• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL biro na ZRF-u

Autor 9A3JB, 14. Lipanj 2014, 11:20:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Poštovani prijatelji i štovatelji starih dobrih papirnatih QSL kartica!

Zgrožen činjenicom da na ovogodišnjem ZRF-u neću moći s Vama razmijeniti hrpu QSL kartica -  cca 500 kilograma! - jer organizator smatra da je za to dovoljan 1m2 prostora ( na kojemu je netko "važniji" stavio "važnije  stvari" od QSL kartica) koji ne mogu koristiti, na žalost - odustajem !

Od mora štandova koje je netko " zaslužio " meni i Vama ne treba niti jedan jer to ionako nije bitan faktor u radioamaterizmu!

QSL kartice ću Vam, kada mi to vrijeme dozvoli, - poslati poštom !

Mike, 9A3JB

9A6R

Žalosno. :'(
Nemoj kupit u prsi dr Marinko.
Pozdrav iz Vodica sa CMC Festa.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1IW

Cekaj, da rezimiramo, nisu ti dali adekvatan stand za QSL biro?
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4WY

ne,nego je mjesto na kojem je pisalo "QSL BIRO" bilo prepuno pehara iz "hrkljusa"(citaj=steta para)
mogao je samo na pod poslagati kartice i sjesti kao "turcin" pored njih
netko mu je zauzeo mjesto koje je  bilo pripremljeno za kartice  ???
Kiko,9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A4DD

Šteta za QSL-buro... Želim vjerovati da se radilo samo o velikom nesporazumu. Na žalost, ipak je bio propust organizatora.

Za buduće organizatore sličnih skupova: "Učite na tuđim greškama" !

73, 9a4dd

9a6c

A možda je jednostavno vrijeme da HRS odraste i prestane izigravati posilnog u odnosu na ZRF?

Kvragu, valjda bi se uspjelo, kad se samo sjetim one konferencije na Murteru, pa pripremnog sastanka IARU U Zagrebu, sigurno bi bi uspjeli smisliti nekakav dnevni red koji bi zainteresirao članstvo koje ionako dolazi u toj prigodi, a osobno mislim da bi sve imalo i veću specifičnu težinu, ako Savez stane iza svega, umjesto da se bori za metar kvadratni nekakvog stolića ???

Obzirom na poslovični autizam Stručne službe i nevidljivost Predsjednika i IO, možda bi se u toj prigodi moglo na panel diskusijama došlo do nekakvih rješenja u smislu boljitka saveza i pokreta, a ljudima koji se iz natjecanja u natjecanje trude da naprave nekakav rezultat nagrade predaju na doličan način, umjesto da ih se naganja naokolo?

9A1IW

9A6C ocito prati stanovite "blogove", jer paranoja ovakve vrste moze biti slucajna. Priznaj da prepisujes od kolege i prijatelja jer su vam teze potpuno jednake.  :D
Na to ne treba tratiti rijeci i to nije problem, problem su neke cudne tvrdnje koje se plasiraju.

1. ZRF je ZRF. ZARS kao rganizator ZRFa ima pravo raditi sta zeli i organizirati svoj "ivent" kako mu je volja. Pa tako ima pravo nama onemoguciti da pokupimo (i predamo) kartice u biro. (!?)
2. HRS moze sasvim slobodno organizirati svoj paralelni "Jarun", nitko mu ne brani.
3. Svaka HRSova clanica ima pravo organizirati svoj hamfest ovakvog tipa, na HRSu je da pomogne. Ili ne.

Na temelju ovih premisa mozemo slobodno zakljuciti da je svaki novi ZRF losiji od prethodnog, da je manje posjetioca, manje interesa, manje zainteresiranih za ucestvovanje, buvljak sve gori (i skuplji).
Na nama je da ga spasimo. U protivnom, eutanizirat ce se sam. Mozda bi malo zdrave konkurencije moglo pomoci? Osijek je vec pokazao da se moze i hoce.

Sto se tice podjele nagrada, nitko nikoga nije hvatao uokolo, sve se znalo, sve je pocelo kako je dogovoreno. Tvrdnja ti ne stoji.
Bolje je pitanje zasto netko tko radi takmicenja cijelu godine NE ZELI PREUZETI SVOJ TROFEJ? Vise je pehara i plaketa ostalo nepreuzeto, nego sto ih je otislo. Ja bih se barem potrudio da mi nagrade netko drugi uzme, ako vec sam ne mogu doci. No, svakome po zelji i savjesti.

Mala napomena organizatoru - podrucje Jaruna je bilo znatno bolje. Ljudi su odlazak na ZRF iskoristili kao izlet na jezero. U Bocarskom domu se nisu mogli ni bocati.  :)

73 de 9A1IW - Boris

9A1AA

Citat: 9A1IW  u 15. Lipanj 2014, 22:45:25
1. ZRF je ZRF. ZARS kao rganizator ZRFa ima pravo raditi sta zeli i organizirati svoj "ivent" kako mu je volja. Pa tako ima pravo nama onemoguciti da pokupimo (i predamo) kartice u biro. (!?)

Jedina istina (koju će potvrditi i 9A3JB) je u tome da je netko u HRS-ovoj organizacijskoj strukturi napravio propust, odnosno, zauzeo prostor (stol) koji je bio predviđen za QSL biro.

Dakle, organizator je ispoštovao ono što je HRS tražio i osigurao je i stol i prostor za QSL biro (dokaz je na slikama -pogledajte što piše desno iznad štanda HRS-a) a to što su taj prostor zatrpali nagradama za konteste stvarno može ići samo na dušu osoba iz HRS-a koje su koordinirale i provodile aktivnosti Saveza na ZRF-u.

73, Ivo 9A1AA

9A1IW

Meni je osobno svejedno tko je odgovoran jer QSLki nema. Problem se mogao lako riješiti, no zašto se stvari rješavaju na štetu članova, to je enigma onih koji provode takav stil rada.
Zato će već naredne godine biti manje članova. A i manje posjetioca na manifestacijama koje iz godine u godinu imaju lošiji kvalitet.

Možda se netko zapita?

73 de 9A1IW - Boris

9A1AA

Slažem se da je šteta učinjena i da posljedice snosimo mi, korisnici QSL biroa.
Osobno sam razočaran što smo ostali bez kartica ali potpuno shvaćam reakciju QSL managera.
73, Ivo 9A1AA

9A5ST

Sve se to rješi.Neka menager pošalje ljudima poštom,a troškove nek snosu odgovorni iz osobnog đepa !!!

9A5ST
Zeky

9A3JB

QSL biro na ZRF-u!

9A3SM

Mike trebao si podijeliti ovo s tvoje lijeve strane ili staviti papir " JEFTINO DAM SAMO DA PRODAM " i uhvatiti se pravog posla ...
biće bolje iduće godine .. hahaha

Mato

9A3TY

Ne kužim. Jesu li to qsl-ke ispod stola? 
Da su pehari bili ispod stola a qsl-ke na stolu onda bi sve štimalo?
Koliko ja vidim bilo je sasvim dovoljno prostora za primopredaju iz ruke u ruku, ima čak i dvije-tri sjedalice za sjesti i odmoriti se ili proćakulati.
Vjerujem da je bilo teže donijeti ih i vratiti nazad nego ih podijeliti.
Ili je u pitanju DoS ?  ;D 
73 de Ivo, 9A3TY

9A1AA

Ne, to nisu kutije su qslkama.
To su prazne kutije iz kojih su izvađeni pehari.
Mike nije imao ni mrvicu prostora za istovariti cca 500 kg qslki koje je imao u autu.
73, Ivo 9A1AA