• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Mirko i Slavko

Autor 9A3JB, 18. Svibanj 2012, 12:17:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

>:(  Dragi moji!

Bilo bi žalosno i smiješno ujedno da nije istina! - no, istina je! >:(

Trudimo se da Vam kad je god je moguće pošaljemo po Mirku i Slavku QSL kartice , no , dragi moji - nekima to jako , jako smeta!
Nije dovoljno što se inkomodiram ja koji sam pretvorio kuću u " vekternicu "  i kolodvor , pa nije neuobičajeno da mi ponekad dolazite i poslije 21 sat po kartice!

Nije dovoljno što Vi koji želite biti " mula "  ( kako to u žardonu zovu dileri ) , osim svojih karata  - posesete i ponekad . po nekoliko kilograma ( nekad i više od  10 kg ) " tuđih " karata i donesete nekome na noge i ruke....

ne , ne , ne  ...... nije dovoljno što plaćamo " astronomske " članarine ( vjerojatno najmanje na Svijetu ) i što neki ni to ne žele , već plate najmanje ... koriste najviše !

ne, ne, ...dragi moji ništa to nije dovoljno....!?!  već se ultimativno zahtijeva da se karte šalju NA ADRESU  jer , nećete vjerovati ONI plaćaju članarinu i na to imaju pravo!

Da, na žalost,  u pravu su ! pa, ljudi , mi živimo u demokratiji !

Eto , to je naša stvarnost! Pravo je pravo , novci su novci ..i zato sjecimo granu na kojoj sjedimo da pukne što prije!

QSL manager ;  mike  9A203JB

9a6c

Marinko, nisi u pravu, ovo nije žalosno, samo je smiješno :D

Bez obzira što pojma nemam o kome se radi i tko bi to mogao biti, ne daj se smesti i nastavi kao do sada. Vjerujem da će ovo mišljenje podijeliti mnogi korisnici QSL biroa.

Nekako mi se čini da je taj predmetni nezadovoljnik ionako nezadovoljan svim i svačim i unatoč svim nastojanjima da bude u pravu unatoč svemu završi kao manjina. Demokracija je čudo!

Ajde bolan, pusti tog tipa i radi ka i do sada ili brate postavi anketu pa vidi šta judi misle. Iako po meni i ne treba, ali čisto demokracije radi...

GG

9A6XX

Marinko, pusti brigu na veselje, sačekajmo 2013. godinu, kažu bit će promjene. Konačno ćemo svi mi sa posebnim tretmanom otić, iako neki će se od nas i preobratit.

Jedino me brinu savjetničke usluge, ko će to platit, valjda računaju i na to, ma sigurno da.

73,
Hrle - 9A6XX

9A5CW

Bok Marinko,
tvoj post me ponukao da ti napisem privatnu poruku.

Btw kako sortiras QSLke za 9A stanice? Po znaku, klubu, provinciji, po kilama ili po vec necem drugome?
Da li imas azurirani popis znakova koji pripadaju odredjenim klubovima?

Da li primas mito? Pa saljes na kucnu adresu?

Salio sam se malo,
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A1IW

Citat: 9a3jb  u 18. Svibanj 2012, 12:17:04
>:(  Dragi moji!

Post počinje kao oporuka u maratoncima :-)
Uglavnom, ne zamaraj se, nije bitno šta se priča, već tko to priča. Nastavi raditi kao i do sada i ako ti treba asistencija, slobodno me kontaktiraj, ja redovito zujim po cijeloj HR, mogu prebaciti svašta, kamo god treba. Tko ne želi - neka si kartice pokupi sam.

Boris
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A1AA

Mike, pa ja sam mislio da si ogugalao na takve izjave a onda preispitam sam sebe pa se sjetim da se i meni ovakve reakcije često dogode. Samo ti guraj dalje kao i dosada.....bar dok ne dođe druga vlast koja sigurno ima bolje rješenje za sve naše probleme. Nešto mi se čini da će možda neke ideje i imati ali sam siguran da neće imati izvođače. Velika je razlika između kućnog filozofa (univerzalni smjer) i vulgaris šljakera.

A nekako mi se sve čini i  da je problem u Mirku i Slavku. Možda da od sada kuriri budu Jure i Šime  ;D

Ja sam zahvalan za sve što je takva kurirsko-teklićka služba napravila i uopće ne dvojim da je korisna i da s tom praksom treba nastaviti.

Prošli vikend sam preko teklića (9a3xv) posalo Marinku cca 17 kg qslki za van (što mojih, što klupskih) pa si sad razmišljam koliki bi to bio trošak za mene i klub da sam platio poštarinu.......ovako me koštalo jednu rundu a još sam i ja popio gemišt  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A2D

Nisam se osobno želio uključivati u ovo, ali moram sada nešto reći. Vi, stariji radioamateri se možda sjećate japanskih QSL-ki saa naljepnicama. Tako se nekada u JA landu plaćala QSL služba. U Marinka nemojte dirati, molim vas.

73 de 9a2d

9A7YY

Da parafraziram Jugovu (DU vaterpolski klub) himnu.
Tres, tres, trese se ko u Majka dirne se...........
Ježa će gutati ko u Majka dirne se.........  ;)

LP
Branko 9A7YY

9A2JK

Mike, ''Mirko i Slavko služba'' odlično obavljaju posao (znam iz osobnog iskustva)
i glede našeg QSL-biroa jedino ti radiš bolje. Hvala !

