Rekoh zanimljiva tema. I kvalitetna diskusija.
1. Osobno preferiram cw (ja nemogu toliko blebetat,hahaha,a za digi,nisam financijski bas).
2. Osobno sam protiv oduzimanja stecenih prava!
3. Al sam i za nagradu trudu za cw. Sluzbenu. Potvrda o odslusanom tecaju, polozenom ispitu, HAKOMove beneficije-ukratko EXTRA razred po uzoru na FCC.
4. Al ovo bi morao bit sluzbeni stav HRSa zakonodavcu, a znam da nas HAKOM uvazava, pa gospodo iz IO, Skupstine, primite se posla i do nove promjene Pravilnika odradite to, uvazavajuc misljenje clanstva (koje ovdje na forumu jako lipo izrazeno od svih vas)
5. Glede mladih,ne triba ucit cw 6 mjeseci (moje iskustvo). Nakon 3 mjeseca tecaja 2 put tjedno po 2 skolska sata jamcim da ce svako naucit Prijem cw na sluh (tako se zove u pomorstvu) za kvalitetno odradit posao rtga na brodu na srid oceana (tu zna bit qtca i od 70ak min neprekidnog tipkanja il slusanja brzinom od 100 znakova otvorenog txta,znaci sva slova,brojevi,sve interpunkcije! )
6. Glede ucenja mladih iz osobnog iskustva znam da ne postoje nezainteresirani ucenici vec profe koji ih neznaju zainteresirati.
7. Nedavno smo obucili (i polozili su) nekoliko 5asa za P razred. Vecina iskazala zelju (razni razlozi) naucit cw. Cisto informativno sam ih naucio par slova i s odusevljenjem su svi to odmah usvojili i traze nastavak do kraja. Ok, to sad nemogu jer gotova skola, neki ce na kupanje, neki baki na otok, neki stricu u st itd. Obecao sam im drugi tjedan od pocetka 6og r u rujnu nastavatj obuke za cw. Jedino kako ih mogu nagradit je da im omogucim veci br qsoa na klupskoj stanici u njihovom vrimenu (osim ako im stric ne da svoj rig kad dodju u posjetu - HIII ! ) jer ce imat duplo vise korespondenata (osim ssb, otvorit ce im se i oni na cw) .
8. A tko kaze da neko s 60ak god nemoze sam naucit cw? (u zd smo imali par takvih slucaja, neki nazalost danas SK). I to triba nagradit.
Ok, sutra radni dan.
GN, GL, GD DX, UFB CW ES 73 TO ALL DE
9a4dc