• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR zimski kup 2015

Autor 9A2VX, 07. Siječanj 2015, 21:47:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2MI

Zaboravio sam napisati da je datum uploada u lokalnom vremenu i piše ga server tako da je to nemoguće
"muljati". Ustvari samo ja mogu taj datum namjestiti, ali ne vidim svrhe zašto bih nešto mijenjao.
UKV robot radi od 2006. godine dakle već 8 godina, na istom principu i nije bilo nikakvih problema.
Princip je da nakon isteka roka za slanje loga, manager ima pravo i dužnost uploadati logove koji su iz nekog razloga zakasnili. Naravno, procjenjuje je li razlog kašnjenja opravdan i je li možda operator bio u mogućnosti saznati neke važve podatke sa robota kako bi mogao namjestiti svoj log.

Koje podatke je spomenuti log 9A5V mogao vidjeti na robotu recimo dan prije nego je stigao do mene,
te "popraviti svoj log" ?!

73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A2VX

Miljenko, KV manager  nema pravo jer mu to zabranjuju pravila. To je samovolja
Citat:Princip je da nakon isteka roka za slanje loga, manager ima pravo i dužnost uploadati logove koji su iz nekog razloga zakasnili.
Citat:Dnevnike treba staviti na robota, koji se nalazi ovdje. Zvučni zapisi natjecanja u .wav ili .mp3 obliku mogu se poslati na adresu zimski.kup@hamradio.hr. Prihvatiti će se samo zapisi koji su zaprimljeni prije isteka roka za slanje dnevnika.

Papirnati dnevnici neće se uzeti u obzir za plasman i bit će iskorišteni kao dnevnici za kontrolu.
Dakle samo dnevnisci na robotu prije isteka vremena. mp3 snimke SAMO mp3 i wav se šalju na mail
Papirnati dnevnici se šalju samo kao check log i mogu doći kasnije ali ne ulaze u konkurenciju.

Ne vjerujem da se takvi slučajevi ne mogu ranije riješiti i napisati CBR log, prije isteka vremena.
Dakle zaista sve neozbiljno, a KV manager ne zna što treba i kako odraditi !

9A3TY

U ispisu kombinacija znak-oznake pod rednim brojem 18. imamo pozivni znak 9A bez oznake županije i za to robot daje status OK = sve OK. E pa dragi robote, meni to nije OK. Da potražimo u čijem je logu ta veza i da li je priznata?  Množitelj više?  ;D

Također mi nije OK da se pripadnost klubu definira prema poslanim podacima a ne kako pravila nalažu "prema evidenciji Hrvatskog radioamaterskog saveza na dan natjecanja".

Izgleda da ima još "bisera". Redni broj 11 ima status Oz= kriva Oznaka (districts). I tako kaže robot da je KA neispravna oznaka a kao moguću ispravnu oznaku nudi, gle čuda, opet KA. Pa tko je tu lud, tko je zbunjen a tko normalan?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Citat: 9a4oe  u 30. Siječanj 2015, 16:26:05
U koju kategoriju se stavljaju tkve postaje?

Pa valjda u onu u koju su se prijavile (jedan operator, CW i SSB ; jedan operator, samo CW ; jedan operator, samo SSB ; jedan operator, QRP (< 5 W) ; ili eventualno više operatora, CW i SSB ako pod nečijim osobnim znakom radi više operatora).

Ja sam mislio na posebnu kategoriju gdje se zbrajaju bodovi i kreira rang lista klubova.

Usput, našao sam onu "9A" vezu. Ima status "Unique" pa nije dobila bodove. Super, zar ne?! Šteta što i ja nisam u log upisao vezu s "9A" pa bi i ja i štovani kolega dobili dodatne punte jer više ne bi bila "Unique" već samo "Mistique".  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Ako taj 9A znak ne bi bio Unique vjerojatno bih ga onda trebao admin zahvatom poništiti.
Dakle, shvatili ste. Robot radi u nekoliko segmenata, prvi je tablica referenci. No ako je u toj tablici znak/oznaka proglašena "OK" ne znači da u slijedećem koraku te veze neće biti izbačene iz igre.
Moje je mišljenje da 9A call nije pogreška nego namjerno ostavljeno prazno, zato se ne radi o bad call nego jednostavno o poništenju veze.

Ovo sa KA i 19 KA si dobro primjetio, nešto ne štima. popravio sam admin zahvatom. Neki put i robot poludi...
Radi se o logu:9A0P

73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 30. Siječanj 2015, 19:15:41
Moje je mišljenje da 9A call nije pogreška nego namjerno ostavljeno prazno, zato se ne radi o bad call nego jednostavno o poništenju veze.

Upravo je u tom problem. Koliko ljudi toliko i mišljenja. Zato služe pravila da ne bi svatko tumačio na svoj način. Jedan od uobičajenih načina da se poništi veza je da se izbriše ta linija iz cabrillo filea.

