2024, 16:18:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A8A

Pozdrav!

Ne znam da li i kod vas ne radi stranica cro.cc.net ?
Kod mene piše:

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this....

I to baš sada dok treba upisati veze od 9ADX kontesta?
Nekako sam to uspio upisati u 16:10 ali to je kasno...?

Ima li kakvo objašnjenje oko toga?
Hoče li se produžiti rok za upis LOG-a??

73
Mark

9A5CW

Deda ;) ;D
Lijepo piše u pravilima https://www.hamradio.hr/hfrobot/ iako se to teško vidi... mislim da pravila moraju početi da je krajnji rok za slanje loga unutar jednog sata nakon kontesta! Naglašeno crvenom bojom!

MX and HNY 73
Patrik 9A5CW
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6JRZ

Citat: 9A8A  u 22. Prosinac 2024, 16:18:17Ne znam da li i kod vas ne radi stranica cro.cc.net ?

www.cro-cc.net već duže vrijeme ne radi ... mjesec dana sigurno ne radi (a mislim da i duže ne radi) ... ima dana kada se dobije izgled web stranice, ali nema vijesti (tada javi neku drugu grešku)

Mislim da je netko pokušao nadogradnju na najnoviju verziju CMS-a i da to nije prošlo kako treba

Još edno editiranje ... na poslu sam isprobao:
https://cro-cc.net - NE RADI ... treba nešto konfigurirati
https://www.cro-cc.net - RADI

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A9RR

Pozdrav!
Iskreno govoreći ne znam ko stoji
iza pravila 9A DX kontesta. Iako sam odradio kontest u svojim mogućnostima nikako mi nije jasno da se dnevnik mora poslati u roku sat vrimena poslije kontesta.
1:Nemamo svi nove uređaje koji odmah očitavaju točnu frekvenciju u
  logu.
2:Rdim na lokaciji koja je van mog mjesta boravka i trba mi najmanje pola sata vožnje do kuće. Po završetku kontesta imam još najmanje pola sata posla dok sve raspremim i povežem antene. Na lokaciji nemam interneta a da ne kažem da radim a TS530S koji je oltajmer ali još uvijek daje dobre rezultate a i modulaciju mi hvale u cilom svitu.Pa gledajuči ova pravila imam osjećaj da su napisana samo za podobne jer nismo svi u mogućnosti imati internet i nove uređaje da se možemo uspoređivati sa podobnima.
9A9RR Petar!
73!

9A6C

Nije problem poslati log ni u roku od 8 dana, ali onda nema ništa od vijenaca, cvijeća i drveća.
S druge strane - možeš ostvariti vrhunski rezultat, ali ako nisi kompjuterski dovoljno osvješten - džaba si krečio :-(

Pa se postavlja pitanje - da li ovo natjecanje ima za smisao i potrebu valorizirati operatorsku vještinu ili praćenje tehnologije?

Teoretski - ako sam vodio dnevnik na papiru i koristio TS510, ostvario najbolji rezultat u svojoj kategoriji, ali dok prepišem sve u neki contest logger - normalno da nemam zapis frekvencije za svaku vezu - pošaljem log u roku od osam dana - ćorak?

Što se ona zbilja vrednuje, vještina ili opremljenost i praćenje trendova? Znam da život ide svojim putem, napredujemo, ali pitam se što je smisao?

Znam da su moja razmišljanja i pristupi obilježeni godinom proizvodnje i možda zaostala u kontekstu vremena, ali svejedno - biti dobar operator ne zavisi nužno od pristupa internetu ili novoj tehnologiji.

Moje skromno i zastarjelo mišljenje je da tehnološko zaostajanje ne bi trebalo biti mjerilo moje operatorske vještine i znanja.

Pa shodno tome i postupam - u ovom natjecanju me nema do daljnjeg, a možda i zauvijek.

Trenutno pristiglih preko 1100 dnevnika po mom skromnom i zastarjelom sudu i u kom slučaju ne govore ni pro ni contra prije napisanom. Oni su samo ubačeni na robot i to je sve.

9A2M

Mark/9A8A: Žao mi je što nisi bolje pogledao propozicije i vidio ovo što ti je 9A5CW napisao. Mislim na link na KV robota.

9A9RR: Iza pravila 9A DX kontesta stoji nova KV komisija koja je prošle godine "prekrojila" pravila 9A CW kontesta. Diskusija na ovome forumu oko toga je bila jako velika, ne znam jesi li ti to prespavao ili što? Ja sam bio jedan od velikih protivnika novih propozicija ali ipak sam na kraju popustio i odradio kontest.
Našao sam si kategoriju koja mi od svih ponuđenih najbolje odgovara i moram reći da je na kraju ispalo OK.
Po starim propozicijama 9A CW kontesta najviše mi je odgovarala kategorija SO-LP-CW-Jedan opseg.
U novim propozicijama je više nema pa sam odabrao SO-LP-CW- Svi opsezi.
Ne radim za neki veliki plasman, ja imam samo 100W i Windom multiband antenu na 9m visine od zemlje. Radim iz urbane sredine uz nemoguće smetnje i šumove od svih mogućih elektronskih uređaja.
Ali ipak trudim se da mi plasman bude što bolji.

