prema člancima Statuta, na koji si se pozvao, stoji, da se predstavnici biraju na četiri godine. Prema tome ona priča da skupština nije legalna ne drži vodu. Jer su izaslanici koje su klubove delegrali, birani ne do opoziva, nego na četiri godine. Dakle neki su imali pravo na više članova, neki na manje, a ne kako se sada tumači usmeno. "koliko članova je platilo za ovu godinu, određuje broj izaslanika na skupštini". Pa oni su prije četiri godine postali članovi skupštine do isteka mandata.
Druga pravna zavrzlama je oko broja članica: Tko je brisan iz udruga, on je po tom dijelu izgibio pravo na svoje predstavnike u Skupštini, bez obzira što su oni postali ćlanovi drugog kluba.
Ostaje pravno pitanje, koje će nam Marina, nadam se već sutra objasniti naforumu, što je s onim klubom koji je povećao iz 28 na 32 člana pa ima jednog zastupnika i zamjenika astupnika kooptirati. ( ili dodati) . U Statutu piše da on postaje član Skupštine izglasavanje "povjerenja " na Skupštini prije donošenja odluka, kako bi mogao sudjelovati u odlučivanju Skupštine.
E sada nije dorečeno do kada to u godini vrijedi? Do 31. 03. ( dade se isčitati iz jednog od članaka), do kraja godine za slijedeću godinu ili nešto treće.
Uglavnom smanjivanje se spominje jedino prema "sili zakona" dakle, ako se neki klub ugasi, prestaje biti član sHRS ili ga Skupština isključi iz HRS. Jedino se te tri opcije spomnju.
No zašto se ja zamaram time kada imamo PRAVNU službu, koja će meni i tebi to lijepo objasniti ( andam se sutra za radnog vremena ).
Da ne ispadne da sam off topic. Izvršni odbor nema nikakvih ovlasti s primanjem novih članica ( pravnih osoba ) u HRS. ON samo predlaže a konačnu odluku donosi Skupština, koja prihvaća i predložene nove kandidate - predstavnike u Skupštinu.