• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA sa Brijuna (IOTA EU-110)

Autor S52DK, 18. Kolovoz 2012, 11:08:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Citat: 9A2JK  u 20. Kolovoz 2012, 07:55:54
...
Ne znam kako je Damir, 9A4OE, došao do Norbyevog pisanja, gdje je to objavljeno i kome je
to LX1NO poslao. O sadržaju toga pisanja trebamo raspravljati.
73
Martin 9A2JK

Nema tu nikakvih podzemnih radnji, prica je 17.o.m. inicijalno poslana na tri email adrese (florafauna@inet.hr,  GDXF@yahoogroups.de,  wff44@yahoogroups.com) dalje se sama siri kao hobotnica, clanovi grupa, pa clanovi clanova grupa ...

Radnja price je potpuno nebitna bitan je zaljucak "Ne idite na Brijune"

Imam dojam da bi mu neki i spomenik podigli.
Sto to znaci svjetski poznati radioamater?
Odgovor bi mogao biti: radioamater koji ima dosta $$ i moze si priustiti putovanja po svijetu i usput prakticirati svoj hobi

Ima nesto i na S5 forumu
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5TO

Diskusija o LX1NO načinu rada s EU-110 se može navući na jednu ili drugu stranu.
Žalosno je to što on ne uočava gdje je pogrješio, nege nanosi štetu 9A (čitaj prvnoj državi, turizmu, radioamaterima i sl., kako god).
Možda je dobar lijek za to da mu kad se ponovo pojavi na bandu svaka 9A postaja postavi pitanje vezano uz tu aktivaciju pa i argumentira pred ostalima da je pogrješio i sl. pa nek se čovjek malo :-[ ako će shvatiti poantu.

73,

T.

P.S. Ja ga odradio čim se pojavio na 30m, neznajuć što će biti. Para nemam za slanje direkt QSL-ke, čekam njegovu pa ću odgovoriti  ;)
«...Dozvoli mi da pobijedim. Ali ako ne mogu pobijediti, dozvoli mi da budem hrabar u pokušaju...»

9A7PJT

Citat: 9A3KB  u 19. Kolovoz 2012, 17:57:42
E sad PJT, niti to nije amaterski.
Čovjek je jednostavno pogrešio u koracima i treba mu lijepo objasniti da je V.Brijun poseban otok i gotovo. Nakon toga će se vjerojatno ohladiti. Svatko bi bio ljut da mu se ovako nešto dogodi.

73,
Boro

Je  Boro ,

ovako  bu  mi tribalo objasnit,

odvest   ga  na Palamizanu ,Mljet ,Vis  , . . negdi ono na TOP10 destinacija  na Jadranu ,  - aperitiv  pa sir,prsut,masline onda  pasticadu  sa njokima  pa  na kraju  pecena janjetina. Ako slucajno  nevoli janjetinu  onda  ga uz  ispriku  ponudit  kojin  Brancinom,Oradom,Pagrom . . . (moze se i malo  prstaci  istuc  za takvog gosta ;) ) sve  dobro  zalit Posipom,Postupom,Grkom .
Na kraju malo  Dalmatinske rozate  i sve  naravno na racun  gostoljubljivih domacina.

Uvjeren sam  da bi njegovi mailovi  bili kudikamo  drugaciji od ovoga sramotnoga sta  salje okolo po bjelom svijetu . . ..

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je

9A3KB

Dobro PJT, to je tvoje mišljenje.  Uvažavam ga ali se ne slažem.

I dalje mislim da se nekorektnom postupku ne treba uzvratiti nekorektnim postupkom. Promatrač sa strane će za obojicu reći da su isti, oboje nekorektni.

Ja njega ne poznajem. Možda je seronja a možda sasvim fin i ugodan čovjek.
Neću ga častiti ali nećemo ga valjda ni objesiti?

73,
Boro

9A6AA

Citat: 9a5to  u 20. Kolovoz 2012, 14:16:30
... Žalosno je to što on ne uočava gdje je pogrješio, nege nanosi štetu 9A (čitaj prvnoj državi, turizmu, radioamaterima i sl., kako god).
...
Pozdrav Tom,
Pretpostavljam da je tebi jasno gdje je pogriješio.
Možeš li mi to objasniti, molim te.
(Molim ostale da sačekaju Tomov odgovor.)
73
9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2NA

Osnovno je pitanje šta napraviti da u budućnosti takvih priča bude što manje.
Istina je da se traba unaprijed informirati, ali to kod nas i nije tako jednostavno.
Predlažem da se na stranicama HRS napravi popis područja sa kojih je za aktiviranje potrebna dodatno odobrenje, sa imenom institucija koja to odobrenje izdaju, uvjetima koje treba zadovoljiti i kontaktnim informacijama.

73, Mladen 9A2NA

9A3TA

Moram se naglas prisjetiti Palagruže 2009.
Sve organizirano mjesecima unaprijed, zvano, pitano, dogovarano, sve prošlo kao po špagi...

Uletjeti u ipak stranu zemlju, nepripremljen, padobranski, i onda dizat galamu, jednostavno nije sportski.
Može on biti "vrhunski operator", ali sportaš nažalost nije.
Slobodno sudačko uvjerenje je da li je to za debeli žuti ili ipak crveni karton.

