Darko, slažem se (i priznajem da sam prilično okijevao da li se uopće javiti ili ne).
Moja očekivanja su također ništa. Ali dozvoljavam da postoji neka mogućnost i da me ugodno iznenade, pa se onda (možda) i zainteresiram za ono što se "tamo" radi.
Za HRS nije problem što ja osobno od njih ne očekujem ništa ili što mi HRS ne treba, nego što i klubovi imaju slična (nikakva) očekivanja. Npr., u mojem klubu nikog nije posebno interesiralo tko je kandidat za predsjednika i kako glasati na skupštini. A i zašto bi ? Klubovi se sami moraju boriti za svoje preživljavanje, a HRS im je samo dotatni teret.
Ako se ovaj trend nastavi, HRS bi definitivno mogao postati nepotreban, barem što se tiče klubova i radio-amatera. No ne brinem se da će odumrijeti, on je dovoljan sam sebi. Čak i bez članava i članarine, budžetska lova iz vertikalne udruge (HTZK) će pristizati pa će I HRS preživjeti, t.j. plaće za profesionalce, dnevnice, honorare, te hladni pogon će uvjek biti (stvarno ne znam odakle nekome smiješna ideja da bi se HRS "ispisao" iz HTZK!). Moglo bi se tu još dosta toga napisati, ali sve u svemu, ispada da se HRS baš i nema neke velike razloge da se mijenja, jer mu je dobro i ovako.
Varaju se oni koji misle da je HAKOMU veliki problem preuzeti dodjelu radioamaterskih znakova te da ga HRS rješava velike brige. Suprotno, novo radno mjesto u sistematizaciji državne službe politika jedva čeka pa da nagradi nekog svojeg zaslužnog apanažom. Ako se ovako nastavi, to je samo pitanje vremena. A QSL služba? Tako i tako svaku značajniju karticu šaljemo / dobivamo QSLD. Časopis? Sjeća li ga se jos tko?
Prijedlozi za poboljšanja HRS na forumu ? Konstruktnivnih ideja među "glasnim" članstvom napretek, hi... Ispada da je najbitnije zabraniti tamo nekoj CB udruzi građana da se zovu radioamateri ? I onda će se u HRS poteći med i mlijeko...
Zvuči previše pesimistično? Može biti da sam danas malo loše raspoložen, hi... no kao što sam u uvodu napisao, nada za ugodna iznenađenja uvijek živi.
Najbolje želje novom vodstu.
73