• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HRK-ljuš 2016, HF robot i ost.

Autor 9A3TY, 15. Travanj 2016, 13:01:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2VX

Navod 9A3TY :
Citat:Damire,
lijepo si ti napisao da na robotu piše e-mail. Evo što piše : "  Ako je došlo do problema sa uploadom loga koji ne možete sami riješiti, pošaljete log na: " i onda je Miljenkova osobna adresa. To nažalost nije u skladu ni s Općim ni s pojedinačnim pravilnikom natjecanja.
Ha Ivo, prisilio si me da opet čitam i čitam i čitam Opća pravila, HRK pravila itd ako baš hoćeš, KJ i HZK, ali nigdje to nisam vidio....
A ne znam, možda ja to jednostavno ne vidim ili piše nevidljivom tintom...

N E M A  te niti slične poruke, uostalom kao niti za /QRP/P kao niti /QRP

9A2MI

Upravo radi ovih problema sam predlagao promjenu pravila. No ne cuje se...
Bitno je da ce upload uslijediti prije objave privremenih rezultata, i da dobit cete detaljni opis zasto je robot odbio upload. Pretpostavljam da je problem u duplom ili preskocenom send nr.
Ovo sto 9a3ty predlaze nije izvedivo. Naime, ne zna se sto je uploadano dok ja ili manager ne pogledamo. To moze biti neki drugi oblik loga ili cak slika. Zato je bolji email. Zar opet moram pisati kako to radi ukv robot. Uz mene pravo uploada loga (nakon deadlinea) ima glavni admin i ukv manager. S edi logovima je neusporedivo manje problema. Ukv upload tece glatko bez mene. Kv za sada ja moram izvrsavat upload. Eto dogodilo se i to da sam izvan 9a...
73 de Miljenko 9a2mi

9A1AA

Auuuu.....al će biti tarapane za 3. mjesto u kategoriji Jedan operator, mix  ::)

http://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?What=p&CID=2016-04-30

Svaki izgubljeni bod mogao bi značiti gubitak drveta za zimu ;)

73, Ivo 9A1AA

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 09. Svibanj 2016, 21:59:10
Ovo sto 9a3ty predlaze nije izvedivo. Naime, ne zna se sto je uploadano dok ja ili manager ne pogledamo. To moze biti neki drugi oblik loga ili cak slika. Zato je bolji email.

A za e-mail se zna što je poslano prije nego li ga ti ili manager pogledate?
Sorry Miljenko ali to mi je malo teže za shvatiti.

Kao prvo, ti možeš odmah vidjeti koji je tip datoteke. Da li je tekstualna ili binarna. Čak možeš odmah i vidjeti da li je slika ako je u nekom od uobičajenih formata.
Ako je tekstualna prikažeš je pošiljatelju da vidi da li se u njoj nalaze podaci o vezama. Ako se nalaze to je to. Čovjek potvrdi da je to to i idemo dalje. No big deal.
Ako je to tebi neizvedivo, opet sorry. Drugima je izvedivo.

S obzirom da u nekim slučajevima čak znaš o čemu je riječ (jer sam kažeš Pretpostavljam da je problem u duplom ili preskocenom send nr.) ne vidim razloga zašto takve dnevnike ne možeš zaprimiti ako čovjek potvrdi "Da. upravo takve podatke želim poslati!" Nešto može biti nivoa "warning" a ne "fatal error" (ako ćeš tako lakše shvatiti).

I da, nije bitno kako ti kažeš "da ce upload uslijediti prije objave privremenih rezultata" već je bitno da dnevnici svih koji se natječu budu uploadani prije isteka roka za predaju dnevnika.  Jer jedino to je u skladu s pravilima natjecanja (barem ovog).

Zvone, nisam napisao da se taj tekst nalazi u pravilima već da se nalazi na robotu i da nije u skladu s pravilima natjecanja. Mislim da zastupamo isti stav što se toga tiče. Ili se varam ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Eh da,

teško je sve unaprijed predvidjeti i sročiti u "bezgriješni" pravilnik.
Tko je, recimo, mogao predvidjeti da će se jedan klub s tradicijom od preko 60 godina natjecati za titulu najboljeg početnika ?!  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Citat: 9a3ty  u 09. Svibanj 2016, 19:40:24

Gogo,
bodove ti daje MIbot a ne dxlog. Dakle, ne bi izgubio ništa da si ostavio /QRP/P. Dapače, da se mene pita, sada bi tek trebao izgubiti bodove jer nisi ispravno primio pozivnu oznaku.  ;D
To što ti u logu stoji 0 bodova nije krivnja robota već greške u DXlog aplikaciji. Za to se trebaš obratiti Kreši.
Inače, iz osobnog iskustva mogu reći da robot javi koja je greška u pitanju pa ti tako sugerira da nešto popraviš i pokušaš ponovno.  Naravno, ponekad u tome i pretjeruje (po mom osobnom mišljenju) pa te tjera da izmišljaš kreativna rješenja samo da bi njemu udovoljio.

