Autor Tema: Rad tajnice HRS-a  (Posjeta: 4850 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Rad tajnice HRS-a
« u: 13. Kolovoz 2016, 09:05:39 »
Pokrećem ovu anketu ponukan još jednim gafom tajnice gdje nakon nekoliko mjeseci prepiske, telefonskih razgovora i konačnog dobivanja potvrde o članovima našeg kluba za koje je plaćen članski doprinos ponovno dobijemo neispravnu listu i potvrde o članstvu u HRS-u (jer su izdali potvrde po prošlogodišnjoj listi iako su naveli nadnevak uplate članskih doprinosa iz ove godine).
Osim toga prema Statutu HRS-a pojedinac ne može biti član HRS-a (osim počasnih i potpomažućih a na temelju odluke Skupštine) pa je izdavanje ovakvih potvrda u suprotnosti sa Statutom a ista se ne može iskoristiti ni za što pa predstavlja bespotrebni trošak za HRS.

Ovo je samo jedan od bezbroj loših osobnih iskustava u komunikaciji sa stručnom službom HRS-a.
Da ne govorim o hrpi stvari koje bi trebali raditi a ne rade. Nekoliko puta sam postavio pitanje što to dvije djelatnice rade 170 sati mjesečno ali nitko mi nikada nije odgovorio na to pitanje.

Kakva su vaša iskustva ?

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #1 u: 13. Kolovoz 2016, 16:52:37 »
Pozz. Kpd mene sad postoji dvojba, da li će me netko na komentar doživotno isključiti s foruma ili neće, imam tih bodova skoro kao u policiji. U policiji postoji zastara tako da nemam negativnih bodova, u HRS-u ima. Nisam platio čanarinu nekoliko godina, niti članovi mog kluba, iz jednostavoga razloga. Ja nisam fiškalisland da od drugih ubirem novce, ispostavi mi račun, pa ću platiti, a ne preko kluba. Ako netko misli drugačije, neka plati, ili neka kaže pravi put. Izdaj mi predračun, ja plaćam.
O radu tajnice svoje sam rekao kad je stupila scenu, poptuno nekompetentna, preko veze primljena. Odmah, , na forumu, a postoji zapis, osim što je obrisan
73 de 9a2d
« Zadnja izmjena: 13. Kolovoz 2016, 17:16:39 od 9a2d »

Offline 9A3IV

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 483
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #2 u: 14. Kolovoz 2016, 00:46:46 »
Tema je rad tajnice. Mislim da se tu nema što reći. Ne radi svoj posao i točka.

Što se tiče bodova, neznam koliko puta sam rekao da bi trebala postojati zastara. A što se tiče plaćanja članarine preko kluba ne vidim u čemu je problem. Neznam koliko si godina u radioamaterizmu. Ja preko 40. I UVIJEK SE PLAĆALA ČLANARINA PREKO KLUBA. Sve dok se nisu pojavili oni koji su popili svu pamet svijeta i odjednom im ništa nije dobro.

Ako pitate tajnicu i članove IO svi će reći da ne čitaju forum. Po mom malom mišljenju nitko ne govori istinu. Svi čitaju forum ali ne žele to priznati. Jer ako priznaju da čitaju forum a ne reagiraju na probleme koje iznose članovi onda ne rade svoj posao. E, to već ima neke veze sa temom.

73 Damir

Offline 9A2VX

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 404
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #3 u: 14. Kolovoz 2016, 10:25:18 »
9A3IV:
Citat:
A što se tiče plaćanja članarine preko kluba ne vidim u čemu je problem. Neznam koliko si godina u radioamaterizmu. Ja preko 40. I UVIJEK SE PLAĆALA ČLANARINA PREKO KLUBA. Sve dok se nisu pojavili oni koji su popili svu pamet svijeta i odjednom im ništa nije dobro.

Ako pitate tajnicu i članove IO svi će reći da ne čitaju forum. Po mom malom mišljenju nitko ne govori istinu. Svi čitaju forum ali ne žele to priznati. Jer ako priznaju da čitaju forum a ne reagiraju na probleme koje iznose članovi onda ne rade svoj posao. E, to već ima neke veze sa temom.

