• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A DX Contest 2023

Autor 9A6KX, 11. Prosinac 2023, 10:49:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6KX

Koristim još jednom prostor foruma kao priliku za poziv na što veće sudjelovanje u 9A DX natjecanju.

Napomenuo bih samo da su slijedeći programi za elektronsko vođenje dnevnika ažurirali svoje inačice te da podržavaju 9A DX contest: N1MM Logger+, DXLog.net, QARtest, UCXL Log te WriteLog.

Zadnji podatak iz korespondencije sa autorima Win-Test-a je od prošle sedmice, nakon višestrukih slanja e-mail podsjetnika od početka rujna, najavili su da će u razdoblju od srijede do subote ove sedmice pokušati izdati inačicu software-a koja će podržati 9A DX contest. Nadajmo se da će uspjeti u tome.

Sve sudionike molimo da live postaju svoj score na contestonlinescore.com i contest.run online scoreboard kako bi svima bilo zanimljivije live pratiti natjecanje, za isto su autori score-distributora dodali podršku.
Ovjde se nalaze upute za podešavanje: https://blog.contestonlinescore.com/documents/

Ne zaboravite da je rok za prijavu logova za postaje koje žele biti plasirane kao pobjednik kategorije sat vremena po završetku natjecanja, te da je obvezna CAT kontrola - ukoliko se ne zadovolje ovi uvjeti postaja ne može biti proglašena pobjednikom kategorije!

A sada slijedi dio vezan uz financije i sponzorstva:

Za YOUTH overlay kategorije top 5 plasmana u 9A i DX kategoriji predviđene su nagrade – za prvo mjesto Headset 4O3A, za plasman od drugog do petog mjesta CW ručice CT1ILT. Ukupan fond nagrada je cca 700€ bez pripadajućih poštarina i carina.
Za headsetove je 4O3A ponudio povlaštenu cijenu, daleko ispod tržišne, te mu se ovim putem srdačno zahvaljujemo što nam je izašao u susret.

Također postoji trošak izrade plaketa za pobjednike kategorija - zbog višestrukih zahtjeva 9A operatora odlučeno je da se ipak ide na izdavanje plaketa za pobjednike pojedinih kategorija, unatoč nedostatku budžeta.
Pritom smo pokušali biti racionalni zbog cijene te se za pojedine kategorije ne izdaju plakete, što naravno ne obezvrijeđuje samu kategoriju (radi se o single band kategorijama, ukupno 12 (6x2) plaketa te SWL).

Fond je to koji ćemo pokušati namiriti iz donacija, te se mole potencijalni donatori da donacije uplate na IBAN HRS-a: HR4323600001101561569, s naznakom "Donacija za 9A DX natjecanje" u opisu plaćanja.

Iznos za sponzorstvo plakete iznosi 20€.
Sponzori plaketa će biti navedeni na plaketama kao što je bila dosadašnja praksa u 9A CW natjecanjima.

Također, za sponzore koji žele u cijelosti financirati nagradu mladima - CW ručice, biti će navedeni na samim ručicama (slike u privitku).
Cijena ručica CT1ILT je 50€.

Kategorije za dodjele plaketa jesu:

DX:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B
M/S
YOUTH

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B
M/S
YOUTH

Molimo donatore za plakete da se na forumu predbilježe za kategoriju koju žele sponzorirati, ukoliko takav zahtjev postoji.
Sponzorstva za plakete idu po redoslijedu prijavljivanja. Molimo sponzore da odaberu DX kategorije, ukoliko bi ukupan broj donatora/budžet bio nedovoljan, za 9A kategroije bez sponzora (i sredstava) biti će izdane printane diplome.

Čujemo se u natjecanju, zamolio bih da na forumu objavite nakanu sudjelovanja i kategoriju.

73 Mirko 9A6KX

9A6KX

Dosadašnji sponzori

CW ručice CT1ILT, 50€ (3/8): 9A3MR, 9A1TT, 9A1UN

DX:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B - Radioklub Pazin, 9A1CEI
M/S - 9A6KX
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B
M/S
YOUTH

73

9A3AG

Pozdrav,

piši DX SOAB Mix HP

9A6KX

Citat: 9A3AG  u 11. Prosinac 2023, 11:10:37
Pozdrav,

piši DX SOAB Mix HP

CW ručice CT1ILT, 50€ (3/8): 9A3MR, 9A1TT, 9A1UN

DX:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP - 9A3AG
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
M/S - 9A6KX
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B
M/S
YOUTH

