• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zašto plaćamo članarinu savezu?

Autor 9A9RR, 09. Svibanj 2020, 19:17:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4W

Martine  svi mi znamo da treba poslati  qsl karte  pa onda možeš očekivati odgovor  a i onda nije sigurno hoćeš je i dobiti.
Ja sam samo naveo kada smo mi primili  qsl ke.Svatko voli dobiti qsl karte što češće  pa makar i manju količinu  a ne čekati tako dugo  ja sam na to mislio.

73 Toma 9A4W

9A9RR

Ja sam napisao gdje je pečat pošte odakle su poslane karte radi autentičnosti kad su poslane. Što se tiče i dobivanja i slanja ko dali je važna tonaža karata. Ja plaćam članarinu da bi mogao koristit blagodati biroa i ostalih pogodnosti kao što je glasanje itd. Čak mi nije ni važno koliko ću dobiti karata, jedino mi je važno da su redovite (bilo jedan ili više puta godišnje ali da je to redovito).

9A3JB

Tomo  9A4W

PRIJATELJU....može jedno prijateljsko pitanje?
Jesu li karte koje su ti stigle bile samo tvoje i klubske?
Na koju adresu su stigle?

9A6WW...PRIJATELJU...jesi siguran da Savez ne dobiva informacije koje tebe zanimaju?

Ostali PRIJATELJI....jeste li Vi sigurni da znate o čemu ovdje raspravljate....blatite...prozivate...!?!?

U svakom slučaju....da...ma nema veze...sve je to ljude!!!

9A9RR

Nije važno jesu li klubske ili osobne! U svemu je poanta cijele diskusije da se karte šalju redovito!
(I klub i članovi imaju adrese u savezu, a i plaćaju članarinu. Sad je odjednom važno čije su karte. Ja sam član i kluba i saveza-znači plaćam članarinu i savezu i klubu. iz toga je zaključak bar po mojem mišljenju da su adrese i kluba i moja aktivne)!

9A2JK

Kako poslati ono čega nema?
I ja bi volio dobivati karte svaki mjesec, ali to jednostavno nije moguće.
Vremena su se promijenila i radioamateri više ne šalju karte kao nekad.
Posebno od 2003. g. (ako se ne varam) kada je ITU ukinuo obavezu
znanja telegrafije za polaganje ispita. I sad će netko reći kakve to veze
ima sa QSL-kama? Stvar je u tome da ''gradivo'' za ispit možeš naučiti
za dva dana i položiti. Mnogi su tako položili, a da nisu ni čuli da postoji
QSL karta. Kad se trebao učiti CW, pripreme za ispit su trajale duže i uz
put se naučilo i puno toga drugoga. Mlađoj generaciji papir je stvar
prošlosti. Niti jedan QSL menadžer na svijetu to ne može promijeniti.

Članarina od 100 kuna – nekome malo, a nekome puno. TOČNO !
Zato se karte i šalju iz Garešnice.

Svi porezni obveznici plaćaju (još uvijek?) slanje naših QSL-ki. TOČNO !
Dokle ? Da li je tako npr. u DL ? Da li u DL država financira DARC ?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A9RR

Ja ne znam niti me zanima kako je vani. Ja živim, radim i plaćam sve poreze i obaveze u ljepoj našoj!
Što se tiče karata još jednom ću reći: "bija sam u kontaktu sa menandžerom koji je rekao da ima nešto karata"! A što se tiče telegrafije ako nije obavezna znači da se ne mora ni znati. Pošto toliko govorite o obuci novih operatera ne čujem ih baš na bandu. Ja kao jedinka sam organizirao i učestvovao sa drugim kolegama bar za 10(deset) organizacija ispita koji su položili. Koliko ih je aktivno to je druga priča i drugi post. Ovdje je tema "ZAŠTO PLAĆAMO ČLANARINU SAVEZU" a sve drugo vidimo osim navedenog naslova.

9A6WW

Citat:9A6WW...PRIJATELJU...jesi siguran da Savez ne dobiva informacije koje tebe zanimaju?

OM Marinko (radioamatere više volim zvati OM nego "prijatelju" velikim slovima, što je na forumu vikanje, a i izgleda prije vise ironično nego prijateljski). E OM Marinko, ne znam, ali kako saznati? Ja sam samo komentirao post da bi to log poslanih qsl po klubovima bolja argumentacija nego vređanje. Što ti tu ne valja?

Prijateljski 73
PS. Sri zbog naknadnog ispravka posta, u prvi mah ga pogrešno shvatio.

9A9RR

Nije važno koliko karata ima, važna je redovitost slanja pa taman da i samo jedna karta bila, a ima ih sigurno jer se ipak nešto radi. A što se tiče dinosaura oni su davno izumrli (bar su živjeli u neznanju) živimo danas a za sutra ćemo se misliti sutra.

9A4W

Pozdrav Marinko.

QSL karte koje su stigle 15.05.2020  su bile za mene,moj klub i članove moga kluba 9a6c,9a3ade,9a2vq i stigle su na moju osobnu adresu.