Upravo tako, Umjesto da početkom radnog dana ( ali i kod kuće ) pročitaju mailove i poruke s foruma, počevši od Predsjednika preko tajnika članova IO itd, oni to ne odražuju. Osobito je tajnici to osnovna dužnost, uz praćenje svih ostalih informacija vezanih uz rad HRS-a.
Ne radi se, ne radi... ;D  :'(

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 615
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #4 u: 14. Kolovoz 2016, 11:20:02 »

Ako pitate tajnicu i članove IO svi će reći da ne čitaju forum. Po mom malom mišljenju nitko ne govori istinu. Svi čitaju forum ali ne žele to priznati. Jer ako priznaju da čitaju forum a ne reagiraju na probleme koje iznose članovi onda ne rade svoj posao. E, to već ima neke veze sa temom.

73 Damir

Pozdrav !
Ovo je potpuno netocno!
Skruseno priznajem, clan sam IO-a HRS-a i citam forum!
Izmedju ostaloga i radim svoj posao i govorim istinu  ???

73
Mark

Offline 9A4DC

 • Senior Member
 • ****
 • Postova: 244
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #5 u: 14. Kolovoz 2016, 12:15:12 »
Prvo-TNX 3TY na kratkoci i jezgrovitosti posta.
Drugo-iako tema Rad Tajnice,ja cu pisati o radu Strucnih Sluzbi HRS- A u zadnjih god dana s stanovista KV Povjerenstva,iako svi znamo na kog se misli.
Trece-2VX se vjerojatno sjeca mog posta prije 2 miseca na ovu temu al pod HRK?
Cetvrto-od kad sam clan Kv Povjerenstva pa do 30.06.ove god imamo kontinuiranih problema s sluzbenom podrskom Strucnih Sluzbi Kv Povjerenstu.
Ustanovljeni slijedeci problemi:
-Ne javljanje na sluzb telefon u uredovno radno vrijeme,
-Visesatno zauzece sluzb telefona,
-Ne citanje sluzb maila HRS-a danima (ok,ovdje moram rec da postoje 2 maila i da su ih njih 2 podijelile tako da svaka prati 1,ali kad je 1 na GO druga ne cita njen mail)!
-Ne odgovaranje danima il nikako na Sluzbeni mail  KV Povjerenstva iako to naveli u zaglavlju (cak i dopunili s Urgent),
-Slanje krivih il nepotpunih Sluzbenih odgovora KV Povjerenstvu,
-Ne vodjenje,nepotpuno i/ili netocno vodjenje evidencije clanstva (sto implicira i vodjenje financijskih papira),tj visemjesecno kasnjenje istog.
-bilo bi i jos,ali...
NAPOMENA: obzirom da imamo novu djelatnicu, molim da razumijete da se ovo odnosi na vrijeme prije neg ona pocela radit. Dajmo joj vrimena da se pokaze i nadajmo se da ce svojim poznavanjem tematike nesto od gornjeg ispravit.
Peto-ovo je bilo otislo toliko daleko da sam clanovima IO najavio Sluzbenu prijavu clana KV Povjerenstva IO protiv Strucnih Sluzbi,medjutim,zamoljen sam da sacekam uhodavanje novog administratora,kao i novi saziv IO (i KV Povjerenstva)
Sesto-najveci problem,tocno i azurno i u elektronskom obliku vodjenje evidencije clanstva (za pocetak za potrebe Povjerenstva,tj automatiziranosti robota,a po potrebi i vise) KV Povjerenstvo+robot mestar vec mjesec dana pripremaju da bude rjesen i u potpunosti operativan do KJ.Kad s nase strane (za koji dan) rijesimo neka tehnicka pitanja i usuglasimo kolicinu potrebnih razlicitih podataka tu Praznu (uz slanje primjera Ispunjene) Bazu podataka Sluzbeno saljemo Strucnim sluzbama (na znanje IO) uz zahtjev da nam ista Azurirana mora bit dostupna 48h nakon KJ.
(obrazlozenje nepotrebno,zar ne?)
Sedmo-glede iskustva,osobno cu za koordinaciju uspostave ove automatske baze podataka clanstva (dosadilo mi rucno vodit sve to) kontaktirat novu administratorku (jer joj zasad vjerujem)
Osmo-navedeni propusti Strucnih Sluzbi imaju svoje mjesto i u Zakonu o radu (izbjegavam rec u kom poglavlju) o cemu IO (predstavnik poslodavca,tj svih nas) mora vodit racuna.
Al tu se javlja problem (po ZOR-u) sto pise u Pravilniku o radu i sistematizaciji radnih mjesta zaposlenika HRS-a (ako takav postoji,a zakonski mora).
Deveto-osobno znam da 1 clan IO pomno prati Forum,a drugog (Predsjednika KV Povjerenstva) osobno izvjestavam mailom,smsom,tel pozivom o najvaznijim postovima (tako se odavna u Povjerenstvu dogovorili da si podijelimo zaduzenja da nam lakse radit).
Deseto-evo sam napisao velik post (SRI),nadam se da je citljiv i razumljiv.
MNI TNX ES 73 ES GL TO ALL DE
9A4DC