Nemoj se obazirati na razne vikače koji sami ništa nisu napravili (osim neargumentirang
pljuvanja po svemu i svačemu). Oni kritiziraju QSL biroa iz čistog jala, jer primaju
jako malo QSL kartica. Malo QSL-ki primaju, jer rade malo veza (ili ništa! - od kritiziranja
nemaju vremena za radio amaterizam).

73
Martin 9A202JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3SM

Mike,

Stvarno me čudiš ... koje li drskosti još da napadaš ljude koji pošteno plate svoju članarinu i ti im nećeš direktno poslati QSL karte ( svetinju ) ... ma ni ja ti nebi oprostio ...

NARAVNO DA PRIČAM GLUPOSTI .... kao što je većina do sada rekla ... primi na znanje i tim i takvima pošalji po PRAVILU SLUŽBE kako traže ali na način da im izvagaš njihovu količinu karata i pošalji poštom.
Ako od njihovih uplaćenih 150 kn odbijes 80 za časopis dobije se 70 kn ostatka za sve ostalo prema tome i za qsl karte ... za taj novac im posalji onoliko puta koliko to poštarina  dozvoli ali naravno u intervalima koje je HRS IO odobrio i neka se onda poslije toga češkaju po glavi ... polako uvidjam da svi mi koji radimo neki dio posla za HRS smo na odstrel listama  pojedinaca  i nikada nećemo zadovoljiti sve njihove prohtjeve, zahtjeve ili ko zna šta već drugo  ...

Moje karte možeš kao i do sada slati i po Mirku i Slavku, Petru i Janku ili Husi i Hasi jedino neka one stignu ...

Za sve one koji su platili šalji poštom ali bez dodatnih uznemiravanja tvoga kućnog mira i tvoje obitelji za koje tebe  ( ili tvoje drage ) niko nije platio .... stvarno neshvatljivo i neobjašnjivo ponašanje jedinki ...

Ima nas svakakvih što se vidi svakodnevno po napisima i izljevima pameti od strane pojedinaca ...

Mike, uz tebe sam i uz tebe smo ... ŠTO JE VIŠE PISANJA I LAŽI TI SI NAMA MILIJI I DRAŽI ..  ;D ;D ;D

Mato - 9A203SM

9A1IW

Zašto ne uvedemo slanje kartica na adresu uz otkupninu? Fino se pošalje paket, naplati poštarina + troškovi povratnice i svi sretni i zadovoljni. Očekivana cijena po paketu cca 100tinjak Kuna. Po meni je ta opcija sasvim OK. Malo je više posla oko pakiranja po PSu, što traži pošta, no dostava na adresu i plaćena cijena to opravdavaju.  :)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A3VV

Marinko, meni slobodno šalji kartice na način opisan u prethodnom postu. Za cijenu ne pitam, plaćam bez pogovora koliko god ti odrediš, do zadnje lipe! Tako te barem neću morati zivkati, zapitkivati, gnjaviti... Može i avansno plaćanje, na e-mail mi javiš iznos za uplatiti i broj računa pa kada ti uplata legne na račun, a leći će u roku od 24 sata osim vikenda i blagdana, tada prvog narednog radnog dana jer RBA tako radi, ti pošalješ kartice. Isto tako za moje odlazne kartice izračunaj koliko sam dužan i odmah ti plaćam. Neću ja čekati milost Saveza, to je moj gušt i moj trošak. Drugi - kako hoće...
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A3JB

Hvala svima koji su se javili!

Damire  , nikakovih problema nema sa Vama koji dolazite po svoje ( i tuđe kartice ) u bilo koje doba ! Kao što si rekao "  TO JE MOJE ZADOVOLJSTVO "  i drago mi je vidjeti svakoga od Vas i popričati o nama dragim temama ...jer k meni ne dolaze oni koje karte ne zanimaju na bilo koji način!  Dobro došli uvijek i svi!

Problem su oni kojima smeta dobra volja ljudi da se pomogne!

mike 9a203jb

9A7DCK

I ja sam do sad dobivao QSL karte preko, kako se ovdje kaže "Slavka i Mirka", no kako nisam u istom danu napravio nešto što je taj "Slavko i/ili MIrko" htio, ostao sam bez te i takve vrste dostave QSL kartica.
Nekako Marinko imam osjećaj (koji ne mora biti točan) da je tvoj post izazvan dijelom i time što su moje QSL karte vraćene k tebi (ako su vraćene), no i ako nisu, biti će. Samo tada treba znati i da nisu vračene zato što meni ne odgovara taj način dostave, već zato što nisam napravio nešto što je izvjesni kolega tražio i očekivao u istom danu, pa se eto naljutio.

Lp
-- 73 de 9A7DCK, Denis -- http://9a7dck.atspace.eu
RK BELIŠĆE; CroCC; CTC; 9AQRP; LZO-CC; RCWC; FP; NAQCC; EPC; DMC; CDG; IFTC; 30MDG; WCAG#; WSC
http://44hr.atspace.eu

9A3JB

jutro svima !

Denis . nema veze s tobom i nisu takvi nesporazumi razlog pisanja ...već ego koji je u nekih ljudi izrazito veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki!

73  mike  9a203jb