• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kako do uređaja?

Autor 9A3DSU, 13. Travanj 2015, 13:36:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3DSU

Pozdrav svim kolegama radioamaterima,

prije nego se "bacim" na temu, samo bih želio napisati da nisam našao temu ovakvog tipa ovdje na forumu pa sam otvorio novu.
Dakle, moje pitanje je kako do uređaja? Gdje pronaći jeftin KV uređaj? E sad, jeftin je relativan pojam, pa bih samo htio istaknuti da sam mladi radioamater, također i student, koji baš nema prevelike mogućnosti, pa mislim da otprilike možete shvatiti što za mene znači jeftino ili pristupačno. Također znam da ima dosta kolega radioamatera koji imaju zatrpane police s nekim starijim ili bilo kakvim uređajima, pa me zanima kakvi su odgovori po pitanju darovanja uređaja? Znam da će nekima možda ovo biti smiješno, ali ovo govorim sa svojeg stajališta jer znam da šanse za kupnju nekakvog uređaja jako male.  ???

73, 9A3DSU

9A1X

Bok,
probaj potraziti na www.funkboerse.de
veliki izbor koristenih radiouredjaja po sasvim ok cijenama

9A9Y

Kod nas rijec darivanje ne postoji, iako postoje casni izuzetci medju nama radioamaterima tako da je i to moguce (darivali su mi i darivao sam).
Kupovina polovnih uredjaja kod nas... skuplje nego novi vani.
Kolega Srecko ti je dobro predlozio, DL, OE ili neka druga zemlja, da se naci dobrih uredjaja po OK cijenama, i sto je najvaznije u savrsenom stanju, kod njih nema krpanja i "prebrikavanja" kad neki dio otkaze.
Ako imas koga vani pa da ti potrazi na radioamaterskim buvljacima bilo bi najjeftinije za pocetak. I na buvljacima su tamo posteni pa kazu ako je sto potrgano.
Shiranu ga hotoke

9A3DSU

Hvala na odgovorima!

Postoje li u RH slični buvljaci gdje se može pronaći koji uređaj? I kakva je situacija na Zagreb Radiofestu? Ove godine se održava u 6. mjesecu, pa imam namjeru posjetiti. Ima li tamo štogod zanimljivo?

Hvala unaprijed, 73

9A8DX

nazovi Stevu 9a2ym on ti ima kenwood ts 530 pa se dogovorite 033 552 541----0923342173

9A2D

Bolje se ti učlani u neki kub koji ima hrpu uređaja pa stolovima i ormarima, koje nitko nije upalio godinama, pa posudi, za početak. Tako sam i ja počeo, prije 40+ godina. Geloso, odvojeni RX i TX, ali sam ruski jezik do savršenstva savladao. Rusi su mi doveli na freq. moju prvu vezu s Antartikom, što je nekad bio pojam, na 80 m, ja loop, poluhorizontalni.

73 de 9a2d

9A3DSU

Citat: 9A8DX  u 13. Travanj 2015, 19:40:17
nazovi Stevu 9a2ym on ti ima kenwood ts 530 pa se dogovorite 033 552 541----0923342173
Mogu li dobiti mail od kolege 9A2YM?

Citat: 9a2d  u 13. Travanj 2015, 20:25:05
Bolje se ti učlani u neki kub koji ima hrpu uređaja pa stolovima i ormarima, koje nitko nije upalio godinama, pa posudi, za početak. Tako sam i ja počeo, prije 40+ godina. Geloso, odvojeni RX i TX, ali sam ruski jezik do savršenstva savladao. Rusi su mi doveli na freq. moju prvu vezu s Antartikom, što je nekad bio pojam, na 80 m, ja loop, poluhorizontalni.

73 de 9a2d
9A2D, recimo da jesam član kluba, ali klub nije previše aktivan, a ima poprilično dobru opremu. Ono što je moja želja od kad sam položio ispit za P razred je nabaviti uređaj i raditi DX. Ne treba to biti vrhunski uređaj, nego neki uređaj da mogu odradit koju vezu. Eto, želja se još nije ostvarila, ali nema odustajanja. Nadam se da kolege imaju razumijevanja, jer svi moramo negdje početi  :)
73

9A1IW

Citat: 9a2d  u 13. Travanj 2015, 20:25:05
Bolje se ti učlani u neki kub koji ima hrpu uređaja pa stolovima i ormarima, koje nitko nije upalio godinama, pa posudi, za početak.