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A6AA

Citat: 9A3TA  u 21. Kolovoz 2012, 08:28:26
...
Slobodno sudačko uvjerenje je da li je to za debeli žuti ili ipak crveni karton.
...
Za koji prekršaj Dado?
Pokleknuo si pod psihologijom mase.
I suci griješe, zar ne?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3TA

:) njet

radi se o tome da je bio u gostima, manje više nenajavljeno...
i sad se ljuti jer domaćin ne da pušiti za stolom... makar ga molio...
pa još naknadno pljucka naokolo jer mu se tak pripušilo...

karton za ponašanje u tunelu nakon utakmice (dvije utakmice zabrane?)

S52DK, lep pozdrav v deželo, tak se dela, ugodno na Hrvaškem, kajenje v zaprtem prepovedano, razen če je dovoljeno...  :)

9A6AA

Dado,
ja te pitah ozbiljno a ti u tvom stilu pokušavaš fascinirati, ne mene, već one koji ovo prate.
Možemo nastavi osobnom e-mail prijepiskom, jer, tamo bez publike, očekujem malo ozbiljnosti.
Inače, ovo nema nikakve veze s ekspedicijom koju sam organizirao a ti je ovlaš spomenuo.
9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4OE

Citat: 9A6AA  u 21. Kolovoz 2012, 09:04:43
Citat: 9A3TA  u 21. Kolovoz 2012, 08:28:26
...
...
Za koji prekršaj Dado?

9A6AA

Hello,

This short write-up should be/could be helpful for some future activators of
Brijuni I. EU-110.

In a nutshell: Don't go to Brijuni with your gear, the Brijuni authorities will
not issue a permission and CEPT is worthless in that part of the world
(BTW,
isn't there a similar story?).

73 Norby

Kao sto prije napisah, dio price izmedju je potpuno nebitan.
Pitam se sto bi bilo da to dodje do novinara?
Jedan stranac poziva ljude da ne idu na Brijune i jos pritom kaze da vlada bezakonje u tom dijelu svijeta (Brijuni=Hrvatska).
Jesmo li turisticka zemlja ili nismo. Ovakva negativna reklama i jos bez osnove, priupitaj ga s kojeg dijela je tocno radio, nisu ga oni bez razloga upozorili ne kaznili ili nesto slicno, upozorili, sigurno nije primjerena.

Bilo bi lijepo od njega da se isprica i kaze da je pogrijesio.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A3TA

potpuno ozbiljan je bio odgovor

meni ne pada na pamet otići na npr. Balaton ili Bled, a da prije toga dobro ne pripremim i provjerim put, pa i bez radio opreme

doći napamet u blizinu ili čak u štićeno područje (nekoć tzv. vojna zona) sa radio stanicom je potpuno smiješno

a siguran sam da je svatko pravilno najavljen uvijek dobrodošao na Brijune, bez skrivanja po šumama kao Dean

BTW. ajmo sjest sa antenama kraj Guantanamo baze, pokazivat CEPT, pa se čudit ak pripucaju

najkraće: tuđa kuća, tuđa pravila, a ne pametovat i pljuvat po domaćinu na forumima

9A9L

A mozda bi se lagano moglo pozvati na:

Kleveta

Članak 200.

(1) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu,

kaznit će se novčanom kaznom do stopedeset dnevnih dohodaka ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Tko za drugoga iznese ili pronese nešto neistinito što može škoditi njegovoj časti ili ugledu putem tiska, radija, televizije, pred više osoba, na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je kleveta postala pristupačnom većem broju osoba,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

A jos je otezavajuca okolnost kad se radi o ugledu Drzave.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

One by one, please.

Citat: 9a4oe  u 21. Kolovoz 2012, 09:37:38
...

In a nutshell: Don't go to Brijuni with your gear, the Brijuni authorities will
not issue a permission and CEPT is worthless in that part of the world
(BTW,
isn't there a similar story?).

73 Norby

Što je tu loše i netočno napisano?
1. Nemojte na Brijune dolaziti s radioamaterskom opremom.
2. Vlasti (a to su osobe u odorama, zar ne) na Brijunima ne priznaju CEPT dozvolu.

Na žalost - to je točno.
Na žalost - moramo se skrivati kao Dean.

Isprika za što?
Dozvola? Za što?
Ili kako Norby kaže: "I agree, if it's a totally restricted area like one SOTA summit in DL for which I have to ask US military for permission but not for an area where hundreds of people are walking around every day. This looks to me as old behaviour from pre-1991".

9A6AA

(A koga i što je oklevetao Leone? Za tebe imam posebnu poruku od LX1NO)
"DX never sleeps..."

9A6AA

Citat: 9A3TA  u 21. Kolovoz 2012, 09:39:29
...

BTW. ajmo sjest sa antenama kraj Guantanamo baze, pokazivat CEPT, pa se čudit ak pripucaju...

Ti Brijune uspoređuješ s bazom na Guantanamu? E, svašta.

9A6AA
"DX never sleeps..."