Na moje čuđenje prošle godine sam odradio 200K a ove duplo više!

I to 90% Run jer sa novim pravilima je uveden množitelj (registarska pločica mjesta) tako da i mene malog sirotana sa 100W ganjaju gdje god se pojavim, hi. U pojedinim trenutcima, kad te netko stavi na DCX rafalno te napadne i po 50 stanica koje trebaš što brže ishendlati. I to mi se sviđa, jer imaš osjećaj kao da radiš sa vrhunskim setupom a ne sa osnovnim.

Što se tiče jednosatnog roka i CAT podataka u logu - o tome bi se moglo diskutirati.

U jednom postu od prije 15-tak dana ovdje sam prozvao Mirka/9A6KX jer na robotu još nema diploma za download od natjecanje od prošle godine. Javio mi se preko WhatsApp-a i rekao da će to biti ispravljeno. Također sam ga zamolio da ovdje na forumu napiše gdje i kada su podijeljene plakete i nagrade za prošlogodišnji kontest.

Summa summarum: 9A DX contest s novim pravilima funkcionira OK. Broj natjecatelja je koliko sam se i sam mogao uvjeriti i ove i prošle godine odličan. Vremena za rezimiranje ovog kontesta će biti kada svi logovi pristignu i budemo u mogućnosti usporediti 2023. i 2024. godinu.

P.S. Bilo bi dobro da više 9A stanica koristi Live Score Board. Zanimljivo je gledati utrku uživo, hi.

MX and HNY!

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

Citat: 9A6JRZ  u 22. Prosinac 2024, 18:22:04
Citat: 9A8A  u 22. Prosinac 2024, 16:18:17Ne znam da li i kod vas ne radi stranica cro.cc.net ?

www.cro-cc.net već duže vrijeme ne radi ... mjesec dana sigurno ne radi (a mislim da i duže ne radi) ... ima dana kada se dobije izgled web stranice, ali nema vijesti (tada javi neku drugu grešku)

Mislim da je netko pokušao nadogradnju na najnoviju verziju CMS-a i da to nije prošlo kako treba

Još edno editiranje ... na poslu sam isprobao:
https://cro-cc.net - NE RADI ... treba nešto konfigurirati
https://www.cro-cc.net - RADI

73 de 9a6jrz

A ono , stranica radi i ne radi, ali problem je što se odnosi na kao klub koji u biti ne postoji, osim kao ime bez sadržaja, a sve mi se čini i bez smisla u ovakvom obliku. Bio sam među prvima koji se pridružio i sigurno prvi koji se ispisao.

GG

9A2M

Citat: 9A6C  u 23. Prosinac 2024, 06:37:34Nije problem poslati log ni u roku od 8 dana, ali onda nema ništa od vijenaca, cvijeća i drveća.
S druge strane - možeš ostvariti vrhunski rezultat, ali ako nisi kompjuterski dovoljno osvješten - džaba si krečio :-(

Pa se postavlja pitanje - da li ovo natjecanje ima za smisao i potrebu valorizirati operatorsku vještinu ili praćenje tehnologije?

Teoretski - ako sam vodio dnevnik na papiru i koristio TS510, ostvario najbolji rezultat u svojoj kategoriji, ali dok prepišem sve u neki contest logger - normalno da nemam zapis frekvencije za svaku vezu - pošaljem log u roku od osam dana - ćorak?

Što se ona zbilja vrednuje, vještina ili opremljenost i praćenje trendova? Znam da život ide svojim putem, napredujemo, ali pitam se što je smisao?

Znam da su moja razmišljanja i pristupi obilježeni godinom proizvodnje i možda zaostala u kontekstu vremena, ali svejedno - biti dobar operator ne zavisi nužno od pristupa internetu ili novoj tehnologiji.

Moje skromno i zastarjelo mišljenje je da tehnološko zaostajanje ne bi trebalo biti mjerilo moje operatorske vještine i znanja.

Pa shodno tome i postupam - u ovom natjecanju me nema do daljnjeg, a možda i zauvijek.

Trenutno pristiglih preko 1100 dnevnika po mom skromnom i zastarjelom sudu i u kom slučaju ne govore ni pro ni contra prije napisanom. Oni su samo ubačeni na robot i to je sve.

Gogo, svima redom sam u svom prijašnjem postu napisao odgovor i svoje mišljenje o ovom kontestu ali sam tebe izostavio.

Pa evo da ti napišem.

Citirat ću jednu tvoju rečenicu: " Što se onda zbilja vrednuje, vještina ili opremljenost i praćenje trendova? "

E vidiš moj Gogo, ništa od ovoga se ne vrednuje.

Vrednuje se VARANJE i zato je i uveden CAT i jednosatni period za upload logova.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

U, dobro je...već sam mislio da su moje umne riječi ostale bez odjeka ;D

Ne bih išao toliko daleko pa tvrdio da se zbilja vrednuje varanje, ali ovi uvjeti su za moj ukus zbilja malo preekstremni u odnosu na značaj samog natjecanja.

