• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Skupština HRS-a 2015.

Autor 9A4QV, 07. Travanj 2015, 23:15:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Covjeku je prvi projekt bio rehabilitirati prijatelje, poznatu trojicu ometaca pod izlikom da su se "popravili". Popravak smo mogli cuti po simpleksima, kao i Darkovo psovanje, provociranje i napadanje ljudi (osobno sam slusao prepucavanja sa 7GUY, ako se dobro sjecam).

Drugi projekt je bio glumiti policajca na FM simpleksima i napadati ljude koji nemaju dozvolu. Kasnije se hvalio da je rijesio problem unlis operatora u HR. Ocito je 50km polumjer oko Zagreba cijela HR   ;D

Sve ostalo je bilo cisto marketinsko prodavanje prica, pocevsi sa R6, R7, pa na dalje. Nista nije napravljeno. I ne samo to, jos su se pogorsali odnosi medju onima koji bi nesto i mogli odraditi, pa sad imamo letargiju i bojkot uzrokovan bahatoscu managera.

Hoce li na skupstini biti govora o tome ili ce se pricati kako je sve super, kao sto se tako lupetalo uvijek do sada.

No, bitno da se drvlje i kamenje sipa samo na KV managera, nebitno sto se radi o mom prijatelju, ne branim ga zbog toga.

I da ocjenama rezimiramo rad UKV managera, onako, za skupstinu:

Repetitorska mreza =  -1
Digitalne glasovne tehnologije = 2 (repetitor bez mreze je "zali Boze")
APRS = -1
ATV = -1
Alternativna mrezna rjesenja = -1
RMZO = -1
Takmicenja = 2 (sjetimo se samo kasnjenja kalendara...)
Prilozi za RadioHRS = -1
Korespodencija sa clanovima = -1

Ocjene su od 1-5.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2VX

Da li ovo znači da se na skupštini traži smjena KV managera, UKV managera ili oba managera?
Samo ostaje pitanje zbog čega bi ih smjenili? Zbog jezičnog izražavanja na forumu ( neformalnom dopisivanju ), objavljivanjima službenih dopisa ili zbog  rada?

Po meni forum omogućava laganiji stil pisanja. Što bi naši Dalmatinci ? Vi bi ih odmah u " koš " jer ne pišu po pravopisu?
E, sada, pitanje je što je sa VHF repetitorima koji ne rade?

Ali čini mi se da to spada u neku drugu temu
Zvone

9A1IW

Ma kakva smjena na skupštini? Nema šanse da itko ikada padne. Zdenko je sasvim zadovoljan stanjem u Savezu i radom "izvršnih organa", sve je u najboljem redu, kako to ne vidiš?  ;D

73 de 9A1IW - Boris

9A7KXP

Citat: 9A1IW  u 17. Travanj 2015, 20:09:16
Ma kakva smjena na skupštini? Nema šanse da itko ikada padne. Zdenko je sasvim zadovoljan stanjem u Savezu i radom "izvršnih organa", sve je u najboljem redu, kako to ne vidiš?  ;D

Borise, ima Zvone pravo.

Zašto bi menadžera smjenili.?

Vidiš da radi punom parom.

I da ocjenama rezimiramo rad UKV managera, onako, za skupstinu:

Repetitorska mreza =  +5     
Digitalne glasovne tehnologije = 5 (repetitor bez mreze je najbolji repetitor)
APRS = -5          (ni u podrumu se ne možeš sakriti sa vokcem a da ja to ne vidim)
ATV = +5
Alternativna mrezna rjesenja =5
RMZO = 4
Takmicenja = 5 (sjetimo se samo kako je užitak bilo gledati  kalendar...)
Prilozi za RadioHRS = 5         
Korespodencija sa clanovima = 5,5,5,5,5,5,5555555555555555555555555555555555555555......

Ocjene su od 1-5.

Dao bok da nam sve tako kvalitetno ostane još 100g.

Hm.

Što mi je sa antenom,
bez obzira na ton 173,8 i 65w ne otvaram Velebit na 2m.

Velebit mi ne radi.Hm. ???

Valjda je opet vjetar bio prejak pa mi je strgao antenu,

Sutra budemo nabavili novu.

73 Hristo 9a7kxp

9A2VX

Ajde dobro, to je samo Velebit,
Citat:Što mi je sa antenom,
Ono Učka grmi čak preko mora, Petehovac dušu dao za ZG i okolicu ( kad već ne može pokriti Sljeme cijelo područje, Ah da, Sreća da je neki lokalni u Novskoj pa pomoću njega mogu razgovarati sa Đurom kada dođem do Zg. Ah da, ima dobrih susjeda R2 i R5 koji veliki dio pokriju. Zar ne Hristo  ??? ?
P.S. Na Karlovačkoj nuli moraš malo zviždati da uspiješ pogoditi subton, ili čekati da ti neki domaćin otvori pa da se na brzinu ubaciš. Čak sam jednom uspi porazgovarati s dvojicom OM iz KA!  ;D

9A3TY

Stigao je i taj poviesni dan.
Svim skupstinarima zelim uspjesan rad i ugodan boravak u Zagrebu.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6ARP

Imate danas priliku sve što ste napisali, samnom riješti  licem u lice.
Da Vas vidim junaci sa foruma.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A1IW

Šta imamo mi rješavati sa tobom? Tebe treba rješavati Zdenko koji te je postavio. On je odgovorna osoba i osnovni krivac za sve promašaje u projektima HRSa.

