• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Skupština HRS-a 2015.

Autor 9A4QV, 07. Travanj 2015, 23:15:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Citat: 9A7KXP  u 22. Travanj 2015, 20:43:20
Borise, složi ti konačno svoj 9a1ceu-10 i pokaži kako tvoj projekt živi na opću korist, u jednoj grani radioamaterizma.

Probat cu ovih dana to rijesiti, nakon sto ubacimo masinu u Jeepa. Krecu reliji oldtimera, a to mi je u ljetnom vremenu apsolutni priroritet. Radioamaterstvo je rezervirano za kisne i hladne dane.

I mani se više i Darka i Zdenka i HRS-a.

Za tih 1OO kn si bar dobio i medalje i imaš pristup forumu.

Dapače mislim da si sa svojih 1000 i nešto postova dobro iskoristio tu članarinu. ;D ;D ;D ;D ;D

Zaboravljas da se HRS financira i iz proracuna koji punimo sa poprilicno ozbiljnim sredstvima svakodnevno. To su isto nase pare koje se trose nemilice, ni za sta.
No, to je problem drzave, mene se to ne tice.

O forumu ne trebamo puno, clan sam drugih hobistickih foruma, ne kostaju me nista, kao npr. www.g503.com
Osobno sam stava da se ovaj forum cim prije ugasi i prepusti se medijski prostor privatnim inicijativama. Sta ce mi forum na kojem moram vagati svaku rijec, jer ce mi netko blokirati pristup. Da je to privatni medij, koji se financira iz dzepa nekog pojedinca, onda OK, no ovo...

No, ni to me se ne tice. Idem dovrsiti s poslom za danas i igrati se sa novim Nikonom. To je 18x pametnije od mlacenja prazne slame.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Aloha,

jel se pojavio negdje zapisnik sa Skupštine?

Kada se može očekivati da će biti ažurirana tablica "Planovi i izvještaji o radu" barem u dijelu koji se odnosi na 2014. (da ne pretjerujemo  ;D ).

73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Stigao skraćeni zapisnik sa Skupštine kao i materijali iz 20114. koji su nedostajali.

http://hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2231&Itemid=917
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 12. Svibanj 2015, 14:19:27
Stigao skraćeni zapisnik ... i materijali koji su nedostajali.

2015. je dobrano poodmakla, bilo bi za očekivati da je objavljen:
- plan rada za 2015.
- financijski plan za 2015.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4OE

Nešto mi ne ide matematika?!
Koliko je jedna trećina od 109?

Članak 30.

Skupština pravovaljano odlučuje ako je na sjednici više od polovice predstavnika redovitih članova Saveza u Skupštini. Ako Skupština nema kvorum iz prethodnog stavka, redovita  Skupština može, nakon 30 minuta čekanja pozvanih članova, početi s radom i donositi pravovaljane odluke ako je nazočna najmanje trećina članova Skupštine. Tijekom rada Skupštine kvorumom se smatra onaj broj zastupnika koji se nalazio na početku rada Skupštine te ga nije moguće smanjivati tijekom rada.

Ad. 2 Izvješće Verifikacijskog povjerenstva Hrvatskoga radioamaterskog
saveza:
Verifikacijsko povjerenstvo u sastavu: Zlatko Matičić, 9A2EU, Gianluca Zaimović, 9A5DGZ i Ljiljana Božak, 9A5BL prikupilo je i razmotrilo evidencijske listiće zastupnika i zamjenika zastupnika. Povjerenstvo je konstatiralo da 89 klubova ima pravo glasa i da delegiraju ukupno 109 zastupnika u Skupštinu Hrvatskoga radioamaterskog saveza. Temeljem popunjenih evidencijskih listića Verifikacijsko povjerenstvo je nakon 30 minuta čekanja konstatiralo da je od ukupnog broja od 109 zastupnika Saveza, nazočno ukupno 35 zastupnika, od toga je zastupnika 31 i 4 zamjenika zastupnika. S obzirom da je utvrđen ukupni broj od 35 nazočnih zastupnika i zamjenika zastupnika u Skupštini Hrvatskoga radioamaterskog saveza
Verifikacijsko povjerenstvo je sukladno Statutu konstatiralo da se Skupština Hrvatskoga radioamaterskog saveza može održati i donositi pravovaljane odluke.

9A6AA

Sveznajući Google kaže:

36.3333333333
"DX never sleeps..."

9A4QV

LooL
Kakva blamaža  ;D

109 : 3 = 33, znači 35 je veće od 33, ima kvoruma....
tako ide matematika... samo Damir to ne zna..

QV

ovo mi sve više liči na onu famoznu CB skupštinu, sad samo fali da se pojavi ostatak kvoruma i održi svoju skupštinu i sruši trenutnu.... ako ima šta rušiti. Ovo je bio logičan slijed, najprije nelegalni rezultati natjecanja, pa cijelog HRKup,a i sada isto takva Skupština, sve po redu... naravno zasoljeno podjelom nepostojećih nagrada i priznanja u UKV natjecanjima. Ekipa iz Rijeke je uzela klupske i moje nagrade (da smanji trošak sljanja poštom Savezu), strah me i pomisliti šta je gore odštampano, direktor svemira - 1.mjesto  ;D

9A6AA

Citat: 9a4qv  u 12. Svibanj 2015, 18:39:13
LooL
Kakva blamaža  ;D

109 : 3 = 33, znači 35 je veće od 33, ima kvoruma....
tako ide matematika... samo Damir to ne zna..

