• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Što očekujem od novog vodstva HRS-a?

Autor 9A2JK, 21. Studeni 2016, 19:19:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Sad kad imamo novo vodstvo, a budući da nismo o ovome raspravljali u ''predizborno vrijeme'',
predlažem da ''svoje želje'' sada uputimo novom vodstvu.

Moje prve tri želje su:

1. Pokrenuti akciju konačnog i definitivnog sređivanja evidencije članova HRS-a
(da se zna ''tko plača'').

2. Istražiti način kako u Klasifikaciju udruga uvrstiti radioamatere i o tome obavijestiti
članove HRS-a.

3. Na web stranici, u dijelu Kontakti, napraviti formu za komunikaciju s predsjednikom i
IO, na način kako je to napravljeno za komunikaciju s npr. tajnicom.
Mi ne moramo znati e-mail adrese predsjednika niti članova IO.
Jednostavno popunimo formu, a dalje to sustav automatski odradi.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2BX

Koliko god radioamateri nastoje izbjeći političku komponentu organizacije, ona to nije moguća:
- HZTK relikt je prošlosti, kojem je osnovna svrha distribucija novca iz Državnog proračuna.
- Klasifikacija "CB amatera" u sustav radioamatera, bio je težak udarac za istinske radiomatere.
Isto je učinjeno iz dva razloga:
1.) Radi promidžbe "funkcionera" - "Vidi dok sam ja na poziciji, povečao se broj radioamatera" ;D
2.) Kako bi se opravdala argumentacija za novac ("Mi povećali članstvo - daj više novaca iz Proračuna")

9A3IV

Sa ovim se nemogu nego ne složiti. S time da bi čak rekao da su Martinova prva i treća točka prva i prva i da ih je trebalo napraviti jučer a ne sutra.

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A2BX

Što bih učinio da sam predsjednik:
1.) Predložio izmjenu Statuta HRS-a po kojem je HRS član HZTK.
2.) Odnose sa HZTK riješio ugovorom, a ne statutom (dok ista postoji),
3.) Sve nekretnine koje su u najmu i podnajmu zemljišno/knjižno riješiti.
4.) Predložio Državnoj reviziji pregled tijeka novca na relaciji Državni proračun - Ministarstvo - HZTK - HRS.

9A2JK

Damire, ima toga još puno u čemu se ti i ja slažemo.
Ali, pažnja molim. Ovo su moje želje.  ;) U naslovu teme je riječ ''očekujem'' ne očekujemo/očekujete.
Prosim, napišite svoje želje i prijedloge.

Tonči, sve što si napisao stoji. Međutim, zašto ne bi mogle biti dvije klasifikacije:

1. Radioamateri
2. CB radioamateri

Nemam ništa protiv CB-a, a uz obadvije klasifikacije mi smo na čistom dobitku.
Naime, vrlo lako možemo argumentirati razliku između CB radioamatera i radioamatera.
CB radioamateri koriste svoju radio stanicu na temelju Opće dozvole broj OD-134 (vidi link:
https://www.hakom.hr/UserDocsImages/op%C4%87e%20dozvole%20prosinac%202009.g/Opca_dozvola_134.pdf),
a mi moramo polagati ispit i imati dozvolu na svoje ime i prezime.

73
Martin 9A2JK

P.S. Dok sam pisao ovaj post, Tonči je napisao već drugi post u ovoj temi.
Moj komentar se odnosi na prvi Tončijev post.

9A2BX

"CB radioamateri" jedan je diaboličan pojam, koji je potekao iz HZTK.
Pojam koji je zadao težak udarac već stabilnom radioamaterskom društvu u Hrvatskoj.
Učinjeno je to iz razloga kako bi se statistički povečao broj "radioamatera".
Iz razloga osobne promidžbe onih, koji su ovu bolesnu klasifikaciju svrstali uz radioamatere.
Suprotno svim međunarodnim kmonvencijama.

HZTK kao nasljednica Narodne tehnike, promijenila je samo ime.
Ljudi i njihov način razmišljanja, ostao je isti.

9A2Z

Citat: 9A2BX  u 21. Studeni 2016, 21:35:08
"CB radioamateri" jedan je diaboličan pojam, koji je potekao iz HZTK.
Pojam koji je zadao težak udarac već stabilnom radioamaterskom društvu u Hrvatskoj.
Učinjeno je to iz razloga kako bi se statistički povečao broj "radioamatera".
Iz razloga osobne promidžbe onih, koji su ovu bolesnu klasifikaciju svrstali uz radioamatere.
Suprotno svim međunarodnim kmonvencijama.

