• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR zimski kup 2015

Autor 9A2VX, 07. Siječanj 2015, 21:47:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

N1MM moduli:

http://n1mm.hamdocs.com/tiki-list_file_gallery.php?galleryId=18&offset=50

hzk.sec
hzk.udc

ili .zip attachment ovog posta.

Uputstvo:

Yo,

Za one koji možda žele koristiti N1MM logger u kupu ovu subotu, malo sam modificirao UDC fajl.

Da potsjetim, hzk.udc s mora nalaziti na logger_instalacija\UserDefinedContests direktoriju,
a .sec na logger_instalacija direktoriju.

U sec fajli su upisani množitelji (županije) i .sec fajl se mora importirati

Generirani Cabrillo izgleda ovako : (nadam se da bude ok robotu)

CREATED-BY: N1MM Logger V13.1.0
QSO: 3525 CW 2013-01-11 0940 9A3OS 599 001 9A5K 599 001 KZ
QSO: 3525 CW 2013-01-11 0944 9A3OS 599 002 9A5X 599 002 VZ
END-OF-LOG:

Program ne provjerava ispravnost upisane županije prilikom upisavanja veze u log,
a ako neko želi da se provjerava u UDC fajli se mora promjeniti vrijednost QsoErrorString parametra.

QsoErrorString = Sect

Pokrene se program (ako je bio pokrenut, treba ga ugasiti i ponovno pokrenuti). Na File -> New log in Database u Log Type odabrati HZK. To je UDC modul za Hrvatski zimski kup .

Na istom tom prozoru kliknuti na "Import Section List" gumb da se napune množitelji iz hzk.sec fajle.

Pritisnuti tipku OK i spremni smo za Hrvatski zimski kup. :-)

Prozor za množitelje se može otvoriti s Window -> Multipliers

Da bi se u tom prozoru dobila lista množitelja koje smo prethodno napunili u program, na tom prozoru treba kliknuti "Sect" radio button i u prvoj drop down listi odabrati 3,5 za band.

Sretno svima u takmičenju.

73
Sam, 9a3os 

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3TY

Na hfrobotu na listi natjecanja pod zimski kv kup vec neko vrijeme pise 51 Calls a kad se klikne na njega pojavi se lista sa 50 znakova. Gdje je nestao jedan znak?
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Citat: 9a3ty  u 19. Siječanj 2015, 22:08:28
Na hfrobotu na listi natjecanja pod zimski kv kup vec neko vrijeme pise 51 Calls a kad se klikne na njega pojavi se lista sa 50 znakova. Gdje je nestao jedan znak?

Pa vjerovatno check log kao sto i pise na robotu ...

Usput šaljem pozdrave cijele 9A1IST ekipe koja je također odradila kontest i to kroz sva 4 perioda.
Radili smo i duple veze  ;D

QV

9A3TY

Vjerojatno. Ali ako je uploadan zasto nije na popisu? Koliko sam imao prilike vidjeti po natjecanjima drugih organizatora i takvi znakovi se spominju na listi.
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Pa lijepo pise da je jedan u check logu

QV

9A3TY

Adame, nisam rekao da nije jedan checklog vec zasto i on nije na popisu.
Nema veze, zaboravi. Da pitam zasto unakrsna provjera traje vec sat vremena a moze se obaviti u par sekundi? Necu vise, casna rijec :-)
73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

Pa nije ovo "Krešin" robot da odradi matematiku u 10 minuta, ipak je ovo robot koji se naslanja na UKV robot.
A kako bas nisi radio UKV konteste, onda trebas znati da kad Robi ne zna šta odlučiti, ili kad natjecatelji primjenjuju sve moguće načine kako bi zajefrkli ostale onda Robi zatrazi Admin asist.

