• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Natječaj – tajnik/ca HRS-a

Autor 9A4CW, 07. Ožujak 2023, 20:13:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4CW

Bilo bi dobro, da onaj koji je pisao ovaj natječaj stavi i sliku budućeg tajnika, tajnice uz oglas.
Čisto da se polako privikavamo na izgled.

"Uvjeti, vještine i iskustvo:

– radno iskustvo 5 godina u neprofitnim organizacijama tehničke kulture (djelatnost radioamaterizma)"

Siguran sam da će se javiti barem 40-tak kandidata koji zadovoljavaju ovaj uvjet.

Pozdrav društvu, Dejan
9A1CRS contest team

9A9EE

Citat: 9A4CW  u 07. Ožujak 2023, 20:13:28
Bilo bi dobro, da onaj koji je pisao ovaj natječaj stavi i sliku budućeg tajnika, tajnice uz oglas.

– radno iskustvo 5 godina u neprofitnim organizacijama tehničke kulture (djelatnost radioamaterizma)"

Siguran sam da će se javiti barem 40-tak kandidata koji zadovoljavaju ovaj uvjet.

Pozdrav društvu, Dejan
Ma lako za to... ponešto su ljudi (recimo tajnici i oni koji su bili voljni) pisali i prijavljivali projekte prema ZTK i drugim financijerima...

Mene više zanima tko će to uredno uspjet dokazati u roku 8 dana:
- visoka razina pedagoško-didaktičko-metodičkih kompetencija i komunikacijskih vještina
vjerojatno se smatra da u obzir dolaze samo mentori, savjetnici i viši savjetnici i postdiplomci... ali tko bi od njih htio biti tajnik/ca  :-\
­
- visoka razina poznavanje materinjeg jezika u govoru i pismu
ovo ili netko ima pripremljen uredan dokaz, ili će se brže-bolje morati informirati tko to dokazuje: NCVVO, neki drugi licencirani subjekt koji provodi i potvrđuje takvo poznavanje  ::)

Ma da netko ima sve tražene kompetencije i dokaze sigurno se ne bi spuštao na takvu razinu negdje biti tajnik, nego bi mlatio pare u svojoj firmi ili bio neki menadžer...

73,

. .

9A3TY

Citat: 9A9EE  u 07. Ožujak 2023, 21:33:05

Pozdrav društvu, Dejan
Ma lako za to... ponešto su ljudi (recimo tajnici i oni koji su bili voljni) pisali i prijavljivali projekte prema ZTK i drugim financijerima...

Mislim da nisi nešto dobro shvatio. Naglasak je na "radno" iskustvo. Znači morao si biti zaposlen na takvom radnom mjestu. Tko od radioamaterskih klubova u RH ima profesionalnog tajnika?
Natječaj je teška sramota ali s obzirom da je svekolika radioamaterska javnost totalno nezainteresirana za stvari u HRSu tako nam je kako nam je.
Sve me strah da će ih netko tužiti zbog namještenog natječaja. A netko bi trebao. Ili barem da ih se stavi u javnost. Možda da pošaljem info u "Provjereno" ?!? Ja sam vidoviti Milan i proričem da će ime i prezime tajnika/ce biti "XYZ". Ima li netko tko će se kladiti u suprotno?

I čisto onako usput ... da li osoba koja je napisala "- visoka razina poznavanje materinjeg jezika u govoru i pismu" zadovoljava uvjete natječaja ??  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A9EE

Citat: 9A3TY  u 08. Ožujak 2023, 10:04:37
Citat: 9A9EE  u 07. Ožujak 2023, 21:33:05

Pozdrav društvu, Dejan

Mislim da nisi nešto dobro shvatio. Naglasak je na "radno" iskustvo. Znači morao si biti zaposlen na takvom radnom mjestu. Tko od radioamaterskih klubova u RH ima profesionalnog tajnika?
U pravu si/ste. Nisam shvatio Dejana, odnosno kakvo iskustvo traže. Tnx (to bi išlo pod onu latinsku: Qui bene distinguit, bene docet.), sada (mi) sve jasno. Točno, ima li uopće takvih koji sve uvjete, vještine, iskustvo mogu zadovoljiti  :-\
Čini mi se da nisu svjesni svoje nesvjesti...  ;)

73,

. .

9A3TY

Citat: 9A9EE  u 08. Ožujak 2023, 11:57:03
sada (mi) sve jasno. Točno, ima li uopće takvih koji sve uvjete, vještine, iskustvo mogu zadovoljiti  :-\

Da li ti je zaista sve jasno?
Za većinu uvjeta ili bolje rečeno ljudskih osobina se ne izdaje nikakvo uvjerenje nego je stvar ocjene povjerenstva za zapošljavanje a najvjerojatnije je i da najveći broj bodova donosi razgovor s povjerenstvom. To je već uhodana metoda kako osigurati da već unaprijed dogovorena osoba dobije posao.
A kad formalne uvjete (koji se dokazuju papirima) zadovoljava samo jedna jedina osoba (jer ih nitko drugi u Hrvatskoj ne može zadovoljiti osim ako se ne pojave bivši tajnici HRSa na natječaju) onda si se osigurao dvostruko.

