• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL biro na ZRF-u

Autor 9A3JB, 14. Lipanj 2014, 11:20:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1IW

Sta kaze organizator, nestalo mu stolova?  :o
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A4QV

Citat: 9A1AA  u 23. Lipanj 2014, 13:45:08
Mike nije imao ni mrvicu prostora za istovariti cca 500 kg qslki koje je imao u autu.

1. Je li vi uopce znate koliko je to 500 kg papira??
2. Pretvorimo to u cement, pa to bi bilo 17 vreca cementa
3. koji to auto vozi 17 vreca cementa ?
4. kako se uopce skupilo 500 kg qslki ako se one redovito distribuiraju 4 puta godisnje plus privatnim inicijativama ?
5. vec se nesto spominjalo kako je statistika porazna, tj. da se samo nekih 40% qslki vrati od poslanih, znaci li to da smo u istom periodu poslali preko jedne tone qslki ?
6. di je ta tona odlaznih qslki stampana ? cijena mora biti OK
itd
itd .....

9A1AA

O stvarnoj količini može govoriti samo Marinko.
Informacija je dobivena u trenutku kad je 3JB (opravdano) ljut odlazio sa ZRF-a.
U svakom slučaju radilo se o većoj količini dolaznih qsl karata.
73, Ivo 9A1AA

9A4QV

Citat: 9A1AA  u 23. Lipanj 2014, 14:29:26
O stvarnoj količini može govoriti samo Marinko.
Informacija je dobivena u trenutku kad je 3JB (opravdano) ljut odlazio sa ZRF-a.
U svakom slučaju radilo se o većoj količini dolaznih qsl karata.

Znaci postoji stvarna kolicina i nestvarna, po ovome kako se pise, nama se prodaje prica o nestvarnoj kolicini, a stvarnu znaju samo neki?

Je li savez troskove placa po nestvarnoj kolicini od 500kg ili po stvarnij kolicini, koliko ona god bila?

Cemu uopce sluzi iznosenje nestvarnih brojeva na forumu, je li to namjerno dezinformiranje clanstva ili sto vec. Kako vec godinama nemamo realne pokazatelje i brojke koliko imamo dolaznog i odlaznog prometa, te koliko sve to kosta ne bih s zacudio da na iduci zrf dodjemo sa biciklom i 5.000 kg qslki.

Usput, kako vam se svidjao moj auto sa 40m teleskopskim stupom na parkiralistu na Bundeku?

9A1AA

Adame, ako pozorno pročitaš prvi post u ovoj temi vidjet ćeš da nije riječ o dezinformaciji i da sam dobro čuo što je 9A3JB rekao a potom i napisao:

Citat: 9a3jb  u 14. Lipanj 2014, 11:20:31
Poštovani prijatelji i štovatelji starih dobrih papirnatih QSL kartica!

Zgrožen činjenicom da na ovogodišnjem ZRF-u neću moći s Vama razmijeniti hrpu QSL kartica -  cca 500 kilograma!

73, Ivo 9A1AA

9A3JB

Na žalost, ponavlja se stvarnost koja nas okružuje!

Adame, jako dobro znam koliko je 500 kila karata , i kao što rekoh ...nebitno je da li je bilo 450 ili 467 kila!

Žalosno je što opet ti Adame i Ivo iz Zadra zdušno želite biti svakom loncu poklopac i podrivati i rušiti bilo gdje i bilo kada! Žalosno!

Smisao mog pisanja je bila jedino ukazati na propuste koji se događaju i koji bez veze troše naše novce i onda kada to nije potrebno!

Kao korisnik znatnog dijela proračuna jasan mi je cilj uštedjeti gdje i kada se može!
Ne znam zašto je to problem?

Kada bi Adame napisao koju kartu ...znao bi koliko su tešeke, ali i..znao bi da Vi koji kao ne trebate tu uslugu najviše zatrpavate QSL biro karticama koje dolaze za odrađene veze , poglavito u kontestima!!!

Zašto nemate petlju napisati na svojoj QRZ-com stranici jednostavno PSE NO PAPER QSL??????

Nemate mošnje za to jer...javna je tajna da uredno prekopavate po karticama koje dobivate!

Da se razumijemo...to je Vaše demokratsko pravo!

E, sad - zašto mislite da treba pobalegati i sve ostale koji rade po PS-u....to je već samo vama znano!

No, da ne trošimo vrijeme uludo...kada bi svi oni koji  NE TREBAJU papirnate kartice TO I NAPISALI  tamo gdje treba - pola problema nebi bilo! 

Oni koji dolaze kod mene doma JAKO DOBRO ZNAJU KOLIKO KARTICA IMAM  I DA ONE DOLAZE I ODLAZE ODNEKUDA I NEKUDA!

Da ih je sve više ( iako se stalno trudite to marginalizirati ) i to je istina...i neka svatko tko je ovih dana dobio ili će dobiti paket novoodštampanih kartica izvaže taj paket pa nek vidi koliko je to zaista teško i da li je možda..jel...ipak bilo toliko karata u mom autu!

Ako sam ja trebao u parku ispred paviljona ili u gepeku prekopavati po svim tim karticama da bih našao baš Vaš paketić ili paket....jer nije bilo mjesta za QSL karte na za to primjerenom prostoru   .....super..no netko je mislio da sam suvišan sa svim tim papirima koji očito nekima vrijede jako puno!

Hvala svima na pomoći i odmoći!

Mike 9A3JB