Rijetki su klubovi koji ce dati svoju opremu ikome. "Sijede glave" radje cekaju da im oprmeu pojedu misevi, nego da ju "spali" neki neiskusni operator. Zivimo u apsurdistanu, pa nam je to tako...
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7PJT

Citat: 9A3DSU  u 13. Travanj 2015, 20:42:21
Citat: 9A8DX  u 13. Travanj 2015, 19:40:17
Mogu li dobiti mail od kolege 9A2YM?

Slabo si ti  zainteresiran , . .  8DX ti dade broj ,i to 2  , a ti bi sad  e-mail  ::) ?  . . .. zovi brze  dok neko nije prije tebe jer "sakupljaca" ima iza svakoga  kantuna . . .

73 PJT
uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A2D

Uvijek sam u životu imao priliku i raditi sa silnim KW, antenčugama da boli glava, beverage za prijem 2 km dugačke za 160 m, sada na novoj lokaciji, na vrh brda , trenutno imam ICOM 703,  10 W, transverter za 70 MHz, sve dxcc na kv imam potvrđeno, i šta mi fali, ništa. Jednog dana ćeš shvatiti.

73 de 9a2d

9A2D

DSU, i još jedan komentar na temu. Dok sam ja studirao u ZG, stanovao sam u domu na Savi. Bio sam toliko lud i uporan da sam osnovao PPS od matičnog kluba (ex YU2CTF), sada 9A1ETF (a mi imali znak YU2CTD), za dva mjeseca prostor na vrhu 3-eg paviljona, FT200 uređaj, linear sa 4 kom. PL509, antene postavljali, skidali svaki dan, isprobavali, to je bio život, tečaj cw i polaganje klase držao i organizirao, pokojni Žika (tadašnji tajnik, i najbolji svih vremena) osobno dolazio na ispite, a taj nije poklanjao klase, svi su uvijek prošli. Pero, 9A6A mi je tada puno pomogao. Bitna je volja, a vidim da je imaš, sretno.

73 de 9a2d

9A3DSU

Citat: 9a2d  u 13. Travanj 2015, 22:54:07
Uvijek sam u životu imao priliku i raditi sa silnim KW, antenčugama da boli glava, beverage za prijem 2 km dugačke za 160 m, sada na novoj lokaciji, na vrh brda , trenutno imam ICOM 703,  10 W, transverter za 70 MHz, sve dxcc na kv imam potvrđeno, i šta mi fali, ništa. Jednog dana ćeš shvatiti.

73 de 9a2d
Roger, shvatio. To je ono što i ja želim, QRP i "komad žice" i može ne dosta toga odraditi! Trenutno imam Baofenga (2m, 70cm), i to je jedino što sam uspio nabaviti od kad sam položio za radioamatera, dakle ne trebam puno govoriti, a i s tim je bilo problema preko carine. Nabaviti KV i raditi DX je i dalje želja! Hvala kolegama na odgovorima.
73, 9A3DSU

9A6XX

Napišeš 2-3 zanimljiva članka za Radio HRS i već imaš za polovicu X1M uređaja.

I o X1M i o ovim nekakvim još jeftinijim samogradnjama (kao Pixie 2) ima ovdje ljudi s iskustvom, a čovjek se može dobro zabaviti s njima.

Za sve drugo za početak predlažem bolju suradnju u klubu.

73,
Hrle - 9A6XX

9A1IW

Šta se sada članci plaćaju 50EUR?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a5czi

Zanimaju me iskustva s funkboerse.de. Koje su najbolje metode plačanja? Ima li šanse da ostanem "kratkih rukava", tj. da platim uređaj i nakon toga ga ne dobijem ili da bude neispravan?

73, Zrinko, 9A5CZI