• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA sa Brijuna (IOTA EU-110)

Autor S52DK, 18. Kolovoz 2012, 11:08:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TA

Ima netko neki translator za luxemburgisch koji radi?

Rad bi znati, rad bi znati što piše...
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 21. Kolovoz 2012, 16:32:32
...
Emire kao iskusan aktivator sigurno znaš da je za RA pristup svakom nacionalnom parku prethodno potrebito dobiti suglasnost i pismenu dozvolu nacionalnog parka, da je za svaki RA posjet svjetioniku potrebito dobiti dozvolu javne ustanove za održavanje plovnih putova "Plovput".
...

To jednostavno nije točno.

Next one...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A9L

Poslije ovih pisanija "velikog operatora" trebalo bi ga na nogi izbaciti iz zemlje.

Den "Mentaliteitsproblem" get et net nemmen an 9A. An denen meeschten "Ostblocklänner" dei ech zenter 1992 gesinn hunn schengt dat nach emmer "dran" ze stiechen an et wärt wuel nach en etlech Generatiounen dauren bis sech grondlegend eppes ännert. Et brauch een den Moment z.B. just emol Richtung YO ze kucken.

Insgesamt hunn ech dei ganz Zeremonie mat engem humoristechen Aa bekuckt, well irgendwei hunn sech dei 4 selwer lächerlech gemach. Ob se sech bis den 1.7.2013 un dei allgemeng EU Reglen gewinnen?

73 Norby (nach emmer an 9A)
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3JB

Pa , ljudi ..jeli to moguće?!?

Tko nama drži prodike o "ponašanju" i mentalitetu!!!!!!!

Samo totalno nepismen ( bahat , nepristojan , nekulturan ..... netko tko nas smatra amebama i paličnjacima  ...naspram velike kulture i plave krvi njegove )  čovjek napravi to što je napravio LX1NO!  Točka!

Zašto ga netko brani !?! Žalosno - istinito!

Greška u koracima - gotovo !

Zar je on još u Hrvatskoj i uživa naše gostoprimstvo ?

Zar takovima dajemo mogućnost da koriste  9A !!!!!!

Žalosno!

Zar smo mi nekada bili LX kolonija ???

Nedajmo ponos i Domovinu - naročito  ne " svjetskim poznatim quaziradio......a " !

Mike

9A9L

Ocito je shvatio svoju glupost ili je dobio savjet sa strane ali ne radi sa znakom lx1no nego koristi 9A/LX9EG/P  i to sa IOTA 170. QSL via LX1NO....kako je dobro imati nekoliko znakova u rezervi....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Bilo bi zgodno znati dali mu CEPT licenca u koju se kune, glasi na taj znak ili samo na LX1NO. Bas bi netko od ovlastenih trebao to tamo provjeriti. Pa da vidi da je ovo drzava a ne ono iz njegovih razmisljanja i pisanja o mentaltetu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Marinko,malo si napisa šta bi ja ;) ali bi to bilo moje zadnje pisanje ovdje ;D
No pasaran!

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3JB

Moj Reni

najviše me boli što mi ( poneki ) tu šimiju štite i nastoje svim silama oblatiti vrlo korektno ponašanje službenih organa!! Da se to bar dogodilo u " demokratskim i civiliziranim zemljama s mentalitetom" pa da je prespavao sa pantaganama i ujutro u zrcalu ugledao mnoštvo modrica na tijelu od "pada s kreveta"....no šteta ..ovdje ...mi nismo dorasli civiliziranom ponašanju....

Mislim dabi se trebalo malo potruditi pa napisati članak o uljuđenom ponašanju cijenjenog gosta i to poslati u QST i CQ magazin , te svakao u CQ DL i sve relevantne RA časopise , kako bi se mogli na vrijeme pripremiti...ukoliko  " svjetski poznati RA " odluči i njih posjetiti...

Al eto ..svako zlo dođe prije kod nas i "počasti " nas svojim dolaskom!

....a neki se trude im u tome i " pomoći" !

....Reni , jel se vidimo na Jarunu?

9A6R

Ma ja se uglavnom šalim,ipak je ovo naš hobby kojeg ruku na srce svi uglavnom preozbiljno shvaćamo.Ali zaista mi nije jasno ovakovo ponašanje kolege iz LX-a.Šta si ti reka,napravija je grešku u koracima,ništa posebno loše.Triba je sve odtrpit,šutit i nebi niko ni zna za to.
Ali ne,on ljut sa visine sad p..a po svima nama!Nekima to još nije došlo do mozga ???
Ima jedan vic na tu temu...Mujo itd...odličan je, ali nesmin pisat,zatvorit će me ;)
Ima puno lipih stvari koje bi ja rado podilija sa vama ali nesmin kazat,postat će me na "preodgoj".
Jarun,čuj iman volje doć,u nekim sam dogovorima pa ako sve izdogovaramo moga bi se i dogodit taj Jarun,HI.
Nisan bija nekoliko god.i volija bi vidit tebe i naravno mnoge RA koji se tamo nađu.Triba bi kod dede Marka karte čekirat i to san zapustija.Na kraju će me Bill izbrisat sa DXCC liste. ;)
BTW imam gomilu QSL-ki za buro pa bi i to usput rišija.A moram i pivu Deanu platit jerbo san mu napisa da je radija UNLIS sa Brijuna. ;D
Ima toga još ali nebi tija zamarat cijenjeno čitateljstvo.
Bija san malo off topic...sorry dr Ivo. :D

73,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4WY

aaaaaaaaaaaa ovo njegovo pisanje me ispi*di.....
po pisanju taj tip nije baš normalan....
inače nikad nisam radio vezu s njim....a tako je poznat radioamater ::)
73, Kiko 9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A3TY

Čitam i ne vjerujem. Da ima toliko pobornika lokalnih šerifa, zabranjivanja, tajnovitosti, VIPovaca, osjetljivih objekata,....

