• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2013

Autor 9A4DC, 05. Rujan 2013, 20:05:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4DC

Ne želim da ova tema ispadne prepucavanje. Ali da odgovorim Hrli - Ukratko s naše strane bila ekipa 9A3W (nismo najbolji, ali smo standardno prosječno dobri za prosjek godina preko 50), a radilo se o jednom 9A natjecanju.Nije nas unervozila ta kriva prijava snage, jer nije imala utjecaja na našu kategoriju (MultiOp), ali samo napominjem da to nije fer ponašanje. Ovo je hoby za gušt, a ne profi nogometna liga!
Zaključak-započeo sam temu, smatram da je postigla uspjeh jer ljudi pišu, i izgleda da će u KJ s Jadrana radit malo više stanica nego zadnjih godina. Također, izgleda da ima dovoljno interesenata za QRP pa će valja biti dovoljno da počnemo više radit kao 9AxYY/QRP, a primječujem da bar večina postaje van 9A cijeni ono QRP i oslobađa nam koji Hz za radit, tj. trude se po par puta primit ono što im se kuca. Vjerujem da će uz veću aktivnost to doć i kod nas. Jedino lijepo molim-nemojmo se prepucavat!
TNX
73 DE 9A4DC 

9A6XX

Zašto ste vi u HRK 2011 postigli 88 veza u 2 sata kao 9A3W sa KW, usudio bi se reći da ste imali ozbiljnih problema. Mislim da vam to većina čestih sudionika HRKupova može potvrditi. 110 veza u QRP ne smatram nemogućom misijom, nije to samo stanoviti gospodin pokazao u QRP kategoriji.

Čujemo se.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6M

Citat: 9A4DC  u 12. Rujan 2013, 12:20:23
TS200XE+1kW+2 različite antene (SKY LOOP i VERT.) NEMAM KOMENTARA!!

MNI TNX TO ALL 
73 DE 9A4DC

U ovoj konfiguraciji(ako je sve ostalo ispravno)postolji jedan uljez.
Izbacite uljeza .On vam je atenuator od oko 30 db ,kako na TX tako i na RX
Naravno, u lokalu.

73,franjo

9A6M

Citat: 9a6m  u 12. Rujan 2013, 17:28:26
Citat: 9A4DC  u 12. Rujan 2013, 12:20:23
TS200XE+1kW+2 različite antene (SKY LOOP i VERT.) NEMAM KOMENTARA!!

MNI TNX TO ALL 
73 DE 9A4DC

U ovoj konfiguraciji(ako je sve ostalo ispravno)postolji jedan uljez.
Izbacite uljeza .On vam je atenuator od oko 30 db ,kako na TX tako i na RX
Naravno, u lokalu.

73,franjo

Malo sam pogledao što se je pisalo  poslije  HRK-ljuša 2013 i naletio na sliku, sad vidim da imate više od jednog uljeza.
Imam osječaj da je ova antena svega par m. iznad zemlje ,5m?

9A6R

Koliko se meni čini u zadnjih XX godina QRP je  sa max 5 doša na 100W.Naravno da se zezam ali ima tu i nešto istine.Koliko me memorija služi moj susjed koji stanuje cca.1km južnije je davnih dana bio član i jednog QRP kluba i primao  bilten koji je taj klub izdavao.S vrimenom je i on ka i ja poveća snagu.Tako to nekako ide. Vrimena se minjaju pa tako i navike.Kod nas u Dalmaciji se odavno kaže"Drugi te uči",HI.
QRP je lipa stvar ali ne kad se miša sa QRO-om.To je moje mišljenje.A sigurno stoji da je gušt uradit vezu sa 2W i komadom žice.Kad san testira QRP uređaj pozva san prijatelja u KA i javija mu se na 7 mega i skoro mi nije virova da radim sa 5W.Kad ide ide,kad neće neće,tako je to.
Lip je to hobby ali kad bi ima jedno 3-4 ovozemaljska života,HI.
Nastojat ću se javit ove godine u KJ ako mi žena i QRL dozvole. :D
Makar za podilit punte judima.
Milan 2Y je u pravu.Grad na otoku Hvaru se piše Stari Grad.
Igore,znam da u ZG nema Hajdučkog ali ima Zagrebačkog pa je problem riješen.Radujem se susretu.