Povijest se ponavlja zar ne?

Da se podsjetimo malo teksta s foruma ( https://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=2601.0 )

Citat: 9A6C  u 23. Prosinac 2006, 17:58:32
Mene bi zanimalo i gdje ih se može naći, a posebno bih volio pročitati ovaj s posljednjeg sastanka na kojem su bezuspješno birali novog tajnika.

I da vidim da li su zaista ljudi koji sjede u IO odredili one smiješne uvjete trajanja i prijave na natječaj.

Jer mi se nekako čini da novom natječaju nedostaje slika buduće(g)...

Daleko je Split, ne vidi se dobro...

GG

A dosta interesantnog piše i u temi Tajnik HRS  https://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=2522.0

Ali ni to nije sve ...
73 de Ivo, 9A3TY

9A4CW

;D
9A1CRS contest team

9A4CW

Citat: 9A3TY  u 08. Ožujak 2023, 13:55:48
Citat: 9A9EE  u 08. Ožujak 2023, 11:57:03
sada (mi) sve jasno. Točno, ima li uopće takvih koji sve uvjete, vještine, iskustvo mogu zadovoljiti  :-\

Da li ti je zaista sve jasno?
Za većinu uvjeta ili bolje rečeno ljudskih osobina se ne izdaje nikakvo uvjerenje nego je stvar ocjene povjerenstva za zapošljavanje a najvjerojatnije je i da najveći broj bodova donosi razgovor s povjerenstvom. To je već uhodana metoda kako osigurati da već unaprijed dogovorena osoba dobije posao.
A kad formalne uvjete (koji se dokazuju papirima) zadovoljava samo jedna jedina osoba (jer ih nitko drugi u Hrvatskoj ne može zadovoljiti osim ako se ne pojave bivši tajnici HRSa na natječaju) onda si se osigurao dvostruko.

Povijest se ponavlja zar ne?

Da se podsjetimo malo teksta s foruma ( https://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=2601.0 )

Citat: 9A6C  u 23. Prosinac 2006, 17:58:32
Mene bi zanimalo i gdje ih se može naći, a posebno bih volio pročitati ovaj s posljednjeg sastanka na kojem su bezuspješno birali novog tajnika.

I da vidim da li su zaista ljudi koji sjede u IO odredili one smiješne uvjete trajanja i prijave na natječaj.

Jer mi se nekako čini da novom natječaju nedostaje slika buduće(g)...

Daleko je Split, ne vidi se dobro...

GG

A dosta interesantnog piše i u temi Tajnik HRS  https://www.hamradio.hr/forum/index.php?topic=2522.0

Ali ni to nije sve ...
... ako nazovete odmah, možda baš vas čeka mjesto tajnika u HRS-u.  ;)

Pozdrav društvu, Dejan
9A1CRS contest team

9A6XX

Što sam napisao 2006, ponovio bi i danas, moglo se pustiti prostora da se javi i netko izvan sustava.
Ipak, što god stavili u natječaj, činjenica je da su financijski uvjeti za ovaj posao skromni, pa očekivati da će se javiti netko ko bi znanjem i vještinama napravio neki veći iskorak je ravno čudu.

Ukupni izdaci za plaće i doprinose za dvije zaposlene su na razini 45.000€ godišnje, što znači da osoba za posao tajnice može računati plaću od 1100-1200€ neto max. To je prosječna ZG plaća ili razina recepcionera u nekim našim hotelskim lancima.

73, XX

9A3TY

Hrle, mi skromnijih financijskih mogućnosti volimo pjevati "Nije u šoldima sve...."
Ne treba smetnuti s uma da su tu i raznorazne beneficije poput kliznog radnog vremena, bonusa, plaćenog svega i svačega, ...
A kome se sviđa može u slobodno vrijeme (kojeg imaju na pretek) i uživati u razvrstavanju QSL kartica.

No, ono što mene interesira je što ti podrazumijevaš pod "veći iskorak" ?
Što ljudi očekuju odnosno što smatraju da bi se trebalo promijeniti ?

I usputno pitanje : Zašto bi u današnje doba remote rada radno mjesto moralo biti ograničeno na Zagreb? U drugim gradovima ta plaća je viša od prosječne a bila bi i veća zbog nižeg prireza. Ono malo posla što se mora obaviti fizičkom nazočnošću u Zagrebu se riješi jednim jedinim dolaskom mjesečno ( što bi u konačnici ispalo jefinije od plaćanja "lokalnih" putnih troškova trenutnoj tajnici.  ;D  )

73 de Ivo, 9A3TY