HZTK kao nasljednica Narodne tehnike, promijenila je samo ime.
Ljudi i njihov način razmišljanja, ostao je isti.

I to je pravo činjenično stanje. Tonči, sve stoji što si napisao
Nema nigdje na svijetu CB-radioamatera. To je samo kod nas u HZTK.
U ECBFederaciji se ne spominju CB-radioamateri.  Martin, pošto CB-radioamateri ne postoje o kojim opet
ti klasifikacijama pričaš?
HAKOM..
UPORABA CB RADIJSKIH POSTAJA

Odlukom ECC/DEC/(11)03 postavljeni su uvjeti za harmoniziranu uporabu CB radijskih postaja, pod čime se podrazumijeva slobodni promet i uporaba CB radijskih postaja te izuzimanje od izdavanja pojedinačne dozvole za njihovu uporabu.

Temeljem Odluke ECC/DEC/(11)03 i ETSI EN 300433 standarda, HAKOM je izdao opću dozvolu broj OD-134 koja je objavljena na HAKOM-ovoj internetskoj stranici.

Navedenom odlukom i standardom određene su tehničke značajke CB radijskih postaja i to osobito:
određeno frekvencijsko područje 26.960-27.410 MHz (10 kHz raster), osim kanala na centralnim frekvencijama 26.995 MHz, 27.045 MHz, 27.095 MHz, 27.145 MHz i 27.195 MHz,
maksimalna efektivna izračena snaga 4 W za kutnu modulaciju (FM), 4 W za modulaciju s dva bočna pojasa (AM-DSB) i 12 W (vršna snaga ovojnice - PEP) za modulaciju s jednim bočnim pojasom (AM-SSB),
CB radijska postaja je namijenjena za govornu komunikaciju.
Temeljem opće dozvole broj OD-134, svaka pravna i fizička osoba može upotrebljavati CB radijsku postaju na području Republike Hrvatske bez podnošenja zahtjeva HAKOM-u i prijave podataka o CB radijskim postajama.
I TO JE RADIOAMATERIZAM??

CB-u se bliži kraj pogledaj link  ;)

http://ecbf.eu/

Ovim problemom  treba se ozbiljno "pozabaviti" novo rukovodstvo HRS-a. Sa ovakvim stanjem u HZTK gubimo puno.

++++

9A2JK

Citat: 9A2Z  u 21. Studeni 2016, 23:34:52

Martin, pošto CB-radioamateri ne postoje o kojim opet
ti klasifikacijama pričaš?

Štef, pričam o klasifikaciji da se radioamateri uvrste u klasifikaciju udruga onako kako to treba biti – skraćeno, onako kako ti misliš da treba biti. Zašto je došlo do ovakve kalsifikacije kakva je sada? Vjerojatno iz razloga koje je Tonči spomenuo. Stvar se može ispraviti. Da bi se to popravilo treba problemu pristupiti na način koji bi mogao dati rezultate.  Mislim da nije dobar pristup ''izbacite CB radioamatere'' jer to ne postoji. Nas ne bi trebale zanimati druge udruge u klasifikaciji udruga, nego samo mi. Samo ako smo stavljeni u istu grupu sa drugim udrugama, trebamo argumentirati zašto trebamo biti posebno ''klasificirani'', ali ne borbom protiv drugih, nego isticanjem naših posebnosti.

73
Martin 9A2JK

9A6C

Upravo suprotno MArtine,

mislim da bi CB i radioamaterizam trebalo kirurški precizno odijeliti, jer se radi o neviđenom oksimoronu i neprihvatljivo neprirodnim sijamskim blizancima. Jednako bi bilo pomiješati kruške i jabuke samo zato jer obje rastu na stablu.

Ako bi novi predjsednik samo to uradio, a da ništa ne pokvari, uradio bi dovoljno, ali  budemo li mu počeli na forumu počeli zadavti previše posla, mogao bi odustati prije vremena...za sada se nije pokazao kao osobit radnik, a još manje radnik.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JK

Citat: 9A6C  u 22. Studeni 2016, 08:55:28
Upravo suprotno MArtine,

mislim da bi CB i radioamaterizam trebalo kirurški precizno odijeliti, jer se radi o neviđenom oksimoronu i neprihvatljivo neprirodnim sijamskim blizancima. Jednako bi bilo pomiješati kruške i jabuke samo zato jer obje rastu na stablu.