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Na kojem linku je prijenos uživo sa Skupštine ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A7KXP

Ja sam nažalost na poslu.
Inaće bi sigurno došao.

73 Hristo 9a7kxp

9A3XV

Hristo,

oprosti ako sam te pogodio. Nije mi namjera bilo koga tko radi prozivati. Kod mene nije stajala oprema, već kopija njene dokumentacije, a zapala me jer očito nije bilo zainteresiranih za to područje.

Da moguće je jer očito mema pile-upa za rad za opće dobro kao što sam napisao. Ako sam u krivu nek me demantiraju oni kojima nije dato da rade - veselit će me taj info - poznam osobno dva bivša ukv managera i po onome što sam od njih čuo osim velike vike nema interesa za rad za opće dobro.

Darka poznajem osobno i kao i svi mi ima i vrline i mane. Znam da u njemu ima entuzijazma, a to je najbitnije. Uvjeren sam da radi i izražava se kako najbolje umije. Kad se pojavi netko bolji s voljom da preuzme njegovu dužnost vjerujem da će biti izabran.

Tebi za to što radiš čestitke kao i Darku!

73xv, Sasa
... -.-
73 Sale, 9A3XV

9A6ARP

Hvala svima koji su pristigli u Zagreb i primili svoje zaslužene nagrade. Bila je mala zbrka, gužva oko dodjele ali fino smo se zabavili. Imali smo malo vremena na raspolaganju, tako da se to brzinski dijelilo. Za one koji nisu stigli , predstavnici klubova su ponjeli sa sobom nagrade te će im uz koju pivu , kavu ili kratku ljutu dostaviti plakete i medalje.

Mrgud Boris došao, te ga kućni odgoj nije naučio izgovoriti bok, dobar dan ili serenji jedan, nego je kao furija uzeo nagrade a ja mu pružam medalje koje sam sakupio i daje komentar u stilu, neću ja ništa od tebe. Hvala ti što si došao i preuzeo nagrade ali malo poradi na kućnom odgoju.
Ostale koje sam upoznao i razgovaro sa njima hvala na svim informacijama, ljepom druženju, tako  se nadam uspješnoj suradnji ubuduće i što duže. Vidimo se na ZRF kada se dijele nagrade koje su trenutno bile kao neslužbeni rezultati.

Ostale nevjerne Tome i napadaći , pljuvačima forma na moj znak kao i rad, samo kažem da ne grizem,, dostupan sam u svim
pogledima.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A1IW

Citat: 9A6ARP  u 19. Travanj 2015, 10:13:19
Mrgud Boris došao, te ga kućni odgoj nije naučio izgovoriti bok, dobar dan ili serenji jedan, nego je kao furija uzeo nagrade a ja mu pružam medalje koje sam sakupio i daje komentar u stilu, neću ja ništa od tebe. Hvala ti što si došao i preuzeo nagrade ali malo poradi na kućnom odgoju.

Darkec, ja nisam kao ti da po nekom kenjam i da ga nakon toga ližem. Tvoja pljuvačina i pljuvačina tvojih štićenika po meni i meni bliskim ljudima je nešto preko čega se ne prelazi. Uz to, ja si društvo biram, a pogotovo na ovakvim zbivanjima. Iz tog razloga sam bio izuzetno civiliziran i ignorirao te, iako me je beskrajno iritiralo tvoje guranje u prvi plan. Zdenko mi daje plaketu, ti guras medalje... Toliko si se zajapurio da si mi ukipao medalje za 2 druga znaka, dok su moje ostale na stolu, uz blesave komentare: "Evo ti nagrada da možeš pisati po forumu." Moj odgovor je bio u skladu sa tvojim "doskočicama". Šta si očekivao? Pogotovo kad se uzme u obzir tvoja incidentnost u kojoj znaš ljudima upućivati daleko ozbiljnije pretnje, kao što ih je dobivao 7GUY. Kao furija sam pokupio nagrade? Po slikama se vidi svašta, ali furioznost ne.  ;D Imaš i jednu sliku na kojoj se čudim medaljama koje si mi dao.  :o
Što se tiče mog odgoja, provjeri moju razinu komunikacije sa ostalima. Ljudi nemaju prigovora, a ne bi ih imao ni ti, da si se držao po strani, kao što sam to radio ja. Na isti način su funkcionirali i Borivoje Đorđević i Novak von Moderator. Ljudi me ne vole, ja ne volim njih, čemu da se guramo jedni drugima "u zagrljaj"? Nije li bolje da svatko nastavi svojim putem, kao što je i došao, bez nepotrebnih incidenata nakon skupštine? Zaista si čudan čovjek, ja stvarno ne razumijem taj tvoj uvređeni ego. Šta te uopće dira reakcija jednog "vrtnog patuljka iz Karlovca", da ne spominjem druge prostačke epitete kojima me častite ti i tvoji prijatelji na simpleksu.