Offline 9A2JK

 • Global Moderator
 • ???
 • *****
 • Postova: 2.278
  • 9A2JK Amateur Radio Site
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #6 u: 14. Kolovoz 2016, 12:50:29 »
Sa puno toga se slažem, ali ''obaveza'' da tajnica/tajnik ili član IO HRS-a mora pratiti
forum HRS-a je najobičnija bedastoća, osim ako to nije izrijekom napisano u sistematizaciji
radnog mjesta profesionalne tajnice ili tajnika. Kad će te konačno shvatiti da je forum
javno mjesto i sve što piše na forumu može čitati bilo tko? Kako bi to izgledalo kad bi u
vašoj tvrtki upravni odbor komunicirao na internetskom forumu?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

Offline 9A3IV

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 483
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #7 u: 14. Kolovoz 2016, 13:40:28 »
2JK, ne slažem se sa tobom. Forum je javno mjesto i tu se priča o svemu i svačemu vezano uz radiamaterizam. Praćenje foruma od članova IO, tajnice  itd da ne nabrajam je izvrstan način da se vide koji problemi muče članove i što prije reagira na njih. A, usput, možete mi reć da filozofiram ali u svakom godišnjem izvješću piše da web stranice stranice HRS-a su namijenjene za komunikaciju sa članstvom. A forum je dio weba, zar ne? Biram ga iz izbornika.

73 Damir

Offline 9A2VX

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 404
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #8 u: 14. Kolovoz 2016, 13:48:59 »
Ali smo proširili rad tajnice na rad IO, rad povjerenstava za pojedina pitanja , administratoricu itd.
A da točno je da nas svagdje žulja.
Martine, da je tajnik čitao što mu je po normalnim uzansama bila zadaća sve što je vezano za HRS, možda mi ne bi bili izbačeni iz klasifikacija kao radio amateri. Ipak su druge tajnice uspjele ugurati CB radio amatere u taj popis djelatnosti. A i prije donošenja toga zakona je bilo govora na forumu.
Što se tiče ostalih, pobrojenih, imam jedno svoje mišljenje. Što se stručnih službi tiče, da točno je: u tome je tajnica, administratorka, povjerenstva za KV, za UKV, za digitalije, za dodjelu nagrada, diploma itd. Ali ovdje je bilo riječi o tajnici.
Uprava, dakle predsjednik, IO nisu stručne službe nego politička tijela. Oni upravljaju nama prema pripremljenim im uputstvima stručnih službi. A tajnik po zadatku mora paziti da je sve prema zakonu...
Zato je tajnica ima plaću jer ima profesionalnu ulogu u našoj priči...
I sve ovo o članovima, zafrkancije oko broja zastupnika na Skupštini itd je njezina zasluga ili ako hoćeš propust...
Pozdtav, Zvone 9a2vx

Offline 9A6C

 • ???
 • *
 • Postova: 3.146
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #9 u: 14. Kolovoz 2016, 15:56:23 »
Sa puno toga se slažem, ali ''obaveza'' da tajnica/tajnik ili član IO HRS-a mora pratiti
forum HRS-a je najobičnija bedastoća, osim ako to nije izrijekom napisano u sistematizaciji
radnog mjesta profesionalne tajnice ili tajnika. Kad će te konačno shvatiti da je forum
javno mjesto i sve što piše na forumu može čitati bilo tko? Kako bi to izgledalo kad bi u
vašoj tvrtki upravni odbor komunicirao na internetskom forumu?

73
Martin 9A2JK

Istinabog, nije obaveza tajnice da čita pisanije na forumu i vjerujem da ona to čak ponekad i uradi, a bit ću slobodan pretpostaviti da joj sadržaj većim dijelom nije najjasniji, a još većim simpatičan. Komunikacija nekakvog ozbiljnog UO u bilo kojoj kompaniji ipak je high level u odnosu na ovo o čemu mi pričamo i to pametni ljudi ne rade na javnim nego zatvorenim forumima, kakvi konačno postoje i na ovom webu za potrebe IO i Uredništva RADIO HRS, premda u ovom drugom slučaju ni glas s nebesa ne bi pomakao stvar s mrtve točke...