Ma kako san loše primija znak, kad san ga dobro primijija :o Lako za to, u log ide bez /QRP koje poslije dodaš u cbr filekiću i to ide, ali kad mi robot javi da mi ne valjaju primljeni brojevi to brine, od svih je ostao samo zadnji...ostale nije vidio...

O dodatnim potpitanjima da ne govorim - kategorija operatora itd...napajanje...Čemu ta gnjavaža? Primi log i razvrstaj ga kako u njemu piše, obradi i objavi rezultate...pusti me na miru...

Da se opet malo taknem pravila - ne treba njih mijenjati, ona su dobra, samo ih se treba držati i tome prilagoditi robot. Ako je moglo prije, ako je štimalo prije, e onda...

Citat: 9A1AA  u 10. Svibanj 2016, 00:14:35
Auuuu.....al će biti tarapane za 3. mjesto u kategoriji Jedan operator, mix  ::)

http://www.hamradio.hr/hfrobot/index.php?What=p&CID=2016-04-30

Svaki izgubljeni bod mogao bi značiti gubitak drveta za zimu ;)

Kako je krenulo, ja sam već smrznut...prijavio sam 170 veza (s jednom duplom)... nema zime za nas bez drveća ;D ;D

Citat: 9a3ty  u 10. Svibanj 2016, 01:12:29
Eh da,

teško je sve unaprijed predvidjeti i sročiti u "bezgriješni" pravilnik.
Tko je, recimo, mogao predvidjeti da će se jedan klub s tradicijom od preko 60 godina natjecati za titulu najboljeg početnika ?!  ;D

:D

Sad bi ti reka da divac od 60 godina ne može bit mladoženja :P

Nikad nije kasno da se ljubi strasno...a tek kad se upali stari panj :-*

9A2VX

Bit će drva za zimu...
Sad se tek vidi zašto je i u naše konteste potrebno uvesti potkategorije HP, LP i QRP !
Kad već imamo posebno CW, posebno SSB, onda bi i to bilo lijepo.
A neš ti još 9 komada drva za LP.
Ne treba puno laka, malo limenih pločica i to je to!
A drvo ionako izvozimo vanka, pa bolje da se doma ugrijemo...
Damire PIŠI: Odvojiti HP od LP kategorije!
73!  Zvone

9A2VX

Pogled na Call sve govori.
Baš me zanima da li će netko od kontestera tražiti UNIQUE umjesto BAD CALL za slijedeće primljene:
91IW,  9A0PRESKOCEN,  A7V, 9AEBWW, 9AEO, 9AICFN  ;D  ;D
Znam da su tipfeleri, ali to bi trebalo biti - bodovi *2 ili *3

9a6c

Aj Zvone ne muti vodu :P :P

Ma kakvi tipfeleri, gađaj bolje pa će sve bit u redu...znam da je mnogo krasne dječice nastalo iz krivih hitaca pa će tako biti i ovdje, kad pogubiš koji punat, drugi bolje paziš, pitaš, slušaš...

Kad si već spomenuo, smatram da su svi oni koji nisu QRP nepravedno zakinuti i dok će se QRO ekipa nekako snaći, šta da rade oni između 5 i 100W? Koju kraticu da oni stave ispod znaka?

Ja samo čekam Zika da osvane /QRP/MM, ali znam da je to OK i da neće bit problema, osim šta će izumitelji contest loggera rubriku CALL morat proširit na jedno 50-60 znakova, jer je naša mašta bez granica...

9A3TY

Alo Zvone, umjesto da me pohvališ za domišljatost u borbi sa zločestim robotom ti tako.  ;D
9A0PRESKOCEN je moja izmišljotina. Naime, tek se učim raditi sa dva prijemnika i kao da mi to nije dovoljno moram se učiti i N1MM cakama. On voli rezervirati redni broj koji onda ponekad preskoči. S obzirom da mi naš voljeni robot (za razliku od brojnih svjetskih robota) nije dozvolio upload loga sa preskočenim brojem nije mi preostalo drugo nego da rupu popunim. Mogao sam upisati neki ispravan znak koji nije sudjelovao u natjecanju ali htio sam biti pošten pa sam upisao nešto što se odmah iz aviona vidi. O tome sam odmah izvjestio i člana KV povjerenstva kako ne bi bilo zabune. Rekao mi je da ću biti sankcioniran iako još ne zna po kojem pravilniku jer u ovom nije predviđena konkretna sankcija za preskočeni broj. 
73 de Ivo, 9A3TY

DK8ZZ

9A/VE3ZIK/QRP/MM

;D

Citat: 9a6c  u 10. Svibanj 2016, 08:17:29
Aj Zvone ne muti vodu :P :P

Ma kakvi tipfeleri, gađaj bolje pa će sve bit u redu...znam da je mnogo krasne dječice nastalo iz krivih hitaca pa će tako biti i ovdje, kad pogubiš koji punat, drugi bolje paziš, pitaš, slušaš...