Citat: 9a2mi  u 30. Siječanj 2015, 19:15:41
Ovo sa KA i 19 KA si dobro primjetio, nešto ne štima. popravio sam admin zahvatom. Neki put i robot poludi...
Radi se o logu:9A0P

Sorry, ali opet netočno. Radi se o logu 9A6V u kojem stoji množitelj "KAN"

73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Bravo majstore.
A ja cijelu noć razmišljam kako moram pronaći fantomski razmak, a ono nije razmak nego "N" koji je zalutao...
Popravio sam.

Radi se o nehotičnoj grešci, slično kao 0/O pa to ispravljam.
Nije još u pravilima ali biti će, nadam se uskoro, kad izaberemo novog managera.
73
Miljenko
73 de Miljenko 9a2mi

9A2MI

Promijenio sam pripadnost klubu za 9A3DZH iz 9A3W u 9A1RKV.
Upozorio je 9a5st.

Pitanje: kojem klubu pripada 9A4J ?

73 de Miljenko 9a2mi

9A4QV

Citat: 9a2mi  u 31. Siječanj 2015, 09:43:01
Bravo majstore.

Nije još u pravilima ali biti će, nadam se uskoro, kad izaberemo novog managera.
73
Miljenko

Da, upravo tako, Bravo majstore. Kod nas kad ti u slengu kazu "Bravo majstore" to ti znaci sasvim nesto drugo, malo prevulgarno da to napisem.

Sta drugo onda reci, nego "Bravo majstore".
Miljenko, cijenim tvoj trud i zalaganje ali ovo sto radis je u korist tvoje stete. Priznajem da nemam znanja napraviti robot koji si ti napravio ali isto tako kazem da nazalost nemas blage veze o natjecanjima, pravilima i sve sto uz to ide bez obzira na dugogodisnji staz i servisiranje robota.

Ova kuhinja, koju vi kuhate, ne samo da je sramota za Savez nego i za sve vas koji ne razumijete izgleda osnovna pravila i nacela natjecanja, gdje svjesno krsite ista. Rezultat takvog rada i stanja je vidljiv po briju ucesnika, i broju ostvarenih veza. To mislim da ne treba elaborirati, to bi trebalo svima biti jasno, ili nije?

E sad, zasto sam kvotao dio tvoga posta. Kao prvo to sto navodis je krsenje pravila i nema ispravki, makar one bile i typo. To je osnovno pravilo svakog natjecanja, ono sto se prijavi, to je "zakon". Uostalom, tko tebi daje za pravo da mijenjas necije informacije. To ti ne daju za pravo niti pravila, niti itko drugi. Kao sto kazes, ti si sam sebi pridruzio tu zadacu.

Pa objasni mi onda, kako to u mom slucaju nisi ispravio isti, ama bas isti slucaj koji si naveo u zadnjem proslogodisnjem natjecanju gdje mi je pravilno oduzeto 4 boda jer sam krivo umjesto O upisao sam 0 (nulu)
(slika u prilogu). Dvostruka mjerila ili sto?

Evo ti sada navodis kako si ti taj koje takve greske ispravlja. Ne postoji nitko tko takve greske treba i smije ispraviti, jer to nije ni dopusteno pravilima.

A ovo za pripadnost klubu, ako netko nije naveo svoju pripadnost, tko ti daje za pravo da nekoga svrstavas u bilo koji klub ? Opet krsenje pravila.

Zalosno je da najvecu energiju moramo usmjeravati u debugiranju robota a natjecateljska taktika i kemijanje je ostalo po strani u sjeni robot poluproizvoda koji imamo. Degradacija hobija u svakom smislu.

QV

9A2VX

Citat:A ja cijelu noć razmišljam kako moram pronaći fantomski razmak, a ono nije razmak nego "N" koji je zalutao...
Popravio sam.

E pa ovo je stvarno sramota.
Množitelj KAN ne postoji. ADMIN treba penalizirati, a ne ispraviti vezu! ako to nije napravio robot
Ako je tipfeler 0/O kazneni bodovi ili poništavanje veze
Dupla veza 0 bodova bez kazne.
Pripadnost klubu se ne smije mijenjati, osim DQ ako je priavio klub kojem ne pripada. ( HRS zna koji su matični klubovi )

Kategorije se ne smiju mijenjati, jer je tako želio kontester!