Nadalje, ne bih se nikako složio da se u HRS ne vodi točna i precizna evidencija o članstvu, tj da se nije vodila. Vodila se i te kako i nadam se da će tako i ostati, a je li tajnica u toku proteklih osam+ godina skužila di se to nalazi, to je drugi problem. Odatle i plasiranje deplasiranih podataka za potrebe koliko-toliko savjesnih članova kojekakvih povjerenstava itd. A da evidencija ipak postoji, dokaz su i nakon žalbi objavljeni službeni rezultati HRkljuša. Nije ih Ljilja odnijela kući, samo ih nije imao tko naći.

Činjenica je da kad bih u svoje vrijeme i dobio HRS na telefon tražeći kakvu informaciju ne bih dobio ništa ukoliko Ljilja nije bila na poslu.

O cijeđenju informacija za potrebe uređivanja časopisa da ne pričam, skoro je i smiješno... kad bi se konačno nakon 2-3 tjedna pojavio zapisnik s kakvog sastanka IO, sastavio bih listu pitanja koja proizlaze iz pojedinih zaključaka tražeći odgovore za objavljivanje u časopisu...i to bi trajalo...i trajalo...

Samo da napomenem da je informiranje članstva jedna od očito minornih obaveza Stručne službe, aka tajnice...

Osobno nismo imali nikakvih poteškoća u komunikaciji, ali na službenom nivou...eto...

Ali jedno se priznati mora,  kroz sve ove godine savršeno razvila obrambeme mehanizme s ciljem održanja na poziciji uz minimalan utrošak energije u toku radnog vremena, ma koliko ono trajalo.

I na tome joj kapa dolje.

Ne može čovjek da ne odluta, ali uz ovakvu tajnicu, predsjednika i IO ne može nam ni biti bolje... A tako će i ostati.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #10 u: 14. Kolovoz 2016, 16:52:55 »
Čudno, jutros sam ovdje stavio osvrt na rad tajnika, spomenuo bivšeg, Žiku, sa svim ostalima je bilo problema, s njim nije. Post je netragom nestao, a ja ću možda biti kažnjen.

73 de 9a2d

Offline 9A1AA

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.882
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #11 u: 14. Kolovoz 2016, 18:38:21 »
9A2D.....Nitko ti nije obrisao post.....molim te ne širi neistine !!!!
Nemoj u svakom postu zazivati vraga i kažnjavanje, drži se teme i piši do mile volje.
« Zadnja izmjena: 14. Kolovoz 2016, 18:46:35 od 9A1AA »
73, Ivo 9A1AA

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #12 u: 14. Kolovoz 2016, 20:01:50 »
Evo, držim se teme. Tajnica, naravno, ima pravo na godišnji odmor (u Brusje moje malo, Hvar island). Članstvo nam se svima drastično osipa, zašto? Evo, pred odlazak u mirovinu, održati ću sa klincima u školi svoj zadnji tečaj CW, jedino ne znam tko su ispitivači, nekada sam i sam bio, nigdje ništa ne piše.

73 de 9a2d

Offline 9A1AA

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.882
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #13 u: 14. Kolovoz 2016, 20:05:27 »
9A2D....prije nego što napadaš malo pogledaj što sve ima (i nema) na webu HRS-a.
Ono što ti tvrdiš da se ne zna i da "nigdje ne piše" nalazi se ovdje:
http://www.hamradio.hr/download/RA_ispiti_2_Odluka_o_imenovanju_povjerenstva.pdf

« Zadnja izmjena: 14. Kolovoz 2016, 20:08:00 od 9A1AA »
73, Ivo 9A1AA

Offline 9A2D

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.343
Odg: Rad tajnice HRS-a
« Odgovori #14 u: 14. Kolovoz 2016, 20:27:10 »
Meni nisu jasni neki odnosi. Radim u školskoj knjižnici, poslovni suradnik iz Školske knjige i ja otišli na kavu, birtija tik do škole, svi učitelji idu tamo, skoro sam dobio otkaz jer me šefica nazvala na službeni telefon, a mene nema, a nikada na gablec ne idem. Našu HRS  tajnicu se na poslovnoj kavi može vidjeti bar pet puta dnevno po pola sata najmanje.

73 de 9a2d