• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOCA sa Brijuna (IOTA EU-110)

Autor S52DK, 18. Kolovoz 2012, 11:08:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9a6c  u 19. Kolovoz 2012, 09:07:18
Mene opet zanima da li su se pokretači ovih programa u bilo kojem smislu obratili HRS-u za pomoć ili očekuju da se HRS javi njima? Ako jesu - kako je završilo, ako nisu - zašto nisu?
Nekako ne vjerujem da bi Savez odbio suradnju, ali sve je moguće.

...

Da, da, Savez je trebao, kao pokretač IOCA programa, obavijestiti sam sebe i zatražiti pomoć i suradnju... Od samoga sebe. ;D

Ili je to trebao učiniti RSGB...

9A6AA

A na zadnji Adamov post ću se osvrnuti s čuđenjem. Uz sve moguće tehničke novotarije, baš će se naći pojedinac koji će javno, iz hlada provoditi obavještajnu i subverzivnu djelatnost. Adame, ne budi smiješan!
"DX never sleeps..."

9A4QV

Emire, što bi rekoa moj prijatelj 9a5td, "ne pravi se grbav"  :)
Uredba ne govori o kontraobavještajnoj djelatnosti i kako se ona izvodi vec govori o sticenim osobama o objektima...

Uostalom, to je i naveo LX1NO, da mu je osoba u civilu rekla da se na otoku nalave VIP osobe i da je dio otoka vojnog karaktera, sto se u potpunosti slaze za uredbom.

Ispao ja smijesan ili ne, uredba jasno i točno govori koja su to područja kojase smatraju štićenim.
Mislim da jasnije od toga ne treba ništa.

Da pojednostavim, vršio ti veliku nuždu ili se igrao sa radio postajom, za službe koje osiguravaju štićeno područje nema razlike.

Čudim se tebi, koji si radio u jednon od službi da ne želiš prihvatiti zakone, pravilnike i uredbe koje je donijela RH.

QV

9A6AA

Ma, upravu si. Trebalo ga je odmah na licu mjesta ustrijeliti.

Tako bi se i ostali gosti razbježali i ne bi više nitko bio opasan.

9A6AA

(Sva sreća da mi je na vrijeme poslao ADIF file za rad s 9AFF-001)
"DX never sleeps..."

9A9L

A jeli mozda i dostavio QSL karte koje duguje??
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3SM

Jest ako si ostavio dolare da se vrati kući ( kaže Emir za laptop ne treba ima ga )  ;D ;D ;D
Za minimalno 2,5 $ a može i više gle čuda dobiješ kartu direktno ... hahahah

Ja preko biroa nisam još dobio 3 kasrte iz njegovog SVJETSKOG PUTOVANJA PO LXFF referencam i sad kad mu Emir ovo prevede nećemo mi ni jedan dobiti nikad karte od njega .. hahah
Već sam tužan ... ako nastavimo ovako protiv "svjetskog" biće OPET KATANAC  ( LOKOT ).. hahaha

9A9L

E nemoze lokot-katanac.---hihi...sad ti drzis kljuceve. A sta mogu. Dosta veza napravio ali od grande svejetskog amater ni slovca. Mozda zato sto sam mu ukazao na greske u logu pa mi nece ni odgovoriti i reci bar hvala na opaskama. Za hvalu nema karata sa "velikih" dx expedicija iz DL ili po LX. Sta je tu je.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3SM

Moj amaterizam ide dalje sve dok ja dišem prema tome jedan "belosvetski amater" mi to ne može uskratiti i bez obzira na 3 karte ..

Ko zna koliko Rusa će mi poslati karte za veze iz RDA_2012 .. radio sam ih 310 .. možda bude više od 3 .. hahaha

Uzivaj tragaj kao i ja ...

9a6c

Da, da, Savez je trebao, kao pokretač IOCA programa, obavijestiti sam sebe i zatražiti pomoć i suradnju... Od samoga sebe. ;D

Ili je to trebao učiniti RSGB...

9A6AA

[/quote]

Da tu si u pravu, kao bivši IOCA manager vjerojatno najbolje znaš što ste sve ti i HRS poduzeli u tom smislu, osobito s aspetka preko 1 000 IOCA referenci koliko ih sada ima na broju...
Mislio sam naravno na WFF i 9AAO programe, možda nisam u igri, ali mi se čini da i Brijuni jesu neki NP, ako nisu - sorrrrriiiii...
Vjerojatno je čak i postojao plan kako obraditi pristup i djelovanje sa svih IOCA referenci, ne bih se čudio, osim što se ne sjećam da je ikad realiziran...
Rekao bih da je IOCA program stariji od trenutnog saziva IO HRS, ne da ih branim, samo eto.

Najgore je u svemu možda prošao ego cijenjenog LX1NO, a znamo da se s tim nije igrati...

GG

9A4QV

Citat: 9A6AA  u 19. Kolovoz 2012, 10:32:11
Ma, upravu si. Trebalo ga je odmah na licu mjesta ustrijeliti.
9A6AA

Molim te, da ne stavljaš meni u usta to što si napisao. To je tvoja umotvorina, a ne moja.
Da razjasnimo, ja nigdje nisam napisao da ga je trebalo na licu mjesta streljati.
Čovjek je pogriješio u svojim postupcima isto koliko i onaj koji koji ga je uputio na tu avanturu bez da ga je informirao o svim činjenicama i situacijama u kojima se može zateći na Brijunima.