Pa ljudi, što bi se dogodilo da se sutra probudimo bez našeg predsjednika? Apsolutno ništa. Kao da on ima u rukama kontrole atomskog naoružanja?! A što uopće rade tamo domaći i strani političari? Samo troše naš teško zarađeni novac. Izleževaju se, ćakulaju po cijele dane, piju , jedu i ništa pametnog ne naprave.
Jel oni plate porez na udomljavanje svojih gostiju? Jel oni plate za spizu? I to je vama normalno? I sad kao mi trebamo tražiti i moliti da nas puste da koristimo svoju radio opremu iako već imamo dozvolu za to?! Ajme meni di ja to živim?!

A jel onda treba tražiti i dozvolu za mobitele na tim mjestima? A za satelitske telefone? Ako ne treba, onda ne vidim razloga zašto bi i ja trebao tražiti. Oni imaju samo tipsko odobrenje za njihov telefon (ako i to) a ja imam konkretnu dozvolu za uređaj i frekvencijski spektar. Zašto smo mi u lošijem položaju od njih?
U čemu je razlika? Zar nije mobitel ili još gore - satelitski telefon koji uopće nije pod kontrolom lokalnih providera puno opasnija stvar?
I tko još misli da je radio stanica jače oružje od puške? Što se uopće s njom može napraviti? Jel i pomorci moraju ugasiti marine band uređaj dok su u tom području? Što je onda sa sigurnošću plovidbe? Jel ugrožena zbog bjelosvjetskih hohštaplera? I tko još misli da smo svi jednaki ali da moramo i dalje imati "jednakije"? Pa dajte ljudi. Prošla su vremena YU0TITO. Jel nama Hrvatima stvarno trebaju neki "velikani" da nas stalno gaze pa da se osjećamo dobro? Jesmo li svi mazohisti? Ja nisam. I ne priznajem nikakva nepisana pravila. I ne shvaćam toliki antagonizam prema tom čovjeku. I ja bi bio šokiran da sam otišao tamo i da mi se ista stvar dogodila. Ja sam bio uvjeren da živim u slobodnoj i demokratskoj zemlji. Ovo me podsjeća na doba kad me SUPovac pitao di sam gurao jack od zujalice TS-3 jer na CB uređaju nije vidio toliko velikog priključka. I kao ja bi se trebao pomiriti da je to tako i sada nakon toliko godina i toliko borbe i da tako mora i dalje biti. No way. Vjerujte mi da nove, mlade generacije to neće dozvoliti.
73 de Ivo, 9A3TY

9A3JB

Tako je!

Anarhija je naša budućnost!

Dolje pravila!

...............uf ,,,,Dragi Bože!!!!!!!!!!!

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 21. Kolovoz 2012, 17:26:06
Citat: 9A7YY  u 21. Kolovoz 2012, 16:32:32
...
Emire kao iskusan aktivator sigurno znaš da je za RA pristup svakom nacionalnom parku prethodno potrebito dobiti suglasnost i pismenu dozvolu nacionalnog parka, da je za svaki RA posjet svjetioniku potrebito dobiti dozvolu javne ustanove za održavanje plovnih putova "Plovput".
...

To jednostavno nije točno.

9A6AA

Dosad sam mislio da nešto znaš.
Razuvjerio si me.

Lijepi pozdrav
Branko 9A7YY

9A3VV

Citat: 9a3ty  u 21. Kolovoz 2012, 21:59:53
Čitam i ne vjerujem. Da ima toliko pobornika lokalnih šerifa, zabranjivanja, tajnovitosti, VIPovaca, osjetljivih objekata,....
...
Bojim se Ivo da ti imaš posve krivu percepciju pojma demokracije. To kako ti postavljaš stvari nije demokracija, to je, baš kako Marinko napisa anarhija, čista, nepatvorena anarhija. Demokracija je, ako nisi znao, jedan strogo uređen sustav vladavine većine nad manjinom, gdje nema konsenzusa svih niti prolazi stav je.e se meni što vi mislite, ja radim kako ja hoću, gdje većina propisuje pravila ponašanja kojih se svi imaju pridržavati bilo im pravo ili ne bilo, a svako se iskakanje iz tih regula na propisani način sankcionira. I tu nema iznimki kao u nas, odnosno barem ih nema toliko koliko u nas. Zar zbilja vjeruješ da bi u nekoj od država koje slove kao demokratske lišo prošao sa svojim idejama? Naje... bi k'o žuti! Uostalom, nema ni puna godina do sudara sa stvarnošću demokratskog sustava, uslijedit će jako brzo otrježnjenje u svih koji s nestrpljenjem i oduševljenjem očekuju taj uzvišeni trenutak kada ćemo zakoračiti u raj na zemlji...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1IW

Demokracija je vladavina maloumne većine nad inteligentnom manjinom. To i ništa više. Ovaj topic to dokazuje. Jedino pametno što je napisano je izašlo iz pera 9a3ty. Svala mu čast, pogodio je srž problema.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris