Autor Tema: Izvršni odbor  (Posjeta: 5230 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A3IV

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 483
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #15 u: 14. Studeni 2015, 17:33:08 »
Mark, ne sumnjam u tvoju dobru volju i trud i želju da kad ideš na sastanke IO napraviš sve najbolje. Ali kad pitaš koju ste to lošu odluku donijeli moram se zapitati: kako da odluke koje ste donosili, posao koji ste radili je dobar a HRS se raspada, članstvo se osipa, radio-amatera nema. Ima CB amatera ali nas ne. Pa tko je kriv za stanje? IO, predsjednik, tajnica. I to ne samo ovaj mandat nego i oni iz prošlih mandata. Ja ne mislim da ja kao član koji plača članarinu kriv za stanje. A nažalost, ne smatram se sposobnim ni riješiti ga. Sve što radim je biti na forumu i ukazivati na propuste. Jer očigledno, članovi IO-a su nepogrešivi

73 Damir

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #16 u: 16. Studeni 2015, 15:42:38 »
Mark, bez ljutnje ali ako nam je zajednička želja riješiti probleme i dileme onda odgovori u stilu
 • Nema svrhe da vise ista pisem
  Ono sto sam mislio to sam napisao i nemam vise nista novoga za reci!
neće uroditi plodom, dapače, samo će stvoriti dodatnu averziju prema IO.

Osobno mi ne znači puno informacija tko je digao ruku za neku (lošu?) odluku ali vidim da drugima znači.
(Možda će i meni nešto značiti kad ponovno budemo imali više kandidata na izborima a ne samo jednog  >:( )
Imaju li oni prvo na tu informaciju ili ne? Mislim da imaju. Kao prvo rad svih tijela HRS-a je javan. A i pravilnikom na koji se pozivaš definirano je da je glasovanje javno. Stoga nema razloga ne reći ljudima tko je digao ruku za nešto. To što uvijek imamo "skraćene" zapisnike (a nikada pravi puni zapisnik)  i što se tonski zapisi ne daju članstvu na uvid odmah po završetku sastanka već se dapače drže sa strane i uništavaju kad se održi sljedeći sastanak samo je još jedan od primjera netransparentnosti i ignoriranja želja članova (točnije članova članica).

Drago mi je da je želja svih članova IO boljitak HRS-a i da se odluke donose s tim ciljem. Još kada bi slušali "bazu" i reagirali na prijavljene probleme, nedostatke, ... kako god ih nazvali i imali kvalitetniju komunikaciju onda bi to bilo kako treba - i što je bitnije u skladu sa Zakonom o udrugama.
Ovako ignoriranjem prijavljenih problema i izostankom proaktivnog sudjelovanja u rješavanju ili barem nadzoru rješavanja istih sve pada u vodu.

Da ponovim konkretan primjer : dana 04.09. prijavio sam na službeni mail HRS-a da se na web stranicama hrvhf.net nalaze netočni podaci. Tajnica je to prebacila na UKV managera jer je to "u njegovoj ingerenciji" a on se na to jednostavno oglušio kao i nekoliko puta prije (jer sam ga više puta upozorio na to na forumu). I što sad? Praviti se blesav kao i UKV manager i jednostavno ignorirati to? Da li je to način na koji bi trebao raditi IO i od njega formirana povjerenstva? Samo kažeš "brigo moja prijeđi na drugoga" i jednostavno sve ignoriraš? Zašto ti i ostali članovi IO koji čitaju ovaj forum ne poduzimaju ništa samoinicijativno? Zar stvarno trebam uputiti novi "službeni" dopis i nasloviti ga na IO u nadi da će doći do vas (a ne kao kad naslovim na Predsjednika a odgovori mi "stručna služba").

Da bi članstvo moglo proaktivno sudjelovati u radu a ne samo biti pasivni promatrač također bi svi materijali koje dobije IO u ruke morali biti dostupni i svim članovima HRS-a. I to u istom trenutku. Tako da se mogu na vrijeme informirati, proanalizirati informacije i eventualno reagirati svojim očitovanjem ili prijedlozima. A ne da, kao npr. u zadnjem zapisniku, samo navedete "prema specifikaciji" a od specifikacije na što je otišlo 13.000 kn ni traga ni glasa a kamoli obrazloženja zašto baš ta oprema a ne neka druga, financijski povoljnija. A kako bi tek lijepo bilo da ste uključili članstvo u rješavanje konkretnog problema pa da usput svi nešto i nauče a možda se iznijedri i bolje rješenje jer "čovik i tovar uvijek znaju više ..."

