9A2D je u jednoj drugoj raspravi spomenuo članarinu kluba HRSu:
Pozz. Kpd mene sad postoji dvojba, da li će me netko na komentar doživotno isključiti s foruma ili neće, imam tih bodova skoro kao u policiji. U policiji postoji zastara tako da nemam negativnih bodova, u HRS-u ima. Nisam platio čanarinu nekoliko godina, niti članovi mog kluba, iz jednostavoga razloga. Ja nisam fiškalisland da od drugih ubirem novce, ispostavi mi račun, pa ću platiti, a ne preko kluba. Ako netko misli drugačije, neka plati, ili neka kaže pravi put. Izdaj mi predračun, ja plaćam.
O radu tajnice svoje sam rekao kad je stupila scenu, poptuno nekompetentna, preko veze primljena. Odmah, , na forumu, a postoji zapis, osim što je obrisan
Mislim da je to za novu temu, pa je ja otvaram.1. Prema Statutu HRS je krovna udruga u koju se dobrovoljno , Odlukom svoje udruge, učlanjuju radio klubovi na području RH.
2. Pojedinci nisu nigdje definirani kao direktni članovi HRS, već svoja prava ostvaruju preko svog, matičnog kluba.
3. Prebjezi, koji žele direktno plaćati članarinu HRS-u to ne mogu prema Statutu ili ne bi smjeli. Na taj način izbjegavaju platiti klupsku članarinu, koja je u mnogim klubovima simbolična.
3.a Ako se takvim članovima i dalje omogućava plaćanje članarine HRS-u, onda HRS na nečiju inicijativu, mora osnovati Udrugu takvih članova, registrirati je, plaćati za nju troškove žiro računa, 500 kn članarine za udrugu, po 100 kn za te članove, poštanske troškove, održavati njihove skupštine itd, a mislim da je to previše za jednu krovnu organizaciju, već ih uputiti na neki klub gdje to mogu ostvariti.
4. 9A2D, ako ne plaćaš članarinu prema HRS-u, onda jednostavno tvoj klub nije član HRS-a, nema predstavnika u skupštini itd, itd, ne dobiva QSL preko HRS-a i još nekoliko " NE " , ali tih 100 kn i 500 od kluba, možete popiti u birtiji HI! A neš ti love...
5. Činjenica je da svaka uplata mora biti izvedena temeljem papirnatog dokaza: Dakle služba HRS za svaku uplatu
mora IZDATI Račun! jer se jedino tako može pravdati uplata na njihov žiro račun. U takve odnose treba uključiti i izdavanje svih diploma itd, a to je "ogroman posao " za stručnu službu: napraviti šprancu i samo ispisati kome se šalje. A neš ti posla.
U protivnom, oni su u prekršaju, kao i uplatitelj, jer nemaju pokrića za izvršenu transakciju novca...
P.S. Za svakog člana Skupštine, skupština na svom osnivanju ( Dakle prve od četiri godine mandata ) donosi ODLUKU o pridruživanju tog i tog zastupnika kao predstavnika tog i tog kluba kao člana Skupštine i taj mandat vrijedi 4 godine ako se ne dogode važne promjene kao istupanje iz HRS-a zbog neplaćanja članarine, gašenja kluba ili ne daj Bože smrti zastupnika. Dakle to vrijedi za cijeli mandat Skupštine, a ne kao što neki pokušavaju "minirati" rad skupštine prebrojavajući članove koji bi mogli biti članovi Skupštine, a koji ne bi. Oni su danom osnivanja Članovi Skupštine do opoziva, kojeg može napraviti klub, a ne skupština. Naravno da se na početku skupštine uvijek prebroje zatupnici, kooptiraju novi zastupnici novih udruga koje su postale članice itd...
Pozdrav, Zvone