9A5CW

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6KX

Citat: 9A5CW  u 11. Prosinac 2023, 11:30:51
piši dx so ab cw LP

DX:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP - 9A3AG
SOAB CW LP - 9A5CW
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
M/S - 9A6KX
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP
SOAB CW HP
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B
M/S
YOUTH

9A3XV

9A6KX

Citat: 9A3XV  u 11. Prosinac 2023, 11:51:55
4/8

CW ručice CT1ILT, 50€ (7/8):
9A3MR, 9A1TT, 9A1UN, 9A3XV, CT1ILT sponzorstvo, CT1ILT sponzorstvo, 9A3A/E73A

DX:
SOAB Mixed QRP -
SOAB Mixed LP - 9A9O
SOAB Mixed HP - 9A3AG
SOAB CW LP - 9A5CW
SOAB CW HP - S55M
SOAB SSB LP -
SOAB SSB HP - 9A2NA
M/S - 9A4M
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP
SOAB CW LP - E77K Memorial (by 9A3A)
SOAB CW HP - 9A7R
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B - 9A3A/E73A
M/S
YOUTH - 9A0BB

Prazna(preostala) diploma: 9A6KX

Ažurirano stanje.

Treba zahvaliti na velikodušnosti/sponzorstvu CT1ILT !

9A6KX

Ažurirano stanje:

CW ručice CT1ILT, 50€ (7/8):
9A3MR, 9A1TT, 9A1UN, 9A3XV, CT1ILT sponzorstvo, CT1ILT sponzorstvo, 9A3A/E73A

DX:
SOAB Mixed QRP - 9A2R
SOAB Mixed LP - 9A9O
SOAB Mixed HP - 9A3AG
SOAB CW LP - 9A5CW
SOAB CW HP - S55M
SOAB SSB LP - E7DX team
SOAB SSB HP - 9A2NA
M/S - 9A4M
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP
SOAB Mixed LP
SOAB Mixed HP - 9A2U
SOAB CW HP - 9A7R
SOAB SSB LP
SOAB SSB HP
SO2B - 9A3A/E73A
M/S - 9A2ZI
YOUTH - 9A0BB

Prazna(preostala) diploma: 9A6KX

9A6KX

Pozdrav, evo update-a:

Zahvaljujući velikodušnosti sponzora gotovo smo uspjeli kompletirati fond nagrada i plaketa za 9A DX natjecanje - još se jednom zahvaljujemo sponzorima 4O3A i CT1ILT što su nam izašli u susret te naravno svim individualnim donatorima materijalnih sredstava !

CW ručice CT1ILT, 50€ (8/8):
9A3MR, 9A1TT, 9A1UN, 9A3XV, CT1ILT sponzorstvo, CT1ILT sponzorstvo, 9A3A/E73A, 9A5R

DX:
SOAB Mixed QRP - 9A2R
SOAB Mixed LP - 9A9O
SOAB Mixed HP - 9A3AG
SOAB CW LP - 9A5CW
SOAB CW HP - S55M
SOAB SSB LP - E7DX team
SOAB SSB HP - 9A2NA
M/S - 9A4M
YOUTH - 9A6KX

9A:
SOAB Mixed QRP - 9A4W
SOAB Mixed LP - 9A5K Memorial (by E77DX)
SOAB Mixed HP - 9A2U
SOAB CW HP - 9A7R
SOAB SSB LP - 9A6XX
SOAB SSB HP - 9A6KX
SO2B - 9A3A/E73A
M/S - 9A2ZI
YOUTH - 9A0BB

Postoji također dio donacija koji je predviđen za nabavku dva 4O3A headseta za pobjednike Youth kategorija (DX i 9A), te bi svaki iznos na spomenuti IBAN bio dobrodošao.

Na kraju, ali ne manje važno - molimo svih da se odazovu te sudjeluju u što većem broju kako bi natjecanje bilo što uspješnije, makar u kraćem vremenskom obimu.

Hvala još jednom spoznorima !

73 Mirko 9a6kx

9A4M

9A4M SOAB Mixed HP.

Sretno svima.

Mate 9A4M

9A2EY

Evo par riječi od starog QRP daveža: neću oprostiti HRS-u i RKZ-u što su organizirali edukaciju mentora za rad s djecom baš u vrijeme prvog 9A DX natjecanja. Neću oprostiti ni sebi što sam pristao biti predavač na toj edukaciji. Naravno, molim shvatite ovo kao malu šalu. No, u kratkim pauzama ipak je napravljeno 49 veza. Znam za pravilo "log jedan sat nakon ...", ali nije bilo moguće. Nije važno. U ovo malo QRV vremena ipak nešto novo i drukčije nego ranijih godina i čini mi se zabavnim, baš zabavnim. Nadam se da ću biti bolje sreće 2024. godine, a vi organizatori edukacije pazite kako planirate.