Pročitaj zadnji zapisnik i izvuci sve odluke u kojima je definiran neki termin do kada se mora nešto napraviti.
Onda stavi kvačicu pored svake stavke koja je stvarno i odrađena.
Zatim crvenim markerom označi one koje nisu odrađene.
Koja boja prevladava na papiru?
A koliko je informacija o svemu tome u međuvremenu dobilo članstvo?
Reći ćeš da nije u nadležnosti IO informiranje članstva. Tako je. To je u domeni tajnice. A tko je šef tajnici? Tko joj daje zadatke i tko je nadgleda? ZTK ili HRS tj. tijela HRS-a? U više navrata sam pitao kojim je to poslovima ispunjeno 170 sati mjesečno naše tajnice. Do dana današnjeg nitko ništa. Pa jel možete već jednom lupiti šakom o stol i reći - Pa dosta je bilo. - i okrenuti novi list? Ako vam je stvarno stalo do boljitka HRS-a. Ili trebamo doći mi iz baze zajedno s predstavnicima medija na sljedeću skupštinu pa malo jače lupiti šakom?  O stol.

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A2NO

 • Master in Training
 • *****
 • Postova: 373
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #17 u: 16. Studeni 2015, 16:23:35 »

Bok!

U ovoj igri sa "robotom" ili da ga nazovem programom se događaju čudne stvari
... nikako da robot/program odradi posao.

Prilikom izrade programa, programer mora točno znati koje podatke dobiva za
obradu (unos) i koji se rezultat mora dobiti. Podaci za unos, u našem slučaju,
moraju biti prema pravilima takmičenja. Na osnovu toga dobivamo rezultate.
S obzirom da nikako ne dobivamo točne rezultate greška je, očito, u programu.
Programer nije odradio dogovoreni posao. Natrag na početak ... i tako nekoliko godina.

Krešin robot je prestao biti podoban. Zašto? Bio je "skup". Nitko nije mogap švrljati
po logovima jer nitko nije mogao do njih osim vlasnika robota. Nitko nije mogao
do logova jer su bili na privatnom serveru. Server je radio bez "zauzeća".

Sada imamo slijedeće. Do logova može i programer i KV manager (i možda još netko).
Logovi se mijenjaju u skladu s mogućnostima robota. Ono što program ne može
prožvakati poguraju programer i/ili manager. A i server je "zauzet".

Gdje je server? Čiji je server?
Rečeno je da smo za približni iznos dobili 2 robota. I KV i UKV. Jesmo li?
Ili smo dobili "mačka u vreći".

Da li je ikada javno objavljeno da se traži novi robot? I zašto?
Hoće li netko reći koliko je koštao stari a koliko košta novi robot?

73 Dino

PS. Ovo sam stavio u IO jer su oni odgovorni za ovaj cirkus.

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 615
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #18 u: 17. Studeni 2015, 09:22:51 »
Pozdrav !

Nista se ne ljutim, samo sam malo bio zauzet pa nisam stigao citati novosti na stranici.
Vidim da nepredujete glede pisanja. No, ne mogu Vam na sve odgovoriti. Ja sam samo clan IO-a i nisam ovlasten u ime IO-a davati informacije, mogu iznijeti svoje misljenje ali od toga i onako nema koristi..hi..
Za vecinu toga sto ste napisali su odgovorni "manageri", a IO/strucna sluzba samo po pitanju "zapovjedne odgovornosti"  ;). Trebalo bi tu nesto uciniti ali po svemu sudeci to ce potrajati  ??? No, mozda i ja, skupa sa Vama, to docekam... ;D
I dajte, u svojim klubovima, trazite da Vas predloze za clana Skupstine HRS-a  pa onda na pravom mjestu iznesite svoje nezadovoljstvo, javite se za clana IO-a, predsjednika HRS-a... Ocito imate ideja i volje za radom, a ne samo za pisanjem ?!

73
Mark


Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #19 u: 17. Studeni 2015, 09:46:31 »
I dajte, u svojim klubovima, trazite da Vas predloze za clana Skupstine HRS-a  pa onda na pravom mjestu iznesite svoje nezadovoljstvo, javite se za clana IO-a, predsjednika HRS-a... Ocito imate ideja i volje za radom, a ne samo za pisanjem ?!

