• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DX cluster i hamspirit

Autor 9A4OE, 05. Veljača 2014, 10:42:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 04. Veljača 2014, 18:13:08

...
Kad već ''solim pamet''  ::) (ponukan jednom sramotnom raspravom ...
na DX klasteru – na sramotu svih ... amatera, ...

OH8PA     Speak english, bunch of croatians idiots                   2036 03 Feb

9A1BOL, koji je to radioklub, nema ga u niti jednim mjerodavnim evidencijama "callbook HRS-a" evidencija izdanih ra dozvola HAKOM-a?
To je naš problem, a ne što je netko nekome napisao na nekoj mreži.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6XX

Strašno!

HB3YMO    9A3BSE and others, SHUT UP!                                2049 03 Feb
K5YY-@    FT5 7 SSB QSOs Feb 3, 0041-0206 NOT in ClubLog. Pirate?    2045 03 Feb
9A3BSE    OH6PA F I N L A N D MAFIA                                  2043 03 Feb
OH8PA     Speak english, bunch of croatians idiots                   2036 03 Feb
9A1BOL    9A3BSE Sta si pomahnita, daj se malo kontrolirat, Sini?a B 2031 03 Feb
9A3BSE    9A3BOL Pravi samo smetnje po bandovima, neka uradi sa QRP  2030 03 Feb
9A1BOL    9A3BSE Da, i? To ti smijeta?                               2029 03 Feb
9A3BSE    9A1BOL ?ovjek radi sa 400 watti i misli da je sam Bog      2028 03 Feb
9A1BOL    9A3BSE A kaj to pa tebi smijeta?                           2027 03 Feb
VK4SP-@   is it 5h0dx or 5i0dx tell make up his mind /bad op         2026 03 Feb
W3BI      OK....nap time                                             2024 03 Feb
9A3BSE    9A1BOL Nemoj ni ti biti previse pametan                    2023 03 Feb
N0CAL-@   SQ5MRI - DX cluster nie dla idiotow !!                     2023 03 Feb
LZ2DU     OH6PA Why you always bla bla bla on the cluster            2021 03 Feb
9A1BOL    9A3DR> bad attempt to be clever                         2021 03 Feb
9A1BOL    9A3DR> 400W also not a QRP                              2020 03 Feb
HB3YMO    9A3DR go to another chat                                   2019 03 Feb
9A3DR     HB3YMO Did I ask you something, if not then be quiet       2018 03 Feb
9A1BOL-@  9A3DR> bad attempt to be clever                         2018 03 Feb
LX1DA     xon4zd i'm missing my 12m SSB to, as i wrkd them b-4 on CW 2017 03 Feb
9A3DR     OH6PA Just correct you, The life is too short to live with 2017 03 Feb
HB3YMO    93DR and others, stopp trolling around in the cluster      2017 03 Feb
9A1BOL-@  9A3DR> 400W also not a QRP                              2016 03 Feb
9A3DR     OH6PA 400 Watts = 400 Watts is not 100 and is not QRP      2016 03 Feb
ON4ZD     FT5ZM today's 12m SSB QSO seems to be aploaded as CW QSO   2015 03 Feb
OH6PA     0A3DR The liwe is to short to work QRP in harm for ather   2015 03 Feb
DK8MCT    400W blower power? :-)                                     2014 03 Feb
9A3DR     OH6PA Sorry 4oo Watts is not QRP                           2014 03 Feb
9A3DR     OH6PA 400 Watts is not QRO                                 2014 03 Feb
IZ6CLZ    CLUBLOG number one on line                                 2014 03 Feb
9A3DR     OH6PA Please let mi know, did you make any QRP contact wit 2013 03 Feb
OH6PA     @0A3DR TNX i was ower to club and worked them alson 12m SS 2013 03 Feb
9A3DR     OH6PA Please let mi know, did you make any QRP contact wit 2013 03 Feb
9A3DR     OH6PA Maybe you are not so good operator, only use a big p 2012 03 Feb
IZ6CLZ    OH6PA  the log is not update well time to time sby pse     2011 03 Feb
9A3DR     OH6PA Yes, why not, you make one way contact, not 2-way    2011 03 Feb
OH6PA     cor FT5Zm just updated but 12m SSB not in there            2011 03 Feb
OH6PA     FT5ZN just updated but 12m SSB not in there                2010 03 Feb

9A1IW

Uočavam da 9A pojedinci bolje pišu engleski jezik, nego svoj vlastiti. Posebno me fascinirala riječ "smijetati"  :D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7TM

Mene posebno fascinira da dvoslovac (čitaj RA sa stažom) ne zna da se dx-cluster ne koristi za chat i slične stvari, ili pak zna ali se pravi "tošo" jer ga je neki drugi uspio raspi...
Trojkice i jedinice još mogu shvatiti, valjda nisu imali nekog iskusnijeg RA da ih uputi.