Lipi pozdrav i zdravi i veseli bili.
Čujemo se u KJ 2013,sa 95 W kako mi u dozvoli  piše.

73,Renny,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6R

I tako malo-pomalo otkliza tema u neželjene vode.Umisto da saznamo di će ko ev.otić radit KJ 2013..eh.
Take easy guys.
Čujemo se u kontestu.

73,9A6R

9A3TY

Mene su nekad davno učili da je radioamater uvijek spreman pomoći drugome, da nesebično prenosi svoje znanje, ....
Što ste vi gospodo svojim komentarima ovdje napravili u radioamaterskom duhu?
Sasvim normalnu Damirovu primjedbu dočekali ste na nož, usputni komentar pocrvenili, podebljali i uvećali i napravili od njega slona iliti bacili ješku pa ko zagrize. Tipično ponašanje za provokatore i ljude koji pošto poto žele uništiti i ono malo gušta što nam je ostalo.

Uhvatili ste se jedne slike i umjesto da skinete kapu u kakvim uvjetima se radilo i zahvalite na podijeljenim vam puntima i množitelju vi nalazite za shodno omalovažavati tuđi trud.
Ja se za razliku od nekih genijalaca na ovom forumu ne pravim da sam popio svu mudrost ovoga svijeta i ne pravim se da imam antene u malom prstu ali se trudim što više pročitati radova ljudi koji su na cijeni u svom okruženju.
Pa ako kažu da je horizontalno postavljen skyloop dobra NVIS antena i ako kažu da se NVIS antena rabi za kvalitetne kontakte na udaljenostima od 50-600km ne vidim razloga zašto se ne bi koristila u lokalnim natjecanjima. Ako ARRL i više radioamaterskih časopisa objavljuje takve informacije tko sam ja da im ne vjerujem.
Da, točno je da se na predmetnoj slici antena nalazi na 6m visine (tako je bila u 2 od 20 kontesta jer drugačije nismo mogli - inače je na 11m) i da to nije 0,1 lambda koji je načešće spominje kao donja granica visine ali ako je na 0,05 lambda slabljenje 3 dB onda na ovoj visini sigurno nije 30 dB.
Osim toga mogu se pronaći i objavljeni članci koji navode i manje visine.

E sad, umjesto da nam svojim iskustvom pomogne, Hrle je izvadio jedan od naših lošijih rezultata želeći valjda na taj način još više omalovažiti naš trud a Gogo se valjda sprema patentirati svoju čarobnu (vjerojatno čak i sobnu) antenu od 30dB pojačanja na 3.5 MHz pa nam zbog toga ne može ništa reći kako da popravimo svoj rezultat....

E pa dečki ako ne možete ili ne želite pomoći nemojte niti odmagati. Ili vam je stalo da opet iz ZD nema nikoga pa zato provocirate??? Znam da Damir koji je sada član 9A6V tima to sigurno neće dozvoliti  ;D i zato uzalud vam trud svirači.

A sve koji nas žele čuti i odraditi pozivam da nam svojim savjetima pomognu. S obzirom da radimo isključivo portabl i da smo već prije navedenih "staračkih" godina prednost imaju jednostavnije i lakše antene. Unaprijed zahvaljujem.

Do slušanja u natjecanju!
73 de Ivo, 9A3TY

9A6R

Ajde Ivo ne zamaraj se.Sve je to za ljude.Sićam se kad su nam "vadili mast"radeći sa par wati sa nekih otoka na 7 MHz.Kad su podigli na 30 tukli su u kraj.Tako i to.Meni nije važno što mi se kaže već ko mi to kaže OK?
Dosta je bilo na ovu temu.Pozdrav svima u ZD i 9A.
Ko mi ima šta reć imat će priliku u subotu....u 3D a ne ovdje virtualno.Adio.

