• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

R-6 na Sljemenu

Autor 9A7PHR, 04. Listopad 2014, 23:00:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7BCP

Evo rezultata prijave 9A6BL i moje 9A7BCP . Ljubazni djelatnici HAKOMA su prekjučer izašli na teren sa mjernom opremom i obavili mjerenja. Doista su jake smetnje , kako smo i prijavili. Obavili su snimanje i konstatirali su da  postoje nepravilnosti koje će dalje uredovati prema B-netu. Na naslovnici portala je očitovanje HRS u vezi problema . Obzirom da smo neki pojedinci prijavili smetnje a  da se i HRS angažirao u vezi toga bilo bi dobro da sad u kratkom vremenu svi koji imaju problem to prijave HAKOM-u da se problem sa kabelskim operatorom jednom za uvijek riješi.

http://www.hamradio.hr/download/Smetnje_BNet.pdf

9A5ST

A moga si svratit u klub i naša bi barem 20 potpisnika!

9A5ST
Zeky

9A7BCP

Danas opet mjerenja.... :)

9A6R

Ovo je u Ruđera Boškovića ulici,čini mi se.Dobrog li vozila,stupa i rotatora.Samo stavit "pravu"antenu i na kontest lokaciju skinut štogod "pametno".
Hvala Saša!Svrati do Prime.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6WW

Bok Reni,

Nije niti ova uslikana log periodic za bacit... Na slici je pogrešna polarizacija, ali ako se malo slika zumira, izgleda da i to dečki lakoćom mijenjaju u hodu (odnosno u vožnji)...

9A5TD

Nije pogresna polarizacija, kada se mjere smetnje onda se obavezno radi u obje ravnine i kasnije usporedjuje.

9A5ALL

Antena i ja, pajdaša dva :)

9A6WW

Ma ovo s pogrešnom polarizacijom se odnosi na Renijevu primjedbu da bi vozilo moglo korisno radioamaterima.
A vidim da je ova antena s kojom su bili u Čakovcu puno interesantinja nego ova iz Splita...

9A4QV

Ma to je ista antena, samo što su Dalmoši lijeni  ;D kao i u svakom vicu pa nisu namontirali sve elemente log per antene nego samo ona dva koja su po rezonanciji najbliza mjerenoj frekvenciji.

Inače, stvarno smo zakržljali i mi i HAKOM po pitanju tehnike.
Evo gledam hobiste koji sa običnim 8$ dvb-t prijemnikom i komadićem free softwera generiraju takve mape da se toga i Hakom moze postiditi.

DVB-T dongle, free heatmap software i gps i laganini vožnja gradom generira vizualnu sliku, mapu područja sa jakim signalima kao overlay na postojeću googlemapu. Naravno, data je dostupna i u formatu za obradu u bazama podataka.

Jedna vožnja gradom i sve je riješeno....

QV

9A6WW

Adame, tnx info... izgleda da opet  nisam dovoljno zumirao sliku.
Nadam se da ti nitko neće zamjerit ovo "lijeni", ja bi napisao "racionalni", hi...

No šalu u stranu, izgleda da HAKOM barem terenski dobro odrađuje posao (izgleda da imaju solidne dnevnice / terenske dodatke). Kako to poslije ispada s pravne strane, odnosno, ono što pogođene smetnjama najviše interesira, a to je kako to finalno rezultira na smanjenje qrm, to je vjerojatno već druga priča (jel ima neke statistike o tome u HRS?).

73

9A5ALL

9A4QV: Baš sam o tome razmišljao; Naravno da nemožemo uzeti RTL dongle kao nešto mjerodavno, međutim ta igračka pogonjena dobrim komadom software-a može bez problema napraviti mapu na temelju koje možemo opravdano sumnjati na izvore smetnji i poslati HAKOM da ispravnim mjerenjem dokaže nedozvoljenu smetnju.

9A5ALL

9A6WW: To je ista antena, samo sa svim montiranim elementina ne stane u kombi pa je treba sastavljati svaki put prije upotrebe :)

9A6R

Vi ste se uhvatili antene ali moju pozornost više plijeni vozilo oznake G350,hidraulični stup i rotator.Bili su jednom i u mojoj ulici.Valjda sam greškom uključio ovih par KW ispod stola,netko ih nazvao pa su došli meriti ali ja imam dojavljivače pa znam kad se smije delati a kad mirovati.Ja sam ipak naučio delati na zelenim uređajima za vrijeme Jožeka a ne Franceka. ;D
Iskustvo se ne može kupiti,za sve ostalo tu je MASTER CARD! ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A7PHR

Konačno RPT-6 u Zagrebu nema više B-net televizije na njemu ( centar okolica Kvaternikovog  trga) još samo da se malo dotjera osjetljivost bil bu za 5 kao nekad.

Ali se odmah pojavio novi problem ne radi  RPT-0 Zagrebu malo radi pa dan dva ne pa opet malo radi.........imam osječaj da se neko igra sa njom!
9A7PHR

9A5CAN

Točno to :/ i u Gajnicama nema više smetnji. Ali nula malo radi malo ne, načuo sam u jednoj konverzaciji na istoj toj nuli da se gasi (ne automatski) kad se pojave ometači. Ako ćemo tako onda nek bude ugašena stalno. S obzirom da se malo malo pojavi neki pacijent koji stišće.