No, da skratimo priču i pređemo na pametnije teme - šta da radimo s krivo odštampanim pločicama na medaljama? Imam "trofej" za 10 GHz na kojem nikada nisam odradio niti jednu vezu (na žalost). Moj predlog je da oni sa reklamacijama popišu za šta su dobili nagrade i da naznače "reklamaciju". Vjerujem da postoji neki popis trofeja, po kojima se lako može izvršiti korekcija? Bar ću tako ja napraviti.

Kome da pošaljemo taj popis? Tebi? Ljilji? Tajnici?

73 de 9A1IW - Boris

9A6ARP

Provjerio sam upravo na robotu,, dobio si srebrnu medalju na ljetnom tesla kupu 10 ghz ,,naime 9a1w  je osvojio medalju i vjerojatno se potkrala  greška za tvoj znak,, Pošalji u HRS uz moju opasku.
Ispričavam se na greškama jer nisam imao vremena pregledati sve nagrade prije podjele dan ranije.

9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A7KXP

Citat: 9A2VX  u 18. Travanj 2015, 00:35:26
Ajde dobro, to je samo Velebit,
Citat:Što mi je sa antenom,
Ono Učka grmi čak preko mora, Petehovac dušu dao za ZG i okolicu ( kad već ne može pokriti Sljeme cijelo područje, Ah da, Sreća da je neki lokalni u Novskoj pa pomoću njega mogu razgovarati sa Đurom kada dođem do Zg. Ah da, ima dobrih susjeda R2 i R5 koji veliki dio pokriju. Zar ne Hristo  ??? ?
P.S. Na Karlovačkoj nuli moraš malo zviždati da uspiješ pogoditi subton, ili čekati da ti neki domaćin otvori pa da se na brzinu ubaciš. Čak sam jednom uspi porazgovarati s dvojicom OM iz KA!  ;D

Istina,žalosna, što se pola države može bez problema osloniti na E-R5 (Kozaru) ili S5-R2 (Trdinov vrh-Sveta Gera).

U praksi ja koristim samo Velebit 70cm i Sljeme 70cm.
To moje potrebe pokriva,ali neću biti sebićan.

Citat: 9a3xv  u 18. Travanj 2015, 12:59:59

Hristo,

oprosti ako sam te pogodio. Nije mi namjera bilo koga tko radi prozivati.
... -.-

Ne brini Saša,kao što vidiš,malo postova sam napisao na forumu,tako da me nisi nešto pogodio,.

Naučio sam se ja kroz život štošta.

Od 18 godine  živim sam tako da sam već otupio.
Sve što radim,radim za svoje, i gušte svojih istomišljenika.(koliko god me financije stišću još uspijevam.)

Citat: 9A6ARP  u 18. Travanj 2015, 08:46:02
Imate danas priliku sve što ste napisali, samnom riješti  licem u lice.
Da Vas vidim junaci sa foruma.
).

Ako sam ja junak sa foruma zato što sam rekao da si stvarno onaj post složio totalno izvan ikakvih gramatičko-književnih dotrina,onda dobro.

Iako sam iz materinjog jezika imao 4, samo zbog prezimena kojeg nosim,ipak ono što si napisao si loše napisao.

Priznao ti ili ne.

Malo popusti u komunikaciji.

Objasni nama koji su ti razvojni planovi i ja ti neću ni reći ni rijeći.

Znači,napiši,u 2014 smo popisali opremu i metnuli novi  repetitor na Ivanščicu.

U 2015 ćemo u suradnji sa ZARS postaviti digitalni repetitor na Sljemenu.

U 2016 ćemo riješiti problem Učke-2m koja u glavnom radi skoro pa nikako.

U 2017 ćemo riješiti Psunj koji sada radi jako slabo.

ZA DRUGO NAPIŠI DA NEMA NOVACA I GOTOVO.

Ja nemam protiv tebe ništa,baš ništa.

Meni je radioamaterstvo hobi,znači nešto što me odmara od tmurne svakodnevnice.

Doći ću na Jarun, što se mene tiće možemo  razgovarati,ako želiš.

Citat: 9A1IW  u 18. Travanj 2015, 09:55:16
Šta imamo mi rješavati sa tobom? Tebe treba rješavati Zdenko koji te je postavio. On je odgovorna osoba i osnovni krivac za sve promašaje u projektima HRSa.

Borise, složi ti konačno svoj 9a1ceu-10 i pokaži kako tvoj projekt živi na opću korist, u jednoj grani radioamaterizma.

I mani se više i Darka i Zdenka i HRS-a.

Živi svoj život.

Za tih 1OO kn si bar dobio i medalje i imaš pristup forumu.

Dapače mislim da si sa svojih 1000 i nešto postova dobro iskoristio tu članarinu. ;D ;D ;D ;D ;D

73 Hristo 9a7kxp