;D

33x3=?
"DX never sleeps..."

9A4QV

33 x 3 = 109 ,sve štima  ;D

QV

9A7KXP

Znači da je skupština nevažeća.

Ali naš Ivo može  definitivno reći po kojem se ovdje računu računaju postotci.

Usto, nisam znao da zastupnik ima zamjenika.

73 Hristo 9a7kxp

9A4OE

podsjetnik za članove nadzornog odbora, iako se neće ništa promijeniti iz njihove točke gledišta!

"
4. Nadzorni odbor

Članak 41.

Radi zaštite zakonitosti djelovanja i pravilnosti poslovanja Saveza, osniva se Nadzorni odbor.

Članove Nadzornog odbora predlaže i bira Skupština iz svog sastava, s time da ne  mogu biti birani na
više od dva uzastopna mandata.

Članove Nadzornog odbora ne mogu predlagati predsjednik i članovi Izvršnog odbora Saveza.

Nadzorni odbor ima 3 (tri) člana koje bira Skupština na vrijeme od četiri godine i koji ne mogu biti
istodobno i članovi Izvršnog odbora.
Predsjednika Nadzornog odbora biraju članovi iz svog sastava.

Sjednice Nadzornog odbora saziva i njima predsjedava predsjednik.

Predsjednik i članovi Nadzornog odbora mogu biti opozvani pod uvjetima i na način opoziva članova Izvršnog odbora.

Članak 42.

Nadzorni odbor u svom radu poglavito obavlja slijedeće:

prati provedbu Statuta i drugih općih akata
analizira provođenje odluka, zaključaka i smjernica Skupštine, Izvršnog odbora i radnih tijela
kontrolira financijsko i materijalno poslovanje i namjensko raspolaganje sredstvima.
Nadzorni odbor o uočenim pojavama i o svom mišljenju pismeno izvještava Skupštinu i Izvršni odbor.
Nadzorni odbor Saveza donosi Odluke većinom članova Nadzornog odbora.

Tijelo kojem je izvještaj upućen obvezno ga je razmotriti, zauzeti stajalište i
poduzeti mjere za koje je ovlašteno radi uklanjanja uočenih nedostataka,
ili predložiti poduzimanje takvih mjera.

O svom djelovanju i rezultatima nadzora Nadzorni odbor izvještava Skupštinu prema potrebi, a najmanje jednom godišnje."

Nadzor nad radom udruge

Članovi udruge nadziru rad udruge. Ako član udruge utvrdi nepravilnosti u provedbi statuta, ovlašten je na to upozoriti statutom određeno tijelo udruge, odnosno skupštinu ako statutom nije određeno nadležno tijelo. Ako se upozorenje ne razmotri na sjednici statutom određenog tijela udruge, odnosno skupštine u roku od 30 dana od dostavljenoga pisanog upozorenja i nepravilnosti ne otklone, član ima pravo podnijeti tužbu županijskom sudu nadležnom prema sjedištu udruge radi zaštite svojih prava propisanih statutom udruge.

Upravni nadzor nad provedbom Zakona o udrugama provodi Ministarstvo uprave Republike Hrvatske.

Inspekcijski nadzor nad radom udruge obavlja ured državne uprave u županiji gdje je sjedište udruge odnosno Gradski ured za opću upravu grada Zagreba ukoliko je sjedište udruge na području grada Zagreba.

Nadzor nad financijskim poslovanjem udruge i podnošenjem propisanih financijskih izvješća provodi Ministarstvo financija.

Na potezu ste,
Članovi udruge, ne pojedinci, nego radioamaterska udruženja, sve prema statutu
nemojte poslije kukati, ne valja ovo, ne valja ono, imate jedinstvenu priliku da nešto napravite za dobrobit i napredak ovog hobija u zaštiti zakonitosti i vraćanja poljuljanog povjerenja u nacionalni savez radioamatera Hrvatske.

9A1AA

Citat: 9a4oe  u 12. Svibanj 2015, 15:32:36
- plan rada za 2015.

Objavljeno......
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 13. Svibanj 2015, 13:23:09
Citat: 9a4oe  u 12. Svibanj 2015, 15:32:36
- plan rada za 2015.

Objavljeno......

Ako možeš ovo ukomponirati u stranicu gdje su podatci o RK (samo oni koji su članovi), klik na broj u prvoj koloni vodi na bazu podataka Ministarstva uprave gdje su relevantni podatci za udrugu, sve transparentno i javno.
Neki bi trebali provjeriti zašto nemaju OiB.

9A4OE

Dopunjena lista sa linkovima na Ministarstvo financija RH (Oib).

Zašto je to tu?
Ako udruga nema reguliran status upitno je njeno djelovanje i rad u skupštini.