Nisam mislio reagirati na ovaj tvoj post, ali kad sam vidio da si zaključao temu koja nije išla na tvoj mlin, gdje nisi imao argumente kojima bi razuvjerio čitatelje i sve one koji su ukazali na neke radnje suprotne HAM spiritu, i sad još stavljanje meni u usta nešto što nisam ni pomislio, a kamoli rekao, mislim da srljaš i snizuješ si "dobar glas".

Argumentima i pravilnicima, uredbama sam nastojio ukazati na nešto što je uređeno na Brijunima, uostalom, Boro je u jednom svom postu odlično nabrojio koje i od koga treba tražiti dozvole za rad na Brijunima.

P.S.
Nažalost, nema viši ni po babi ni po ocu.....

QV

9A6AA

Citat: 9a6c  u 19. Kolovoz 2012, 12:07:04
...
Da tu si u pravu, kao bivši IOCA manager vjerojatno najbolje znaš što ste sve ti i HRS poduzeli u tom smislu, osobito s aspetka preko 1 000 IOCA referenci koliko ih sada ima na broju.....

Naravno da znam.
Osobno sam "odveo" tadašnjeg predsjednika HRS-a, Nikolu, 9A9AA, do predsjednika (ili što je već bio) Hrvatske turističke zajednice, te dogovorili suradnju. HTZ je platila troškove dizajniranja (Ljubičić) IOCA diplome, IOCA knjižica, te njihovo tiskanje. Cijeli projekt pokrila je tada HTZ u iznosu od 10.000 DM.

Nove ekipa preuzele je IOCA Program kada je na listi bilo (mislim) 540 otoka.
Što se dalje radilo po pitanju suradnje s HTZ - pitaj njih.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Citat: 9A6AA  u 19. Kolovoz 2012, 13:01:06

Naravno da znam.
Osobno sam "odveo" tadašnjeg predsjednika HRS-a, Nikolu, 9A9AA, do predsjednika (ili što je već bio) Hrvatske turističke zajednice, te dogovorili suradnju. HTZ je platila troškove dizajniranja (Ljubičić) IOCA diplome, IOCA knjižica, te njihovo tiskanje. Cijeli projekt pokrila je tada HTZ u iznosu od 10.000 DM.

9A6AA

Ajde nemoj se izmotavat. Ne govorimo o promociji programa, nego o dostupnosti nekih referenci. Sve ovo nabrojeno pročitali smo u RADIO HRS još kad smo bili mali.

Mislim da smo sve rekli pa u to ime - živili.

GG

9A4OE

Citat:
"...Uskrati ću vam zadovoljstvo pljuvanja po osobi koju nikada niste ni sreli ni upoznali.

9A6AA"

Krivo.

Nitko ne pljuje po njemu, on je popljuvao Hrvatsku, zemlju koja mu je pruzila gostoprimstvo.

Citat:
"... In a nutshell: Don't go to Brijuni with your gear, the Brijuni authorities will not issue a permission and CEPT is worthless in that part of the world (BTW, isn't there a similar story?)....
73 Norby

Ova njegova prica je otisla na tisuce email adresa radioamatera diljem svijeta.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A6AA

Ako malo bolje pročitaš njegov e-mail vidjet ćeš da su razlozi o zabrani rada koji su mu tijekom razgovora navođeni, mijenjani tri puta.

Istovremeno, nitko nije tražio njegove dokumente kako bi provjerili ili eventualno zapisali osobne podatke zbog daljnjeg postupanja.

Najgore je kada se neznanje udruži sa strahom (od nadređenih).

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4QV

Koliko ja razumijem Engleski jezik, LX1NO navodi 3 razloga zbog kojeg ne smije raditi to što radi. Dakle nisu 3 puta mijenjani razlozi, nego postoje 3 razloga, mozda on to nije shvatio.

1. Nema dozvolu za rad iz Nacionalnog parka Brijuni izdanu od samog parka ili ministarstva (to je bilo kad je dosao onaj na biciklu)
2. Samo sa CEPT licencom ne može raditi sa Brijuna (to je bilo kad je došao onaj iz starog vojnog vozila)
3. Nema dozvolu od Ureda predsjednika RH, Predsjednika ... za rad iz štićenog područja i vojnog područja. (to je bilo kad mu je onaj iz starog vozila objasnio da nitko (legalno) u zadnjih 7 godina nije radio sa tog područja jer izgleda da ured predsjednika RH nije ni izdao takvu dozvolu.

Dozvola za rad je zatražena od onoga iz starog vozila :-) , tako da nema potrebe za legitimiranjem, jer mu ime i prezime i podaci pisu na cept-u koji je predao na uvid.

Ne vjerujem da kod ovoga koji je izasao iz starog vozila :-) ima neznanja i straha. Jasno mu je rekao da CEPT vrijedi za ostatak RH, znaci da covjek razumije situaciju i upucen je koja prava imaš sa cept licencom a jasno mu je da radiamaterska djelatnost ne moze ugroziti sigurnost sticene osobe ili objekta kao takva pa nema ni potrebe za daljnjim postupkom koji mozda neki prizeljkuju.

Pojednostavljenim riječnikom: "Ajde kume spakuj tu skalameriju i kreni.."

9A6AA

Nego, o čemu bi ste vi pisali da vam nije ove teme?

A tek Kokolo...
;D

9A6AA
"DX never sleeps..."