Vjerovatno se u cijelom logu pojavio Admin asist pa je sad potrebno sve to proci jos i rucno. A kako je prosle godine bilo svega, samo ne ispravnih rezultata onda se ove godine digla ručna  ;D

Sa druge strane, ipak je ovo vrijeme za spavanje a ne obračunavanje rezultata. Uostalom, čemu žurba, pa nismo dobili još ni službene konačne rezultate od prošle godine a ti bi već htio ovogodišnje...
;D

QV

9a6c

Meni se čini da su objavljeni konačni ( ???) rezultati za prošlu godnu...

S druge strane, objavljivanje prijavljenih rezultata nema ništa s obradom dnevnika kroz robot i intervencije od strane ovlaštenih osoba u slučajevima kad robot to ne zna sam (UNIQUE CALL---->BAD CALLL...itd)

Sad vidim da je na robotu pod firmom neslužbenih rezultata objavljena samo lista postaja koje su poslale svoj log.

To po meni znači nekoliko stvari:

- komunikacija između managera i robot admina ili ne postoji ili je problematična
- netko od spomenutih ne čita pravila natjecanja (glasam za managera)
- predsjednik HRS nemirno spava i okreće se kao na ražnju
- tajnica HRS nema pojam o čemu se radi i sve što je zanima je saldo na tekućem računu kao i u prethodnim razdobljima
- umorio sam se...

Osobno mi nije jasno zbog čega je - nakog što je valjda shvaćeno u čemu je generalni problem u obračunu bodova na robotu - i ove godine nastavljena diletantska, a odnedavna i kukavička praksa s naglaskom na tzv" transparentnost" u kojoj meni svakako i barem još jednom članu HRS nije jasno zašto to tako treba biti, osim ako se ne uzmu u razmatranje prve četiri od pet prethodno nabrojenih crtica.

9A5RPZ

Kad bi mi netko mogao objasniti zašto su rezultati bili vidljivi prvi dan a poslje toga više ne bio bih mu zahvalan.  ;D
73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

9A3TY

Citat: 9A5RPZ  u 20. Siječanj 2015, 09:14:30
Kad bi mi netko mogao objasniti zašto su rezultati bili vidljivi prvi dan a poslje toga više ne bio bih mu zahvalan.  ;D

Volim kad mi ljudi zahvaljuju pa ću ti objasniti  ;D

Prvi dan je bilo sve po starom pa su rezultati bili vidljivi. Onda je netko javio programeru da su se prije dva mjeseca dogovorili da to više ne bude tako jer su se neki bunili zašto se vide rezultati prije isteka roka za predaju i onda je on to sproveo u djelo.

Koliko čujem zbog konstantnog gunđanja pojedinaca na forumu uskoro se rezultati neće više ni prikazivati na hfrobotu već samo u časopisu (koji će uskoro izlaziti samo u digitalnom obliku) i rok za žalbu će se produljiti sa dosadašnjih 7-30 dana na 365 dana radi usklađenja s ritmom izlaženja časopisa a podatke ćemo ponovno slati u papirnatom obliku redovnom poštom.

BTW, s obzirom da je unakrsna provjera još u tijeku možda bi netko trebao unakrsno provjeriti da nije slučajno program "zaglavio" jer ovo je ipak "tu mač".

73 de Ivo, 9A3TY

9A2MI

Pozdrav
Evo i mene, da napišem nekoliko riječi. Dakle, kada piše  "unakrsna provjera još u tijeku" to znači da admin (čitaj :9a2mi) provjerava ispravnost uploadanih logova glede prijavljenih kategorija. Unakrsna provjera traje oko 30 sekundi ali ju moram pokrenuti.
No, u pola noći nakon isteka roka za slanje dnevnika ja spavam. Kada izaberete menađera koji je spreman biti budan u to vrijeme a raditi provjere i prije isteka deadline-a, onda ćete imati rezultate prije.
Sada su na snazi privremeni i neslužbeni rezultati.
To znači da ste na potezu vi.
Možete sve vidjeti (transparentno) te provjeriti kako je robot dodijelio bodove i množitelje te je li sve ispravno. Molim provjerite za svaku vezu, je li sve u redu. Ako primjetite bilo kakvu nepravilnost u radu robota ili je možda potrebno neku vezu odobriti ili poništiti, molim da mi to javite na e-mail ili ovdje na forumu. Nakon konzultacije, ako će biti potrebna, upisati ću potrebne promjene.
Kada sve uskladimo i ne bude više primjedaba te 9a2r odobri, proglasiti ću rezultate konačnima.