Nažalost ne mogu se složiti s tobom.
1. Skupština nije pravo mjesto jer imaš limitiran broj tema za koje se možeš javiti za "diskusiju" a limitirano ti je i  vrijeme za diskusiju. Osim toga i dnevni red je unaprijed definiran a još nikad nisam vidio da je na licu mjesta promjenjen.
2. Ne možeš se "javiti" za člana IO. Članovi IO se biraju na prijedlog predsjednika. Ako ti se predsjednik ne sviđa (točnije ako ti se njegov rad ne sviđa) kome ćeš se javiti?
3. To što netko ima ideju i volju za nekom vrstom rada ne znači da je odmah za predsjednika ili člana IO.

A da u današnje doba i dalje postoji ograničenje da moraš biti fizički nazočan na sastanku, skupštini i sl. je krajnja besmislica. Umjesto da ste organizirali video prijenos i uključivanje, glasovanje elektroničkim putem i sl. mi smo i dalje u kamenom dobu.

Što se tiče tvog stava da nisi ovlašten govoriti u ime IO mislim da ne stoji. Jer ako član IO ne može prepričati svojim riječima nešto sa sastanka IO ili misao vodilju kojom se IO vodio u donošenju neke odluke - pa tko onda ima? Gdje to uopće piše?
Ili morate vježbati višeglasno recitiranje pa da cijeli IO u istom trenutku izgovori iste riječi?  ;D

Da parafraziram tvoje vlastite riječi : Izvršni odbor ste svi vi (u izvršnom odboru).

Reci mi što bi mi u bazi trebali napraviti da se npr. riješi pitanje repetitora u okolici Zadra?
UKV manager je u više navrata iznio više oprečnih informacija (da ne upotrijebim ružniju riječ).
HRS je potrošio novac na dozvolu za repetitor na Ćelavcu a UKV manager u svom službenom odgovoru kaže : Nije u planu ove godine jer još nije napravljeno ništa po pitanju same lokacije kao ni odabiru same opreme. Još uvijek se nitko službeno nije javio za odgovornu osobu.

Kako se mogla dobiti dozvola ako nije navedena oprema i lokacija? Zašto je taj novac bačen u vjetar?

UKV manager se izvlači na nepostojanje odgovorne osobe. Kako je dozvola mogla biti izdana ako ne postoji odgovorna osoba.

Osobno sam se (načelno) javio za odgovornu osobu ali sam tražio dokument na temelju kojeg se vidi o kojoj je odgovornosti riječ. Odgovora nema.

I što sad? Reci svoje osobno mišljenje ako već IO nema mišljenje po ovim problemima.
 
« Zadnja izmjena: 17. Studeni 2015, 09:54:54 od 9a3ty »
73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 615
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #20 u: 17. Studeni 2015, 12:00:07 »
Pozdrav !

Zar ne bi bilo lijepo da na Skupstini imas 3-4 kandidata za mjesto Predsjednika HRS-a, svaki od njih je predstavio svoj plan rada i mi glasamo za onoga koji ima najbolji plan? Sa stavom "skupstina nije pravo mjesto.." to se nece nikada ostvrariti? Sto se tice IO-a, pored zapisnika (koji je takav kakav je) jedino Predsjednik IO-a moze tumaciti odluke koje su u vecini slucajeva produkt prijedloga koje je on sam predlozio (ili strucna sluzba-po pitanju raznih financijeskih planova..itd). Na zalost dogadja se, a dogadjati ce se i dalje, da se donesu pogresne odluke? Naime, jako je tesko predvijeti kako ce se nesto odvijati u buducnosti? Nesto sto izgleda jako dobro, kasnijom primjenom ispadne lose? Znaci da nema nepogresivih, svi koji rade grijese...
Pitanje repetitora?
Meni, iz unutrasnjosti, je jako tesko reci sto ne stima u Zadru? Ali mogu na svojem slucaju ispricati kako to funkcionira kod nas. Ja sam odgovorna osoba za VHF/UHF R-1/RU-708 na Ivanscici. Oba repetitora rade, obnovjeni su antenski sistemi, postavljeni su novi repetitori, sa vlasnicima objekta smo u odlicnim odnosima. Ali ja nisam postavljao nikakve uvjete, jednostavno sam se primio posla ne pitajuci kakve su to i koje obaveze?! Sa UKV managerom nemam nikakvih problema, ako sto trebam napisem dopis, onda nekoliko puta pitam kada bude to, pa kada konacno dobijem potrebnu stvar za repetitor to odvezem gore i ugradim (mislim da sam to vec pisao ovdje negdje). Meni je glavno da repetitori rade i cinim sve sto je u mojoj moci da tako ostane i preko zime kada se teze ide na Ivanscicu....
Meni je nebjasnjivo da se netko javi da bude odgovorna osoba za repetitor, a nitko mu ne odgovori? Ne znam sto da ti savjetujem? Netko je, u tome lancu, napravio gresku, pri tome ne mislim na tebe. Najbolje da napisies MAIL Predsjedniku, mozda ce on znati nesto o tome??