All entries must be sent WITHIN FIVE (5) DAYS after the end of the contest stoji u pravilima CQWW natjecanja koje u svakom pogledu biva iznad ovog našeg. I gdje se ima zašto i varati i krasti, brljati po logu s ciljem da se ostvari neostvareno (imali su i neki 9A momci svoje prstiće u tome...)

Šta se htjelo postići ovim satom, odgovor zna samo vjetar...

Bojim se da su se naši mladi contest radikali u trenutku nadahnuća malo prekobacnuli bez potrebe ::)

GG

9A5CW

Gogo,
vjerujem da je i tebi nekad pobjegao prst(ići) u krivu stranu? Nema onoga tko je čiste savjesti, na greškama učimo.
Mislim da se u tvojim godinama nema smisla inatiti, već u uživati u hobiju, naravno svatko radi ono što
voli tako i ti.
Pravila su tu, kakva jesu, niti meni se nisu sviđala ali ja sam ih prihvatio i odradio kontest kako sam najbolje mogao.
Najveća sramota je što nas ima ali nas nema kad nas treba biti!

73 and MX
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6C

Kakav inat? U kojim godinama?
Zašto bih radio nešto što me ne zanima?
Ovo je hobi, a ne prislini rad.

Sudjelovanje u nekakvom natjecanju nema veze sa sramotom ili bilo čime sličnim. Tko voli nek izvoli.

Pa tako i ja ::)

9A2M

Citat: 9A6C  u 25. Prosinac 2024, 09:25:42Kakav inat? U kojim godinama?

Sudjelovanje u nekakvom natjecanju nema veze sa sramotom ili bilo čime sličnim. Tko voli nek izvoli.

Gogo, rasprava oko novih pravila bivšeg 9A CW kontesta je davno završena. Bila je burna, ne znam da li si sudjelovao ili nisi. Završena je, pravila su tu i stvar je gotova.

Pa zašto onda potenciraš ovo pitanje bez veze?

Imaš taj ružni prekriženi FT8 avatar, Buniš se i protiv toga načina rada.

Bolje stavi CW i napiši "CW is not dead" kao svojevremeno parola "Punk is not dead", hahahaha.

Ja tebe poštujem zbog godina i svih tvojih uspjeha u radioamaterizmu. I mislim da ti ovakvi ispadi na ovom a i na 9A UKV portalu ne trebaju. Dobro ti je Patrik napisao: Radi ono što voliš i uživaj u tome. I pusti druge da rade ono što vole i nemoj im popovati.

Podsjećaš me na drugove koji su bili u mom radioklubu kad sam 1984. položio C klasu. Diskutirali su o tome kako je dolaskom LSB i USB a smanjenjem rada na AM-u radioamaterizam na umiranju. Kada smo dobili prvi elektronac u klub oni su ga sakrili i zaključali od nas. Ista priča, treba raditi pješakom jer je elektronac smrt za radioamaterizam.

Od toga je prošlo puno godina. Radioamaterizam je preživio unatoč tim proročanstvima drugova.

Od 2001. kada se pojavila prva verzija WSJT a pogotovo od 2018. kada je u njega ubačen FT8 najavljuju kataklizmu radioamaterizma. Živi bili pa vidjeli.

Sretan Božić svima a i tebi ako ga slaviš.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6C

Ne slav im, ali hvala svejedno.

Ako si primijetio, temu je započeo netko drugi, nastavio netko treći, a ja samo dodao ono što mislim. To što je rasprava završena, a nje se baš i ne sjećam, a pravila postoje, za moj ukus ne znači da je to sveto pismo i da se o tome ne može govoriti?

Nadam se da ti ovaj avatar ovdje ne smeta? A onaj s NO FT8 meni je super.

Ispadi?

Nikome ne popujem, tj nikom ne govorim što bi trebao raditi i kako (rubber clocking se izuzima), ali valjda se u okviru teme može napisati nešto po svom guštu. Kome smeta, samo preskoči i nastavi dalje.

A i moderator ima svoje alate.

HNY

GG

9A5CW

Citat: 9A6C  u 25. Prosinac 2024, 09:25:42Kakav inat? U kojim godinama?

A e, da si radio ne bi ja nista komentira, al' nisi zato moram..

Sram te može biti da nisi ni punat podilija  ;D  još od neznan kojega lita...

Pošto je ovo hobi  a ne prisilni rad, otvoriš novu temu i piši ono što ti je po guštu.
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A6C

Vidim da su objavljeni prijavljeni rezultati i da je broj sudionika, veza i pristiglih dnevnika (uključivo i 9A postaje) u značajnom porastu - odlično!
Ono što me zbunilo da sa u kategoriji A08 sudionici koji su radili na jednom opsegu svim vrstama rada kako i stoji u pravilima, ali nisu razdijeljeni po opsezima, već svi u jednoj kategoriji?
Sad više ne znam da li ne čitam&tumačim pravila ili je nešto drugo u igri, ali praksa je do sada, mislim i lani, bila da se SOSB sudionici razvrstaju po opsezima, a ne ovako đuture u jednu košaru?

NHF

GG