Čekaj, stani malo... pa upravo to sam i napisao. Citiram samoga sebe:

Citat: 9A2JK  u 22. Studeni 2016, 08:40:13
Nas ne bi trebale zanimati druge udruge u klasifikaciji udruga, nego samo mi. Samo ako smo stavljeni u istu grupu sa drugim udrugama, trebamo argumentirati zašto trebamo biti posebno ''klasificirani'', ali ne borbom protiv drugih, nego isticanjem naših posebnosti.

73
Martin 9A2JK

9A6C

Martine, napisao si i ovo u prethodnoj rečenici:

Mislim da nije dobar pristup ''izbacite CB radioamatere'' jer to ne postoji.

CB radioamatere treba upokojiti jer to ne postoji i jasno razdijeliti CB od radioamaterizma. Istina da Zakon o udrugama daje svakom pravo da s eudruži na temelju bilo čega što nije protivno Ustavu RH i pozitivnim propisima, ali ovu maglu treba RAZBITI.

CU
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A6AA

Citat: 9A2JK  u 21. Studeni 2016, 21:26:15
... zašto ne bi mogle biti dvije klasifikacije:

1. Radioamateri
2. CB radioamateri

Nemam ništa protiv CB-a, a uz obadvije klasifikacije mi smo na čistom dobitku.
...

Martine,
Nadam se da si usamljen s ovim biserom.

Izmišljotina "CB-radioamater" ušla je u HZTK-u za vrijeme njihove (HZTK-ine, sada već otpisane) tajnice koja je imala uske veze s čelništvom CB grupice.
To je moguće samo kod nas!
"DX never sleeps..."

9A6C

Tako je!

Vrijeme treba vratiti unatrag i dovesti stvari na pravo mjesto.

DOLE CBRADIOAMATERIZAM ;)

9A5TD

Malo nas je ali smo g...a ??? ( Cuo sam to negdje ali ne znam zasto mi je bas sada pala na pamet ?)

Neka se nitko ne ljuti ali volio bih znati krajnji cilj ovakvih tema, vječito se svaka tema vodi u rukavicama, svi bi nešto, nekoga, negdje ali bez imena prezimena i konkretnih stavova. Nisu CB-si pali sa neba u HRS, jesmo li sto time dobili ili izgubili ja osobno nemam pojma ? 

Ako je netko bio dovoljno spretan i uporan pa je udurgu CB-a uspio  staviti pod krov ( ziro racun) HRS-a a ujedno nasao sebe u toj prici osobno smatram da je sposoban covjek ( iako nemam pojma tko je to imenom i prezimenom), u svakom slucaju netko je to morao prihvatiti i blagosloviti sa druge strane.

Moze li HRS bez HZTK-e, tesko gotovo nikako, dok je obrnuto sitacija daleko drugacija.

Puno dobrih danasnjih radioamatera je krenulo sa CB-m, to se ne moze osporiti, tako da bas i ne vidim smisao izbacivanja CB-a i striknog odvajana od radioamatera, ali ako je time povredjen neciji ego onda razumijem frustracije.

Mozda sam fulao "ceo fudbal" ali ja bih radje tu pricu "simbioze nespojivog" pokusao malo ozbiljnije umotati u nekoliko raznobojnih celofana sa ukrasnim masnama i kroz neki XY-projekat kandidirao za bespovratna sredstva iz EU fondova.  Mozda ne bih dobio milion eura iz prvog pokusaja no par stotina tisuca bi leglo a sa tom lovom se moze napraviti puno lipih stvari...

Love ce biti sve manje, ono sto se dobije morat ce se pravdati sve detaljnije iz godine u godinu, ili ce udruge ostvarivati neke vidljive rezultate ili ce se svesti na samofinanciranje od clanarina, a to znamo kako zavrsava.

Ili cemo da se bijemo medjusobno ili cemo puhati u isti rog ..

Koliko vidim to nam je najveci problem u HRS-u pa kada zvarsimo sa njime pocinje teci med i mljeko..pravo blagostanje za ham spirit ..........

9A6C

:D

Hi Damire,

Mislim da si u pravu - promašio si ceo fudbal ;)

Uz malo dobre volje mislim da ćeš lako pohvatat konce ove CBradioamaterske sage.

GL