Kad si već spomenuo, smatram da su svi oni koji nisu QRP nepravedno zakinuti i dok će se QRO ekipa nekako snaći, šta da rade oni između 5 i 100W? Koju kraticu da oni stave ispod znaka?

Ja samo čekam Zika da osvane /QRP/MM, ali znam da je to OK i da neće bit problema, osim šta će izumitelji contest loggera rubriku CALL morat proširit na jedno 50-60 znakova, jer je naša mašta bez granica...
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

9a6c

I taaaaaaako...

Kontest prođe i sad naš vridni robotić na laganini preživa plodove našeg rada i dodatnih aktivnosti...

Normalno da ćemo jedva dočekat dedlajn za objavu neslužbenih rezultata koji je po Općim pravilima 30 dana po završetku, aka 30. maja, ali bilo bi lipo da se KV ekipa, aka povjerenstvo, malo zauzme kod robota pa da to odradi i prije roka, osim ako nan nećedu učinit dešpet i činit nas patit do ponoći zadnjeg dana.

Cca 70 logova ipak nisu neka atomska fizika, zima će doć i prije nego se okreneš pa je bolje kad se čovik na vrime okrene za grijanje :P

Znan da san zlo od čovika, ali evo, javno se zavitujen da ću ih sve pofalit ako probiju dedlajn u pozitivnom smislu ;)

9A2VX

A treba mu vremena,  treba. Danas je konačno počelo prebacivanje iz kategorije u kategoriju.
Čovjek lijepo prijavi SO mixed, a danas se nadje u SO SSB.
A tamo je skočio iz posljednjeg na 6. mjesto... 8)

9a6c

Zvončiću, Zvončiću...koja si ti dektiva ;D...

Predmetni kolega je zbilja radio samo SSB, a kako je završio na dnu A liste, ko zna...a tako će vjerojatno i ostati ::)

Iako, trebalo bi poštovati zaprimljeni cabrillo bez obzira na naknadne želje pošiljatelja. Ako čovjek može raditi svim vrstama rada pa odabrati samo jednu za konkuriranje, trebala bi postojati i obrnuta varijanta, tj. da samo s jednom od njih gužvaš s multimodalistima...

Naši su kupovi široka livada...

9A2VX

Gogo, sve stoji što si napisao. Ovaj forum bi trebao potaknuti nadležne da potegnu neke važne poteze, kako se ne bi to događalo.
Vjerujem da je prije spomenuti kolega radio samo SSB. I ja u nekim kontestima radim samo CW, a onda prijavim MIXED jer postoji samo ta kategorija u Single band. Ili nema Single band pa prijavim MB.
Ovdje se radi da je čovjek ljepo radio, poslao log i kod slanja ga je stavilo u SO.
Dakle "NE ZNA ŠTO JE PRIJAVIO sve dok ne vidi objavljene rezultate, a to je GREŠKA ROBOTA jer nije iz CABRILO formata pročitao što je taj čovjek radio.
O tom ću na onom drugom dijelu foruma.
Čovjek nije imao mogućnosti popraviti kategoriju, a 9A3TY mi piše da niti ne smije. HI!
Na gotovo svim robotima imaš NOREPLY mail koji ti kroz pola minute nakon uploda kaže što si prijavio i ako nisi zadovoljan, ispravi CABRILO i ponovno učitaj log. E TO JE PROBLEM naših KV ( a i UKV ) natjecanja.
Srećom na UKV je "KREŠO ZOVI" joker, ali bar to možeš jer vidiš gdje te je robot smjestio. Ovdje se to u HRK ne vidi sve dok ne objave "međurezultate". Nakon toga počinju "mućke" koje zapravo nisu mućke, već popravljanje nemogućih logovskih ispravaka jer je deadline prošao.
Nakon deadlinea može samo "KOMISIJO, provjeri u mom zvučnom zapisu da mi je kucao 15 a ne 5 ili da mi je kucao 9AxYYY a ne 9A5XXX" . i tada komisija stupa na snagu i preslušava zvukove. A neš ti mudrosti. Sjetili smo se svega pa i naših rješenja kontest mućkanja.
Pa po nekome MAJKE MI on je UNIQUE q ne 9AIW itd.
I ne treba mijenjati Pravila niti opća niti posebna, već napraviti kvalitetnu obradu, od trenutka uploada do rezultata koje bi u tom slučaju komisija samo potpisala, jer se ljudi ne bi imali zašto žaliti.