Mark, bez ljutnje ali ako nam je zajednička želja riješiti probleme i dileme onda odgovori u stilu
- Nema svrhe da vise ista pisem
Ono sto sam mislio to sam napisao i nemam vise nista novoga za reci!
neće uroditi plodom, dapače, samo će stvoriti dodatnu averziju prema IO.
Osobno mi ne znači puno informacija tko je digao ruku za neku (lošu?) odluku ali vidim da drugima znači.
(Možda će i meni nešto značiti kad ponovno budemo imali više kandidata na izborima a ne samo jednog

)
Imaju li oni prvo na tu informaciju ili ne? Mislim da imaju. Kao prvo rad svih tijela HRS-a je javan. A i pravilnikom na koji se pozivaš definirano je da je glasovanje javno. Stoga nema razloga ne reći ljudima tko je digao ruku za nešto. To što uvijek imamo "skraćene" zapisnike (a nikada pravi puni zapisnik) i što se tonski zapisi ne daju članstvu na uvid odmah po završetku sastanka već se dapače drže sa strane i uništavaju kad se održi sljedeći sastanak samo je još jedan od primjera netransparentnosti i ignoriranja želja članova (točnije članova članica).
Drago mi je da je želja svih članova IO boljitak HRS-a i da se odluke donose s tim ciljem. Još kada bi slušali "bazu" i reagirali na prijavljene probleme, nedostatke, ... kako god ih nazvali i imali kvalitetniju komunikaciju onda bi to bilo kako treba - i što je bitnije u skladu sa Zakonom o udrugama.
Ovako ignoriranjem prijavljenih problema i izostankom proaktivnog sudjelovanja u rješavanju ili barem nadzoru rješavanja istih sve pada u vodu.
Da ponovim konkretan primjer : dana 04.09. prijavio sam na službeni mail HRS-a da se na web stranicama hrvhf.net nalaze netočni podaci. Tajnica je to prebacila na UKV managera jer je to "u njegovoj ingerenciji" a on se na to jednostavno oglušio kao i nekoliko puta prije (jer sam ga više puta upozorio na to na forumu). I što sad? Praviti se blesav kao i UKV manager i jednostavno ignorirati to? Da li je to način na koji bi trebao raditi IO i od njega formirana povjerenstva? Samo kažeš "brigo moja prijeđi na drugoga" i jednostavno sve ignoriraš? Zašto ti i ostali članovi IO koji čitaju ovaj forum ne poduzimaju ništa samoinicijativno? Zar stvarno trebam uputiti novi "službeni" dopis i nasloviti ga na IO u nadi da će doći do vas (a ne kao kad naslovim na Predsjednika a odgovori mi "stručna služba").
Da bi članstvo moglo proaktivno sudjelovati u radu a ne samo biti pasivni promatrač također bi svi materijali koje dobije IO u ruke morali biti dostupni i svim članovima HRS-a. I to u istom trenutku. Tako da se mogu na vrijeme informirati, proanalizirati informacije i eventualno reagirati svojim očitovanjem ili prijedlozima. A ne da, kao npr. u zadnjem zapisniku, samo navedete "prema specifikaciji" a od specifikacije na što je otišlo 13.000 kn ni traga ni glasa a kamoli obrazloženja zašto baš ta oprema a ne neka druga, financijski povoljnija. A kako bi tek lijepo bilo da ste uključili članstvo u rješavanje konkretnog problema pa da usput svi nešto i nauče a možda se iznijedri i bolje rješenje jer "čovik i tovar uvijek znaju više ..."
Pročitaj zadnji zapisnik i izvuci sve odluke u kojima je definiran neki termin do kada se mora nešto napraviti.
Onda stavi kvačicu pored svake stavke koja je stvarno i odrađena.
Zatim crvenim markerom označi one koje nisu odrađene.
Koja boja prevladava na papiru?
A koliko je informacija o svemu tome u međuvremenu dobilo članstvo?
Reći ćeš da nije u nadležnosti IO informiranje članstva. Tako je. To je u domeni tajnice. A tko je šef tajnici? Tko joj daje zadatke i tko je nadgleda? ZTK ili HRS tj. tijela HRS-a? U više navrata sam pitao kojim je to poslovima ispunjeno 170 sati mjesečno naše tajnice. Do dana današnjeg nitko ništa. Pa jel možete već jednom lupiti šakom o stol i reći -
Pa dosta je bilo. - i okrenuti novi list? Ako vam je stvarno stalo do boljitka HRS-a. Ili trebamo doći mi iz baze zajedno s predstavnicima medija na sljedeću skupštinu pa malo jače lupiti šakom? O stol.