73, Željko 9A2EY

9A9EE

Gotovo nepovratno se odlučilo za jedan drugi smjer. Na bolje ili lošije, pokazat će vrijeme - možda prve tri godine natjecanja.
Analizirati treba, na temelju činjenica, a ne osjećaja, donositi zaključke.
Ovak na prvu vidljivo da nije bilo masovne aktivnosti iz 9A. Svega 35 znakova polalo dnevnik unutar sat vremena, dakle, ako su se ispravno rasporedili budemo imali 9 pobjednika...
Ja sam ipak napravio jedan QSO više od 2EY. Točno 49 na CQ i namjerno u 2min S/P prešao 40m SSB da procjenom aktivnost.
Nije me oduševilo. Svega 3 9A u logu unutar tih pola sata koliko sam bio QRV.
Pretpostavljam da aktivnost bila bolja na CW vrsti rada te moožda na 80m SSB.

73,

. .

P.S. Rado bih negdje vidio statistiku aktivnosti iz reg.ozn., tj. koliko bilo neaktiviranih. I još da se to prevede u županije koju opciju i dalje smatram boljom.

9A1UN

Nisam bio u mogucnosti odvojit jos jedan vikend za contest ali sam izmedju drugih obveza nekako uspio skupiti 11 sati u eteru. Nazalost samo 11 jer je aktivnost stvarno bila dobra, a prilike na bandovima solidne, moglo se tu nakupit debelo preko 2k qso ssb.
Ovako u 11 sati ukupno skoro 1200 qso, volio bi da je bilo vise 9A stanica aktivno ali sta je tu je. Iduce godine nadam se nekoj multi op aktivnosti sa nase strane

73 UN

9A6KX

Citat: 9A9EE  u 17. Prosinac 2023, 19:00:52
Gotovo nepovratno se odlučilo za jedan drugi smjer. Na bolje ili lošije, pokazat će vrijeme - možda prve tri godine natjecanja.
Analizirati treba, na temelju činjenica, a ne osjećaja, donositi zaključke.
Ovak na prvu vidljivo da nije bilo masovne aktivnosti iz 9A. Svega 35 znakova polalo dnevnik unutar sat vremena, dakle, ako su se ispravno rasporedili budemo imali 9 pobjednika...
Ja sam ipak napravio jedan QSO više od 2EY. Točno 49 na CQ i namjerno u 2min S/P prešao 40m SSB da procjenom aktivnost.
Nije me oduševilo. Svega 3 9A u logu unutar tih pola sata koliko sam bio QRV.
Pretpostavljam da aktivnost bila bolja na CW vrsti rada te moožda na 80m SSB.

73,

. .

P.S. Rado bih negdje vidio statistiku aktivnosti iz reg.ozn., tj. koliko bilo neaktiviranih. I još da se to prevede u županije koju opciju i dalje smatram boljom.

Pozdrav Tom,

planiram napraviti podrobne statistike nakon objave službenih rezultata i slanja plaketa te nagrada, te ih naravno objaviti.

Rok za prikupljanje logova je do 8 dana odn do 25.12. - tada bi trebali pustiti claimed scores.
Tada nastupa vrijeme detaljnijih provjera logova, i ići će mail reminder svima koji nisu poslali log da to učine kao check log (praksa koju rade svi ozbiljniji organizatori natjecanja).
Rezultate bi objavili ako bude vremenski moguće objavili negdje između 01.01 i 06.01. i tada kreće rok žalbe od 8 dana, nakon čega treba u što kraćem roku organizirati dodjelu priznanja i nagrada pobjednicima.

Kada sve to odradimo možemo ići u brojčanu analizu te pokrenuti raspravu oko planova za pravila contest-a u 2024.

I ja imam osjećaj da je 9A stanica bilo malo i da smo regionalno neravnomjerno zastupljeni, no treba pogledati logove big-gunova kako kod nas tako i DX postaja.

Zasada veseli činjenica da je u prvih 6 sati na robotu gotovo jednaki broj logova kao u 2022 9acw (plus minus koji log) te isti broj 9A logova, a znamo da je nažalost dio 9a operatera iz otpora promjeni propozicija odlučio ne sudjelovati, dok su se mogli čuti neki novi znakovi kojih nema u arhivama 9A cw godinama unazad.

Čestitke svima koji su ozbiljno odvojili vrijeme za sudjelovanje i postigli rezultate sa veoma zavidnim brojem veza.

73 Mirko 9a6kx