Prepravke logova od bilo koga nakon deadlinea su ZABRANJENE! Čak i od KV managera.
KV manager može samo temeljem žalbe nekome priznati ili odbiti vezu - penalizirati.
KV manager NE SMIJE dodavati logove po svom nahođenju.
Ako 9A4J ( Dubrovčani ) nisu prikazali klub, a znači da će biti u klubu 9A4J ???
Čemu razgovori o tome kako ćemo naštimavati podatke i to ovako javno ???
Dakle Miljenko, Tvoje riječi su previše otkrile....
A to sam i ja rekao samo na lijepši način da se mulja u 9A kontestima i više nego treba, jer muljaže su prihvatljivije od ovakvih eklatantnih dokaza koje si Ti naveo.....
Vrati sve na dan 19:01.2015 sa originalnim logovima, Kazni sve netočne pozivne oznake, raporte i množitelje,  Diskvalificiraj one koji su zavrijedili, i vratit ćeš dignitet ovim našim jadnim kontestima...
73!  Zvone

9A2VX

Vidite ovo:
Citat:Promijenio sam pripadnost klubu za 9A3DZH iz 9A3W u 9A1RKV.
Upozorio je 9a5st.
Pa zar netko zna bolje tko kome pripada, od samog natjecatelja ???
Da li su oni namjerno izostavili klub ili slučajno. U obaslučaja ne pripadaju nigdje.
Oni su samostalni kontesteri koji ne žele da se njihovi bodovi pribroje klubovima.

A mislim da stvarno trebate vidjeti što piše u Pravilima, a k tome i da je neprikosnovenost završene utakmice - kontesta.
Ono što je kontester napisao u logu NE SMIJE SE MIJENJATI

Jedino žalbe i pritužbe, ako ih ima dodatno mogu biti usvojene ili odbijene, a to donosi KV povjerenstvo. NE SAMO KV MANAGER već sva trojica.
No od ovih naših, valjda ima netko normalan da reče Željku da nema pravo i da se ne slaže s njegovom samovoljom ILI NEMA ???

9A2VX

9A3TY
Citat:Ivan, 9A3DZH je stavio kao klub 9A3W dakle nije samostalni kontester nego aktivno sudjeluje u radu svog kluba. To što klub ima dvije pozivne oznake 9A1RKV i 9A3W a robot to ne zna to je drugi par opanaka. U oba slučaja riječ je o Radio klubu "Jadera" iz Zadra. Dakle nikakve promjene de facto i de žuri  ;D nije bilo.

Upravo tako, ali on nije ispunio svoj log na taj klub, nego na drugi.
To se može riješiti žalbom ako baš hoćemo "cjepidlačiti", a ako nećemo, onda će se naučiti za drugi puta ZAR NE ???

9A5RPZ

[quote author=9A2VX link=topic=7625.msg6285
Upravo tako, ali on nije ispunio svoj log na taj klub, nego na drugi.
To se može riješiti žalbom ako baš hoćemo "cjepidlačiti", a ako nećemo, onda će se naučiti za drugi puta ZAR NE ???
[/quote]

Nije on ispunio log na drugi klub nego na taj isti al je stavio contest pozivnu oznaku kluba a ne glavnu.

Jedna stvar koja me smeta a to je namjerno sabotiranje nekoga. U logu od 9A1BST dvije veze koje nisu u logu korespondenta (zamisli ista pozivna) oni dobiju kaznene bodove a njemu nista.
Koliko god su to HAMLETI radili nemoguce da su dva put upisali vezu s istim operaterom greskom, pogotovo sto su u 4 periodu oni pozivali CQ.
Po svemu bi trebalo njega sankcionirati a ne njih. On nije upisivao veze u svoj LOG.
73
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A2VX

Za 9A5RPZ:
Citat:4.   9A2R    0013    Not In Log 9A2R    0013 ?    -2           
5.   9A2BD    0026    Not In Log 9A2BD    0026 ?    -2           
ne znam da li misliš na ovo ? To sam nazvao namjerni utjecaj na rezultate, Da li ste snimali natjecanje u .wav pa da dokažete da je baš vama dao taj broj veze ???

Onaj prvi dio: Imaš pravo, Htio sam reći pozivni znak a ne klub, ali zar mu niste na vrijeme mogli reći koji znak  će napisati za klub?
E a sada dosta od mene. Ionako oni koji imaju bar malo utjecaja, nisu u GODINU I POL napravili ništa da se situacija poboljša.
Nema smisla boriti se s vjetrenjačama!

9A5RPZ

Citat: 9A2VX  u 31. Siječanj 2015, 14:22:40
Za 9A5RPZ:
Citat:4.   9A2R    0013    Not In Log 9A2R    0013 ?    -2           
5.   9A2BD    0026    Not In Log 9A2BD    0026 ?    -2           
ne znam da li misliš na ovo ? To sam nazvao namjerni utjecaj na rezultate, Da li ste snimali natjecanje u .wav pa da dokažete da je baš vama dao taj broj veze ???

Onaj prvi dio: Imaš pravo, Htio sam reći pozivni znak a ne klub, ali zar mu niste na vrijeme mogli reći koji znak  će napisati za klub?
E a sada dosta od mene. Ionako oni koji imaju bar malo utjecaja, nisu u GODINU I POL napravili ništa da se situacija poboljša.
Nema smisla boriti se s vjetrenjačama!
[/quote

Ja nisam član 9A1BST al imam prijatelja dolje jer sam iz Zadra a živim u ZG samo sam gledao rezultate njihove
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada