• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

N5J (Jarvis, KH5) u SuperFox načinu rada

Autor 9A2JK, 11. Srpanj 2024, 14:56:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

Čini se da nam se Sunce ''smilovalo'' i ''prestalo uznemiravati ionosferu''. :D
Danas, od oko podne UTC, N5J se opet lijepo dekodirao u Podravini.

Lakše ga je napraviti u ''manjoj gužvi'' tj. ako zovete negdje između
3000 i 4000 Hz.

73 ES GL !

Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2M

Citat: 9A2JK  u 14. Kolovoz 2024, 14:28:44Čini se da nam se Sunce ''smilovalo'' i ''prestalo uznemiravati ionosferu''. :D
Danas, od oko podne UTC, N5J se opet lijepo dekodirao u Podravini.

Lakše ga je napraviti u ''manjoj gužvi'' tj. ako zovete negdje između
3000 i 4000 Hz.

73 ES GL !

Martin 9A2JK

Martine, koliki je bio najslabiji signal u - db sa kojim si ih uspio čuti? Mislim općenito na svim bandovima.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Najslabiji SuperFox signal koji se može dekodirati je -15 dB.
Referenca je lokalni šum u širini 2500 Hz.

Najslabiji signal koji se je kod mene dekodirao je bio -15 dB.

73
Martin 9A2JK

9A2WB

;D

15 August 2024
N5J to now run both SuperFox and Fox Hound
jarvis fox v4 smalIn response to the requests to run normal Fox Hound mode because some stations are having difficulty with the SuperFox mode, effective 00:00 UTC 16 August we will convert one of the two WSJT-X stations to the old Fox Hound method.
We ask all stations who already worked us in the digi band mode to let those people still needed a digital QSO to work us.  Check clublog if you are unsure.
We will still have another station in Superfox mode.
We hope this allows more stations to make it into the log on digi or even an ATNO.
Thanks for all the QSOs.
The N5J team.
-------------------------------------------------------
15. kolovoza 2024
N5J sada pokreće SuperFox i Fox Hound
Kao odgovor na zahtjeve za pokretanje normalnog Fox Hound moda jer neke stanice imaju poteškoća sa SuperFox modom, od 00:00 UTC 16. kolovoza, pretvorit ćemo jednu od dvije WSJT-X stanice u staru Fox Hound metodu.
Molimo sve stanice koje su već radile s nama u digi band modu da puste one ljude koji još trebaju digitalnu QSO da rade s nama.  Provjerite clublog ako niste sigurni.
I dalje ćemo imati još jednu stanicu u Superfox modu.
Nadamo se da će ovo omogućiti većem broju postaja da uđu u dnevnik na digi ili čak ATNO.
Hvala za sve QSO-e.
Tim N5J.
73, Toni 9A2WB

9A2RZ

Pozdrav svima

N5J ekspedicija
Kako je izgledalo raditi kao N5J remote operater
govori Braco E77DX na YouTube, u dva dijela

https://www.youtube.com/watch?v=UqqyOjAUG4o

https://www.youtube.com/watch?v=SV9Npo8DyQs

73
Zac 9A2RZ

9A2M

Eto, završio je i taj cirkus.

Iz Bracine priče moglo se jako puno toga doznati. Međuostalim i o tehničkim problemima koje je DXpedicija imala. Zanimljivo je i da smo doznali, a što organizatori nisu nigdje spomenuli da je svaki od 4 RIB-a imao 100W. Onda me ni ne čudi da ih ja sa svojom multiband Windom antenom na 6m visine ni u jednom trenutku niti na jednom bandu nisam uspio čuti.
Tu su još presudne i propagacije koje su u ovom dijelu godine između EU i Pacifika jako loše.
Također je i novi SFH koji ne dekodira ispod -15dB bio problem.

Još je jedna stvar zanimljiva. Za IOTU će se priznati samo veze koje su rađene sa broda koji je bio usidren pokraj otoka (znači na otoku ni u jednom trenutku nije bio prisutan niti jedan operator, osim kad su tankali gorivo i popravljali RIB-ove). Čitao sam nova IOTA pravila i zaista su uveli novo pravilo da operator ne mora biti na otoku nego maksimalno 500km od otoka ali u području DXCC entiteta kojem pripada otok.

Čestitke svima koji su odradili N5J, ja ću čekati neku drugu priliku.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Kako je organizirana N5J ekspedicija, opisuje vođa tima Don, N1DG OVDJE.

73
Martin 9A2JK