... ON4UN je sve rekao, točka 16. http://www.rkbrdovec.hr/operatorska-vjestina.html

9A1AA

Citat: 9a4oe  u 05. Veljača 2014, 10:42:51
9A1BOL, koji je to radioklub, nema ga u niti jednim mjerodavnim evidencijama "callbook HRS-a" evidencija izdanih ra dozvola HAKOM-a?
To je naš problem, a ne što je netko nekome napisao na nekoj mreži.

Taj znak 9A1BOL ne postoji, odnosno, nikada ga HRS nije predložio kao pozivnu oznaku koju je Agencija trebala odobriti.

Odvojio sam neke postove iz teme "FT5ZM" koji zadiru u sasvim drugu, nadasve interesantnu temu, koja je direktno veza sa DX ekspedicijama...

73, Ivo 9A1AA

9A6R

Ovo prepucavanje preko DXclustera je zaista očaj ali meni još više smetaju ovi na bandu koji rade namjerni QRM na QRG gdje radi DXpedicija FT5ZM.Tamo nitko neće otići u idućih barem 10-15 god.i sad su se te budaletine(moram tako kazati)našle ometati rad normalnih,poštenih RA.Takvima bih osobno (da imam ovlasti)doživotno zabranio bilo kakvo emitiranje na bilo kojoj frekvenciji pa makar je i takvi plaćali.U što su se pretvorili ti likovi to je strava.Ljudi mi se tuže(telefonom,mailom)ali ja im nažalost ne mogu pomoći.Uzmite samo jedan primjer.Onaj stanoviti Nino sa Sicilije,tako naime  kažu...pa taj GODINAMA tlači sve po EU a i šire.Pa zar nitko to ne može riješiti ??? A takvih Nina je iz dana u dan sve više.Frustracija GOLEMA,za vrištati. >:(   Više je nego očito da ne postoje mehanizmi da se ovakvi likovi uklone iz ovog prekrasnog hobby-ja.
Pitam sam sebe a i vas ....Kuda ovaj Svijet ide ???

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OE

Citat: 9A1AA  u 05. Veljača 2014, 14:38:38
Taj znak 9A1BOL ne postoji, odnosno, nikada ga HRS nije predložio kao pozivnu oznaku koju je Agencija trebala odobriti.

Pošto se spaja na dx cluster preko paketradio mreže, tko ima pristup PR mreži bilo bi dobro kad bi istražio pristupnu točku koju koristi za spajanje, da se pobliže locira.
Očito je da radi nešto što je kažnjivo, protuzakonito i u prvom redu nanosi štetu Hrvatskim radioamaterima, ne zbog pisanja, to je sporedno, nego zbog ilegalnog rada i korištenja pozivne oznake 9A jer se odmah asocira na HRS koa jednog segmenta u karici.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Damire, hvala za informaciju.
Ovo svakako neće ostati bez reakcije.
Vidjet ću sa dečkima sa PR što se može poduzeti.
73, Ivo 9A1AA

9A2VX

A kako bi lijepo bilo da imamo sve pozine znakove u callbooku. Vidjeli bismo da li se odnosi na 9A1BOL ili nekog sličnog.
Tajnost vlasnika pozivnog znaka je inače neprihvatljiva, ako baš hoćete i zbog ovakvih događanja. Pozivna oznaka s imenom i prezimenom bi dobrodošla.
Uostalom ako HAKOM ima dostupne podatke o važećim  dozvolama na internetu ne vidim zašto bismo morali pristati da nam se objavi pozivna oznaka s imenom. Ne mora baš OIB, adresa i broj cipela, ali ovo gore bi bilo sasvim OK!
Štoviše, nositelji pozivnih znakova vrlo rijetko mijenjaju pozivne oznake, poznati su po njima na bandovima, pa zar je onda protuzakonito sakrivati to na jednom mjestu?
Za svaku osudu je bilo kakvo uvredljivo komuniciranje, bilo na internetu ili na radio valovima.