73
Mark

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #21 u: 17. Studeni 2015, 12:38:44 »
Sa stavom "skupstina nije pravo mjesto.." to se nece nikada ostvrariti?

Zašto? Pa osobna želja pojedinaca da postanu predsjednik HRS-a nema nikakve veze s diskusijom na skupštini.

Sto se tice IO-a, pored zapisnika (koji je takav kakav je) jedino Predsjednik IO-a moze tumaciti odluke

Gdje to piše?

Na zalost dogadja se, a dogadjati ce se i dalje, da se donesu pogresne odluke? Naime, jako je tesko predvijeti kako ce se nesto odvijati u buducnosti? Nesto sto izgleda jako dobro, kasnijom primjenom ispadne lose? Znaci da nema nepogresivih, svi koji rade grijese...

Naravno. Nitko ni ne tvrdi drugačije. Ali ako već imate saznanja da nešto ne štima zar ne bi bilo logično da već na sljedećem sastanku pokušate riješiti problem? Naravno, s obzirom da smatrate da npr. nema problema s robotom logično je da ga nećete pokušati ni riješiti. No s obzirom da si sam rekao da su u Kupu Jadrana prekršena vlastita pravila a KV manager je dobio direktnu naredbu da mora poštivati rokove zar to nije neposluh i razlog za sankcije?Pitanje repetitora?
Meni, iz unutrasnjosti, je jako tesko reci sto ne stima u Zadru?

Za ti kao član IO ne bi trebao biti informiran? Ako te već UKV manager ne informira zar ne bi na temelju informacija koje vidiš na forumu ili čuješ od ljudi bilo gdje trebao nešto poduzeti ako imaš saznanja da nešto ne štima?
Nije li riječ o infrastrukturi od važnosti za RH?

Ali mogu na svojem slucaju ispricati kako to funkcionira kod nas.

Tnx, but ... zar ne bi svugdje trebala vrijediti ista pravila? Zar ne bi trebalo imati uhodanu praksu? Tko, što, kada, kako ...
BTW, svaka ti čast kad si dovoljno hrabar da se prihvatiš nekih obveza a nemaš pojma koje su. Ja nisam takav.

Najbolje da napisies MAIL Predsjedniku, mozda ce on znati nesto o tome??

Are you Syrious?  ;D Gdje se sakrio smajli?

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 615
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #22 u: 17. Studeni 2015, 15:37:57 »
Uh, Ivo, rastavi mi post na sastavne dijelove?!
Kada gledas svaku recenicu posebno onda to izgleda lose ali kada ga gledas u cjelini i nije tako lose ;D
Mislim da si dosta stvari krivo protumacio? U mojem postu nema nista "izmedju redova" samo ono sto sam napisao. Tako da kada kazem da je:
 "Pitanje repetitora? Meni, iz unutrasnjosti, je jako tesko reci sto ne stima u Zadru?"
to ne znaci da ne zelim biti informiran ili ne zelim cuti o cemu se radi, nego jednostavno ne znam sto se tamo dogadja? Na zadnjem sastanku IO-a trebao je biti nazocan i UKV manager ali bio je negdje na putu i nismo nista raspravljali na tu temu!?
Inace sam i sam nezadovoljan 9A natjecanjima (i sa svim sto se dogadja oko njih) na KV-u tako da vrlo vjerojatno iduce godine necu raditi u njima....ali mozda se ipak nesto promijeni  ???
I molim Te nemoj mi opet rastavljati post i izvlaciti recenice iz konteksta jer je to jako dobar nacin da se posvadjamo ... ;D

73
Mark

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #23 u: 17. Studeni 2015, 16:35:04 »
Teško je odgovoriti ili komentirati pojedini detalj ako se poruka ne razbije u paramparčad. ;D
Dobro neću, ionako ne odgovaraš konkretnim odgovorom na konkretno pitanje.
Npr. na "gdje to piše". Valjda si mislio da je to retoričko pitanje.

Manageri ne podnose pismena izvješća? Tjedna, mjesečna, tromjesečna? (Godišnje na skupštini se ne računa.)
Ako ne podnose, zašto ne? Kako možete očekivati uspješno funkcioniranje cijelog sustava bez toga?
Ako podnose, zašto nisu javno dostupna (makar i uz logiranje)?

Vidiš da imamo toliko puno za diskusiju a ti da više nemaš što reći  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A8A

 • Master
 • ******
 • Postova: 615
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #24 u: 17. Studeni 2015, 16:59:05 »
Pozdrav !

Ivo, ako ja napisem da toga nema u Poslovniku, onda ti opet pitas zasto nema?
Tako je i tvoje pitanje "gdje to pise" ostalo u zraku..hi.. (ne pise nigdje..hi)
Slazem se s tobom da bi manageri trebali podnosti cesca izvjesca, mislim da sada podnose godisnja/polugodisnja izvjesca. No, takav rad najvise zavisi od šefa, jel tako?

73
Mark

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #25 u: 17. Studeni 2015, 17:51:21 »
Stvarno se ne razumijemo.

Ako ti napišeš "jedino Predsjednik IO-a moze tumaciti odluke" a ja pitam "gdje to piše" to znači da smatram da je to samo tvoje mišljenje sve dok mi ne pokažeš gdje to piše. A ako je to samo tvoje mišljenje onda to ne znači nužno da si i u pravu.

No, da skratimo. Za sve je kriv šef i dok se on ne promijeni nema napretka? A nema zainteresiranih za mjesto šefa?
Dakle, sve je ovo gubljenje vremena.

Hvala za QSO. Bilo je dosta QRMa i QRNa ali evo ti raport 39.  ;D

Nakon objave službenih rezultata Kupa Jadrana objavit ću vrhunsku blamažu HF robota (ako netko prije mene to ne objavi) i onda odoh ja u QRT.

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #26 u: 25. Prosinac 2015, 11:06:39 »
U ponedjeljak 14. prosinca 2015. godine održan je sastanak IO.

Do današnjeg dana ne vidjeh zapisnika.

Jel mi opet trebaju naočale da ga nađem ili .... ??

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A3TY

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.307
 • Red pršuta, red sira ...
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #27 u: 03. Lipanj 2016, 14:59:20 »
Nekada smo na naslovnici hamradio.hr znali vidjeti najave sastanaka IO. Toga već zadnja dva sastanka nema. Da li to znači da je IO prešao "u ilegalu" ?  ;D

Kada će se osim odobravanja sredstava za nešto (npr. za opremu za repetitore na Ćelavcu i Ugljanu) početi navoditi i termini do kada to mora biti realizirano? Evo, prošlo je već mjesec i po od odobravanja sredstava a repetitori niti da pisnu.

Kada će odgovorni početi snositi odgovornost za neizvršeno?

Kada ćemo saznati zašto se dvije godine za redom u financijskom izvješću pojavljuje višak (koji se onda nenamjenski troši) a nisu realizirani na skupštini izglasani i odobreni programi prema usvojenom financijskom planu?

Kada će se javno na web stranicama hamradio.hr objaviti izvješća za 2015. god. ?


73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A4DC

 • Senior Member
 • ****
 • Postova: 244
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #28 u: 03. Lipanj 2016, 16:38:25 »
Upravo procitah da je primljena nova djelatnica Strucnih Sluzbi Marina cak ham 9a3aym!
Cestitam svakom mladom na radnom mjestu a pogotovo hamu-ylki.
Medjutim,ZAHTJEVAM od IO da nam ODMAH javno objavi reference glede kojih ona primljena!
Obrazlozenje-KV Povjerenstvo vec danima ima problema s losom bazom podataka o clanstvu HRS-a,a za koju zaduzene Strucne Sluzbe!
Pa da bar znamo sto nas (il nase nasljednike!) ceka u buducnosti!
VY 73 TO ALL,
A ZA IO- PSE QRQ
DE 9a4dc,
clan KV Povjerenstva,
u svoje osobno ime!

Offline 9A1AA

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.882
Odg: Izvršni odbor
« Odgovori #29 u: 03. Lipanj 2016, 16:51:11 »
Upravo procitah da je primljena nova djelatnica Strucnih Sluzbi Marina cak ham 9a3aym!

Nova djelatnica je Marija Sorić (kćerka od Brace 9A7R)
Marina 9A3AYM je tajnica.

73, Ivo 9A1AA