73 Toma 9a4w

9A3EME

Pozdrav Marinko,
Iako sam Vas zamolio da prestanete vidim da i ovdje navodite mene u nekakvim negativnim konotacijama(9a3eme i njegovi nalogodavci) .Moram Vam odgovoriti da u hobiju nemam nalogodavce ,  a u poslovnom svijetu mi je to moj poslodavac (jer me on plaća).Što se tiče samog 9A bureau-a smeta me ono što me smeta i kod HRS-a a to je -netransparentnost poslovanja i odnos prema članstvu.Dobija se osjećaj da su klubovi tu zbog plaćanja članarine i što većeg broja članskih doprinosa .Isto tako ,kad nema transparentnosti ,onda to ostavlja prostor za mnoge "teorije zavjere" i opravdane sumnje članstva na koji način se troše savezna sredstva.
Evo dati ću Vam zoran primjer :
Surfajući bespućima interneta naišao sam na nekoliko znakova koji su ujedno i manageri sa svoje talijanske asocijacije i to su redom
-9A8ARS-
-9A8AOT-
-9A8MDC-
-9A5URI-
E sad,kakve to veze ima?E pa ,vidite dobri moj i pošteni Marinko....ti ljudi oglašavaju usluge 9A bureau-a za svoje članove i to u iznosimo od cca 20-35Eur/godišnje po glavi.Pošto sam mislio da umišljam još sam malo surfao bespućima interneta i ustanovio da neki eksplicite navode da hendlaju odlaznu i dolaznu QSL poštu.I sad mi recite Marinko dobri i pošteni...šta da čovjek pomisli ?Tko to plaća?Ja kao član IO-a ne znam...Da ne bi sve ostalo na mojim praznim tvrdnjama prilažem nekolicinu "cjenika" usluga za talijanske radioamatere preko 9a QSl bureau-a.Isto tako,našao sam na ARI Fidenza forumu da se ta veličanstvena ideja ideja rodila već 2013 godine.E da ...i za kraj ...kao domoljub i ljubitelj QSL kartica,jeli Vi smatrate da je to etično ?

ARS ITALIA
http://arsitalia.it/dettagli-sul-servizio-qsl/?lang=en

UNIONE RADIOAMATORI ITALIANI
http://www.unionradio.it/qsl-bureau/

http://www.ondatelematica.it/regolamento-per-l-utilizzo-del-bureau-a-o-t/

Mediterraneo DX CLUB
http://www.mdxc.org/ita/bureao

ARI FIDENZA FORUM(gdje je topic o samoj ideji da talijanski radioamateri koriste 9a biro)

http://www.arifidenza.it/FORUm/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=208575

73 de 9A3EME

9A3CJW

Čekaj malo ..... ???

nije mi jasno ???

Stranci koji nisu članovi HRSa ... primaju i šalju QSL karte preko 9A biroa?? Jeli to moguće??

Jakša Vidan
9A5CC

9A3MR

Ima li kakav feedback, jesu li naši prekomorski susjedi zadovoljni uslugama 9A biroa? Ne bi bilo lijepo da ispadne da smo samo mi u Hrvatskoj skloni kritiziranju. BTW, kako se kaže Mirko i Slavko na talijanskom? Calmo i Glorioso?

73 de Rolando 9A3MR

9A2WA

Za ne povirovat!
Ovo je onda međunarodni biro. Nisam zna da i to imamo.
73 Mike

9A7PJT

[quote author=9A3EME link=topic=8657.msg73067#msg73067 ...ti ljudi oglašavaju usluge 9A bureau-a za svoje članove i to u iznosimo od cca 20-35Eur/godišnje po glavi.Pošto sam mislio da umišljam još sam malo surfao bespućima interneta i ustanovio da neki eksplicite navode da hendlaju odlaznu i dolaznu QSL poštu.I sad mi recite Marinko dobri i pošteni...šta da čovjek pomisli ?Tko to plaća?Ja kao član IO-a ne znam...Da ne bi sve ostalo na mojim praznim tvrdnjama prilažem nekolicinu "cjenika" usluga za talijanske radioamatere preko 9a QSl bureau-a.Isto tako,našao sam na ARI Fidenza forumu da se ta veličanstvena ideja ideja rodila već 2013 godine.
[/quote]

..Neraskidiva je nasa veza sa Italijom vec od davno ,

Prvo je Ladialav  N.  da Dalmaciju Mlecima za 100.000 necega ..
Onda je onaj , necu mu mi ime spominjat , ustupia "samo neke djelove " . .   Za drangulije.

Neki danas opet isto rade .....samo je  cijena . ..20/30€ ¿¿  :o-..drasticno pala    !

Reka  bi  Mladen Delic,
Ljudi moji jeli to moguce ? 
Moguce je i te kako.. . kad imamo ovakvu  druzinu....QSL  druzinu ...

73  PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A7YY

Citat: 9A3MR  u 05. Lipanj 2020, 21:45:31
Ima li kakav feedback, jesu li naši prekomorski susjedi zadovoljni uslugama 9A biroa? Ne bi bilo lijepo da ispadne da smo samo mi u Hrvatskoj skloni kritiziranju. BTW, kako se kaže Mirko i Slavko na talijanskom? Calmo i Glorioso?

73 de Rolando 9A3MR

To bi mogao znati Emir 9A6AA. On je član MDXC-a.