9A1IW

Citat: 9A2VX  u 05. Veljača 2014, 22:44:26
Tajnost vlasnika pozivnog znaka je inače neprihvatljiva

To su zakuhali dežurni pravnički dušebrižnici iz čiste objesti i hira. Ako netko odluči pretraživati običan telefonski imenik, dobit će daleko više podataka, nego što ih nudi Callbook. No, mi smo poznati po tome što volimo kenjati bez veze i što se nitko tome ne želi suprotstaviti. Rezultat je vidljiv.
A kad tome pridodamo tromost i neefikasnost nadležnih institucija, imamo to što imamo. Prisjetimo se R6, Bogu hvala što više taj repetitor ne radi. KV divljanje i ovaj Cluster su logični nastavak, kao i ometači na bandu, kao i smetnje tokom takmičenja s kojima se moramo boriti, kao i ignoriranje prijava i žalbi, rad bez licence. Sve je to u istom košu.

73 de 9A1IW - Boris

9A6C

Citat: 9A1AA  u 05. Veljača 2014, 22:15:05
Damire, hvala za informaciju.
Ovo svakako neće ostati bez reakcije.
Vidjet ću sa dečkima sa PR što se može poduzeti.

Bojim se da potpisivanje nepostojećom pozivnom oznakom na internetu, pa makar to bio i dxcluster ne spada u stvari koje se mogu sankcionirati. Na nekoj frekvenciji možda da.
Činjenica je da se svakoj sličnoj aktivnosti danas lako uđe u trag i da ljudi takvim potezima pribjegavaju baš zato jer su svjesni da čine nešto neprihvatljivo.

Imali smo sličnih primjera na ovom forumu kad je jedan hiperaktivni korisnik koristio pozivne oznake - legalno izdane - svojih susjeda i kolega pa i u njihovo ime zarađivao kaznene bodove.
Internet mnogima daje lažnu sigurnost i u nekim ljudima potiče asocijalno ponašanje, ali i to je danak napretku.
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A1IW

Citat: 9a6c  u 06. Veljača 2014, 09:21:16
Internet mnogima daje lažnu sigurnost i u nekim ljudima potiče asocijalno ponašanje, ali i to je danak napretku.

Takva paranoja mi nikad nije bila jasna, pogotovo kod radioamatera koje u komunikacijama čuje doslovno cijeli svijet.
Krajnje mi je nejasna neodgovornost u ponašanju. A još manje nepoduzimanje "represivnih" mjera. Prisjetimo se ponovo standardnih divljaka na R6 i koliko je GODINA trebalo da ih sankcionira prvo HRS, pa onda i HAKOM. Radi se o cijelom desetljeću divljanja.
Dakle, nameće se logičan i opravdan zaključak da svatko može raditi šta hoće jer mu nitko ne može ništa. Rezultat možemo čitati u kopiji "komunikacije" koji ekran iznad ovog posta.

A stručna i nadležna tijela kažu što?

73 de 9A1IW - Boris

9A7KXP

Nije baš tema ali kada smo se dotakli HAM spirita i našeg Zagrebačkog RV6,nakon dugog vremena krčanja,stiskanja i slično više nemamo problema sa njime.

NE RADI već mjesec dana a koliko on ikome treba vidljivo je iz ovoga foruma.

Nitko se nije sijetio ni konstatirati da ne radi.(Svaka čast Borise ti si prvi)

Eto opet ja konstatiram da je car gol.

73 Hristo 9a7kxp

9A4DC

Kratka replika Hristi 9A7KXP:
Car nije gol, pa ni nag.Obučen sam,majke mi!!
A sve ostalo što su svi drugi rekli stoji.
73 ES GL ES GOOD DX DE 9A4DC TO ALL

9A7KXP

He,he Damire!

Što ja mogu što si baš ti Car,ali nisam mislio na tebe Kolega Caru. ;D

Znaš one narodne.

73 Hristo 9a7kxp