GL

73,9A6R

9A6XX

žao mi je ako sam vas nečime pogodio ali taj ste primjer sami uzeli (osim ako ne mislite na neki drugi), a iz mog skromnog iskustva mogu reći da ste zabrljali. 6M i još neki su pokušali pa i slikovito reći gdje ste sve pogriješili - prije nego li se moglo raditi o operatorima kao takvima.

kako popraviti? pa već ste na putu popravka i svake godine ste sve bolji.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4DC

Zapoceo sam temu u dobroj volji u duhu ham-spirita kao TESKI HAMLET KAD JE FORUM U PITANJU  I NAPRAVIO GRESKU S 3 PITANJA PA MOLIM SVEKOLIKO PUCANSTVO ZA OPROST JER SAM DAO BENZINA NA VATRU POLEMIKE.
Glede navedenog najlijepse Vas molimda se orjentisemo (namjerno se igqgam gramatikom!!) ma Kup Jadqgama 2013.
Tnx de 9a4dc

9A4DC

Znaci KJ-
Moralna obveza nas s mora je da sudjelujemo kako mozemo,
Za svoj znak,klupski,pomoc kolegi itd isl.I AKTIVIRAT STO VISE MULTIPLIERA-TJ BRODOREGISTARSKIH OZNAKA.
U skladu s navedenim ZNAM da postigao 1 cilj u Zd zupaniji jer par postaja odlucilo pokusati pojavit se iz vise uvala,skoja,itd isl.
Nazalost,situacija takva da pocetna euforijasmanjila mogucnosti al po mojim saznanjima,ove god ce s ovog podrucja bit  aktivno par postaja vise iz portabla nego li dosad.
Rezultat nevazan-bitno je javit se s razlicitih lokacija.TO JE MORALNO OD NAS!!
Takodjer,vec neko vrime nagovaram OMove juzno od nas da odu te 2ure u portabl.Znam da ce neki i uspit.
Sad ovdi lipo molim da se pojave i svi ostali koji mogu s Jadrana!
Kontest je za koji tjedan.
GO AHEAD OMS! Ovo je ipak hoby.
9A4DC

9A4DC

Shodno navedenom NAJAVLJUJEM RAD U KJ  POD POZIVNOM OZNAKOM 9A4DC/QRP/P  iz Privlake (multiplier - brodoregistarska oznaka PV!) OSIM AKTAJ DAN NEBUDEM SK.
OBRAZLOZENJE-JUCER DOBIO SLUZBENO ODOBRENJE KORISTIT 1 POSLOVNO-PROIZVODNI PROSTOR ZA RAD U KJ!
200 m od linije obale u Privlaci.
9a4dc

9A4DC

Oprema:
Rig ft817 SAMO 5W (IMAM STRUJU ZA PS I REZ AKU BAT)
Pps-ak ne dobijem portirnicu-radim iz auta!
Ant-u igri su lambda/8vertical i/ili dipol i /ili inv.vee i/ili horizonal dl (znacu vise za dva dana kad izvidim lokaciu!)
Pc-necu nosit,naknadno informaticki obradjujem qucni log!
9a4dc

9A4DC

Nacin rada:
Cw-skeniram f i javjam se na vas cq i zovem!
Ssb-obzirom na samo 5w planiram se samo javljat na vas cq!
Ps- NADAM SE DAT PUNTE SVIMA VAMA I DA SE STO VISE MORSKIH STN AKTIVIRA!
73 de 9a4dc/qrp

YU1CF

Imao bih par komentara i ako je takmičenje organizovano samo za 9A stanice.

Početak u 15 časova po lokalnom vremenu je prerano. U po bela dana.
Stanice sa Severozapada teško mogu čuti stanice sa jugoistoka HR.

Šteta što nemate u pravilima ovog ili nekog drugog takmičenja učešće stranih stanica u posebnom plasmanu.
Kao kod KT KUP SRS.
Verujem da bi bilo učesnika.

Pozdrav Goran YU1CF
Proizvodnja antena