Sve što sam napisao vrijedi i za 9a cw kontest. Osim što unakrsna provjera za oko 900 logova traje oko 30*po minutu te radi kratkog rada web servera (max 60 sek) moram nakon isteka svake minute ponovno kliknuti za nastavak. Za dva dana počinjemo i sa tim kontestom.

73
Miljenko 9a2mi
73 de Miljenko 9a2mi

9A8A

Pozdrav !

Ja bih samo primjetio da je 9A1CRT (Radioklub OIV) u krivoj kategoriji?
Prema propozicijama ZIMSKOG KUPA trebao bi biti u kategoriji vise operatora!

Kategorije

A – jedan operator, miješano,
B – jedan operator, samo CW,
C – jedan operator, samo SSB
D – jedan operator, QRP (< 5 W),
E – više operatora (sve klupske postaje su obavezno u ovoj kategoriji)
H – kategorija klubova

73
Mark

9A3TY

Citat: 9a2mi  u 20. Siječanj 2015, 12:56:03
Unakrsna provjera traje oko 30 sekundi ali ju moram pokrenuti.
No, u pola noći nakon isteka roka za slanje dnevnika ja spavam. Kada izaberete menađera koji je spreman biti budan u to vrijeme a raditi provjere i prije isteka deadline-a, onda ćete imati rezultate prije.

Miljenko,
serveri nikad ne spavaju. Oni rade 24h na dan 365 dana u godini. Iskoristi ih i budi faca.
Postoji nešto što se zove crontab i može umjesto tebe pokretati aplikacije. Ako nemaš aplikaciju već pozivaš neku php skriptu preko weba možeš u crontab upisati poziv wget i url te skripte. Ima još načina kako se to može automatizirati npr. da staviš na svoje windows računalo da ti odradi nešto točno u toliko i toliko sati i ostaviš ga upaljenog a ti odeš spavati.

A za provjere prije deadlinea može "trigger" biti sami upload nekog loga. Tako na kraju nećeš ništa niti morati pokretati jer će sve već biti odrađeno.

Use the force, Miljenko  ;D
73 de Ivo, 9A3TY

9A1IW

Privremeni rezultati tog malog kontestića su od životne važnosti, pa se moraju vidjeti odmah 3s nakon isteka roka za slanje? Pogotovo su bitni nekom tamo "vampiru" koji pati od nesanice, pa mora vidjeti privremene rezultate točno u 23:00 inače poseže za bijelim lukom čineći suicid?  ;D

Osim toga, prijavljeni rezultati bi morali biti vidljivi jer je to najzabavniji dio priče koji ide nakon contesta. Ako su vidljivi na UKVu i sve je OK, ne vidim zašto bi KVovski "lopovi" bili opasniji i veći muljatori od ovih sa UKVa?  :D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Za slučaj da nije najjasnije, evo  podsjetnika na sadržaj Općih pravila za kV natjecanja u režiji HRS:

- Prijavljeni rezultati se objavljuju sedam dana po isteku roka za slanje dnevnika
- Neslužbeni rezultati objavljuju se 30 dana po završetku natjecanja, a s njima i UBN

Prema tome, ovo što se sad zove privremenim i neslužbenim rezultatima i dostupno je na robotu - nije u skladu s pravilima.

Miljenko, ako ti već nisu skrenuli pažnju, slobodno pročitaj cjelovita pravila i postupi prema njima bez straha od prigovora. A samim tim i posao detaljnog pregleda dnevnika može se obaviti u razumne sate i bez nervoznih postova s ove ili one strane.

Naravno, bilo bi pretjerano reći da je natjecanje neregularno, jer se organizatior ne drži vlastitih regula, ali naći će se već netko tko će me demantirati pa se ne sekiram.